Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief van TravelBird en ontvang persoonlijke aanbiedingen van ons! Zie ons Privacy- en Cookiebeleid

28 aanbiedingen

Amerika reizen

Heb jij genoeg gezien binnen de Europese grenzen? Dan wordt het misschien wel eens tijd om te kiezen voor een van de Amerika reizen van TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
28 aanbiedingen
Filters Verwijder

####Een gigantisch continent dat in sommige landen, zoals België, onderverdeeld wordt in Noord- en Zuid-Amerika, maar tijdens de Olympische Spelen toch maar door één ring vertegenwoordigd op de vlag.

Amerika wordt in veel landen tegenwoordig gebruikt om de Verenigde Staten aan te duiden en het continent Amerika wordt steeds vaker “opgesplitst” in Noord- en Zuid-Amerika. Soms wordt er zelfs nog een derde deel toegevoegd: Centraal-Amerika. Maar toch blijft het mogelijk om het hele continent Amerika te noemen en dat continent is dan op Azië na het grootste ter wereld. Wat maakt dat dan precies uit wanneer je door Amerika wilt reizen? Niet zoveel, behalve wat extra grenzen af en toe kan je zo’n beetje alles bezoeken wat je wilt. Wanneer je jouw bestemming(en) nog niet helemaal zeker weet, vind je hieronder zat inspiratie!

Noord-Amerika

Gaat jouw vakantie Amerika naar het noorden van het continent? Dan heb je behoorlijk wat keuze wat betreft bestemmingen…

In de Verenigde Staten vind je tal van absolute topbestemmingen die eigenlijk niet mogen ontbreken tijdens jouw Amerika reizen. De gigantische omvang van het land zorgt ervoor dat het landschap, de cultuur en het klimaat enorm van elkaar verschillen. Misschien wel de meest populaire reis is een citytrip New York en dat is niet heel gek. The Big Apple is de grootste stad van de VS en is bij iedereen wel bekend, of je er nou op vakantie bent geweest of het voorbij hebt zien komen in films. Central Park, de Brooklyn Bridge, het vrijheidsbeeld, Broadway, Times Square en Ground Zero zijn zomaar een paar bezienswaardigheden die absoluut niet mogen ontbreken tijdens jouw reis naar de ‘States’. Ook kan je in de VS perfect genieten van zon, zee en strand… Florida wordt niet voor niets The Sunshine State of America genoemd, in deze staat vind je bestemmingen als Miami en Florida Keys. Florida Keys is een lange rij tropische eilanden in het zuiden van Florida, maar liefst 120 kilometer lang aan prachtige en tropische omgeving… De snelheidslimiet zul je niet zo snel overtreffen wanneer je over langs de “keys” rijdt, daarvoor is de omgeving veel te mooi en zo erg is het niet om er wat langer over te doen!

De Verenigde Staten beschikken over nog veel meer prachtige natuur, zoals de Niagara Watervallen, Yellowstone National Park, de Grand Canyon en Yosemite National Park. Deze zijn stuk voor stuk het uitstapje waard, wanneer je in de buurt bent! Uiteraard zijn steden als San Francisco, Las Vegas, Los Angeles en tal van andere grote steden allemaal de moeite waard. Wat het doel van je reis ook is, neem de tijd zodat je zo min mogelijk bezienswaardigheden hoeft te missen!

De Niagara Watervallen bevinden zich deels ook in Canada en ook in dit land raak je niet uitgekeken. Het is na Rusland het grootste land ter wereld en omdat het land zo groot is kiezen mensen vaak voor een ‘kant’ die ze willen bezoeken, ofwel oost ofwel west. Als je voor het oosten kiest, is een bezoekje aan de Niagara Watervallen goed te doen en deze zijn misschien wel hét hoogtepunt wat betreft natuurverschijnselen in Canada. In het oosten vind je ook een aantal van de grootste en boeiendste steden van het land: Toronto, Ottowa, Montreal en Québec kan je perfect combineren met een bezoek aan de eerder genoemde watervallen. Toch moet je hier wel flink wat tijd voor uittrekken, want ondanks dat het voor Canadese begrippen dichtbij elkaar ligt, is het nog steeds een route van honderden kilometers….

In het westen van Canada ligt natuurlijk Vancouver, een prachtige metropool aan de westkust van het land en een ideaal beginpunt van je reis langs al het natuurlijke schoon in Brits-Columbia. Wat dacht je van Emerald Lake in het Yoho National Park? Dit is misschien wel het mooiste meer van het land en de omgeving is zo ingericht voor toeristen dat ze de mooiste uitzichten over al die wonderlijk schoon hebben! Een ander natuurwonder is Route 99, dus niet Route 66 en de weg zelf is uiteraard gewoon door mensen aangelegd. Tijdens deze 409 kilometer lange route kom je echter langs een adembenemend landschap dat je niet onberoerd laat. Je zou niet de eerste zijn die vol ongeloof met een mond vol tanden staat te kijken naar al het prachtige dat aan je voorbij gaat. Loop jij al warm voor een van onze Canada reizen.

Midden-Amerika

Midden-Amerika is misschien een wat minder gebruikte term, maar dat zegt natuurlijk niets over de prachtige vakantiebestemmingen die je er vindt!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de Bahama’s! Droom jij wel eens over fantastische strandzanden aan een azuurblauwe zee? Droom je dan ook wel eens over wat voor indrukwekkends allemaal in de omgeving en in de zee te vinden is? Dan komen de Bahama’s waarschijnlijk aardig in de buurt van deze dromen… Zo doet het Atlantis Paradise Island haar naam eer aan en is het een waar paradijs, niet alleen kan je er heerlijk vitamine D opdoen, ook is het een toplocatie om te duiken en het zeeleven goed te bekijken.

Ook een rondreis Mexico behoort tot de opties in Midden-Amerika en is een fantastische keuze als een van jouw Amerika reizen! Het land beschikt over oneindig veel droomachtige stranden, een filmachtige flora en fauna en bruisend stadsleven. Zo divers als jouw opties zijn wat betreft Amerika reizen, zo divers is een reis naar Mexico. Je kan er heerlijk aan je kleurtje werken, fantastische gerechten eten en een hele nieuwe wereld aan natuur en architectuur ontdekken. Vulkanen beklimmen, snorkelen in de Caraïbische Zee of een museum in Mexico-stad bezoeken, er is niet veel dat niet kan in dit land. Nog niet uitgekeken in dit deel van Amerika? Neem dan een kijkje op het mooie Costa Rica of Cuba...

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is enorm groot en ieder land is het bezoeken waard, dat de focus nu even op Argentinië en Brazilië ligt betekent niet dat je een reis naar Peru, Chili of Suriname moet overslaan!

Ben jij er klaar voor? Klaar om de tango te leren? Klaar voor de prachtige natuur en bruisende steden? Argentinië is bij uitstek een land waar jouw reisverslaving helemaal bevredigd kan worden. De natuur van het land laat je met open mond achter, het Andes gebergte is gigantisch en letterlijk adembenemend… Ze zijn niet voor niets de achtergrond op menig vakantieportret of schilderij. De diversiteit van de natuur is groot, zo vind je in het zuiden gletsjers als de Perito Moreno en in het noorden de Iguazú Watervallen met een heerlijk klimaat. Mocht je van biefstuk houden hebben we goed nieuws, beter dan in Argentinië ga je ze niet krijgen.

Witte stranden, gigantische regenwouden en bruisende steden. Net als Argentinië is Brazilië een heerlijk land om vakantie te vieren. Opties in overvloed, wissel een paar dagen sightseeing in een grote stad af met heerlijk bijkomen op de bountystranden van het land. Om vervolgens de jungle in te trekken voor de hike van je leven, want in tijdens een van onze Brazilië Reizen vind je de meest diverse flora en fauna van de hele wereld. Nergens zoveel verschillende soorten planten en dieren… aapjes, dolfijnen, schildpadden en vele andere dieren wachten op je. Met een beetje geluk spot je een vliegende toucan op zoek naar een nieuwe plek waar het naartoe kan. Kan jij nog wachten of boek je vandaag nog een van onze Amerika reizen?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter