4 aanbiedingen

Citytrip Sevilla

Zuiderse temperaturen, heerlijke tapas, een historisch centrum vol sfeer? TravelBird weet het wel: een citytrip Sevilla is in elk seizoen een goed idee!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

De hoofdstad van Andalusië is een stad die je moet proeven en beleven. Van de flamenco tot tapas, hier zagen zij het levenslicht!

Wie een paar dagen vrij heeft en naar de warmte wil, komt al snel uit bij een citytrip naar het zuiden. Je leeft er op een ander ritme en geniet van een ongedwongen sfeer, met als enige probleem: “waar is mijn zonnebril?” Een van de grootste aanraders, wat ons betreft, is een citytrip Sevilla. “Waarom dan?”, horen we je vragen. Wel, in de eerste plaats is het er zowel tijdens de herfstvakantie als de wintervakantie heel aangenaam toeven. In oktober wordt het er nog makkelijk 26 graden, in november duikt het kwik niet onder 20 graden, en in putje winter klimt het kwik nog tot gemiddeld 16 graden. Geen wonder dat Knack de stad opneemt in de lijst met 10 Europese steden met het beste weer voor een citytrip. En ook Metro gaat akkoord, want deze krant noemt de Andalusische hoofdstad een van de beste steden om te gaan nazomeren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van redenen om de stad te bezoeken…

Sevilla, stad van geschiedenis en cultuur

De ene bezienswaardigheid ligt hier naast de andere, ideaal voor een geslaagde citytrip!

Naast het aangename klimaat heeft Sevilla nog heel wat troeven in handen om haar bezoekers mee te verbluffen.

Zo is er het historische centrum, waar tal van bezienswaardigheden zij aan zij liggen. Zo is er de kathedraal met de Giralda - de minaret van de voormalige moskee op deze plek. Dit is trouwens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Steek het pleintje over en wandel het Real Alcázar binnen, een sprookjespaleis met paradijselijke tuinen. Op een letterlijke steenworp afstand bevindt zich ook het Archivo General de Indias, waar alle documenten over de ontdekking en kolonisatie van “de Nieuwe Wereld” worden bewaard. Deze drie indrukwekkende monumenten zijn samen opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan cultuur, geschiedenis en historische rijkdom geen gebrek!

Ook een plek als de Plaza de España mag niet op het lijstje ontbreken tijdens een citytrip Sevilla. In dit indrukwekkende halfronde plein is elke Spaanse provincie vertegenwoordigd in een mozaïek. Bootjes varen onder de brugjes door en filmfanaten herkennen de plek misschien wel! Dit plein was immers het decor voor het Naboo uit de film Star Wars - Episode II - Attack of the Clones. Loop over de brug zoals Anakin, Padme en R2-D2 deden om vervolgens in hun voetstappen te treden onder de halvemaanvormige overdekte passage langs de overheidsgebouwen. Tussen de kathedraal en de Plaza de España ligt de voormalige koninklijke tabaksfabriek, die vandaag dienst doet als faculteit taal- en letterkunde van de Universiteit. Als toerist kan je er zo binnen wandelen. Even waan je je een (Erasmus)student die hier een leventje opbouwt! Naast een bezoek aan deze bekende trekpleisters biedt een Sevilla citytrip de ideale kans om kennis te maken met het authentieke Andalusië. Terwijl je door de smalle steegjes wandelt kan je hier en daar binnenkijken naar de patio’s van de huizen. Wie weet heeft je hotel er wel eentje? Ook de parken, de intiemere paleisjes en de vele musea maken er een perfecte citytripbestemming van. Dat de meeste bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar liggen is al helemaal mooi meegenomen. Dus wie dacht dat alleen een citytrip Barcelona vol shop- en cultuurmogelijkheden had, zat goed fout.

Leven op het zuiderse ritme

Laat je zorgen thuis achter en geef je over aan het heerlijke leventje onder de Spaanse zon - of sterrenhemel!

De derde reden voor een bezoek aan deze Spaanse parel? Het zalige leventje dat je er leidt!

Tijdens een citytrip Sevilla merk je het al snel. Om de paar meter wacht een tapasbar, op tal van plaatsen word je overspoeld door de emotie die gepaard gaat met een flamencoshow, en stress en zorgen lijken er onbestaande. Terrasjes doen, shoppen in de gezellige winkelstraten, wandelen langs de rivier Guadalquivir en genieten van een paar drankjes bij het vallen van de avond. Voor dat laatste moet je naar de Plaza del Salvador. Waar je overdag nog de prachtige Iglesia del Salvador - met roze gevel - bezocht, bruist het ‘s avonds van de meer wereldse gezelligheid. Zorg ervoor dat je voordien je tocht langs de tapasbars hebt gemaakt, zodat je maagje lekker gevuld is voor je aan het feesten gaat. Dankzij de meer dan aangename temperaturen vinden de meeste feestjes hier trouwens gewoon in open lucht plaats. Dat is het heerlijke ontspannen leven dat je gewend bent van een citytrip Spanje.

Sevillaan in no time!

Gewapend met enkele tips verken je de stad als een local.

Enkele tips die je in acht moet nemen om te leven als een echte Sevillaan? Geen probleem, TravelBird helpt je op weg!

  • Tussen 13 uur en 18 uur verkeert de stad - en dan vooral de kleinere winkeltjes - in slaperige sfeer. Tijd voor de siesta! Houd hier tijdens je citytrip in Sevilla rekening mee. Vanaf 18 uur kan je weer overal terecht voor je boodschappen, en dat tot zo een uur of 9 ‘s avonds.
  • Sta niet op een diner om 17 uur. Dat is in het zuiden van Spanje nog namiddag. Het is er dan trouwens nog veel te warm om aan eten te denken… De gemiddelde Sevillaan begint pas aan zijn avondeten rond 21-22 uur.
  • Haal je beste Spaans boven, maar hou er rekening mee dat je tijdens een stedentrip of rondreis Andalusië waarschijnlijk Spaans hoort dat ietwat anders klinkt dan het school-Spaans dat jij op maandagavonden hebt geleerd.
  • Tapas eten. De ene bar in, de andere uit. Een lekkere Cruzcampo erbij, een tinto de verano voor je neus en ondertussen gesprekken voeren over van alles en nog wat.
  • Waar die gesprekken over gaan? Over voetbal, onder andere! In Sevilla bestaan er 2 soorten mensen: supporters van Sevilla (FC) en supporters van (Real) Betis. Dat er een zekere rivaliteit bestaat tussen de 2 spreekt voor zich.
  • Beleef de Feria de Sevilla, wanneer de hele stad naar de wijk Los Remedios trekt. Vrouwen in traditionele flamencojurken, mannen strak in het pak, en overal paardenkoetsen. Een week lang is het leven voor de Sevillanen een groot feest. Verschillende ‘casetas’ worden opgesteld op het terrein. Deze feesthuisjes zijn vaak prive, en alleen bekenden zijn er welkom. Sommige zijn gelukkig wel openbaar - bijvoorbeeld de casetas van de gemeente en enkele politieke partijen. Het allerleukst is het natuurlijk als je mee uitgenodigd wordt door een local!
Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter