Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

  • Inclusief activiteit

Duoticket voor 'Eroica' in Antwerpen

  • Musical
  • Antwerpen
€ 94,-
Voor € 47,-
  • nu
Misschien vind je dit ook interessant
Dit was de aanbieding

Koop nu je duoticket(s) voor het concert Eroica op 28/11/2017 in de volledig vernieuwde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen

Heroïsche symfonie, geschreven om de nagedachtenis te vieren van een groot man - zo luidde het opschrift van Ludwig van Beethovens Derde Symfonie (1803­- ’04), die aanvankelijk gedacht was als een eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. De grandeur en dramatiek van het werk contrasteert met de Rückert-Lieder (1901- ’02) van Gustav Mahler, waarin de componist zich een meester toont in verstilling en introspectie. In zijn onafgewerkte Tiende Symfonie (1910) - Mahlers muzikale testament - neemt de componist niet alleen afscheid van het leven maar ook van de traditionele tonaliteit die hij al vaker op haar spankracht had getest.

Deze aanbieding is inclusief:
  • Duoticket voor concert 'Eroica' door Opera Vlaanderen
Eroica door Opera Vlaanderen

Beethovens Derde, ‘Eroica’, verzet op beslissende wijze de bakens van de klassieke symfonie en geldt als één van de eerste muzikale manifestaties van de romantiek. Niet alleen de monumentale opzet van de symfonie was ongezien in Beethovens tijd, ook de suggestie van een inhoudelijk programma, de subjectieve toon, de dramatische spanning en de Shakespeariaanse variatie van stemmingen binnen éénzelfde werk veranderden het symfonische landschap eensklaps. Hoogtepunt van het revolutionaire werk is een treurmars,
die Mahler de weg wees naar zijn eigen symfonische treurmarsen.

“Lyriek uit de eerste hand”, zo omschreef Gustav Mahler de poëzie van Friedrich Rückert (1788­1866). De uitgepuurde verzen van de Duitse dichter, met hun directe zeggingskracht, zetten Mahler aan tot een even uitgepuurde en kamermuzikale klankwereld met een grote diepgang en verinnerlijkte expressie. Eén van de liederen, Liebst du um Schönheit, was een intieme liefdesverklaring van Gustav aan zijn vrouw en muze, Alma. Aan Alma was ook een ondubbelzinnige boodschap gericht in de partituur van de Tiende Symfonie: “Für dich zu leben! Für dich zu sterben!” Bij de dood van de componist was alleen het openingsdeel van de symfonie, een hartstochtelijk en innerlijk verscheurd Adagio, klaar voor uitvoering.

In de liederen van Mahler horen we de Duitse bas-­bariton Jochen Kupfer, die diverse Wagnerrrollen op zijn actief heeft maar ook een opmerkelijke opname van Schuberts Winterreise uitbracht. Eerste gastdirigent van Opera Vlaanderen en eminent Mahlerkenner Alexander Joel heeft de muzikale touwtjes in handen.

Hoe werkt het?

Nadat je hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail. Daarin vind je een link naar de waardebon. Print deze waardebon en de bevestigingsmail uit en neem beide documenten mee naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Daarmee krijg je toegang voor 2 personen tot de gekozen voorstelling. Zonder waardebon krijg je helaas geen toegang.

Veel luister- en kijkgenot!

calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Praktische informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor D Opera & Ballet Vlaanderen. Je komt in een directe overeenkomst met D Opera & Ballet Vlaanderen. De boekingsvoorwaarden van TravelBird en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. Deze aanbieding kan niet terugbetaald worden.

Aantal duotickets

Max. 1 duoticket per boeking. Je krijgt een voucher per duoticket. Wil je meer vouchers kopen? Dan maak je meerdere boekingen.

Geldigheid

Je voucher is enkel geldig voor het concert Eroica door Opera Vlaanderen op 28/11/2017

Voorstelling

De voorstelling begint om 20:00 uur. Wij raden je aan om minstens 30 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn.

Overdraagbaarheid

De vouchers zijn overdraagbaar, zodat je ze ook cadeau kan doen.

Parking

In Parking Station ZOO (voorheen Nova) en Parking Breidel, op wandelafstand van de Koningin Elisabethzaal, krijgen bezoekers een speciale korting:

- Parking Station ZOO: bezoekers betalen €4 voor een dagticket.
- Parking Breidel: bezoekers betalen slechts 50% van de normale uurprijs.

Vergeet niet je parkingticket te laten valideren aan één van de automaten in de inkomhal.

Locatie

De Koningin Elisabethzaal ligt vlak naast de Antwerpse Zoo en dus naast het Centraal Station van Antwerpen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter