• Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf

Culturele rondreis Jordanië

 • Rondreis
 • 7 of 8 nachten
 • Jordanië
8 beoordelingen
Nu vanaf € 929,-
 • per persoon vanaf
 • O.b.v. 2 personen
Al 31 keer geboekt

Ontdek de parels van Jordanië! Verblijf 7 nachten in verschillende hotels, incl. ontbijt, een excursie, transfers en heen- en terugvlucht

Jordanië is een fascinerende reisbestemming. Het land is geliefd om zijn culturele schatten, die zelfs de meest ervaren reizigers van hun schoenen blazen. De uit rots gehouwen stad Petra, de Dode Zee, indrukwekkende woestijnlandschappen en eeuwenoude kasteelruïnes... het zijn allemaal dingen waarvan je dacht dat ze enkel in de films van Indiana Jones bestonden. Maar nee, jij krijgt ze tijdens deze rondreis allemaal te zien! Met je Engelssprekende chauffeur rijd je over de Koningsweg en val je van de ene verbazing in de andere. Klaar voor je eigen Arabische sprookje?

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in Amman International Hotel (of vergelijkbaar) in Amman (eerste twee nachten en laatste nacht)
 • 1 nacht in Ramada Resort Dead Sea (of vergelijkbaar) nabij de Dode Zee
 • 1 nacht in Amra Palace International Hotel (of vergelijkbaar) in Wadi Musa
 • 2 nachten My Hotel (of vergelijkbaar) in Aqaba
 • Dagelijks ontbijt
 • Alle transfers
 • Vervoer per busje met Engelssprekende chauffeur
 • Dagexcursie naar historische site van Petra (ca. 8 uur op dag 5)
 • Heen- en terugvlucht van Zaventem naar Amman
Ontdek de schatten van Jordanië

Tijdens deze rondreis maak je kennis met het hart van het Midden-Oosten. In Jordanië ontdek je de eeuwenoude cultuur en geschiedenis van de Arabische wereld. Niet alleen herbergt dit land uitgestrekte woestijnvlakten, ook fascinerende landschappen en waardevolle cultuurschatten krijg je hier te zien. De historische stad Petra, de Dode Zee... laat je omarmen door de Jordaanse gastvrijheid terwijl je enkele van de mooiste plekjes op aarde bezoekt!

Reisschema

Dag 1 & 2: Amman

Welkom in Jordanië! Vandaag land je in de luchthaven van Amman, waar je wordt opgewacht door je Engelssprekende chauffeur. Na een korte kennismaking word je naar het hotel gebracht. Hier kan je even bekomen van de lange reis. Op dag 2 kan je alvast even kennismaken met de Jordaanse hoofdstad. ... Lees meer

Amman International Hotel  of vergelijkbaar

Dag 3: Van Amman naar de Dode Zee

Op dag 3 maak je 's ochtends nog een laatste rondje door de stad. Kijk snel nog even naar het Romeinse amfitheater, bezoek het Archeologisch Museum of struin snel door een van de oude souks. Daarna word je opgepikt door je Engelssprekende gids. Je bestemming van vandaag? De Dode Zee! En je... Lees meer

Ramada Resort Dead Sea  of vergelijkbaar

Dag 4: Via de Koningsweg naar Petra

Op dag 4 rijd je verder via de Koningsweg naar je volgende bestemming: Petra. Volgens sommigen is de Koningsweg de leukste weg van heel Jordanië. En je begrijpt al snel waarom. Het is een oude weg vol historische schatten en prachtige vergezichten. Onderweg zie je twee kruisvaarderskastelen: Q... Lees meer

Amra Palace Hotel Petra  of vergelijkbaar

Dag 5: Wereldwonder Petra

Heb je ooit als eens een wereldwonder gezien? Dan is het vandaag tijd om dit van je bucketlist te schrappen. Vandaag bezoek je immers de historische stad Petra. De stad is uitgehouwen uit roodroze rotsen en ligt verborgen in het woeste landschap van Zuid-Jordanië. De rotsen in deze streek word... Lees meer

My Hotel  of vergelijkbaar

Dag 6: Aan de Rode Zee in Aqaba

Tijd om wat uren door te brengen aan de zee! Je verblijft namelijk in de enige badplaats die het land rijk is: Aqaba. Een échte vakantieplek, compleet met (souvenir)winkeltjes, barretjes, verschillende soorten restaurants en vele spa's. Het is tevens de plek waar je de prachtige onderwater... Lees meer

My Hotel  of vergelijkbaar

Dag 7 & 8: Amman

Je had deze dag liever nog wat uitgesteld maar helaas: de laatste etappe van je reis is aangebroken. Je keert terug naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Deze keer neem je de Desert Highway. Vervolgens krijg je een laatste kans om Amman te bezoeken. Zijn er dingen die nog op je lijstje staan? Gri... Lees meer

Amman International Hotel  of vergelijkbaar
Optionele excursies

 • Excursie Jerash en Ajloun (ca. 6 uur op dag 2): Jerash is een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. De meest bekende sites zijn de Cardo Maximus (een 800 meter lange straat met een indrukwekkende zuilenrij), de Triomfboog van Hadrianus en twee amfitheaters. Vervolgens bezoek je het kasteel van Ajloun, ca. 25 km ten westen van Jerash. Het kasteel is gebouwd in de 12e eeuw door Izz al-Din Usama, een generaal van de beroemde sultan Saladin. Het kasteel was een belangrijke verdedigingspost en controleerde de weg tussen Damascus en Egypte.
 • Excursie Wadi Rum (ca. 4 uur op dag 6): Wadi Rum is een vallei in het zuidwesten van Jordanië, gekenmerkt door rotswanden van zandsteen en graniet. Door het unieke landschap staat de vallei sinds 2011 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Tijdens de excursie maak je een jeep een tocht door deze unieke vallei.
 • Excursie Woestijnkastelen (ca. 4 uur op dag 7): Verspreid in de woestijn in het oosten van Jordanië vind je verschillende kastelen. Het merendeel van deze forten werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de kaliefen van de Omajjadendynastie. Tijdens deze excursie breng je een bezoek aan drie van interessante monumenten: Qasr Amra, Qasr Al Azraq en Qasr al Harraneh.
calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,-
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. TravelBird B.V. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De TravelBird Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 11 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. TravelBird B.V. beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Kamerbezetting

Maximaal 3 volwassenen en 1 baby t.e.m. 5 jaar per kamer

Kinderkorting

O.b.v. minimaal 2 volbetalenden per kamer:
Kind van 0 tot 11 jaar: verblijft gratis
Baby's van 0 tot 1 jaar ontvangen een korting op de prijs van het vliegticket, maar mogen geen stoel bezetten en mogen geen ingecheckte bagage meenemen

Babybed

Gratis ter plaatse beschikbaar (neem voor het boeken contact op met onze vakantieadviseurs) of zelf meenemen.

Eenpersoonstoeslag

€ 660,- op de hotelprijs

Huisdieren

Niet toegestaan

Transfer

Een chauffeur zal klaarstaan op de luchthaven met een bordje met het TravelBird-logo of je naam.

Groep

Dit is een individuele reis.

Vluchttijden

Let erop dat vluchten kunnen wijzigen, vertraagd kunnen zijn of uitgesteld kunnen worden door de luchtvaartmaatschappij en dat vluchttijden onder voorbehoud zijn. Vergeet niet om de precieze vertrektijden voor vertrek nog te raadplegen op de website van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven om onaangename verrassingen te vermijden.

Nachten op het vliegtuig

Stemt het totale aantal nachten niet overeen met het aantal nachten in het reisschema? Dan verblijf je ook enkele nachten in het vliegtuig. Tijdens het boeken krijg je de exacte vluchttijden te zien.

Documenttype

Als een Belgische burger heb je een geldig internationaal paspoort nodig om Jordanië binnen te komen. Je internationaal paspoort moet minstens nog 6 maanden geldig zijn bij het betreden van Jordanië. Voor de meest actuele informatie raden we je aan om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken [https://diplomatie.belgium.be/nl] te bekijken. Als alternatief kan je contact opnemen met de Jordaanse ambassade [http://jordanembassy.be/en/].

Heb je nog geen internationaal paspoort? Vul dan bij paspoortnummer “00000” in. De paspoortgegevens dien je dan later aan ons door te geven.

Visumvereisten

Als een Belgische burger wordt je visum geregeld door onze partner, dit is gratis. Bij aankomst op de luchthaven zal onze partner je opwachten met een bordje met je naam erop, voor de douanecontrole (reisagentschappen hebben veiligheidsmachtiging). Onze partner gaat met je mee naar de balie, waar je een stempel in je internationaal paspoort krijgt.

Indien je een niet-Europese burger bent, adviseren we je altijd om contact op te nemen met de Jordaanse ambassade van je land voor persoonlijk advies.

Vaccinatievereisten

Wanneer je naar Jordanië reist worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Raadpleeg voor het meest recente advies je huisarts of http://www.itg.be/itg/.

Valuta

In Jordanië betaal je met de JOD (Jordaanse Dinar)

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisdocumenten ten laatste vijf dagen voor vertrek.

Vergelijkbare accommodatie

Verblijf je in één of meerdere vergelijkbare hotels, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten, uiterlijk 5 dagen voor vertrek

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter