5 aanbiedingen

Citytrip Londen

London calling! Fish & chips, vuurrode telefooncellen, dubbeldekkerbussen en de meest uitnodigende pubs: een citytrip Londen stelt nooit teleur!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

En als je nu tijdens je volgende citytrip Londen eens vereert met een bezoek? De Britse hoofdstad is er eentje die je minstens een keer gezien moet hebben.

Een ideale keuze voor wie op zoek is naar een korte vakantie of citytrip vol afwisseling. Bovendien behoort Londen tot één van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip. Londen heeft daarbovenop ook nog eens het grootste aantal internationale bezoekers ter wereld. Een reden te meer toch, om dat met eigen ogen te gaan bewonderen? Wees wel gewaarschuwd, want eens je de stad van rode dubbeldekkers en dito telefooncellen bezocht hebt werkt deze metropool als een magneet: geen mens die er dan nog in slaagt om er nooit terug te keren. Aangezien de treinverbindingen met Londen optimaal zijn is het tegenwoordig zelfs een optie om voor een dag over en weer te reizen. Maar het is toch aan te raden iets langer uit te rekken voor jouw citytrip. Een dag is veel te kort om echt ondergedompeld te worden in het Londense leven! Bovendien is er genoeg te doen om weken te vullen. Er zijn mensen die naar Londen trekken voor de overvloed aan musicals, die er van een ongekend niveau zijn, er zijn er die zich liever laten gaan in een van de vele winkelstraten en er zijn er die hun hele citytrip plannen rond het Londense nachtleven. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 7000 pubs zijn in Westminster en Londen? Daar kan je best wat nachten mee vullen. Tijd voor een pub crawl!

En dan zijn daar natuurlijk ook nog de verplichte bezienswaardigheden, die zelfs na een eerste bezoek nog steeds de moeite blijven. Je kan natuurlijk ook alles combineren en al shoppend de bezienswaardigheden aflopen om vervolgens plaats te nemen in een theater en daarna in de pub te belanden. In Londen citytrip je zoals jij dat zelf wil! Misschien wel de mooiste periode is kerst, voor de kerstmarkt van Londen.

London on a budget

Een citytrip Londen hoeft zelfs niet duur te worden, als je maar weet hoe het aan te pakken.

Volgens Het Nieuwsblad is een nachtje Brugge zelfs duurder dan een nacht in Londen. Waarom zou je dan nog twijfelen? Een goede eerste stap is natuurlijk al een van de beste deals van TravelBird uitkiezen, zo ben je verzekerd van een uitstekend verblijf tegen de beste prijs. Maar daarnaast zijn er nog enkele dingen waar je rekening mee kan houden, wil je niet blut thuiskomen. Zo kan je bijvoorbeeld ferm besparen op openbaar vervoer door je een Oyster Card aan te schaffen. Deze laad je op en daarmee kan je de metro, bus, tram, trein of watertaxi betalen. Het is flink goedkoper dan een enkel ticket, en achteraf krijg je de borg en het resterende saldo gewoon terug. Ben je van plan meer dan vier keer gebruik te maken van het openbaar vervoer, dan ben je voordeliger af met een dagkaart. Voor extra goedkope ritjes reis je het best in de weekends of in de daluren, tussen 9.30 en 16.00 uur en na 19.00 uur. Vergeet ook niet dat een ritje op de dubbeldekker, dat iets meer dan € 2,- kost, eender waar je naartoe wil, altijd een voordeligere optie is dan de hop on hop off. Dan heb je ook nog het extra voordeel dat je je als een echte local verplaatst! Naast openbaar vervoer kan je ook op bezienswaardigheden besparen. The London Eye is bijvoorbeeld goedkoper als je online je ticket koopt, en de nationale musea zijn gratis te bezoeken. Sla deze dus vooral niet over tijdens je budgetvriendelijke citytrip. Volgende stap: goedkoop eten. Ook dat is niet zo moeilijk, want veel van Londens typische pubs bieden een pubmeal aan, waarmee je én de lokale keuken leert kennen én niet te veel geld uitgeeft. Win-win! Natuurlijk kan je voor een lekkere en goedkope oosterse maaltijd ook altijd terecht in Chinatown of in een van de vele Indiase restaurants. Zo maak je van je citytrip ook een bijzonder gastronomisch weekend!

Van het gebaande pad af

Dus je hebt als bestemming voor je volgende stedentrip Londen gekozen?

Dan is het tijd om te beginnen met plannen! Natuurlijk moet je de veel geïnstagramde Big Ben en Tower Bridge gezien hebben, maar waag je ook eens aan de dingen die andere toeristen links laten liggen. Zo leer je het echte Londen kennen, en heb je bij thuiskomst unieke verhalen te vertellen.

The Thames Path is een van de stillere plekken rond de rivier en een favoriet bij doorwinterde Londenaars. Fiets tijdens je citytrip Londen met een huurtfiets dit pad af en bots je op strandjes, gezellige pubs en het charmante Rotherhithe. De Camden Passage is dan weer de place to be voor het scoren van unieke souvenirs, vintage items voor een prikje en natuurlijk ook de nodige portie cafés. Hier ontsnap je even aan de drukte van de traditionele winkelstraten. Sla ook zeker de Kyoto Gardens in Holland Park niet over, een verborgen parel in een verborgen parel. Zo kan je deze Japanse tuin in een Hollands park wel noemen. Ga er genieten van groen en rust, ontdek verborgen standbeelden en breng een bezoek aan de pauwen. Tot slot is Wilton’s Music Hall een echte aanrader, of je hier nu een performance komt bewonderen of gewoon wil ontdekken hoe een Victoriaanse concertzaal eruit zag. Hier word je niet teleurgesteld, beloofd.

In de voetsporen van Harry Potter

Boekenwurmen en/of filmfanaten: dit is meteen ook jullie kans om ondergedompeld te worden in de wondere wereld van Harry Potter.

Londen barst van de verwijzingen naar de boeken en films, en het is een ware queeste om er zo veel mogelijk te bezoeken! Het begint al bij King’s Cross Station, waar je een bagagekarretje op weg naar perron 9 ¾ tegenkomt. Topfoto’s gegarandeerd! Verder kan je onder andere op zoek naar de Millennium Bridge die je zag instorten in de zesde film. Of naar Charing Cross Road, waar de Leaky Caudron zich bevindt en kan je dan daarna op zoek naar de echte gevel van diezelfde Leaky Caudron, die eigenlijk een opticien in Bull’s Head Passage is, in Leadenhall Market. Ga tijdens een citytrip in Londen zeker ook eens op bezoek bij Gringott’s, in het Nederlands Goudgrijp, de tovenaarsbank, die je vindt in Australia House. Door zelf op voorhand wat opzoekwerk te verrichten bezoek je probleemloos op eigen houtje alle filmlocaties van de stad, maar je kan ook kiezen voor een gegidste wandeltour, die door verschillende organisaties aangeboden wordt.

De echte diehards kunnen ook gaan voor een bezoek aan de Warner Bros Studio’s, waar je je vergaapt aan de echte decors, met de echte rekwisieten en uiteraard ook die echte magische sfeer. Op de planning? Onder andere een bezoekje aan het kantoor van Perkamentus, een stop in de grote zaal, een vlucht op een bezem en een blik op de Wegisweg met gevels van Olivander’s toverstokkenwinkel, de fopwinkel van de Wemels en nog veel meer. Daarnaast krijg je Hagrids bromfiets te zien, net als Harry’s eerste bezem en krijg je uitleg over hoe bepaalde effecten in de film gemaakt werden. Een once-in-a-lifetime-ervaring heet dat dan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter