Gezellige sfeer, frisse pintjes, hippe foodtrucks en goede muziek: festivalgangers weten meteen waar ik het over heb! De bruisende festivalcultuur is deze zomer weer erg aanwezig en het aantal festivals is zelfs behoorlijk gestegen. België is meerdere malen uitgeroepen tot het festivalland van Europa, maar ook in de rest van het continent zijn ongelooflijk veel leuke festivals te vinden. En hoewel het alweer augustus is, is het festivalseizoen nog lang niet voorbij. Wij zetten voor jou de 5 leukste festivals in Europa op een rijtje. Leuk om te combineren met een reisje en de zomer muzikaal af te sluiten?

© Flickr

© Flickr

Sziget – Boedapest

Als er een festival niet in dit lijstje mag ontbreken, dan is het wel het Sziget Festival in Hongarije! Niet alleen verschillende muziekgenres maken deel uit van dit feest, ook dans, theater en kunst komen aan bod. Voor elk wat wils! Dit jaar vindt het festival voor de 24ste keer plaats op het Óbuda eiland,  ook wel ‘The Island of Freedom’  genoemd, in het hartje van Boedapest. Van 10 t.e.m. 17 augustus zullen er verschillende artiesten optreden, waaronder Rihanna, David Guetta, Kodaline en The Lumineers. En als je dan toch in Boedapest bent, zou het zonde zijn om niet een keer de mooie stad in te trekken! Dit is dé gelegenheid om je onvergetelijke festivalervaring te combineren met een citytrip Boedapest! Klik hier voor de beste deals.

STRAF_WERK – Amsterdam

Je citytrip Amsterdam opleuken met een dagfestival? Dan boek je best je reisje rond 20 augustus, want dan is het alweer de vierde editie van STRAF_WERK Festival. Dit jaar vindt het festival plaats op het gezellige Amsterdamse stadsstrand Blijburg. Naast zon, zee, strand en een scala aan muziek is er ook de STRAF_WERK Festival Market met allerlei leuke hebbedingen en mooie kunst.

Pukkelpop – Kiewit

En ook in eigen land kunnen we er wat van! Een van de meest populaire Belgische festivals, Pukkelpop, komt er immers ook aan van 17 t.e.m. 20 augustus. Een paar dagen shoppen of jenever proeven in Hasselt combineer je gemakkelijk met een bezoek aan het festival in Kiewit. Hier vind je niet alleen een eindeloze variatie aan muziek, maar er is ook veel keuze op gebied van eten. Er is niet alleen aan de fastfoodliefhebbers, maar ook aan de fijnproevers gedacht. De speciale ‘Cookpit’ wordt geleid door studenten van Hotelschool Hasselt. Bovendien heeft Pukkelpop de focus gelegd op duurzaam feesten, je wordt namelijk beloond met eet- en drinkbonnen als je afval inlevert!

© Flickr

© Flickr

Sonus – Pag (Kroatië)

De adembenemende zonsondergangen zorgen voor mooie momenten tijdens het Sonus Festival op het Kroatische droomeiland Pag. Dit event vindt plaats van 21 t.e.m. 25 augustus en is verspreid over verschillende stranden, nachtclubs en zelfs enkele boten! De beroemde afterparty's zorgen ervoor dat dit gegarandeerd avonden worden om nooit te vergeten...

Reading – Engeland

Van 26 t.e.m. 28 augustus kan je weer aan één stuk door dansen op het Reading Festival in Engeland. Behalve dat er veel bekende artiesten zoals Imagine Dragons, Red Hot Chili Peppers, The Neighbourhood en The 1975 zullen optreden, maakt dit festival ook veel ruimte voor beginnende bandjes en muzikanten. Helaas geen garantie op mooi weer, maar dit festival is in ieder geval een geweldige afsluiter van de zomer!

© Shutterstock

© Shutterstock