2 aanbiedingen

Citytrip Gent

Historische gebouwen, een bruisende sfeer en gezellige cafeetjes... Er is meer dan één reden waarom een citytrip Gent niet mag ontbreken in het aanbod van TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

België is zo mini en toch hebben nog maar weinig Belgen hun eigen land volledig verkend. Tijdens een citytrip Gent kan je alvast een deel van je schade goedmaken!

Gent kan zo meespelen met een citytrip Brugge en Antwerpen. Er zijn minstens evenveel historische bezienswaardigheden en ook de Gentse sfeer valt niet te evenaren. Een topdag in Gent ziet er dan ook als volgt uit: je begint met een bezoek aan een van de vele boeiende musea, zoals het SMAK of het STAM. Vervolgens ga je lekker lunchen aan de Graslei. Je kan picknicken tussen de locals, of je neemt plaats op een van de vele terrasjes. Zelfs in de winter kan je hier buiten aan het water zitten, dankzij de verwarmde terrassen met dekentjes waar de meeste restaurants over beschikken. Nadien verken je de rest van het historische stadscentrum. Je loopt van de Korenmarkt naar het Gravensteen en verkent het statige Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Wie wil shoppen, loopt door de Lange Munt naar het gloednieuwe winkelcentrum bij de Vrijdagmarkt, waar Jacob Van Artvelde immer naar Engeland staat te wijzen. Onderweg stop je even op de Groentemarkt voor je verplichte souvenir: een zakje cuberdons. Als je je niet te vol hebt gepropt met de Gentse neuzekes, wandel je naar het gezellige Patershol, waar je een moeilijke keuze te wachten staat tussen de vele knusse restaurants in deze pittoreske wijk. Nog geen zin om na het eten meteen naar het hotel te gaan? Pol verwelkomt je met plezier in zijn Dreupelkot voor een glaasje jenever. Terug in je hotel, slaap je als een roos. Niet mis he, zo'n citytrip Gent! Wil je na Gent nog meer zien? Plak er dan gewoon een citytrip Leuven achteraan!

Op schok goan in Gent, vrie wijs!

Van gezellige terrasjes aan de Graslei tot een avondje swingen in de Charlatan of de Vooruit, uitgaan in in Gent is altijd een plezante bedoening!

De Gentse Feesten zijn alom bekend bij het feestvierend volk, maar eigenlijk is het het hele jaar door feest in de Arteveldestad.

Om feest te vieren tijdens je weekend Gent, hoef je absoluut niet veel moeite te doen. Aan leuke uitgaansgelegenheden en gezellige cafés is er geen gebrek! Altijd een schot in de roos is natuurlijk een Gentse Strop of ander biertje in een echt bruin café. In het historische stadscentrum, onderaan de Sint-Michielshelling, vind je bijvoorbeeld Café Bornhem. Locals zweren na een dagje in de stad bij het terras van Het Spijker, waar het altijd een gezellige bedoening is. En wil je kans maken om schrijver Herman Brusselmans te spotten, dan kan je een drankje of zelfs een maaltijd bij Aba Jour in Oudburg consumeren. Maar ook dansend Gent is goed vertegenwoordigd overal in de stad! Voor live muziek zit je goed in Kinky Star op de Vlasmarkt of je kan een concert meepikken in de Vooruit. Muzikale verrassingen vind je ook wel in het gezellige straatje Klein Turkije aan de Korenmarkt, waar ook beginnende bands vaak de kans krijgen om hun ding te doen. Meer voor dj's en dansen? Dan is de Charlatan misschien de meest bekende keuze. Spreekt de film Belgica van Felix van Groeningen tot je verbeelding, dan kan je het niet laten om zelf eens je moves te gaan tonen op de dansvloer van de Charla. Waar je ook gaat in de stad, op elke hoek vind je wel een leuk café, een goed verscholen concertzaal of een flitsende club. Je op voorhand via Facebook of andere kanalen informeren over de evenementen tijdens je verblijf is bovendien altijd een goed idee!

Hoe je het ook draait of keert, het hoogtepunt van de Gentse kalender is natuurlijk de Gentse Fieste. Van heinde en verre komen mensen de sfeer van dit bijzondere volksfeest opsnuiven. Toegegeven, nu Eddy Wally er niet meer is om zijn jaarlijkse spektakel neer te zetten hebben de feesten toch een fractie van hun charme verloren, maar gelukkig blijft er meer dan voldoende van over om er een jaarlijks topevenement van te maken! Op elk plein van de stad worden spetterende optredens gegeven en de sfeer zit gewoon goed. Een kater vermijden doe je door nog vlug een spitburger naar binnen te werken voor het slapengaan. Wil je de Gentse Feesten op een nuchtere manier ervaren? Ook dat loont zeker en vast de moeite! Wandel langs de kraampjes die je over de hele stad vindt en ga genieten van een alcoholvrije cocktail op het zuiderse ritme van Polé Polé. Een absolute aanrader, zo'n citytrip Gent tijdens de Gentse Feesten! Geen nood voor late beslissers: een last minute België naar Gent is zeker nog mogelijk begin juli.

Tes al van de joare stillekes

Een blik op het historische stadscentrum van Gent en je zwicht voor haar charmes...

Een middeleeuwse burcht, huisjes met trapgeveltjes, steegjes met kasseien en eeuwenoude kerken: tijdens een weekend Gent merk je meteen dat deze stad een bijzonder rijke geschiedenis heeft.

't Is niet zo lang geleden, maar het lijkt een ver verleden dat Gent een van de belangrijkste steden van Europa was. De handel liep er op z'n zachtst gezegd vlotjes. De uitgebreide schapenteelt zorgde ervoor dat Gent een prominent werd in de textielsector, en toen de Engelse knowhow Gent bereikte, was het de belangrijkste industriële textielstad van het vasteland. Doordat de stad al sinds de middeleeuwen zo welvarend was, zijn de historische overblijfselen in de stad niet op een hand te tellen. Het icoon van de stad is het fenomenale Gravensteen. Dit bouwwerk waarvan de originele houten vesting al uit de negende eeuw dateert, is enorm populair bij bezoekers van de stad. Tijdens je citytrip kan je vanaf de donjon uitkijken over de stad of je zelfs tot ridder laten slaan. Probeer niet te veel je verbeelding te gebruiken wanneer je de foltertuigen inspecteert, erg prettig waren de strafwerktuigen uit vorige eeuwen niet. Een tweede historische schat in Gent is het wereldberoemde Lam Gods. Het veelluik van de gebroeders Ven Eyck mist al ettelijke decennia een paneel, maar is desalniettemin een knap staaltje religieuze kunst. Je kan het kunstwerk - dat er zonder De Rechtvaardige Rechters niet minder indrukwekkend uitziet - bewonderen in de majestueuze Sint-Baafskathedraal. Voor een museum over het historische Gent bezoek je het Huis van Alijn. In dit voormalige godshuis vinden wisselende exposities plaats over het leven in de twintigste eeuw. Hoewel dit misschien ietwat banaal klinkt, is het verrassend hoe het dagelijkse leven van vroeger boordevol opmerkelijke weetjes zit! Ben je gebeten door de geschiedenis van de psychiatrie, dan ga je even buiten het centrum voor een bezoek aan het Museum Dr. Guislain. Kortom, als het met geschiedenis te maken heeft, dan vind je het in Gent! Laat je verleiden door de historische schatten van de stad.

En in de geburen?

Dat het historische centrum van Gent een pareltje is, staat vast. Maar het loont ook de moeite om de mooie omgeving van de Arteveldestad te verkennen.

Vanuit Gent geraak je met het openbaar vervoer vlot in naburige (deel)gemeenten, die stuk voor stuk een aantrekkelijk toeristisch aanbod hebben. Wat dacht je van een dagje wandelen in het Meetjesland of een bezoek aan Oostakker Lourdes?

  • Een boottochtje op de Leie is mogelijk in het historische stadscentrum, maar evengoed in de naburige gemeenten. Zo is een tripje naar Sint-Martens-Latem een leuk idee. Hier bewonder je jachten van de Gentse beau-monde, ga je fijn wandelen en geniet je nadien van kreeft in een van de gerenommeerde restaurants.

  • In de deelgemeente Sint-Amandsberg vind je de indrukwekkende begraafplaats Campo Santo. Hier breng je een sereen bezoek aan historische graven of aan die van beroemdheden als Luc De Vos, Wilfried Martens en Jan Hoet. Ook literaire helden Rosalie Loveling en Karel van de Woestijne vonden hier een laatste rustplaats.

  • Voor een bedevaart naar Lourdes hoef je overigens niet helemaal naar Frankrijk te reizen. In het Gentse Oostakker vind je namelijk ook een Lourdes, waar je een bezoek brengt aan de kathedraal en aan de grot.

  • Wou je je citytrip Gent graag combineren met een beetje natuur, dan trek je richting het Meetjesland. Hier vind je talloze wandel- en fietspaden en heel wat gezellige kleine dorpjes.

  • Reis je met het gezin? Dan wil je misschien wel een dagje diertjes spotten in het park Harry Malter, bij Heusden. Of reis een uurtje verderop naar het pretpark Bellewaerde en maak er echt een uitje van! Zit het weer wat tegen en wil je toch iets leuks doen met de kinderen? Dan is een dagje vertier in Pretland aan de Wiedauwkaai een leuk alternatief! Je citytrip Gent sluit je af in het stadscentrum, waar je kleintjes nog vlug een zakje snoep vullen bij Olleke Bolleke.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter