1 aanbieding

Canada reizen

Het land van ‘maple syrup’, ijshockey, bier en vriendelijkheid. Met een van de Canada reizen van TravelBird beland je er middenin.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Het Canadese volk wordt vaak gestereotypeerd en dat komt voort uit positieve dingen. Dat Canadezen vaak ‘sorry’ zeggen is inherent aan hoe vriendelijk het volk is.

Canada staat erom bekend dat het een van de vriendelijkste landen ter wereld is, dat het een prachtige natuur heeft, dat het extreme winters heeft en dat ijshockey de belangrijkste bijzaak in het leven is… Canada is, op Rusland na, het grootste land ter wereld en heeft ‘slechts’ een bevolking van ongeveer 36 miljoen. Dat is net wat meer dan 3 keer zoveel als de Belgische bevolking, terwijl Canada zo’n 327 keer zo groot is als België. Dankzij deze dunne bevolkingsdichtheid beschikt Canada over een gigantische en ongerepte natuur. Rondrijzen Canada zijn dus een groot avontuur!

Naast een prachtige natuur, heeft het land ook een enorm boeiende geschiedenis waar je nog veel van terugvindt als je besluit door Canada te reizen. De eerste bewoners van het gebied dat tegenwoordig Canada is, kwamen zo’n 15.000 jaar geleden uit Siberië. De eerste ‘Europeanen’ kwamen rond het jaar 1000 aan in en rond Canada, er zijn boerderijen teruggevonden van Noormannen (Vikingen) uit IJsland in Newfoundland. Daarna duurde het nog een paar honderd jaar voor andere Europeanen de reis waagden. Aan het einde van de 15e eeuw kwamen de Italianen er aan land, in de jaren erna gevolgd door andere landen zoals Portugal, Engeland en Frankrijk. Uiteindelijk heersten voornamelijk Frankrijk en Groot-Brittannië over Canada en na het verlies van Frankrijk in de Zevenjarige Oorlog, moest Frankrijk veel koloniën afstaan aan Groot-Brittannië. Het Frans is altijd een belangrijke taal gebleven in het land en in 1969 zelfs een officiële taal geworden na veel campagne door voornamelijk mensen uit Quebec. Sindsdien is het land tweetalig, aangezien Engels daarvoor al de officiële taal was.

De meest interessante steden

Het grootste deel van het land bestaat uit natuur, oneindige natuur. Desalniettemin heeft Canada een aantal bruisende metropolen die je zeker een keer moet bezoeken.

De grote steden van het land zien er een beetje Amerikaans uit, de sfeer en de beleving is echter totaal anders… Wat meer Europees.

De hoofdstad Ottawa is het politieke en technologische centrum van Canada. Het dankt haar naam aan het woord “Odaawaa”, dat “handelaar” betekent. Ottawa was een perfecte handelsplaats vroeger doordat er drie grote rivieren samenkomen. Het parlement is gevestigd op de Parliament Hill. De gebouwen waarin het parlement zich bevindt hebben een mooie historie en deze heuvel wordt daardoor jaarlijks door duizenden bezoekers bezocht. Andere leuke bezienswaardigheden in Ottawa zijn de National Gallery, het Rideau Canal en het Canadian War Museum.

Meer dan een vierde van de bevolking woont in Toronto of de directe omgeving ervan. De skyline van de stad wordt gekenmerkt door de iconische zendmast de ‘CN Tower’. De toren is maar liefst 553 meter hoog en was ooit het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld, tot het ingehaald werd door de Burj Khalifa in het Midden-Oosten die je kunt bezoeken middels TravelBird's Dubai reizen. De toren in Toronto kan je bezoeken en heeft een restaurant en prachtige uitzichten op 350 meter hoogte en als dat niet genoeg voor je is, heb je op 447 meter hoogte de ‘SkyPod’ waar je een adembenemend uitzicht hebt. Verder moet je absoluut even langs ‘PATH’, City Hall, het Royal Ontario Museum en het Distillery District.

Canada heeft nog veel andere mooie steden te bieden. Bezoek de Capilano Suspension Bridge en het Capilano River Regional Park in Vancouver. Als je toch in deze mooie stad bent, mag je de oude binnenstad ‘Gastown’ en het Stanley Park ook niet overslaan. Ook Montreal is een fijne plek voor de cultuursnuivers. Met onder andere de Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde (voor deze kerk stond de Pietersbasiliek in Rome model), Hôtel de Ville en de Notre Dame, heb je prachtige historische monumenten te bezoeken. Bezoek je tijdens een van onze Canada reizen Calgary? Ga dan zeker even langs het Heritage Park Historical Village en Banff National Park.

Een walhalla voor natuurliefhebbers

Maar liefst 46 nationale parken en miljoenen vierkante kilometers aan prachtige natuur. Hoe lang je vakantie ook duurt, je kan je er onmogelijk vervelen!

Reizen door Canada geeft je toegang tot een van de mooiste flora en fauna van de wereld en je hebt eigenlijk geen gids nodig om van die mooie natuur te genieten. Echter geldt ook hier: mooi, mooier, mooist. Wij helpen je met het vinden van dat laatste.

Nationale parken zijn vaak een goede plek om te beginnen, wanneer je besluit door Canada te reizen. Misschien een beetje toeristisch, maar wel fantastisch onderhouden en goed bewaard gebleven. De mooiste parken vind je in het westen van Canada. Zo heb je in Alberta twee fantastische parken, het Jasper National Park en het Banff National Park. Deze parken zijn onbeschrijfelijk mooi door hun azuurblauwe meren, uitgestrekte bossen en bijzondere rotsen.

De Niagara watervallen mogen niet ontbreken tijdens je vakantie in Canada. Deze spectaculaire watervallen, bevinden zich in Ontario. Er zijn veel manieren om dit bijzondere natuurlijke kunstwerk te aanschouwen, zo kan je per boot of helikopter een tour doen of een wandeltocht maken waarbij je de Skylon Tower kan beklimmen. Vanuit deze toren heb je werkelijk waar een fantastisch uitzicht over de watervallen. Je hoeft echter niet helemaal naar Noord-Amerika af te reizen om mooie naar beneden kletterende waterstromingen te zien. Zo kun je ook tijdens een vakantie Kroatië de sprookjesachtige Plitvice watervallen ontdekken!

Ben je naast alle flora, ook op zoek naar prachtige fauna? Dan mag je het allergrootste natuurpark van Noord-Amerika niet missen. Het Wood Buffalo National Park is het thuis van de meest bijzondere dieren. Lynxen, kraanvogels, bizons en beren kom je er tegen. Meer bijzondere diersoorten werden gevonden in de Canadian Badlands in Alberta. Dit bijzondere landschap doet een beetje denken aan de setting van cowboyfilms en in dit gebied ligt het Dinosaur Provincial Park, een ontzettend belangrijke vindplaats van fossielen van dinosauriërs. Het staat dus niet voor niets al sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Canadese specialiteiten

Ondanks dat het land niet echt bekend staat om haar keuken, heeft Canada toch flink wat ‘specialities’ als het gaat om eten.

Maple syrup (ahornsiroop) is misschien wel het meest iconische uit de Canadese keuken. Dat de ahornboom belangrijk is, blijkt wel uit hun nationale vlag. De vlag heeft een ahornblad in het midden.

Waar de drankspecialiteiten van veel landen gericht zijn op alcoholische versnaperingen zoals wijn en bier, is dat in Canada wel even anders. Frisdrank is hier veel groter dan in België en andere Europese landen. Canadese specialiteiten op het gebied van frisdrank zijn de bekende Mountain Dew, A&W, Crush en Rootbeer. Dat laatste is, ondanks de naam, niet echt bier en is dan ook alcoholvrij.

Tijdens rondreizen Amerika zul je ontdekken dat op het Noord-Amerikaanse continent veel gegeten wordt. In Canada zijn ze dan ook niet vies van een beetje ongezond en dat is niet gek. Poutine is een van de populairste gerechten van het land, het bestaat uit friet, ondergedompeld in gesmolten kaas, met een bruine saus eroverheen. Een andere gefrituurde specialiteit is de Beaver Tail. Dit is niet een gefrituurde staart van een bever, zoals de naam doet vermoeden, maar een soort deeg dat de vorm van een beverstaart heeft. Deze snack moet je absoluut een keer proberen als je in Canada bent. Verder is vis altijd belangrijk geweest in de Canadese keuken door de grote hoeveelheid meren in het land en de lange kustlijn. De lokale bevolking weet dan ook als geen ander hoe je heerlijke gerechten in elkaar zet met vis. Door Canada reizen is prachtig, maar kost ook energie, daarom raden wij je aan om goed te genieten van lokale specialiteiten zodat jouw energiepeil hoog blijft.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter