4 aanbiedingen

Citytrip Porto

Op naar de Portugese wijnhoofdstad! Laat je verrassen door deze parel aan de Douro en maak jouw citytrip Porto onvergetelijk met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Verrast zal je zeker zijn, als je hier je eerste stappen zet. Maar weinig steden bieden zo’n uitgebreide waaier aan activiteiten als de tweede grootste stad van Portugal.

Wil je weer eens wat anders dan een citytrip in België? Wat voor citytripper je ook bent, Porto stelt werkelijk niemand teleur. Cultuursnuivers verliezen hun hart in het historische centrum van de stad, dat sinds 1996 in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en in 2001 zelfs de titel van Culturele hoofdstad van Europa opleverde. Culinaire reizigers weten hier niet op welk van de ontelbare gezellige terrasjes eerst neer te ploffen, om eindelijk eens een traditionele Francesinha met een mierzoet glas porto te proeven. Zonnekloppers kunnen in om het even welk seizoen een citytrip Porto plannen, aangezien het hier in de winter zelfs nooit echt kouder wordt dan 10°C en tal van stranden in de dichte omgeving liggen. Maar ook voor een familievakantie is een trip naar Porto een uitstekende keuze. De wereldberoemde auteur J.K. Rowling woonde hier ooit en werkte in tal van cafeetjes haar Harry Potterboeken. Ze zou hier zelfs inspiratie gevonden hebben voor de tovenaarswereld! Iets wat je zeker terug zal zien in boekwinkel Lello e Irmão, die toch verdacht veel aan de Bibliotheek van Zweinstein doet denken… Of toch eerder aan Olivander’s Toverstokkenwinkel? Oordeel zelf!

Dat deze Portugese stad iets magisch heeft, staat dus zeker vast. Een citytrip in een prachtige stad en tevens een weekend aan zee, heel veel beter wordt het niet... Kan jij niet wachten om jouw citytrip te boeken? Kijk dan even tussen onze aanbiedingen, want TravelBird biedt enkel de leukste hotels in Porto aan!

UNESCO-parel

In Porto moet je niet lang zoeken naar historie of cultuur. Het hele historische centrum prijkt namelijk trots op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dat het historische centrum bijzonder is hoeft niet te verbazen. Al sinds het einde van de bronstijd immers zou de heuvel aan de Douro, waarop nu de kathedraal Sé prijkt, bewoond zijn.

Vele volkeren drukten dan ook duidelijk hun stempel op deze zuiderse stad. Romeinen, Visigoten, Moren en zelfs de Fransen lieten hier hun sporen na. Een van de oudste delen van de stad is de wijk Ribeira, letterlijk vertaald als rivieroever, wat natuurlijk de ligging al verraadt. Dit bolwerk van nauwe straatjes, schattige steegjes en steile trappen heeft door de jaren heen zijn charme weten te behouden. Urenlang kan je hier rondslenteren zonder je te vervelen! Maar het absolute hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is toch de prachtige Ponte Luis I. Deze brug verbindt de stad Porto met Vila Nova de Gaia, waar alle portwijnen worden geproduceerd. Het bovendek kan je te voet bereiken, vanwaar je (volgens velen) een van de mooiste uitzichten van Porto er gratis bij krijgt!

Een van de oudste bouwwerken van de stad is de kathedraal Sé, al meer dan 100 jaar een nationaal monument. Gebouwd in de twaalfde eeuw en voltooid een eeuw later, al is het meeste dat je ziet afkomstig uit de 18e eeuw na grondige uitbreidingen. Bezoek zeker ook eens de binnenkant en de omgeving er rond, in de smalle straatjes en steegjes krijg je meteen dat Harry Pottergevoel! Maar de echte J.K. Rowlingfans trekken tijdens een citytrip Porto toch naar het eerder vernoemde Lello e Irmão, door Lonely Planet uitgeroepen tot derde mooiste boekenwinkel ter wereld! De mooiste boekenwinkel ter wereld zal je wellicht tijdens een rondreis Amerika tegen kunnen komen. Dit is namelijk de City Lights Books, te vinden in San Fransico. Geen wonder dat de Britse schrijfster hier de inspiratie vond voor de eerste drie hoofdstukken van haar allereerste Harry Potterboek...

Fado en Port(o)

Natuurlijk staat deze stad voornamelijk bekend vanwege het heerlijk zoete wijntje dat hier geproduceerd wordt.

Tijdens je citytrip Porto mag een bezoekje aan Vila Nova de Gaia zeker niet ontbreken...

Eigenlijk wordt de beroemde porto immers niet in de stad zelf geproduceerd, maar in dit mooie kustplaatsje pal tegenover Porto. Al sinds de 17e eeuw is dit stadje verantwoordelijk voor de verspreiding van het goedje - wereldwijd! Vanaf het klooster Serra do Pilar heb je niet enkel een prachtig uitzicht, aangezien het nog hoger ligt dan de Ponte Luis I, in de kelders zijn zelfs tal van soorten port te proeven. Maar waarom zou je dat eerste glaasje niet houden voor een uitermate Portugese combinatie? Juist ja, Port en Fado! De portzaakjes in Vila Nova de Gaia zijn ontelbaar, maar die eerste slok proeft zo veel beter onder het genot van een Fadoconcert. Ga bijvoorbeeld naar Caves Calem, een prachtige portzaak waar je niet alleen een gegidste rondleiding door de kelders mét proeverij kan volgen, maar ook het wijnmuseum kan bezoeken én achteraf een Fadoconcert kan bijwonen. Wat wil je nog meer?!

Steden combineren

Heb je niet genoeg aan het prachtige Porto? Ook dan zijn er mogelijkheden...

In Porto citytrip je voornamelijk te voet, al zijn de openbare vervoersmogelijkheden zeer uitgebreid. Maar dat is lang nog niet alles!

Eigenlijk beschikt het hele land over goede verbindingen, en waarom zou jij daar niet van profiteren? Een citytrip Porto is natuurlijk geweldig, maar Portugal heeft nog zoveel meer leuke steden die allen vanuit Porto met de trein te bereiken zijn. Geniet van een van de spectaculaire rondreizen Portugal en bezoek bijvoorbeeld het wondermooie Sintra, dat jaren geleden dienst deed als zomerverblijf van de Portugese Koninklijke familie en dus helemaal volgebouwd staat met de meest surreële, tot de verbeelding sprekende kastelen en paleizen! De treinrit hiernaartoe duurt ongeveer 3,5 uur. Of waarom niet een dagje naar de hoofdstad? Na slechts 2,5 uurtjes in de trein sta je al in het bruisende Lissabon, klaar om heerlijke pastéis de nata te verorberen! En last but not least: het kleine maar fijne Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd dankzij de charmante kanaaltjes, bereik je al binnen het half uur. Op naar Porto dus, en de rest!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter