Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief verblijf

Fiets- en vaarvakantie Noord-Holland

Rondreis 7 nachten

per persoon vanaf € 549,-
o.b.v. 2 personen
Misschien vind je dit ook interessant
Dit was de aanbieding

Stap aan boord van de MS Angela Esmee en laat je 8 dagen meevoeren naar de mooiste fietsplekjes, incl. volpension, professionele reisbegeleiding en meer

Langs polders, molens en grazende schaapjes... De fietstochten die je maakt in het charmante Nederland - jawel, ook wel bekend als "het fietsland bij uitstek" - zijn gewoon fantastisch. Het ene lieflijke tafereel na het andere kruist je pad. Deze vakantie is tegelijk ontzettend sportief en lekker ontspannen. Op je eigen tempo volg jij de zorgvuldig uitgestippelde routes. Een deugddoende pauze ter tijd en stond en jij hebt weer voldoende energie om je pad te vervolgen. Overnachten doe je op een heerlijk schip dat je elke dag naar een nieuwe fietsbestemming brengt. Hier verblijf je op basis van volpension, dus naar eten hoef je niet op zoek tijdens deze vakantie. Tenzij misschien naar zo'n lekker Hollands appeltaartje... Genieten!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 7 nachten aan boord van de MS Angela Esmee
 • Volpension (7x ontbijt, 6x lunchpakket tijdens fietstochten, 7x driegangendiner, dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur)
 • Welkomstdrankje en informatief gesprek op de eerste avond
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Begeleiding door ervaren reisleider (Nederlands-, Duits- en Engelstalig)
 • Elke dag een voorbespreking van de fietstocht
 • Kaartmateriaal en routebeschrijvingen fietstochten
 • 2 stadswandelingen (Zaandam en Enkhuizen) met gids
 • 1x muziekavond aan boord
 • Korting op toegangsprijzen en excursies zoals aangeboden in programma ter waarde van € 25,- p.p.
Een unieke verkenning van Nederland

Ons sympathieke buurland Nederland is een paradijs voor waterliefhebbers. Hier vind je werkelijk overal water: rurale landschappen met kleine kreekjes, steden met schilderachtige grachten en indrukwekkende kustlijnen met mooie stranden en statige dijken. Geen wonder dat je je van het ene mooie plekje naar het andere beweegt aan boord van een comfortabel schip. Vergis je echter niet, dit is niet zomaar een saaie cruise waar je gewoon even uit het raampje staart, de haven verkent en dan weer naar de volgende halte reist. Dit is een heuse fiets- en vaarvakantie, wat wil zeggen dat bij elke stop een zorgvuldig uitgedokterde fietstocht hoort. De professionele gids die je tijdens deze reis vergezelt, houdt bij elke tocht alvast een voorbespreking zodat jij geen enkel betoverend plekje mist! En dan zijn er ook nog eens twee stadswandelingen inbegrepen. Een actieve verkenning van het wondermooie Noord-Holland!

 1. Dag 1: Aan boord in Amsterdam

  Op de eerste dag van deze rondreis word je vanaf 14:00 uur in Amsterdam verwacht. Hier kan je op je gemak inchecken en je spullen in je hut achterlaten. Zo heb je nog enkele uurtjes om de Nederlandse hoofdstad te verkennen. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos: een museumbezoek, een drankje in een gezellig café, een rondvaart langs de majestueuze grachtenpanden of een tocht door de winkelstraten, jij kiest waar je het meest zin in hebt! Voor het diner word je weer op het schip verwacht. Je krijgt een welkomstcocktail en er wordt een eerste briefing gegeven over het reisverloop. Met een volle maag en goed geïnformeerd trek jij je terug in je hut voor een heilzaam dutje. Het schip blijft vannacht gewoon aangemeerd liggen in Amsterdam.

 2. Dag 2: Fietstocht naar de Zaanse Schans

  Dan is de tijd gekomen om te gaan fietsen. Je vertrekt in Amsterdam en al gauw maakt de stad plaats voor rust en groen. Je passeert het recreatiegebied "Twiske" en arriveert even later bij het openluchtmuseum de Zaanse Schans. De wereldberoemde molens maken van dit gratis museum een absolute must see. Verder vind je er ook typisch Oudhollandse huisjes, een kaas- en een klompenmaker. Even terug in de tijd dus! Na je bezoek is het tijd om de laatste etappe in te zetten. Je fietst verder naar Zaandam, waar nog een gegidste wandeling op het programma staat.

  Voor deze fietstocht kan je kiezen tussen een traject van ca. 30 km en ca. 45 km.

 3. Dag 3: Fietstocht naar Alkmaar

  De derde dag van deze rondreis brengt een fietstocht van zo'n 50 km. Vanaf Zaandam fiets je naar de kaasstad Alkmaar. Het belooft een boeiende tocht te worden: zowel kleine dorpjes als een immens groen polderlandschap gaan vandaag aan je voorbij. Het natuurgebied "Land van Leeghwater" is slechts een van de vele schoonheden die op je route liggen. Je arriveert in Alkmaar, en jawel, daar ligt de Angela Esmee al op je te wachten! Kuier langs de grachten van Alkmaar, koop een bolletje kaas en bereid je daarna voor op het diner aan boord. Tijdens het diner vaart het schip verder over het Noordhollands Kanaal naar de marinehaven van Den Helder. Vandaag worden dus niet alleen je smaakpapillen verwend, maar kan je ook je ogen eens flink te kost geven!

 4. Dag 4: Betoverend waddeneiland Texel

  Bij het ontwaken op dag 4 bevind je je nog steeds in de haven van Den Helder. Maar niet voor lang meer, want tijdens het ontbijt wordt het anker gelicht en zet het schip koers naar waddeneiland Texel. Houd er wel rekening mee dat weersomstandigheden roet in het eten kunnen houden. In dat geval kan het zijn dat het schip toch al op dag 3 's avonds naar Texel vaart, of dat het schip gewoon in Den Helder blijft. Je kan dan op eigen kosten (ca. € 5,-) wel de publieke veerboot naar Texel nemen. Hopen dus dat het weer even meezit, zodat ook jij de pure schoonheid van Texel kan ervaren zoals gepland. Op Texel staat immers een prachtige en vooral gevarieerde fietstocht op het programma. Natuurreservaten en stranden bepalen in de eerste plaats het uitzicht van dit waddeneiland. Texel heeft ook een beroemd zeehondenopvangcentrum en een karakteristieke bierbrouwerij. 's Avonds ga je weer aan boord voor een gezellige muziekavond.

  Op Texel kan je kiezen tussen verschillende fietsroutes van min. 15 km en max. 65 km.

 5. Dag 5: Fietsprovincie Friesland

  Op dag 5 vaart het schip verder over het enorme IJsselmeer naar het plaatsje Stavoren in Friesland. Dat lees je goed, je meert aan in dé fietsprovincie van Nederland. Leer nog snel een mondje Fries en ga op pad. De Friese meren en nog veel meer bijzondere stukjes natuur wachten je al op. Meer dan eens kruis je het pad van een kudde schapen of spot je een wei vol koetjes. De kleine Friese dorpjes lijken allemaal een eigen haventje te hebben en op veel plaatsen worden de kleine bruggetjes nog bediend door een brugwachter. Blijf even staan om te zien hoe de schipper van een klein plezierbootje "tol" betaalt door wat geld achter te laten in een klompje dat door de brugwachter naar beneden gehouden wordt en ga dan weer verder. Je eindigt weer in Stavoren, een van de Friese elfsteden, waar je ook de nacht doorbrengt.

  Ook in Friesland kan je kiezen tussen verschillende fietsroutes, variërend van ca. 30 tot 50 km.

 6. Dag 6: Naar Medemblik en Enkhuizen

  Tijdens het ontbijt op dag 6 laten de MS Angela Esmee Stavoren achter zich. Ginds in de verte lonkt het schilderachtige Medemblik al. Vanaf Medemblik volg je een fietsroute die je langs de IJsselmeerkust naar het prachtige Enkhuizen leidt. Hier ben je vrij om de rest van de dag te spenderen zoals jij wil. Wij kunnen al raden dat je voor een nadere verkenning van deze havenstad zal kiezen. De eeuwenoude maritieme traditie is van bij het begin duidelijk voelbaar. Wie vroeg genoeg in Enkhuizen arriveert kan bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het interessante Zuiderzeemuseum. Heb je echter voor de langere fietstocht via Hoorn gekozen? Dan blijf je misschien wel even plakken in die historische stad, die in het verleden VOC-stad was. De toonaangevende haven van Hoorn laat sowieso een indruk achter!

  De fietstocht van vandaag is ongeveer 30-50 km lang, afhankelijk van de door jou gekozen route.

 7. Dag 7 & 8: Naar Volendam en terug naar Amsterdam

  Op dag 7 wordt er tijdens het ontbijt naar Volendam gevaren. Bewonder dit toeristische kuststadje nog even voor je weer de voeten op de trappers zet. De eindbestemming voor vandaag is immers niet Volendam, maar Amsterdam. Dat klopt, de reis loopt stilaan op z'n eind en je begeeft je terug naar het vertrekpunt. Maar niet getreurd! De reis is nog niet helemaal ten einde. Zo fiets jij opnieuw door het zogenaamde "Waterland" naar de hoofdstad. Een laatste kans om te doen waar je op de eerste dag van de reis niet meer aan toe bent gekomen. Je overnacht nog een laatste keer aan boord van het schip, maar dan op dag 8 is de reis onherroepelijk voorbij. Na het ontbijt verlaat je het schip. Hopelijk niet te stijf van al dat fietsen...

  Afhankelijk van de door jou gekozen route, bedraagt je laatste fietstocht ca. 35*50 km.

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,-
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Drankjes bij de diners
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor Boat Bike Tours. Je komt in een directe overeenkomst met Boat Bike Tours. De boekingsvoorwaarden van TravelBird en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. De volledige reissom (exclusief boekingskosten) kan terugbetaald worden als de boeking geannuleerd wordt tot 14 dagen voor de reisdatum. Bij latere annulering is terugbetaling niet mogelijk.

Check-in

vanaf 14:00 - 17:00 uur

Check-out

tot 10:00 uur

Kamerbezetting

Maximaal 2 personen per hut

Kinderkorting

Niet van toepassing

Babybed

Niet mogelijk om babybed bij te plaatsen

Eenpersoonstoeslag

100%

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk

Lift

Niet aanwezig

Huisdieren

Niet toegestaan

Parking

Samen met de reisdocumenten ontvang je meer informatie over hoe je parking kan reserveren. De prijs per week bedraagt hiervoor € 90,- voor self-parking of € 140,- voor valet-parking

Wifi

Beperkt aantal MBs gratis beschikbaar in de lounge van het schip
Het is mogelijk om ter plaatse meer MBs bij te kopen

Locatie

Het schip MS Angela Esmee ligt aan de Sumatrakade in Amsterdam, op het Java-eiland en aan het IJ. De ligplaats is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf Brussel is het 216 km.