1 aanbieding

Citytrip Milaan

TravelBird neemt je graag mee op citytrip Milaan voor een reis vol mode, cultuur en geschiedenis.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

In Milaan citytrip je in stijl! Jonge mensen krijgen geen genoeg van de bruisende sfeer, fashionista's spenderen er een fortuin aan een nieuwe look en sightseeërs moeten hun best doen om alles tijdens één citytrip te spotten.

Milaan is een waar toonbeeld van elegantie. De stad in de regio Lombardije biedt meer culturele hoogtepunten dan je op een hand kan tellen! Winkelgalerijen, opera's, trattoria's, kerken en andere monumenten lijken op elke straathoek op te doemen. Bovendien is elk gebouw of monument tot in de puntjes afgewerkt met verfijnde architectuur. Wat wil je, in een stad die al zes eeuwen bestond voor Christus zijn opwachting maakte... Cultuurliefhebbers blijven zeker niet op hun honger zitten tijdens een citytrip Milaan. De wondermooie stad was dan ook een inspiratiebron voor genieën zoals de briljante componist Giuseppe Verdi, die een groot deel van zijn leven in Milaan woonde. Het is een absolute aanrader om een opera in het beroemde Scala bij te wonen tijdens je verblijf, met een beetje geluk zelfs een van de grootmeester zelf. Maar cultuur is uiteraard meer dan muziek alleen. In de tientallen musea van de stad vind je vast wel je gading! En zelfs als je musea liever mijdt op vakantie, zal je je tijdens je citytrip niet vervelen. Ga kijken wat de toonaangevende ontwerpers toe te voegen hebben aan de wereld van de haute couture en bewonder de verschillende bouwstijlen die de stad rijk is. Buiten de lijntjes kleuren is zeker toegestaan in een kunstige stad als Milaan! Voor onze Belgen die dit soort architectuur willen bekijken maar Milaan wat ver vinden, is een citytrip Leuven een leuk alternatief!

Een Italiaanse topstad

Een citytrip in zuiders Italië? Rome! Venetië! Of... Milaan?

Het is misschien niet de eerste stad die in je opkomt voor een citytrip Italië, maar Milaan heeft heel wat in petto voor haar bezoekers!

Wanneer je België wilt ontsnappen en een citytrip Brugge is niet genoeg, kan voor Rome kiezen. Een bezoek zal je perplex doen staan van alle bezienswaardigheden uit de antieke oudheid. En hoewel Milaan ook al een erg belangrijke stad was voor het begin van onze jaartelling, wordt dit toch wel meer gezien als een "jonge" Italiaanse stad. De eeuwenoude monumenten lijken er perfect te blenden met de moderne architectuur en de jonge sfeer die de stad uitstraalt. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de Galleria Vittorio Emanuele. In het majestueuze pand met glazen daken, beeldschone ornamenten en fascinerende fresco's vind je talloze modemerken van hedendaagse designers. Je zou denken dat deze combinatie onnatuurlijk overkomt, maar het tegendeel is waar! Pure klasse uit verschillende tijdperken wordt hier getoond aan de bezoeker. Bovendien vind je hier misschien ook wel het Milanese equivalent voor de Romeinse Trevifontein. In het midden van de galerij zal je een stier afgebeeld zien staan. Wanneer je drie rondjes draait op de stierenballen, staat je heel wat voorspoed te wachten. Een must voor wie op zoek is naar een beetje extra geluk! Zowel liefhebbers van architectuur, shopaholics als gelukzoekers mogen een bezoek aan de imposante modegalerij niet overslaan tijdens een citytrip Milaan.

En het lijstje met hoogtepunten in Milaan gaat voort. Ook letterlijk, want de kathedraal is niet alleen imposant als je ervoor staat, ook wanneer je naar het dak van de toren klimt, staat je wat te wachten! Daar heb je immers het allermooiste zicht over de stad. De hoge toren beklimmen en dan beseffen dat je je fototoestel beneden vergeten bent, is best balen. Je moet er immers heel wat trappen voor over hebben om je ogen te trakteren op zo'n uitzicht. Maar niet getreurd, als je niet zo goed te been bent, kan je voor een kleine meerprijs ook met de lift naar de top. Wanneer je uitkijkt over de stad vallen ongetwijfeld de vele kerktorens op. Laat de kans zeker niet onbenut om tijdens een stadswandeling een paar kerken binnen te wandelen. Stuk voor stuk herbergen ze immers schatten uit tijden van weleer. Wist je trouwens dat de kerken in Milaan ouder zijn de kerken die je in Rome vindt? Milaan was immers de noordelijke hoofdstad van het late Romeinse rijk. Hier vind je meer kerken dan waar ook in Europa. Nog een reden om Milaan toe te voegen aan je verlanglijstje!

Je bent jong en je wilt wat?

Milaan is fun en niet duur als je weet waar je moet zijn. Ideaal dus voor een citytrip als jongere!

Leuke uitgangsbuurten, voor weinig geld uit eten en smullen van de Italiaanse keuken, Milaan is echt een stad voor jonge luitjes!

Wie denkt dat een citytrip Milaan enkel goed is om je helemaal blut te shoppen heeft het bij het verkeerde eind! De straatjes en pleinen zijn er zo gezellig, dat je er gewoon kan kuieren en genieten. Op een zonnige dag zoek je een lekker plekje bij de vijver in Parco Sempione. In de nabijheid van enkele architectonische pareltjes spendeer je in het gigantische stadspark een geweldige dag in Milaan, zonder dat het je ook maar een cent kost. En de verplichte selfie bij de Duomo is uiteraard ook gratis en voor niets. Natuurlijk ben je niet zo zuinig dat je wil verhongeren op vakantie. Gelukkig zijn er in Milaan talloze adresjes waar je aan studentvriendelijke prijzen kan eten en drinken. Ga bijvoorbeeld eens een biertje drinken in café Fontanella. Reis je met een groepje vrienden? Dan bestel je een octopusje bier. Met een slangetje slurp je het bier binnen, wat niet alleen origineel is, maar ook voor heel wat hilariteit aan tafel zorgt. Inderdaad, zo'n bieroctopus brengt heel wat leven in de brouwerij! Voor je aan het drinken slaat, leg je bij nader inzien misschien toch best een bommetje dan. Dat doe je bij een aperitivo. Een absolute aanrader is Aperitivo Maya, waar je voor een luttele som aanschuift bij het mediterrane buffet. Verrukkelijk én veel. Je hebt gegeten, je hebt gedronken, nu ben je dus klaar om te proeven van het Milanese nachtleven. Dé must voor jongeren in Milaan is toch wel een avondje de dansvloer van Il Gattopardo onveilig maken. Want zeg nu zelf, hoelang zal jij nog napraten over die avond dat je ging feesten in een kerk? Altaren en kruisbeelden aan de kant, tijd om te swingen! Milaan is dus een stad waar je als jongere zeker aan je trekken komt. Ben je toch bereid iets dieper in de buidel te tasten voor net dat beetje extra comfort? Misschien is het Hilton dan wat voor jou.

Plan je trip

Een citytrip Milaan is een van die reisjes waarbij je er goed aan doet om zorgvuldig te plannen. Zo mis je zelfs de meest exclusieve highlights niet!

Tickets voor Fashion Week, voor de opera of voor de kerk Santa Maria delle Grazie, je moet er als de kippen bijzijn om ze te bemachtigen!

Spraakmakende schilderijen schilderen... Da Vinci kon er wat van! Zijn piepkleine Mona Lisa lokt dagelijks hordes toeristen naar het Louvre in Parijs, maar nog beruchter is wellicht Het Laatste Avondmaal, dat je kan bezichtigen in het Santa Maria delle Grazie in Milaan. Met wie zit Jezus daar te eten? Wat zitten ze daar clandestien te fezelen? En waar is Judas? Het zijn vragen waar al heel wat inkt over gevloeid is. Natuurlijk kan je pas echt meediscussiëren als je het schilderij van dichtbij hebt kunnen bestuderen, maar dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om een kaartje voor de kerk te bemachtigen moet je immers maanden op voorhand reserveren en zelfs dan is het geen sinecure! Meer zelfs, je bent in principe beter af als je eerst een ticket reserveert en dan pas je citytrip Milaan boekt. Goede hotels en vliegtickets zijn immers minder zeldzaam dan een toegangsticket waarmee je tien minuten je ogen de kost mag geven aan Da Vinci's meesterwerk. En ook voor Fashion Week kan je maar beter een voet tussen de deur hebben staan wanneer de ticketverkoop losbarst. Iedereen met een passie voor mode doet er immers alles aan om een stoeltje voor de catwalk te bemachtigen en wie niet op professionele basis met mode te maken heeft, bemachtigt zelden zo'n stoeltje. Er vroeg bijzijn en op voorhand flink sparen zijn de gouden sleutel tot je aanwezigheid op een van de belangrijkste mode-evenementen van het jaar! Bovendien betaal je voor een kaartje vast evenveel als voor de schoenen en de handtas die je absoluut nodig hebt om niet uit de toon te vallen tussen alle boegbeelden van de modewereld. Het gemakkelijkst van al geraak je misschien nog aan tickets voor een goede opera. Ook die kaartjes zijn prijzig en zeldzaam, maar ze zijn toch iets couranter dan die voor Het Laatste Avondmaal of Fashion Week. Begin maar te plannen en... Toi toi toi!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter