aanbiedingen

Citytrip Bristol

Tijdens je verblijf in een hotel in Bristol geniet je van je vrije tijd in deze fascinerende en gezellige stad. Wacht niet langer, boek je trip met TravelBird!
Bekijk meer:

Tijdens je verblijf in een hotel in Bristol geniet je van de charme van deze unieke stad waar verleden en heden samenkomen in een bruisende sfeer.

Bristol is een stad in Zuidwest-Engeland en staat algemeen bekend als een schilderachtige stad waar kunstenaars en artiesten naartoe komen op zoek naar nieuwe inspiratie. Het is een centrum van creativiteit en cultuur met een waaier aan theaters, kunstgalerijen en musea. Als bakermat van kleppers zoals Banksy, Damien Hirst, Jane Austen en J.K. Rowling kan Bristol niet anders dan een betoverende stad zijn.

Naast een artistieke stad staat Bristol ook bekend als havenstad, industriestad en universiteitsstad. Met een ligging aan de monding van de rivier de Avon kent Bristol een rijk zeevaardersverleden. Ook nu is Bristol nog steeds een belangrijk havencentrum. Als stad waar de Concorde werd gebouwd, had Bristol ook een pioniersrol op vlak van industrie. Dit rauwe industriële randje dat je er nu nog terugziet, is wat deze stad zo uniek maakt. Tot slot is Bristol een echte studentenstad met eeuwenoude universiteiten en statige gebouwen, waar een echte jeugdcultuur heerst. De talrijke gezellige barretjes en culturele activiteiten geven Bristol een levendige en multiculturele sfeer en zal je wellicht een beetje doen denken aan een citytrip Dublin.

Nog niet overtuigd van een citytrip Bristol? Door de zuidelijke ligging is het een van de zonnigste en warmste bestemmingen in Engeland. Of je nu voor de cultuur komt, de winkeltjes of je je liever sportief uitleeft, in Bristol is er voor ieder wat wils. Laat je verrassen door TravelBird!

De top highlights van Bristol

Een weekend Bristol zal je versteld doen staan van de veelzijdigheid van deze stad!

Voorlopig nog het best bewaarde geheim van Engeland, maar wij hebben het gevoel dat hier wel eens snel verandering in kan komen...

Zoals het een havenstad betaamt, heeft Bristol een heel unieke sfeer. Het zeevaardersverleden is er erg aanwezig. De S.S. Great Britain, ontworpen door ingenieur Brunel, was de eerste lijnboot die de Atlantische Oceaan overstak. Je bewondert deze tegenwoordig in de historische haven van Bristol. Dit pronkstuk van Brunel was het grootste stoomschip ter wereld bij de tewaterlating in 1843 en in 1845 het eerste ijzeren schip dat op stoom de Atlantische Oceaan overstak. Bij een bezoek aan boord van het schip kom je meer te weten over de bewogen geschiedenis van dit vaartuig. Een andere bezienswaardigheid in Bristol is de kerk St. Mary Redcliffe, gebouwd in de 15de eeuw door rijke kooplieden en gemaakt uit een simpele en lichtkleurige zandsteen. Dit is een interessant gegeven omdat zandsteen bekendstaat als een kwetsbaar materiaal. De kerk bevindt zich op rode kliffen, vandaar de naam Redcliffe.

Is je culturele honger nog niet gestild? In het museum M Shed kom je meer te weten over het verhaal van deze industriële en kunstzinnige stad. Een recenter hoogtepunt van de stad is At-Bristol, een modern complex waar je het interactieve wetenschaps- en technologiecentrum Explore kan bezoeken, net als het natuurcentrum Wildwalk. Hier vind je ook het Bristol Aquarium terug. Voor een fijne winkelervaring in Bristol moet je op de St. Nicholas Market zijn, een driedelige overdekte markthal met zowel antieke spullen als eetstandjes. Heb je liever iets moderners? Dat kan ook. Cabot Circus is een recent winkelcentrum in Bristol met grote winkelketens. Naast al deze top highlights is een hotel in Bristol ook de ideale uitvalsbasis voor nabijgelegen plekken zoals Bath, Stonehenge en Glastonbury.

De stad van Banksy

Bristol is de thuisstad van enkele bekende kunstenaars, waaronder Banksy...

Als je in Bristol bent, waan je jezelf in een openluchtgalerij. Overal geniet je van de prachtige werken van straatkunstenaars.

Bristol is de thuisstad van een van de meest bekende artiesten ter wereld, namelijk Banksy, een mysterieuze kunstenaar waarvan niemand de identiteit met zekerheid weet. Hij groeide op in deze stad en heeft zijn stempel gedrukt op Bristol door zijn graffitikunst. Zijn straatkunst en ook die van andere hoogstaande kunstenaars kan je bewonderen op verschillende plekken tijdens je vakantie Engeland. Om de mooiste werken te zien, neem je deel aan een Street Art Tour die je rondleidt langs de verborgen plekjes. Jaarlijks, gewoonlijk rond eind juli, vindt hier het festival Upfest plaats, het grootste street art festival van Europa.

Arnolfini is een van de grootste kunstcentra in Europa en focust zich in het bijzonder op hedendaagse kunst. Voor meer klassieke kunstvormen bezoek je de Royal West of England Academy en de Bristol Museum en Art Gallery. Bristol herbergt ook het oudste theater van Engeland, namelijk het Theatre Royal. In 2016 vierde dit theater zijn 250-jarig jubileum.

Een groene stad

Kom tot rust in de prachtige natuur van Bristol en laat je verrassen door adembenemende uitzichten!

In 2015 werd Bristol verkozen tot groene hoofdstad van Europa. Dat kunnen wij alleen maar beamen!

Bristol is één van de groenste steden van Europa, en dus ook een uitstekende fiets- en wandelstad. In 2015 werd Bristol zelfs uitgeroepen tot groene hoofdstad van Europa. Welke is de winner van 2016? Dat is Ljubljana en kun je tijdens een vakantie Slovenië aanschouwen! Met maar liefst 450 parken kan Bristol deze titel gerust met eer dragen. Om te genieten van de natuurpracht in Bristol moet je bij Cheddar Gorge zijn, het natuurreservaat met de diepste kloof van Engeland. Hier geniet je van indrukwekkende steile kliffen, gevormd door de waterstromen van smeltend ijs over miljoenen jaren heen. Vergeet tijdens een wandeltocht zeker geen selfie te nemen bij de Clifton Suspension Bridge, het symbool van Bristol en net zoals de Great Britain ontworpen door de vermaarde ingenieur Brunel. Het is een 214 meter lange brug die op 74 meter hoogte hangt. Hier geniet je van een adembenemend uitzicht over de rivier de Avon.

Als je naar Bristol gaat, kijk dan zeker eens of er geen leuk festival plaatsvindt. Bristol is namelijk een echte festivalstad, waar iedere maand wel een groot evenement op het programma staat. In Augustus vindt er bijvoorbeeld het ‘International Balloon Fiesta’ plaats, het grootste heteluchtballonfestival van Europa waarbij maar liefst 150 heteluchtballonnen de lucht opfleuren. Het ‘British Harbour Festival’ is een jaarlijks festival om het havenverleden van Bristol te eren. Met live muziek, straatoptredens en vuurwerk is dit festival een echt spektakel.

Genoten van een citytrip Bristol? Dan raadt TravelBird ook een citytrip Marseille, Firenze of Dublin aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter