1 aanbieding

Citytrip Sint-Petersburg

Boek een citytrip Sint-Petersburg met TravelBird en ontdek deze schitterende Russische stad met haar indrukwekkende paleizen en prachtige tuinen.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Van musea en standbeelden tot theaters, pleinen en kathedralen: je zult ongetwijfeld je ogen uitkijken tijdens een citytrip Sint-Petersburg van TravelBird!

Wist je dat Sint-Petersburg vroeger de hoofdstad was van Rusland? Tevens heeft de stad verschillende namen gehad, zo heette de metropool jarenlang Petrograd, maar ook een tijd Leningrad. Tegenwoordig is Moskou de hoofdstad en eveneens de grootste van het land. Sint-Petersburg komt met ruim vijf miljoen inwoners op de tweede plek. Kenmerkend voor deze wereldstad zijn de adembenemende paleizen, oogverblindende kerken en de gezellige grachten. Een reis naar Sint Petersburg wordt ook wel een citytrip Venetië naar het noorden genoemd. Echter werd Tsaar Peter niet door Venetië maar door de Amsterdamse grachten geïnspireerd.

Buiten Rusland is er niet veel van deze bijzondere Russische architectuur te zien, dus dit je kans om deze unieke bouwwerken te aanschouwen!

Houd je van geschiedenis? Dan zul je tijdens je Sint-Petersburg citytrip niets te klagen hebben. De stad staat namelijk vol met interessante musea zoals het Russisch Museum. Hier vind je een hele reeks bijzondere schilderijen en beeldschone kunstwerken waar je zeker een middag zoet mee zult zijn. Tevens kun je in het Mariinskitheater mooie ballet- en operavoorstellingen bekijken. Het theater is niet alleen van buiten, maar ook van binnen al prachtig om te zien. Zoals je leest, hoef je je in deze fascinerende stad zeker niet te vervelen!

Higlights

Van een wandeling door het park tot een bezoek aan een paleis.

Grote kans dat je van de ene verbazing in de andere zult vallen tijdens je ontdekkingstocht door de stad.

Het winterpaleis, dat tegenwoordig ook een museum is, mag je absoluut niet missen. Dit paleis diende vroeger als residentie voor de tsaren gedurende de winter. Het gebouw ligt aan de oever van de rivier de Neva, die dwars door de stad heen loopt. Reken maar dat je niet de enige zult zijn met een klikkend fototoestel, het gebouw is namelijk een architecturaal meesterwerk! Verder zul je vast en zeker in volle verbazing de eeuwenoude vondsten en de schitterende kunstverzameling in het Hermitage museum van het paleis bewonderen. Hier zul je onder andere werken tegenkomen van talloze Europese kunstenaars.

Tevens moet je beslist een bezoekje brengen aan de Sint Izaäkkathedraal, met haar imposante gouden koepel, spectaculaire interieur en indrukwekkende standbeelden. Dit wordt gegarandeerd een van de mooiste kerken die je ooit zult zien! Mocht je van dieren houden dan is het Leningradski Zoopark ook echt iets voor jou. In deze dierentuin kun je namelijk zelfs beren bewonderen! Je hoeft dus zeker niet stil te zitten tijdens je Sint-Petersburg citytrip.

Bezienswaardigheden in en rondom Sint-Petersburg

Wandel over de grote pleinen, door de parken en langs de rivier.

Er komt bijna geen einde aan de prachtige Russische gebouwen, maar toch mag je ook de gezellige pleinen en lange winkelstraten tijdens je Sint-Petersburg citytrip niet overslaan!

Wie denkt dat je alleen goed kunt shoppen tijdens een citytrip Milaan, Parijs of Stockholm is nog niet in Sint-Petersburg geweest! Nevski Prospekt is een lange rechte straat die erg graag wordt bezocht, je kunt het vergelijken met de Champs-Élysées in Parijs. Deze straat staat vol met historische bezienswaardigheden en je kunt er super goed winkelen. Shopaholics zullen zeker hun hart ophalen in de luxueuze shops en trendy boetiekjes. Daarnaast kun je in deze straat ook nog eens lekker eten. Genoeg knusse cafeetjes en culinaire restaurants om uit te kiezen!

Het Peterhof is een parel en wordt niet voor niets het Versailles van Rusland genoemd. Deze stad ligt net buiten Sint-Petersburg en staat vol met kleurrijke tuinen en oogverblindende paleizen. De spectaculaire fonteinen en gouden standbeelden zijn bijna onbeschrijfelijk zo mooi… Je moet het tijdens je Sint-Petersburg citytrip gewoon met je eigen ogen gezien hebben!

Eten en drinken

Dit is hét moment om de speciale Russische cuisine te ontdekken!

Het kan zijn dat je niet veel Russische specialiteiten kent, aangezien we dit niet vaak tegenkomen in de westerse wereld. Dit is je kans om daar tijdens je vakantie Rusland verandering in te brengen, proef erop los en wie weet vind je wel je nieuwe favoriete gerecht!

Wodka, ja daar zijn we wel bekend mee… Maar wat dacht je van blini? Blini lijken erg op de France crêpes, die de Russen graag eten met gehakt, smetana - een soort kwark - of kaviaar. Bij de chai, thee, worden de blini geserveerd met zoet beleg zoals jam, room, of honing. Tevens zul je veel verschillende soorten soepen op de menukaarten tegenkomen tijdens je citytrip Sint-Petersburg, ze zijn er hier namelijk dol op! Zo heb je borstsj, rode bietensoep, en solyanka, een vis- of vleessoep. Dat wordt smullen!

Wist je trouwens dat kaviaar in Rusland erg populair is? Deze delicatesse zul je ongetwijfeld kunnen proeven bij de zakoeski. Dit zijn borrelhapjes die geserveerd worden bij de wodka, als aperitief. Daarnaast is de bœf stroganoff ook zeker een aanrader. Dit gerecht bestaat uit stukjes rundvlees met de verrukkelijke stroganoffsaus eroverheen. Hmm...

Nog niet uitgereisd en beviel een citytrip Sint Petersburg je? Dan raadt TravelBird een rondreis Scandinavië, een vakantie Letland of Litouwen aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter