De maand februari staat bij TravelBird helemaal in het teken van feest. We vieren festiviteiten zoals Carnaval, Chinees Nieuwjaar, en natuurlijk ook… Valentijnsdag. De dag waar alles om romantiek draait en samenzijn met je wederhelft. Het nieuwe jaar is nog vers en we staan allemaal te popelen om eropuit te trekken. En waarom zou je er niet op uit trekken in een romantische context? Bij TravelBird werken maar liefst 450 reisfanaten met 29 verschillende nationaliteiten, en naast het vieren van de festiviteiten van de maand, wordt ook het plezier van nieuwe ontdekkingen gevierd. Chintana, Web Editor bij het Belgische team, is afkomstig uit Brussel en geeft haar top 4 romantische plekjes in Brussel.

Uitzicht over Brussel vanaf de Kunstberg © S-F/Shutterstock.com

1. Het Muziekinstrumentenmuseum

Een museumdate is altijd een goed idee. Het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) op de Hofberg ken je vast al. De meer dan 8000 muziekinstrumenten en het elegante art-nouveaugebouw zijn op zich al een ware lust voor het oog en goed voor enkele uurtjes cultureel verantwoord vertier, maar wist je dat je vanuit de bovenste verdieping van het museum een fenomenaal uitzicht over Brussel hebt? Bovendien smul je in het restaurant van het museum van overheerlijke huisbereide gerechten van de keukenbrigade. Lekker Belgisch eten, een unieke art-nouveausetting, een verbluffend uitzicht op de Brusselse skyline en goed gezelschap. Wat kan je nog meer wensen?

Het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel © DavidEwingPhotography/ Shutterstock.com

2. De Kleine Zavel

Een van mijn favoriete wijken in Brussel, is de Zavel. Hier vergaap je je aan de pracht en praal van de vele antiek- en designzaken en plof je neer op een terras aan de Grote Zavel, het plein voor de Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Zavelkerk. Als je vanaf de Grote Zavel de helling naar boven volgt, kom je terecht in een ware sprookjeswereld: Le Jardin du Petit Sablon, oftewel De Kleine Zavel. In deze perfect geometrische tuin prijken de standbeelden van de graven van Egmont en Hoorn, vergezeld van andere beroemde figuren die de oude Brusselse gilden voorstellen. Bonustip: volg de trappen in de tuin die leiden naar het Egmontpaleis en het Egmontpark. Langs de Narnia-achtige poorten treed je een magische wereld binnen in een serene en groene omgeving middenin de stad. Als je goed zoekt, kan je hier ook Peter Pan en Tinkerbel vinden. Ideaal voor een romantische picknick bij mooi weer!

De Kleine Zavel in Brussel © Koverninska Olga/Shutterstock.com

3. Poelaertplein

Toegegeven, ik heb een zwak voor mooie uitzichten. Zo word je op het Poelaertplein getrakteerd op een prachtig zicht op het noordwesten van Brussel met de Marollen en het Heizelplateau aan de ene kant en het indrukwekkende Justitiepaleis aan de andere kant. Meestal is het hier vrij rustig, dus kan je zo lang van het fantastische uitzicht genieten als je maar wilt. Je weet wat je te wachten staat: zet je rustig neer en geniet van de tijd met z'n tweetjes! Het beste doe je dit tijdens zonsondergang, want geloof me, een sprookjesachtige ervaring zal je beloning zijn.

Het Poelaertplein in Brussel © Karol Kozlowski/Shutterstock.com

4. Sint-Gillis

In de mood voor een romantische stadswandeling? Ga dan naar Sint-Gillis. Hier lijkt de hele wereld samen te komen met de immigranten, jonge ondernemers en kunstenaars die zich hebben gevestigd. En met meer dan 130 nationaliteiten die in deze buurt samenwonen, maak je tijdens een wandeling door de straten een kleine wereldreis. Naast de culturele rijkdom van Sint-Gillis, barst het hier van de art-nouveaugebouwen van Victor Horta en Paul Hankar. Zet je wandeling verder richting het gemeentehuis van Sint-Gillis op het Van Meenenplein en de Hallepoort (een echt kasteel!) en neem een leuke selfie om je date voor eeuwig vast te leggen! Na je wandeling, kan je je benen rust gunnen in een gezellig cafe op het Sint-Gillisvoorplein, hét gezelligste plein van Brussel! Wil je de dag afsluiten met een romantisch diner? Dan raad ik Le Malte aan, niet ver van tramhalte Stefania en de Louizalaan. Wat kan je verwachten? Een uniek interieur vol schilderijen, kaarsen, wandklokken, beeldjes en vintage meubels! Ah, l'amour...

De Hallepoort in Sint-Gillis, Brussel © Skyfish/Shutterstock.com

Je leest het dus: Brussel is gewoon de max. Zo veel wijken, zo veel culturen, zo veel te beleven… Je verveelt je er nooit! Met Valentijnsdag in het vizier, vind je met deze tips vast de perfecte plek in onze hoofdstad om de liefde te vieren met je favoriete persoon. Je zou er nog van versteld staan hoe romantisch onze eigen hoofdstad is en helemaal niet onder mag doen voor steden als Parijs of Venetië! En zeg nu zelf, wat gaat er nu boven nieuwe plekken te ontdekken in een stad die zó dicht aan huis is? 

Bekijk hier onze aanbiedingen in Brussel!

Comments are closed here.