Deel drie van het eerste backbackersavontuur in Thailand van onze blogster. Heb je het eerste deel gemist? Lees het hier.

Dag 7: Sunday Market

De Sunday Market is nog veel groter dan de Saturday Night Walking Street. Overal staan kraampjes met snuisterijen en lekkernijen. Op het kruispunt zijn er zelfs muzikanten en schilders te vinden. Tine en ik smullen van de heerlijke loempia's, bananenwafels en het andere lekkers dat de markt te bieden heeft. De markt lijkt eindeloos. Af en toe schalt er een stem door de luidsprekers. Wanneer er plots een lied weerklinkt, staat iedereen stil. Elk geluid verstomt.

Chiang Mai

© Lynse Coomans

Sunday Market

© Lynse Coomans

Dag 8: olifanten spotten en op avontuur

Op dag acht rijden we opnieuw de bergen in. Onderweg zien we mensen op olifanten rijden. Wanneer de begeleider met een hamer achter het oor van een van de olifanten slaat, gaat er een geschokte reactie door ons busje. Wij zijn immers met z'n allen op weg naar een park waar mishandelde olifanten opgevangen worden. We mogen hen voederen, medicijnen geven en samen met hen baden in de rivier. In het begin begeeft iedereen zich wat angstig in de richting van de kolossale dieren. Nadat we een scrubje gemaakt hebben van vines, lokt de begeleider de olifanten naar de rivier waar we hen mogen schrobben. 

Olifant

© Lynse Coomans

Na de olifantenverzorging is het tijd voor een portie avontuur. We raften over een wild riviertje en trekken langs smalle paadjes de jungle in. Af en toe moeten we de rivier oversteken over een boomstam of stenen, maar uiteindelijk bereiken we onze bestemming: de waterval aan de top van de berg. Vlak bij de waterval is een hutje waar twee vrouwen drankjes verkopen. Een van de vrouwen draagt een aapje in een draagzak om zich heen. Aangezien de ouders van het diertje gedood zijn, zorgt de vrouw nu dat het kleintje kan overleven. We krijgen de tijd om even in het water onder de waterval te relaxen en hiken dan opnieuw naar beneden. Onderweg barst de hemel open. Onze gids doopt een groot blad van een of andere boom om tot een regenhoed terwijl wij onze regenponcho's bovenhalen. 

© Lynse Coomans

Waterval

© Lynse Coomans

Dag 9: ontspanning en verplaatsing

Op onze laatste voormiddag in Chiang Mai trekken Tine en ik naar het Women's Massage Center voor een ontspannende massage. Terwijl de dames ons masseren speelt er op de achtergrond een rustig Thais muziekje. Slaapdronken en compleet relaxt verlaten we het centrum en vliegen we naar het zuiden van Thailand. Op de luchthaven gaan we op zoek naar een voordelig vervoersmiddel richting Khao Sok. Na enkele prijzige taxichauffeurs te hebben afgewezen, stappen we op de public bus. Nog voor de bus vertrekt stapt er een taxichauffeur op die ons voor de helft van zijn oorspronkelijke prijs naar het hotel wilt brengen. In zijn witte "limousine" rijden we vervolgens door het regenachtige maar prachtige landschap naar onze bestemming.

Wanneer we aankomen, regent het pijpenstelen. Op het brugje tussen de parking en de receptie komt een Aziatische dame ons tegemoet gelopen met een paraplu. Ze helpt ons bij het inchecken en begeleidt ons naar ons hutje. Al snel ontdekken we dat het hutje niet afgesloten is is. De spleten in de houten muren laten frisse lucht en kleine diertjes door. Niet zo verrassend dus dat we wat mieren en een haastige kakkerlak aantreffen in onze badkamer... Voor we naar het restaurant gaan duffelen we ons dan ook goed in om ons te beschermen tegen de regen en de beestjes. Terwijl de vleermuizen over onze hoofden scheren, spelen Tine en ik een potje Yahtzee.

Khao Sok

© Lynse Coomans

Zin gekregen in je eigen avontuur in Azië? Bekijk dan zeker de aanbiedingen!