• Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf

Het mooiste van Madagaskar

Rondreis 13, 14, 15 of 16 nachten Madagaskar

per persoon vanaf € 2.459,-
o.b.v. 2 personen

Overweldigende natuurpracht en bijzondere dieren: 12 of 14 nachten op Madagaskar, incl. ontbijt, 10 excursies met Engelstalige gids, heen- en terugvlucht, binnenlandse vlucht en transfers

Een eiland dat dromerig zweeft ten oosten van het Afrikaanse continent. Een eiland dat hoofdzakelijk bestaat uit paradijselijke stranden en mysterieuze jungle. Een eiland waar 90% van de planten en dieren die er voorkomen nergens ander ter wereld te zien zijn. Een paradijs op aarde, een geschenk van Moeder Natuur, een must voor elke échte natuurliefhebber en dierenvriend die er is... Dat moet wel Madagaskar zijn! Het eiland is nog swingender dan de gelijknamige animatiefilm laat vermoeden, maar dat ontdek jij al vanaf je eerste dag. Vanaf de hoofdstad Antananarivo reis jij verder door nationale parken en ongerepte wildernis om te eindigen op het heerlijke strand van de badplaats Ifaty. Een lekker actieve rondreis die geen gelijke kent, zoveel is zeker!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 nachten in Les 3 Metis Hotel (of vergelijkbaar, eerste en laatste nacht van de reis)
 • 2 nachten in Eulophiella (of vergelijkbaar)
 • 1 nacht in Les Chambres du Voyageur (of vergelijkbaar)
 • 2 nachten in Hotel Thermal (of vergelijkbaar)
 • 2 nachten in H1 Isalo (of vergelijkbaar)
 • 3 of 5 nachten in Le Paradisier (of vergelijkbaar)
 • Elke ochtend ontbijt
 • Halfpension in Le Paradisier
 • Excursies: bezoek aan Peyrieras Reptile Reserve (dag 2), avondwandeling (dag 2), bezoek aan Analamazaotra Special Reserve (dag 3), bezoek aan Vakôna National Reserve (dag 3), bezoek aan Ranomafana National Park (dag 6), bezoek aan Vohipararabos (dag 6), bezoek aan de aan de papierfabriek Antaimoro (dag 7), bezoek aan Anja Community Reserve (dag 7), bezoek aan Namazabos (dag 8), bezoek aan Antsokay Arboretum (dag 9)
 • Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Toegangsprijzen tot alle genoemde parken
 • Alle transfers
 • Heen- en terugvlucht vanaf Zaventem of Amsterdam naar Antananarivo
 • Binnenlandse vlucht van Ifaty naar Antananarivo
Ontdek wondermooi Madagaskar

Klaar voor jouw avontuur op Madagaskar? Vast en zeker wel! Jouw tocht langs maki's en baobabs brengt je van de hoofdstad naar de jungle en het strand. Het gaat om een vrij stevige rondreis met een groot aantal actieve excursies. Jij kiest tussen een rondreis van 12 of 14 nachten. Veel verschil is er niet, alleen blijf je bij de langere rondreis 2 nachten extra genieten op het zalige strand van Ifaty. Die twee extra nachten kan je zeker gebruiken om te bekomen van de onvergetelijke avonturen van de voorgaande dagen. Maar liefst tien excursies staan er op het programma! Deze reis is dus vooral gericht op mensen die goed ter been zijn en zin hebben in een actieve en avontuurlijke vakantie. Nog een laatste belangrijke zaak waar je rekening mee dient te houden: na deze reis zal elke trip die je maakt altijd minder de moeite zijn dan dit onvergetelijke avontuur in Madagaskar...

 1. Dag 1: Aankomst in Antananarivo

  Tijd voor een tongtwister: zeg eens 10 keer Antananarivo na elkaar? Wij moeten nog een beetje oefenen... Gelukkig verkiezen de locals het koosnaampje "Tana" voor hun hoofdstad, dat ligt toch al iets vlotter in de mond. De grootste stad van Madagaskar is het vertrekpunt van jouw onvergetelijke reis. Aan de luchthaven word je opgepikt en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je vluchturen heb je ook even tijd om de stad in te trekken en te proeven van de sfeer én de lokale keuken. Koloniale gebouwen en drukbezochte markten bepalen hier het straatbeeld. Toch is dit nog niets vergeleken met wat je voor de rest van de reis te wachten staat: deze reis draait immers helemaal rond de natuur van dit fenomenale eiland...

  Hotel

  Les 3 Metisof vergelijkbaar

  Hotel Antananarivo, Madagaskar

  Dit hotel is gevestigd in een koloniaal gebouw in het centrum van Antananarivo. Er liggen verschillende restaurants, winkels en markten op wandelafstand van het hotel. Het hotel beschikt ook zelf over een restaurant met een terras, waar je eventueel terecht kunt voor een lunch of diner.

  Je kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een televisie, een kluisje en een eigen badkamer. Er is gratis wifi beschikbaar in de kamer.

  Lees meer
 2. Dag 2: Andasibe - Peyreras en zoektocht naar nachtdiertjes

  En dan op dag 2 is het zover! Jij trekt de Madagaskische natuur in. Om 9:30 uur word je opgepikt en naar Andasibe gebracht. Met verstomming geslagen bewonder je het heuvelachtige landschap en terwijl jullie voorbij het oostelijke regenwoud van het eiland rijden, probeer je niet met je ogen te knipperen. Van dit onwaarschijnlijk prachtige land wil jij zelfs geen fractie van een seconde missen!

  Nog voor je in Andasibe arriveert, stopt de chauffeur even. In het reservaat van Peyreras ga je met je meest opmerkzame oog op zoek naar de kameleons die zich hier schuilhouden. Het reservaat beschermt hoofdzakelijk insecten, maar je kan er ook grotere dieren spotten. Zo zijn ook krokodillen hier niet schaars! Nog een laatste close-upfoto van een gifgroene gekko en jullie hervatten de tocht.

  In het dorpje Andasibe word je meteen naar je hotel gebracht. Je hebt immers maar even de tijd, want om 18:00 uur staat al een tweede excursie op het programma. Deze keer proberen jullie de nachtdiertjes van de Madagaskische jungle te vinden. De muismaki is de kleinste primaat ter wereld en doet met zijn grote ogen denken aan een spookdiertje. Ook nachtvogels en kameleons kan je ontwaren in de schemering. Na een uurtje keer je terug naar het hotel.

  Hotel

  Eulophiellaof vergelijkbaar

  Hotel Moramanga, Madagaskar

  De accommodatie bestaat uit verschillende bungalows aan de rand van het oerwoud. Daarnaast is er een restaurant waar je terecht kunt voor het ontbijt en eventueel een lunch of diner. Bovendien is er een terras met een mooi uitzicht op de omgeving.

  De bungalow waarin je verblijft is eenvoudig ingericht en beschikt over een eigen badkamer en warm water.

  Lees meer
 3. Dag 3: Andasibe - Analamazaotra en kanoën naar maki-eiland

  Op dag 3 moet je weer vroeg uit de veren! Om 7:00 uur wordt het startschot van alweer een unieke excursie gegeven. In nationaal park Analamazaotra (yes, tongtwister nummer 2!) gaan jullie op zoek naar de indri indri. Deze maki heeft niet alleen een fantastische naam, maar is ook nog eens de grootste makisoort. Wat zeggen we? Dit is de grootste nog levende halfaap! Daarnaast spot je wederom een handvol paradijsvogels en (panter)kameleons. De excursie duurt zo'n 2 à 3 uur.

  En het is nog niet gedaan met excursiepret! Nadien ga je immers nog naar het private reservaat Vakona. Stap in een kano en peddel naar het eiland van het reservaat. Daar wonen immers de meest prachtige maki's! Dit reservaat is een pak minder heuvelachtig dan Analamazaotra, waardoor je minder tijd nodig hebt om op adem te komen en meer tijd om waanzinnige natuurfoto's te trekken. Kijk met ontzag naar de vrolijke halfapen die door de bomen slingeren en keer met een gelukzalig gemoed weer naar het hotel voor je laatste nacht in Andasibe.

  Hotel

  Eulophiellaof vergelijkbaar

  Hotel Moramanga, Madagaskar

  De accommodatie bestaat uit verschillende bungalows aan de rand van het oerwoud. Daarnaast is er een restaurant waar je terecht kunt voor het ontbijt en eventueel een lunch of diner. Bovendien is er een terras met een mooi uitzicht op de omgeving.

  De bungalow waarin je verblijft is eenvoudig ingericht en beschikt over een eigen badkamer en warm water.

  Lees meer
 4. Dag 4: Antsirabe - maak kennis met de locals!

  Maak je op voor een lange trip, vandaag breng je namelijk heel wat uurtjes door op vier wielen. De reis van vandaag neemt ca. 8 uur in beslag en brengt je naar Antsirabe, zo'n 315 km verderop. Onderweg maak je een aantal pitstops in kleine dorpjes, waar je het échte lokale leven van Madagaskar proeft. Bij aankomst in Antsirabe word je meteen naar je hotel gebracht. De derde stad van Madagaskar is gelegen in het hart van het land, in het Ankaratragebergte. Hier zet je ongetwijfeld een paar kleurrijke riksja's op de foto, want die vind je hier in overvloed.

  Gardens

  Les Chambres du Voyageurof vergelijkbaar

  Hotel Antsirabe, Madagaskar

  Dit vakantiedomein van maar liefst 6000 m² groot biedt bungalows, ingericht in traditionele stijl. Midden in de prachtige natuur kom je hier tot rust. Het domein heeft ook een lounge met wifi en een restaurant.

  De bungalow waarin je verblijft beschikt over een eigen badkamer en er is warm water aanwezig.

  Lees meer
 5. Dag 5 & 6: Ambositra & Ranomafana - Inheemse stammen en maki's in overvloed

  Dag 5 breekt aan, alweer een dag waarop je je grotendeels op de weg bevindt. Je reist zo'n 8 uur lang zuidwaarts, in de richting van Ambositra, een knus plaatsje dat bekend staat om de authentieke handwerkwinkeltjes. Na een korte verkenning van dit stadje gaat de tocht verder naar Ranomafana, in het zuidoosten van Madagaskar. Onderweg vang je misschien wel een glimp op van de Tanala, de inheemse bevolking op dit deel van het eiland. Eens aangekomen in Ranomafana kan je lekker uitrusten in je hotel.

  Dag 6 staat dan weer helemaal in het teken van de natuur. Om 7:00 uur vertrek je naar Ranomafana National Park, waar een tweedelige excursie op het programma staat. Eerst bezoek je het grootste bos van het park. Daar kan je niet alleen bijzondere vogels spotten, maar ook allerlei soorten maki's. Vooral de bamboemaki, de sifaka en de gewone bruine maki zijn hier allesbehalve zeldzaam te noemen. Ook de grootste kameleonsoort van Madagaskar bewoont dit bos: Parsons kameleon. Dit cammouflagediertje kan wel 70 cm lang worden! Je hebt het al door, alweer een overdaad aan natuurpracht...

  Deel 2 van de excursie vangt aan in het Vohipararabos, zo'n 20 minuutjes verderop met de auto. Hoor hoe de blaadjes aan de bomen ritselen en kijk omhoog. Daar onderscheid je het bonte verenkleed van een bijzondere vogel. Zo'n twee uur lang bewonder je de mooiste luchtbewoners van Madagaskar. Dan keer je terug naar het hotel voor een deugddoende nachtrust.

  Hotel

  Hotel Thermal Ranomafanaof vergelijkbaar

  Hotel Ranomafana, Madagaskar

  Dit hotel is gelegen in Ranomafana en beschikt over 21 kamers, een restaurant met een terras en een bar.

  De eenvoudig ingerichte kamer is voorzien van een televisie, een kluisje, airconditioning en gratis wifi. Je beschikt er ook over een eigen badkamer.

  Lees meer
 6. Dag 7 & 8: Ambalavao & Ranohira - Artisanaal Madagaskar en de intrede van de ringstaartmaki

  Op dag 7 vervolg je je weg naar Ranohira, dat op zo'n 360 km van Ranomafana ligt. Onderweg maak je een tussenstop in Ambalavao. Deze plaats staat bekend om de papierproductie, want papier wordt hier op artisanale wijze vervaardigd. Het is eens iets anders! Je gaat een kijkje nemen in de papierfabriek Antaimoro en rijdt verder naar het Anja Community Reserve. Daar maakt een van de bekendste inwoners van Madagaskar zijn opwachting: de hoogst charmante ringstaartmaki. Wie wordt nu niet spontaan verliefd op deze clown met zijn pluizige grijze vacht en ellenlange streepjesstaart? Na dit bezoek reis je verder naar Ranohira, waar je aan het eind van de dag arriveert.

  Op dag 8 mag je je aan nog meer natuuravontuur verwachten, want al in de vroege ochtend, omstreeks 7:00 uur staat er een heuse boswandeling op het programma. Je trekt het Isalo National Park tot je op een onwerkelijk mooie waterval stuit. Na deze pittige tocht kan je je voeten even laten uitrusten in het hotel. Dat kan je voor de rest van de dag doen, of je kan op eigen houtje in het dorp het lokale museum bezoeken. Aan jou de keuze!

  Hotel

  Hotel H1 Isaloof vergelijkbaar

  Hotel Ihosy, Madagaskar

  Dit hotel ligt op ongeveer 1 km afstand van het centrum van Ranohira en beschikt over een restaurant en een ruimte waar je gebruik kan maken van wifi.

  De kamer is voorzien van een televisie, een kluisje en een eigen badkamer.

  Lees meer
 7. Dag 9 - 11: Ifaty - paradijselijke stranden en iconische vissersbootjes

  Dag 9, ook wel bekend als "de dag dat jij arriveerde in het paradijs". Want dat is wat er gebeurt als je de kustplaats Ifaty bereikt. Maar niet te hard van stapel lopen, onderweg staat nog een korte tussenstop in Antsokay Arboretum gepland. Tijdens een rondleiding van een uurtje word je wegwijs gemaakt in deze bijzondere botanische tuin. Aan het eind van de dag is het dan zover: Ifaty!

  In Ifaty ga je na het ontwaken meteen polshoogte nemen op het strand. Daar zie je de lokale vissers al ijverig in de weer met hun gammele vissersbootjes die wonderlijk genoeg de soms stevige golven weten te bedwingen. Gelukkig moet jij niet zo hard zwoegen als de lokale vissers. Jij kan gewoon je handdoek uitspreiden en genieten van het zonnetje en de ruisende Indische Oceaan. Hier is je voornaamste focus relaxen! Aan jou de keuze hoelang je hier blijft toeven. Is het na drie nachten al welletjes geweest? Dan ga je op dag 12 weer naar Antananarivo om 's anderendaags op het vliegtuig huiswaarts te stappen. Kan je geen genoeg krijgen van zon, zee, strand? Dan blijf jij gewoon 5 nachten in Ifaty. In dat geval ga jij pas op dag 14 weer naar de Madagaskische hoofdstad.

  Pool

  Le Paradisierof vergelijkbaar

  Hotel Ifaty, Madagaskar

  Dit mooie en duurzaam ingerichte hotel beschikt over een zwembad en een restaurant waar je kunt smullen van ontbijtjes in de ochtend en diners in de avond. In de bar kun je terecht voor een lekkere cocktail.

  Je verblijft in een bungalow die beschikt over een eigen badkamer.

  Lees meer
 8. Dag 12 & 13: Terug naar Antananarivo

  Ifaty, wat een afsluiter voor je reis! Of neen, je verblijft nog een laatste nachtje in Antananarivo. De reden? Jouw comfort. De luchthaven bevindt zich op slechts een halfuurtje rijden van de stad. Na de laatste nacht die je spendeert in Antananarivo, bereik jij dus vlot de luchthaven. Hup het vliegtuig in, jij moet snel het thuisfront op de hoogte gaan brengen van jouw ongelofelijke avonturen op wat toch wel het mooiste eiland ter wereld moet zijn...

  Hotel

  Les 3 Metis

  Hotel Antananarivo, Madagaskar

  Dit hotel is gevestigd in een koloniaal gebouw in het centrum van Antananarivo. Er liggen verschillende restaurants, winkels en markten op wandelafstand van het hotel. Het hotel beschikt ook zelf over een restaurant met een terras, waar je eventueel terecht kunt voor een lunch of diner.

  Je kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een televisie, een kluisje en een eigen badkamer. Er is gratis wifi beschikbaar in de kamer.

  Lees meer
Kies je vertrekdatum
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Voorwaarden

TravelBird is de verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (A) zijn van toepassing op deze boeking. In artikel 11 vind je de annuleringsvoorwaarden.

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Belangrijk!

Het gaat om een vrij actieve rondreis, die helaas niet geschikt is voor reizigers die minder goed ter been zijn. Verkeer je in goede conditie en ben je helemaal klaar voor de natuur van Madagaskar? Dan is dit jouw droomreis!
Tijdens de reis staan enkele stevige wandelingen op het programma en ook de reistijden tussen de verschillende locaties lopen hoog op. Houd hier dus rekening mee.

Kamerbezetting

Maximaal 2 volwassenen en 1 kind van 7 t.e.m. 11 jaar per kamer

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer krijgt een kind van 7 t.e.m. 11 jaar 25% korting op de rondreis (behalve de vlucht).
Kinderen t.e.m. 6 jaar zijn niet toegestaan.

Eenpersoonstoeslag

Niet van toepassing, je boekt deze aanbieding met minimaal 2 personen

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Groep

Dit is een individuele rondreis

Transfers

Alle transfers zijn privétransfers, behalve de transfer van het vliegveld naar het eerste hotel. Dit is een gedeelde transfer met maximaal 18 deelnemers. De chauffeur spreekt Engels maar is geen professionele gids.

Excursies

Alle excursies zijn privé-excursies met Engelstalige gids.

Bagage

De bagagevoorwaarden worden je toegestuurd samen met de reisdocumenten.

Vluchttijden

Wij zoeken de meest gunstige vluchttijden voor je. Het kan echter gebeuren dat een vluchttijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief vluchtschema aan te bieden, waardoor de duur van het verblijf beïnvloed wordt.

Persoonsgegevens

Let op: Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens op je identiteitskaart of je internationale paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kan je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee. Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je identiteitskaart of je internationale paspoort.
Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (meisjesnaam) in, opnieuw in overeenstemming met je identiteitskaart of internationale paspoort.

Documenttype

Om te reizen heb je een internationaal paspoort nodig, dat na vertrek uit Madagaskar nog minimaal 6 maanden geldig is en over minimaal 1 lege pagina beschikt. Heb je nog geen internationaal paspoort? Vul dan bij paspoortnummer “00000” in. De paspoortgegevens dien je dan later aan ons door te geven.

Visum

Wanneer je met een Belgisch paspoort naar Madagaskar reist, is een visum vereist. Dit visum is bij aankomst op de luchthaven op Madagaskar te verkrijgen. Voor actuele informatie m.b.t. een visum en reisdocumenten adviseren wij je de websites http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/ en http://www.ambassade-madagascar.com/visas.htm te bezoeken.

Vaccinaties

Wanneer je naar Madagaskar reist worden vaccinaties tegen hepatitis A en DTP aanbevolen. Een cholerastempel is verplicht. Raadpleeg voor het meest recente advies je huisarts of http://www.itg.be/itg/

Standaarden

Hotelstandaarden in Madagaskar wijken af van de Europese standaarden. De hotels zijn comfortabel, maar dus eenvoudiger dan wat je misschien gewend bent.

Extra informatie

Let op: Vul tijdens het boeken alle gevraagde informatie in. Doe je dit niet, dan ontvang je nog een e-mail waarin je gevraagd wordt om extra informatie in te vullen. Doe je dit niet binnen de 48 uur, dan wordt je boeking automatisch geannuleerd en gelden de annuleringsvoorwaarden.