• Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf

Ontdek alle hoogtepunten van Cuba

Rondreis 20 nachten Cuba

per persoon vanaf € 1.659,-
o.b.v. 2 personen

Ontdek het bruisende Cuba tijdens een rondreis van 19 nachten langs alle hoogtepunten, inclusief ontbijt, transfers, meerdere fantastische excursies en heen- en terugvlucht

Cuba... het eiland van de kleurrijke huizen, oude jaren 60 auto's, dikke handgerolde sigaren en palmbomen. Van het levendige Havana tot de rust van de tabaksplantages van Viñales en de prachtige parelwitte stranden van Varadero, in Cuba is er zo ontzettend veel te beleven! Haal je dus nog een cocktail met een goede scheut rum in en laat je meevoeren op het ritme van de salsamuziek... Cuba wacht op je voor de rondreis van je leven!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 19 nachten in Cubaanse casas particulares:
 • 3 nachten in Judith 107 (of vergelijkbaar) in Havana
 • 3 nachten in Villa Silvia (of vergelijkbaar) in Viñales
 • 2 nachten in Hostal El Zafiro (of vergelijkbaar) in Cienfuegos
 • 3 nachten in Casa MiCuba (of vergelijkbaar) in Trinidad
 • 1 nacht in Hostal Santa Elena (of vergelijkbaar) in Sancti Spíritus
 • 2 nachten in Casa Caridad (of vergelijkbaar) in Camagüey
 • 2 nachten in Hostal Amalia (of vergelijkbaar) in Santa Clara
 • 3 nachten in Isabel (of vergelijkbaar) in Varadero
 • Met dagelijks ontbijt
 • Met excursies: Meet & Greet + stadstour in Havana op dag 2, wandeltour in de tabaksplantages van Viñales op dag 5, stadstour in Trinidad met cocktailworkshop op dag 10, lokaal diner in Santa Clara op dag 15
 • Heen- en terugvlucht van Zaventem of Amsterdam naar Havana
 • Eventueel extra nacht(en) op het vliegtuig
 • Transfers met de Viazulbus van stad tot stad of mogelijkheid om privétransfers tussen de casas particulares te boeken
 • Altijd privétransfers van de luchthaven van Havana naar je casa particular in Havana, van je casa particular in Havana naar de Havana Bus Terminal, van je casa particular in Sancti Spiritus naar je casa particular in Camagüey, van je casa particular in Camagüey naar je casa particular in Santa Clara en van je casa particular in Varadero naar de luchthaven van Havana
Extra optie
 • Havana: Oldtimertour (min. 2 personen)
 • Viñales: Bezoek aan Cayo Levisa
 • Trinidad: Bicitour (min. 2 personen)
 • Trinidad: Strandtour (min. 2 personen)
 • Trinidad: Valle de los Ingenios (min. 2 personen)
 • Trinidad: Topes de Collantes
 1. Dag 1 - 3: Hallo Havana!

  Welkom in Cuba! Op de luchthaven word je opgehaald door je privétransfer en in zo'n drie kwartier rij je naar het bruisende Havana en word je afgezet aan je casa particular. Rust je wat uit of ga je al op verkenning in de stad? De keuze is aan jou!
  Op dag 2 zet je best je wekker want om 08:30 uur gaat de Meet and Greet door, gevolgd door de stadstour in Havana om 09:00 uur. Je gids geeft je handige tips i.v.m. reizen door Cuba en toont je de mooiste plekjes van het Oude Havana zoals Plaza de Armas en Plaza Vieja, de shoppingstraat Calle Obispo en La Bodeguita del Medio, de bar waar Ernest Hemingway ooit mojito's dronk en veel meer! Deze excursie duurt zo'n 3 uur, achteraf kan je zelf rondwandelen in de omgeving.
  Op dag 3 ben je vrij, tenzij je de extra excursie naar Cayo Levisa hebt bijgeboekt. Dit is dus het moment om het mooiste van Havana - dat je de voorbije dagen nog niet gezien heb - te bezoeken! In deze stad lijkt de tijd wel stil te staan! Ga je slenteren langs de felgekleurde huizen en neem je veel foto's van de oldtimers? Bezoek zeker Old Havana met z'n kleine straatjes en vele bars! Bezoek de Plaza Vieja, flaneer langs de Paseo del Prado en de Malecón, kijk je ogen uit naar het fort La Cabaña, de imposante Catedral de San Cristóbal en het prachtige theater Gran Teatro. Op het bekende plein Plaza de Armas kan je op zoek gaan naar een salsabarretje om de avond weg te shaken! Proef je ook de vele cocktails waar Cuba zo bekend om is? Wat dacht je van een Havana Loco, een Cuba Libre of een daiqiri? Santé!

  Je slaapt drie dagen in je casa particular in Havana.

  Casa Judith 107of vergelijkbaar

  Hotel Havana, Cuba

  Judith 107 is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 2. Dag 4 - 6: Sigaren in Viñales

  Je volgende stop is de Viñalesvallei! Als je de reis met privétransfers geboekt hebt dan word je opgepikt aan je casa particular en gevoerd tot aan je volgende casa particular in Viñales. Deze autorit duurt zo'n 2 uur en twintig minuten. Als je de reis met busritten hebt geboekt dan word je deze ene maal ook opgehaald en naar de busterminal van Havana gevoerd, waarna je de bus naar Viñales neemt. Deze reis duurt zo'n 3 uur.
  Op dag 5 ga je op wandeltocht door Viñales. Deze tour start om 09:00 uur maar je staat best zo'n kwartiertje vooraf klaar. Je Engelstalige gids vertelt je alles over de tabakskweek in de streek en het proces hoe sigaren gemaakt worden, zo zie je hoe een echte Cubaanse sigaar gerold wordt! Loop door de tabaksplantages en koop enkele echte Cubaanse sigaren! Dit is natuurlijk ook het moment om een Cubaanse sigaar op te steken. Deze excursie duurt zo'n 2,5 tot 3 uur.
  Op dag 6 ben je helemaal vrij om de omgeving te ontdekken of kan je een optionele excursie doen die je bijgeboekt hebt! De Viñalesvallei is vooral bekend om z'n tabakskweek en de kaksteenkliffen die de lucht in rijzen en 'mogotes' genoemd worden. De hoogtste zijn 300 meter hoog! In dit bergachtige landschap is het dan ook geen verbazing dat wandelen en rotsklimmen hier ontzettend populair zijn. Kom helemaal tot rust in het groen!

  Je overnacht 3 nachten in je casa particular in Viñales.

  Villa Silviaof vergelijkbaar

  Hotel Viñales, Cuba

  Villa Silvia is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 3. Dag 7 & 8: Het verleden van Cienfuegos

  Op dag 7 word je opgehaald door je privétransfer of neem je de bus naar Cienfuegos. Dit duurt in het eerste geval 5,5 uur en in het tweede geval 7 uur en drie kwartier, dus je bent wel een groot deel van de dag aan het reizen. De stad Cienfuegos wordt ook wel 'La Perla del Sur' (de Parel van het Zuiden) genoemd door de prachtige omgeving. Het verleden van Cienfuegos is ook erg interessant, want de stad werd gesticht door de Fransen en dat is nog steeds hier en daar te zien. Wandel zeker eens op de boulevard, die net als in Havana de Malecon heet of loop verloren tussen de statige, kleurrijke huizen van het centrum. Ook het Palacio de Valle is een aanrader, deze mix van Venitiaanse en Moorse motieven is indrukwekkend!
  Op dag 8 ben je vrij. Werk je nu de rest van je to-visitlijst af? Wat dacht je van de sigaarfabriek Quintero of de botanische tuin Jardín Botánico de Cienfuegos waar je 97 hectaren aan natuurpracht vindt?

  Je blijft twee nachten in je casa particular in Cienfuegos.

  Hostal El Zafiroof vergelijkbaar

  Hotel Cienfuegos, Cuba

  Hostal El Zafiro is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 4. Dag 9 - 11: Cocktails shaken in Trinidad

  Op dag 9 word je weer opgehaald en naar Trinidad gevoerd of neem je de bus van Cienfuegos naar Trinidad. Deze rit duurt zo'n 1,5 uur met de auto en iets minder dan 2 uur met de bus. Trinidad is een van de best bewaarde steden van toen de suikerhandel nog de belangrijkste industrie uit de regio was. Nu is de belangrijkste industrie de tabakshandel. Bezoek zeker eens Plaza Mayor of een van de vele oude suikerfabrieken in de regio.
  Op dag 10 ben je 's morgens vrij, rond 15:30 uur gaat de stadstour in Trinidad door waarbij je Engelstalige gids je alle geheimen van deze stad leert kennen. Je leert ook meer over de Cubaanse cultuur, architectuur en het dagelijkse leven. Na de tour krijg je een koffie en een sapje of vers fruit in het bekende café Don Pepe. Hierna ga je cocktails shaken tijdens een workshop! Iemand nog een mojito of een cuba libre? Deze excursie duurt zo'n 2,5 tot 3 uur.
  Op dag 11 ben je weer vrij, tenzij je een optionele excursie hebt geboekt.

  Je blijft drie nachten in je casa particular slapen.

  Casa MiCubaof vergelijkbaar

  Hotel Trinidad, Cuba

  Casa MiCuba is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 5. Dag 12: Sancti Spíritus

  Op dag 12 neem je je privétransfer of bustransfer van Trinidad naar Sancti Spíritus. Met de auto is dit een uurtje rijden, met de bus zo'n uur en een kwartier rijden.
  Sancti Spíritus ligt in centraal Cuba en werd gesticht in 1514. Bezoek hier zeker eens de Parroquial Mayor, een opvallend geschilderde kerk die tevens de oudste kerk van het land is! De kerk is al blauw en geel geschilderd geweest, je spot hem sowieso! De koloniale woningen van Sancti Spíritus zijn ook prachtig om te bezoeken, net zoals het paleis van de Valle Iznaga-familie. Deze elitefamilie ontvluchtte Cuba na de revolutie en zo werd het paleis eigendom van de staat. Vergaap jezelf aan de indrukwekkende verzameling Franse vergulde spiegels, kristallen kroonluchters, de muziekzaal met een Amerikaanse piano uit de achttiende eeuw en de slaapkamers met kant en geborduurde lakens. In de theekamer kan je trouwens het motto van de familie bewonderen! Ook de oudere voetgangersbrug over de Yayaborivier is heel leuk om eens te bezoeken.

  Je verblijft een nachtje in je casa particular in Sancti Spíritus.

  Hostal Santa Elenaof vergelijkbaar

  Hotel Sancti Spíritus, Cuba

  Hostal Santa Elena is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 6. Dag 13 & 14: Op ontdekkingstocht in Camagüey

  Op dag 13 reis je verder naar Camagüey. Iedereen wordt opgehaald met een privétransfer, die zo'n 3,5 uur duurt. Camagüey ligt centraal in Cuba en is de derde grootste stad van het land. De stad werd in 1514 gesticht door Spaanse kolonisten en werd gebouwd is een verwarrend doolhof van kleine kronkelende straatjes. Er zijn ook veel pleinen in verschillende groottes. Een mythe zegt dat de stad zo gebouwd is om plunderende piraten in de val te lokken omdat er maar 1 uitgang in de stad is, maar de lokale inwoners verwijzen naar het feit dat iedereen dicht bij hun lokale kerk wou blijven en dat de stad ontwikkeld is zonder planning. Het symbool van de stad is een kleien pot of 'tinajón', die gebruikt wordt om regenwater op te vangen. Deze zal je dan ook overal doorheen de stad zien. De legende zegt dat als je van een meisjes persoonlijke tinajón drinkt dat je verliefd zal worden...
  Op dag 14 ben je vrij!

  Je blijft twee nachten slapen in je casa particular in Camagüey.

  Casa Caridadof vergelijkbaar

  Hotel Camaguey, Cuba

  Casa Caridad is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 7. Dag 15 & 16: Santa Clara

  Op dag 15 wordt iedereen opgehaald door een privétransfer en na een ritje van zo'n 4 uur kom je aan in Santa Clara. Vanavond proef je de authentieke Cubaanse cuisine! Een Cubaanse insider zal mee dineren en zal je heel veel info geven over Santa Clara en de regio: wat er te doen is en welke tips je zeker moet weten.
  Op dag 16 ben je opnieuw vrij. Dit is dus een ideale dag om Santa Clara te ontdekken! Santa Clara werd gesticht toen inwoners van het stadje Remedios de piratenaanvallen ontvluchtten en zich vestigden in een streek waar twee grote families woonden. Samen vormden ze het stadje Santa Clara, dat inmiddels de vijfde grootste Cubaanse stad is qua inwonersaantal. Santa Clara was ook de plek waar de laatste strijd van de Cubaanse revolutie werd uitgevochten in 1958, en de overgave van de stad wordt dan ook gezien als het beslissende moment in de revolutie. In Santa Clara vind je dan ook een standbeeld van de vrijheidsstrijder Che Guevara en ook zijn mausoleum.
  Bezoek ook zeker het koloniale theater Teatro La Caridad, een nationaal monument, en het prachtige centrale park Parque Vidal.

  Je overnacht twee nachten in je casa particular in Santa Clara.

  Hostal Amaliaof vergelijkbaar

  Hotel Santa Clara, Cuba

  Hostal Amalia is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
 8. Dag 17 - 20: Je laatste stop: Varadero

  De laatste stad in deze rondreis is de kuststad Varadero. Varadero ligt eigenlijk op het schiereiland Hicacos dat op z'n wijdste punt slechts 1,2 km wijd is en zo'n twintig kilometer lang is. De top van Varadero, Punta Hicacos, wordt zelfs als het noordelijkste punt van Cuba gezien. Zoals meestal word je naar Varadero gevoerd per privétransfer of ga je per bus. Beide ritten duren zo'n 3,5 uur.
  In Varadero ben je vrij op dag 17, 18 en 19, dus op deze dagen kan je geweldig genieten van wat de streek te bieden heeft. Varadero is immers bekend om z'n twintig kilometer parelwitte strand, palmbomen en azuurblauw water. Een waar paradijsje, dus! Als je wil kan je hier drie dagen doorbrengen op een strandstoel, genietend van het briesje en de zon op je gezicht. Je kan ook meerdere watersporten beoefenen of je slag testen in het enige golfterrein van Cuba. Bezoek je liever iets anders? Wat dacht je van de Tropicana Matanzas bezoeken, het bekendste cabaret van Cuba? Geniet van de show met dans, muziek en geschiedenis! Ook de grotten van Bellamar bevinden zich in Varadero, dit is de oudste toeristenattractie in Cuba! De indrukwekkende grotten zijn al open voor bezoekers sinds het jaar 1860!
  Je overnacht drie nachten in je casa particular in Varadero en op dag 20 word je opgehaald door een privétransfer en word je naar de luchthaven van Havana gevoerd, dit is een ritje van zo'n 2,5 uur. Hierna vlieg je naar huis. Adiós Cuba, hasta la próxima!

  Isabelof vergelijkbaar

  Hotel Varadero, Cuba

  Isabel is een "casa particular", dit is zo'n beetje de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, waarbij je een kamer huurt in het huis van de gastheer of -familie. Op deze manier ervaar je het Cubaanse leven als een local en kan je de gastheer of -familie om leuke tips vragen. Elke casa particular beschikt over een privékamer met een tweepersoonsbed of twee losse bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het ontbijt is steeds inclusief.

  Lees meer
Extra bij te boeken excursies

Deze excursies kan je vooraf of ter plaatse bijboeken:

 • Op dag 3 kan je Havana bezoeken in een oldtimertour (min. 2 personen). Tijdens dit ritje van een uur word je opgepikt aan je casa en neemt de bestuurder je mee langs de mooiste plekken van Havana. Er wordt meerdere keren gestopt zodat je prachtige foto's kan nemen van de stad! Nadien volgt dan de stadstour van Havana (die inclusief is). Je gids spreekt Engels of Spaans. Het is ook mogelijk om de combo-excursie van de oldtimertour en de stadstour (van 2 uur) te boeken. De gids komt dan mee op de oldtimertour.
 • Op dag 6 kan je het eilandje Cayo Levisa bezoeken tijdens een dagexcursie. Je wordt om 08:15 uur opgehaald, maar je staat best een kwartiertje voor tijd klaar. In Cayo Levisa kan je zalig genieten van het zonnetje op het strand of duiken en snorkelen. Bij deze excursie is lunch en vervoer inclusief, snorkelgereedschap is exclusief. Op het einde van de namiddag word je terug afgezet aan je casa particular.
 • Op dag 11 kan je in Trinidad een tour met de bici of fietstaxi doen (min. 2 personen). De gids neemt je mee naar plaatsen waar Cubanen leven, werken, maar school gaan en hobby's beoefenen. Je bezoekt ook een tabakfabriek. Op deze tour krijg je een kijkje in het leven van de gewone Cubanen. De tour start om 09:00 uur. De gids spreekt Engels en Spaans en de excursie duurt zo'n anderhalf tot 2 uur. Het is wel belangrijk om te weten dat deze excursie in kleine groepen doorgaat op meerdere uren tijdens de dag, hierdoor moet je zeker op tijd zijn want de gids kan geen uitzonderingen maken en moet de tour dus op tijd starten.
 • Op dag 11 kan je in Trinidad ook de strandtour doen, waarbij je de mooiste stranden van de Caraïben zal zien! Om 09:00 uur word je opgehaald. Je bezoekt het kleine vissersstadje La Boca en meerdere kleine, onbekende stranden, waar je fantastische foto's kan maken. Nadien brengt de bestuurder je naar het strand van Ancón, waar je de rest van de dag kan genieten van het fantastische weer.
 • Op dag 11 kan je vanuit Trinidad ook de 'Valle de los Ingenios' bezoeken (min. 2 personen). Samen met een gids die zowel Engels als Spaans spreekt ga je op tour met de oldtimer doorheen de streek van de voormalige suikerrietfabrieken in de Valle de los Ingenios. De eerste stop op deze tour is het uitkijkpunt del Valle, van waaruit je een prachtig zicht hebt over de vallei en de oude suikerplantages. Daarna stop je in San Isidro de los Destiladeros, waar je gids je uitleg geeft over hoe suiker bewerkt en verwerkt werd en hoe er bijvoorbeeld rum gemaakt werd uit suiker. De derde stop is la Torre de Manaca Iznaga, waar je de geschiedenis van deze rijke en invloedrijke familie kan ontdekken. Je kan ook de toren beklimmen om de hele vallei te bekijken, maar de prijs van de toren is wel niet inclusief in deze excursie. Deze excursie start om 09:00 uur en duurt zo'n 3 a 4 uur.
 • Op dag 11 kan je vanuit Trinidad ook de 'Topes de Collantes' bezoeken: je bezoekt de tweede belangrijkste bergketen van de Cuba La Sierra del Escambray, op zo'n 800 meter boven het zeeniveau. De tour start 's morgens, je wordt om 08:30 uur aan je casa opgepikt. Daarna rij je met je gids die Engels en Spaans spreekt van Trinidad tot in de bergen van Topes de Collantes. Je komt toe in het nationaal park en dan wandel je zo'n 3 km bergaf om de rivier en de 62 meter hoge waterval El Salto de Caburní te zien. Dit is een prachtig landschap om in te wandelen en als je geluk hebt spot je zelfs de Tocororo, Cuba's nationale vogel! De afdaling duurt zo'n 1 tot 1,5 uur, de beklimming terug duurt zo'n 1,5 tot 2 uur. De volledige excursie duurt zo'n 8 uur en je bent terug aan je casa particular op het einde van de namiddag. Deze excursie is inclusief transfer en lunch, maar het wordt wel aangeraden om genoeg water en snacks mee te brengen.
Kies je vertrekdatum
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Indien je de transfers met de bus boekt dan zijn de transfers van je casa particular naar de bushalte (met uitzondering van Havana) altijd exclusief.
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

TravelBird is de verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (A) zijn van toepassing op deze boeking. In artikel 11 vind je de annuleringsvoorwaarden.

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Kamerbezetting

Maximaal 3 personen per Tweepersoonskamer met privétransfers
Maximaal 3 personen per Tweepersoonskamer met bustickets

Korting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer:
Een 3e volwassene (vanaf 18 jaar) krijgt korting, afhankelijk van de reisdatum en verblijfsduur.

Kinderen jonger dan 18 niet toegelaten

Eenpersoonstoeslag

Je betaalt een toeslag afhankelijk van je reisdatum en verblijfsduur.

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk.

Lift

Niet aanwezig

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Niet beschikbaar in de casas particulares (niet beschikbaar in Cuba)

Groep

Dit is een individuele reis.

Vluchttijden

Let erop dat vluchten kunnen wijzigen, vertraagd kunnen zijn of uitgesteld kunnen worden door de luchtvaartmaatschappij en dat vluchttijden onder voorbehoud zijn. Vergeet niet om de precieze vertrektijden voor vertrek nog te raadplegen op de website van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven om onaangename verrassingen te vermijden.

Nachten op het vliegtuig

Stemt het totale aantal nachten niet overeen met het aantal nachten in het reisschema? Dan verblijf je ook enkele nachten in het vliegtuig. Tijdens het boeken krijg je de exacte vluchttijden te zien.

Documenttype

Om te reizen heb je een internationaal paspoort nodig dat bij aankomst in Cuba nog minimaal 6 maanden geldig is. Heb je nog geen internationaal paspoort? Vul dan bij paspoortnummer “00000” in. De paspoortgegevens dien je dan later aan ons door te geven.

Visumvereisten

Wanneer je met een Belgisch paspoort naar Cuba reist, is een visum vereist. Voor de meest recente informatie over visa raadpleeg je http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/.

Let op, het is mogelijk dat je vlucht een overstap in Noord-Amerika inhoudt. In dat geval moet je op de vertrekdatum beschikken over een elektronisch visum (ESTA-formulier).

Vaccinatievereisten

Reis je naar Cuba, dan heb je mogelijk vaccinaties nodig tegen hepatitis A en DTP. Raadpleeg voor het meest recente advies je huisarts of http://www.itg.be/itg/.

Valuta

Cuba heeft 2 verschillende munteenheden, de CUC en de Cubaanse peso. Toeristen mogen enkel de CUC gebruiken. Je kunt euro's wisselen voor CUC op de luchthaven en bij de bank.

LET OP: Je kunt op Cuba enkel geld afhalen met kredietkaarten van VISA of MASTERCARD. Andere kaarten zoals Maestro worden niet aanvaard.

Bustransfers

Indien je voor de rondreis met de bustransfers kiest dan reis je van stad tot stad met de Viazulbussen. De casas particulares liggen altijd dicht bij de busterminals. Transfers van de casas particulares naar de busterminals zijn niet inbegrepen.

Extra info transfers

Indien je voor de privétransfers kiest dan krijg je alle info over je transfers in je reisdocumenten, die je uiterlijk drie weken voor aankomst onvangt.

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisdocumenten ten laatste vijf dagen voor vertrek.