Een stad ontdekken en verkennen, wie houdt er niet van? Of je nu voor een citytrip dicht bij huis kiest of het liefst naar de andere kant van de wereld vliegt om er een wereldstad te bezoeken, een bestemming kiezen is nooit eenvoudig.

TravelBird publiceerde onlangs een onderzoek naar ‘s werelds meest inspirerende steden. Uit het onderzoek kwam een ranglijst van 85 steden die gerangschikt zijn op verschillende inspirerende factoren zoals het aantal galerieën, musea, theatergezelschappen, filmmaatschappijen en kunstacademies. Het doel ervan is om reizigers te helpen bij het zoeken van onvergetelijke reisbestemmingen. Meer nog, met het onderzoek hoopt TravelBird reizigers te inspireren om steden te bezoeken waar ze zelf niet aan gedacht zouden hebben. Heb je al een idee welk continent je graag wil bezoeken, maar is de uiteindelijke bestemming nog een groot vraagteken? Dan kan dit lijstje je misschien helpen: het bevat de meest inspirerende steden van elk continent (Antarctica even buiten beschouwing gelaten, sorry pinguïns). 

Lees hier wat de meest inspirerende stad van Europa, Azië, Oceanië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika is. Misschien een idee voor je volgende reis?

EUROPA: Brugge

shutterstock_425698984

Jawel, ons eigenste Brugge staat op nummer één. In de hele ranglijst staat deze prachtstad zelfs op de tweede plaats! Meer uitleg hoeven we hier niet te geven, we kennen immers allemaal de magie van de sprookjesachtige oude binnenstad…

AZIË: Chiang Mai

shutterstock_236815570

Chiang Mai is de meest inspirerende stad van Azië en prijkt op de veertiende plaats van de ranglijst. De Thaise stad staat niet alleen bekend om de indrukwekkende tempels, maar ook om het bijzondere Elephant Nature Park. Hier kun je olifanten aaien, voeren en zelfs wassen in de rivier. Oog in oog staan met dit dier is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring!

OCEANIË: Christchurch

shutterstock_104418323

Je moet er even voor op het vliegtuig zitten, maar deze bestemming loont hoe dan ook de moeite! Christchurch bewees zichzelf als meest inspirerende stad van Oceanië en eindigde zelfs boven Melbourne in de ranglijst. Naar de Nieuw-Zeelandse stad reis je af voor de prachtige stadsparken, interessante musea, schitterende kustlijnen, gezellige straten en historische gebouwen.

AFRIKA: Nairobi

shutterstock_471954116

Bij een citytrip denk je vast niet meteen aan Afrika, maar Nairobi staat toch in de lijst! Tijdens een rondreis door Kenia mag deze stad absoluut niet worden overgeslagen. De mix van wilde dieren, ongerepte natuur en Afrikaanse cultuur zorgen voor een geweldige ervaring.

NOORD-AMERIKA: Miami

shutterstock_358067672

Miami, de meest inspirerende stad wereldwijd... Geef maar toe dat je altijd al eens over de imposante strandboulevard hebt willen paraderen! Nu zit er niets anders op dan je bucketlist aan te vullen met deze vakantiebestemming. Reken maar dat je versteld zult staan van deze fascinerende wereldstad met de oogverblindende natuur en torenhoge wolkenkrabbers.

ZUID-AMERIKA: Cartagena

shutterstock_263286695

De Colombiaanse stad Cartagena won het van de andere Zuid-Amerikaanse steden. Vreemd is dat op zich niet, het pittoreske oude stadscentrum tovert vanaf de eerste minuut een glimlach op je gezicht! Grote kans dat je je ogen uitkijkt met de kleurrijke huizen, imposante monumenten en sfeervolle pleinen. Daarnaast zijn de uitgestrekte zandstranden ideaal om te ontspannen en van de warme zonnestralen te genieten!

Voor je dagelijkse portie reisinspiratie schrijf je je in voor de nieuwsbrief van TravelBird. Kies je voor een citytrip Brugge? Of laat je je liever verrassen door Miami tijdens een bruisende rondreis Florida? Het constant wisselende aanbod van TravelBird weet elke dag opnieuw reizigers te inspireren!