4 aanbiedingen

Citytrip Kopenhagen

Een paar dagen naar de sprookjesachtige Deense hoofdstad? Met TravelBird wordt je citytrip Kopenhagen onvergetelijk!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Kopenhagen: de meest trendy stad van Scandinavië, de grootste fietsstad van Europa, de gezelligste hoofdstad onder de hoofdsteden.

Hip en historisch, dat zijn de twee termen die de Deense hoofdstad in het kort omschrijven. Hip, dankzij de vele trendy koffiebars en designwinkels die de stad rijk is, dankzij de studenten die van Kopenhagen een echte universiteitsstad maken en dankzij de hypermoderne uitstraling van het geheel. Historisch, dankzij de statige paleizen en dankzij de felgekleurde gevels, die het hele stadscentrum opfleuren. Wie door de straten van Kopenhagen dwaalt, voelt de bruisende sfeer van de stad tot in zijn vingertoppen. Wist je dat de inwoners van de Deense hoofdstad tot de gelukkigste mensen van Europa horen? In januari 2017 analyseerde UK Business Insider de resultaten van een grootschalige enquête door de Europese Commissie. En wat bleek? Denemarken staat op de tweede plaats van de gelukkigste landen in Europa, enkel nog overtroffen door Noorwegen. Misschien leuk om Kopenhagen met een Noorwegen reis te combineren om te zien of je iets van het verschil in tevredenheid kan voelen. Op een citytrip Kopenhagen met TravelBird voel je dan ook de bijzondere sfeer die deze stad uitstraalt en wie weet ontdek je zelf wel waarom het er zo goed wonen is!

Kopenhagen in het kort

Een virtuele rondleiding langs de hoogtepunten tijdens je citytrip Kopenhagen

Kopenhagen: de stad waar het standbeeld van Zeemeermin al jarenlang de vele toeristen betovert en de Øresundbrug twee landen verbindt.

In Kopenhagen citytrip je langs de mooiste monumenten en val je van het ene uiterste in het andere. Een fotootje bij het standbeeld van de kleine zeemeermin is min of meer een must. Hier breng je ode aan de beroemde sprookjesauteur Hans Christian Andersen en het hoofdpersonage uit zijn beroemde sprookje. Maar om eerlijk te zijn, Kopenhagen heeft heel wat indrukwekkendere monumenten voor je klaarstaan. Een van de bekendste zichtjes op de stad, is bijvoorbeeld Nyhavn. Die haven in de binnenstad, omzoomd met kleurrijke huisjes, is het ideale plekje voor een drankje op een terras, mét uitzicht. Bovendien heeft de rijke geschiedenis van Denemarken een koninklijk kantje bezorgd aan de hoofdstad. Paleizen als Slot Rosenborg, Amalienborg en Christiansborg - de werkplek van het Deense parlement - liggen immers verspreid over de binnenstad. Het eerste deed ooit dienst als koninklijke residentie en staat vandaag open voor bezoek. De Deense vorsten wonen vandaag in dat andere paleis, Amalienborg. Een ander bijzonder stukje stad is Tivoli, het amusementspark in het centrum van de stad, dat al in 1843 geopend werd en zo het tweede oudste amusementspark ter wereld is. Een weetje: het oudste attractiepark is dan Dyrehavsbakken, gelegen aan de rand van Kopenhagen. De Denen hadden met andere woorden al vroeg begrepen hoe je amusement voor alle leeftijden kan organiseren! Tijd om pretpark tickets te scoren dus!

Op een citytrip Kopenhagen kan een streepje design en moderne kunst niet ontbreken. De vele kunstgalerieën en designboetiekjes nemen dat aspect voor hun rekening! Een staaltje hoogstaande architectuur is de 7.845 meter lange Øresundbrug, die Kopenhagen met Malmö - en dus Denemarken met Zweden - verbindt. Die brug werd in het jaar 2000 ingewijd door de Deense koningin Margaretha II en de Zweedse koning Karl XVI Gustav. Vandaag kan je de oversteek maken met de auto of met de trein, en intussen genieten van een prachtig panorama over de zee-engte. Een heel ander gezicht dan het statige Kopenhagen van paleizen en brede straten bezoek je in de Vrijstaat Christiania. Deze wijk in het midden van de stad riep haar eigen onafhankelijkheid uit en vormt zo een soort enclave binnen de hoofdstad. De wijk werd in de jaren zeventig gekraakt door een groep hippies, die er een eigen bestuur inrichtten. Vandaag kan je die unieke wijk bezoeken op je citytrip. Let op, foto's nemen is er niet toegelaten!

Een streepje geschiedenis

Zo'n duizend jaar Deense hoofdstad: die lange geschiedenis laat bijzondere sporen na

Kopenhagen: een stad waar vele generaties koningen en koninginnen resideerden en waar je tijdens je Denemarken vakantie in de voetsporen van enkele beroemdheden treedt.

Op een citytrip Kopenhagen kan je niet om de rijke geschiedenis van de Deense hoofdstad heen. Rond het jaar 1000 werd de stad gesticht door Sven Gaffelbaard - de toenmalige koning van Denemarken, Zweden en Engeland - en zijn zoon Knoet de Grote. Gewoonlijk wordt echter het jaar 1167 algemeen aangeduid als datum van de oprichting van de stad, toen bisschop Absalon zich op de plek vestigde. In die tijd verkreeg de stad naam en faam dankzij haar bloeiende haven. De naam Kopenhagen (of in het Deens: København) betekent dan ook letterlijk "Koopmanshaven". Het duurde echter nog enkele honderden jaren voordat Kopenhagen de functie van Deense hoofdstad op zich nam. Pas in de eerste helft van de vijftiende eeuw kreeg de stad die rol toegekend. De stad groeide in de eeuwen die volgden verder uit tot veelzijdige grootstad die Kopenhagen vandaag is. Door de straten van de stad hebben bovendien enkele grote namen van de wereldgeschiedenis gedwaald: de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, de filosoof Søren Kierkegaard, de wetenschapper Niels Bohr, allemaal brachten zij een deel van hun leven in de Deense hoofdstad door. Neem tijdens je citytrip Kopenhagen even de tijd om op een van de vele terrasje te gaan zitten en een ogenblik stil te staan bij je illustere voorgangers!

Duurzaam Kopenhagen

Dit is het imago van de Deense hoofdstad: hip, ecologisch en met oog voor de toekomst

Kopenhagen: een stad die door velen als het ideale voorbeeld van een duurzame stad beschouwd wordt. Hier lees je waarom!

  • In 2014 werd Kopenhagen verkozen tot 'European Green Capital', een titel die de Europese Commissie jaarlijks uitreikt aan een van de Europese steden. En ook al enkele jaren daarvoor, in 2009, werd de stad vereerd met een Europese titel. Toen bleek immers dat de stad het beste scoorde op de European Green City Index, zo meldde De Standaard. Ook leuk om te weten, voor de bezoekje aan de groenste stad van 2019 dien je een citytrip Oslo te boeken.

  • Een van de grote redenen voor die prijs was het fietsvriendelijke karakter van Kopenhagen. In een nek-aan-nekrace met Amsterdam strijdt de stad telkens opnieuw voor de eer om Europa's meest fietsvriendelijke stad genoemd te worden. Dagelijks zouden de inwoners van de stad in het totaal meer dan een miljoen kilometer afleggen. Ook als toerist word je uitgenodigd om de stad op twee wielen te verkennen en gebruik te maken van een van de vele gratis stadsfietsen van 'Bycyklen Kobenhavn'!

  • De stad blijft niet op haar lauweren rusten, maar legt de lat zelfs nog een stuk hoger: tegen 2025 wil Kopenhagen de allereerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn.

  • Dat het zeewater bij de hoofdstad erg zuiver is, daar zijn de Denen best trots op. De stad nodigt je zelfs uit om een duik te nemen in de haven! De buitenzwembaden trekken elk jaar opnieuw zowel Denen als toeristen om verfrissend te plonzen in het kristalheldere water.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter