Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief verblijf

Met de fiets door Oost-Friesland

 • Rondreis
€ 375,40 -21%
Nu vanaf € 299,-
 • per persoon vanaf
 • O.b.v. 2 personen
Misschien vind je dit ook interessant
Dit was de aanbieding

Ontdek 5 dagen lang Oost-Friesland met de fiets! Verblijf in verschillende hotels, incl. ontbijt of halfpension, bagagetransport en meer

Enkele dagen met de fiets door het noorden van Duitsland trekken: lijkt jou dat wat? Dan is deze rondreis door Oost-Friesland op jouw lijf geschreven! Geen betere manier om natuur en cultuur met elkaar te combineren. Bovendien leg je de reisweg af op je eigen tweewieler. Je verkent het noorden van Duitsland en een deeltje van Nederland. Verblijven doe je in verschillende hotels en bovendien profiteer je tijdens je reis van verschillende leuke extra's.

Deze aanbieding is inclusief:
 • Duitse Veenroute: 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof in Leer, 1 nacht in Hotel zur Post in Wiesmoor, 1 nacht in Hotel Ummen in Barßel, 1 nacht in Kedi Hotel in Papenburg (of vergelijkbare hotels)
 • OF Dollardroute: 1 nacht in Hotel In den Stallen in Winschoten, 1 nacht in Hotel Boegschroef in Delfzijl, 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof in Leer, 1 nacht in Kedi Hotel in Papenburg (of vergelijkbare hotels)
 • Dagelijks ontbijt of halfpension in alle hotels
 • Bagagetransport tussen hotels
 • Ticket voor de Erlebnisgolf Ostfriesland in Wiesmoor
 • Ticket voor de Meyer Werft in Papenburg
 • Ticket voor ferry over de Dollard met fiets (Let op: enkel Dollardroute)
Extra optie
 • Trekkingfiets (€ 69,- per fiets voor Dollardroute)
 • E-bike (€ 109,- per fiets voor Dollardroute)
 • Trekkingfiets (€ 49,- per fiets voor Duitse Veenroute)
 • E-bike (€ 88,- per fiets voor Duitse Veenroute)
Op twee wielen door Oost-Friesland

Jij wil een fietsvakantie boordevol natuur, cultuur en culinair avontuur? Dan ben je in de Duitse regio Oost-Friesland aan het juiste adres! De streek lijkt eigenlijk een beetje op het Nederlandse Friesland, maar dan met een eigen karakter. Veengebieden, weidse landschappen, kleine bossen, pittoreske dorpen, kleurrijke vuurtorens en zelfs kasteeltjes passeren hier de revue. En met 3500 km aan fietspaden kan je de streek een echt Eldorado voor fietsers noemen.

Maar fietsen is niet het enige wat je zal doen tijdens je rondreis. In je verblijf is ook een ticket voor Erlebnisgolf Ostfriesland in Wiesmoor inbegrepen. Enkele uurtjes fietsen afwisselen met een potje minigolf? Het is een welkome afwisseling! Ook breng je een bezoek aan de Meyer Werft, een scheepswerf waar al 200 jaar lang mooie zeeschuiten gebouwd worden. Tijdens het bezoek kom je alles te weten over het scheepvaartverleden van Oost-Friesland.

Twee prachtige fietsroutes

Je kan kiezen uit twee fietsroutes: de Duitse Veenroute en de Dollardroute.

 • De Duitse Veenroute is een van de bekendste fietsroutes van Noord-Duitsland. De groene en vlakke route is ca. 170 km lang, begint het Leen en eindigt in Papenburg. Kanaaltjes met ophaalbruggen, groene weilanden en typische huisjes in rode baksteen zullen je op je tocht begeleiden. Allemaal zijn ze getuigen van de veencultuur, die in de 16e en 17e eeuw een belangrijke rol speelde in de regio. Het grandioze uitzicht op een schijnbaar eindeloze horizon krijg je er gratis en voor niets bij. Schapen die vredig in de weides grazen, vogels die hoog in de lucht cirkelen... je voelt je net een met de natuur.
 • De internationale Dollardroute is iets langer, welgeteld 300 km! De route loopt van de Nederlandse provincie Groningen door Oost-Friesland. Ook hier rijd je door een weids polderlandschap, dat in een eeuwenlange strijd aan de zee werd onttrokken. Groene weides en tal van idyllische dorpjes zal je op je weg tegenkomen. Van Winschoten rijd je naar Delfzijl. Daarna steek je de grens en stap je op een ferry die je over de zeearm Dollard voert. Op Duitse bodem zet je je weg verder via Leer naar Papenburg (LET OP: de volgorde van deze route kan wijzigen o.i.v. de ferrytijden)
Reisoverzicht

Duitse Veenroute:
- 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer (DE)
- 1 nacht in Hotel zur Post (of vergelijkbaar) in Wiesmoor (DE)
- 1 nacht in Hotel Ummen (of vergelijkbaar) in Barßel (DE)
- 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg (DE)
Dollardroute (let op, de volgorde van deze route kan wijzigen o.i.v. de ferrytijden):
- 1 nacht in Hotel In den Stallen (of vergelijkbaar) in Winschoten (NL)
- 1 nacht in Hotel Boegschroef (of vergelijkbaar) in Delfzijl (NL)
- 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer (DE)
- 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg (DE)

Je parkeert je auto bij het eerste hotel en zet de reis per fiets verder. Op de laatste dag fiets je terug naar het eerst hotel, waar je je auto ophaalt.

calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,-
 • Fietsen (trekkingfiets of e-bike optioneel bij te boeken)
Betaling

Als je deze deal meer dan 49 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De eerste betalingstermijn zal 35% van de prijs bedragen, plus de boekingskosten en de annuleringsverzekering (indien van toepassing).

Praktische informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor Touristik GmbH "Südliches Ostfriesland". Je komt in een directe overeenkomst met Touristik GmbH "Südliches Ostfriesland". De boekingsvoorwaarden van TravelBird en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. De volledige reissom (exclusief boekingskosten) kan terugbetaald worden als de boeking geannuleerd wordt tot 14 dagen voor de reisdatum. Bij latere annulering is terugbetaling niet mogelijk.

Kamerbezetting

Maximaal 2 personen per rondreis

Kinderkorting

Niet van toepassing

Babybed

Niet beschikbaar

Eenpersoonstoeslag

100%

Toegankelijkheid

De reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Parking

Je parkeert je auto bij het eerste hotel, en zet de reis per fiets verder. Op de laatste dag fiets je terug naar het eerste hotel, waar je je auto ophaalt. Parking is gratis.

Wifi

Gratis in alle hotels

Tickets

De tickets voor de Meyer Werft, Erlebnisgolf Ostfriesland en de ferry over de Dollard (let op: enkel bij Dollardroute) ontvang je bij aankomst in de hotels.

Optionele huurfiets

Je kan optioneel een trekkingfiets of e-bike bijboeken (Let op: enkel damesmodellen 28 inch zijn beschikbaar). Je ontvangt de fietsen de fietsen op dag 2 van je reis.

Volgorde Dollardroute

Let op, de volgorde van de Dollardroute kan gewijzigd worden o.i.v. de ferrytijden

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter