2 aanbiedingen

Brazilië reizen

Misschien wel het mooiste land ter wereld… Wanneer je besluit naar Brazilië te reizen met TravelBird, word je niet teleurgesteld!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Het grootste land van Zuid-Amerika is enorm divers. Een vakantie naar Brazilië geeft je geen kans tot vervelen… Van het gigantische Amazonegebied tot gouden zandstranden.

Het land van het grootste regenwoud ter wereld, het land van carnaval en bijbehorende kostuums, het land van Rio de Janeiro met Christus de Verlosser en de Suikerbroodberg en ga zo maar door. Iedereen kent de highlights van Brazilië, maar de foto’s en verhalen zijn maar half zo indrukwekkend als het zelf meemaken. Naar Brazilië reizen betekent een ontelbare hoeveelheid herinneringen die je mee zult willen geven aan volgende generaties. Dit geldt overigens voor veel landen in Zuid-Amerika. TravelBird moedigt je aan om ook Colombia reizen uit te proberen om zo nog meer van de sfeer van het continent te proeven!

In 1500 kwam de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral aan land in Brazilië. Vanaf dat jaar tot 1808 was het een Portugese kolonie, waarna het langzaam transformeerde in een koninkrijk. In 1822 werd Brazilië onafhankelijk verklaard, de jaren onder Portugese heerschappij hebben echter hun stempel gedrukt op het land. Zo is Portugees nog altijd de officiële taal van het land en is het grootste deel van de inwoners Rooms-Katholiek. Het is dan ook niet gek dat de naam van het land waarschijnlijk uit een Portugees woord is voortgekomen. ‘Brasil’ is Portugees voor ‘alsof het gloeit’, hiermee doelden ze op onbekende bomen die ze in Brazilië aantroffen. Deze bomen werden brazielbomen genoemd en naar het schijnt dankt het land haar naam aan de benaming van deze bomen.

Bruisende metropolen en fascinerende bezienswaardigheden

Tijdens onze reizen naar Brazilië bezoek je een van de meest fascinerende metropolen ter wereld, Rio de Janeiro met al haar pracht en praal.

Het eerste waar je aan denkt bij Brazilië, is het standbeeld van Christus de Verlosser. ‘Cristo Redentor’ vind je bovenop de Corcovado berg, door een leuk treintje word je naar boven gebracht. Het beeld is een symbool voor vrede en wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. Een vergelijkbaar beeld genaamd Christ the King kun je overigens bewonderen tijdens een citytrip Lissabon in Portugal. Het bekendste strand van de stad is Copacabana beach, dit 4 kilometer lange strand is onderverdeeld in een aantal gebieden. Zo heb je stukjes waar vooral lokale kinderen en gepensioneerden liggen, stukjes waar vooral gevoetbald wordt en stukjes waar lokale vissers rondhangen. Een ander bekend strand is Ipanema Beach, dit ligt in het rijke gedeelte van de stad. Het is hier wat meer een jetset leven en je kan er dan ook vele mooie watersporten beoefenen. Rio de Janeiro beschikt ook over misschien wel de mooiste bibliotheek ter wereld, de Nationale Bibliotheek Brazilië. Gelegen aan het bruisende Cinelandia plein, ligt een van de grootste bibliotheken wereldwijd. Ongeacht of je van boeken houdt, is dit gebouw het bezoeken waard. Het is van buiten en van binnen adembenemend. Ook de, aan hetzelfde plein gelegen, stadsschouwburg moet je zeker bezoeken! Het is tot de nok toe gevuld met prachtige kunstwerken.

Aan de Costa Verde ligt een havenstadje waarbij je het gevoel krijgt dat je terug in de tijd bent gegaan. De koloniale sfeer hangt er nog steeds en het lijkt alsof er in al die jaren nauwelijks wat veranderd is. Het is dan ook niet gek dat veel reizigers hier langer blijven hangen dan ze in eerste instantie gepland hadden. Het centrum is prachtig… Hobbelige straten, witte koloniale huizen met gekleurde gevels en nergens een auto te bekennen. De sfeer is enorm ontspannen en zorgt ervoor dat je met gemak uren verslijt terwijl je geniet van de architectuur. Stap wat kerkjes en galerijen binnen, drink een drankje in de lokale kroeg en ga een hapje eten. Op het centrale plein vind je de beste barretjes en restaurants, met een beetje mazzel is er een live muziekoptreden op het plein tijdens je diner. Ook de haven is prachtig met tal van oude vissersbootjes en vanaf hier kan je de oversteek maken naar het paradijselijke Ilha Grande.

Prachtige flora en fauna, inclusief fantastische stranden

Een grotere biodiversiteit dan in Brazilië ga je niet vinden in de wereld. Een enorm divers landschap en ontelbaar veel soorten dieren… Laat jezelf versteld staan van de prachtige natuur.

De op de grens van Brazilië en Argentinië gelegen Iguazu watervallen zijn misschien wel de mooiste ter wereld, ze behoren in ieder geval tot de drie grootste. De watervallen zijn werkelijk waar adembenemend en met onze Brazilië reizen kom je er langs. Te voet kan je al genieten van het prachtige uitzicht, maar met een boottocht of helikopter vlucht zie je pas écht hoe groot en hoe mooi deze watervallen zijn. Sommige delen van de watervallen zijn maar liefst meer dan 80 meter hoog en wanneer het waterniveau hoog is, kan het aantal watervallen oplopen tot zo’n 300. De watervallen worden gedeeld tussen twee nationale parken, eentje van Brazilië en eentje van Argentinië. Deze parken staan logischerwijs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hoe kan je het beste een actieve rondreis afsluiten? Op het strand van een paradijs natuurlijk. Ilha Grande is zo’n tropisch paradijs. Het gevoel van een onbewoond eiland, met prachtige stranden en een fascinerende jungle, met de luxe die je gewend bent. Geniet van het prachtige Lopes Mendes Beach, een waar bounty strand. Ook Lagoa Azul is een strand dat je zeker niet mag missen, heel veel blauwer dan hier wordt de zee niet. Een prachtig uitzicht zorgt voor de ultieme rust. Wil je toch nog even wat actievers doen? Een hike naar de top van de Parrot Peak is een flinke inspanning met een prachtig uitzicht op het einde! Dit bevestigd maar weer dat er meer bestemmingen zijn die net zo goddelijk zijn als Malediven reizen.

De Braziliaanse keuken

Zo divers als het land is, zo divers is haar keuken ook… Van alligatorvlees tot papajavruchten!

Wanneer je door Brazilië gaat reizen, moet je zeker de lokale keuken proberen. In het noorden van Brazilië is de keuken enorm beïnvloed door inheemse stammen, wat niet gek is aangezien bijna het hele noorden onder het Amazonegebied valt. Alligatorvlees en schildpad wordt daar dan ook veel gegeten. In het noordoosten zijn er weer veel invloeden uit Afrika en zijn rijst en sojabonen vaak basisingrediënten. Ook worden er veel zeedieren gegeten, zoals een visstoofpot. Hier worden ook enorm veel exotische vruchten gebruikt, denk hierbij aan vruchten als kokosnoot, mango, papaja en guave. Dit zijn heel herkenbare vruchten en gerechten waarvan je ook kan genieten tijdens een rondreis Zuid-Afrika. Het zuidoosten staat bekend om gerechten als kip met okra (frango com quiabo), stoofvlees (feijoada) en misschien wel het bekendste gerecht: Virado à Paulista, verschillende gerechten geserveerd met bonen, kool, rijst, varkenskotelet, worst, ei en banaan. In het zuiden van het land begint de keuken meer op die van Argentinië te lijken. Er wordt hier veel met gedroogd of gezouten rundvlees gewerkt.

In Brazilië worden er enorm veel vruchtensappen gedronken en koffie is ook heel populair. Dat laatste is niet gek, want het land levert ongeveer een derde van wereldproductie van koffie. De twee bekendste Braziliaanse drankjes zijn caipirinha en cachaça.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter