Kies een vertrekdatum
8 aanbiedingen

Onze beste aanbiedingen - voor reizigers, door reizigers

 • Inclusief verblijf
Autovakantie Schotland met cruise
Cruise 4 nachten Verenigd Koninkrijk
Een reis naar Schotland is een reis naar adembenemende landschappen, uitgestrekte meren - al dan niet met een monster - eeuwenoude ruïnes van kaste...
 • 2 nachten op cruiseferry
 • Vervoer van je auto aan boord
 • Newcastle & Kinross
Nu vanaf per persoon vanaf € 179,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
Fjordencruise Noorwegen
Cruise 12 nachten Noorwegen
Diepblauwe fjorden, bergtoppen met een laagje sneeuw, weidse dennenbossen en daartussen prachtige steden of charmante dorpjes met roodgekleurde hui...
 • Volpension op Hurtigruten cruiseschip
 • Ontbijt in Magic Hotel Bergen
 • Vaar van Bergen tot Kirkenes en terug
 • Vertrek van Amsterdam of Brussel
Nu vanaf per persoon vanaf € 1.779,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
Cruise Zuidoost-Azië
Cruise 10 of 12 nachten Dingxi
2 cruises, 2 routes, tot tweemaal toe heb je de kans om de meest magische plekjes van Zuidoost-Azië te verkennen vanaf de zee. Volg je een iets kor...
 • Volpension
 • 2 nachten in hotels en 8 of 10 nachten aan boord
 • Vertrek van Amsterdam of Zaventem
Nu vanaf per persoon vanaf € 1.399,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
 • Inclusief transfer
Cruise vanaf Barcelona
Cruise 7 nachten
Een drijvend luxehotel. Is dat niet de beschrijving van een cruiseschip? Misschien ben je al gewonnen voor het vakantieconcept, misschien had je no...
 • Cruise met volpension
 • Barcelona, Marseille, Villefranche-sur-Mer, La Spezia, Rome en Napels
 • Entertainment en animatie aan boord
 • Vertrek vanaf Brussel
Nu vanaf per persoon vanaf € 1.039,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
Eilandcruise & Athene
Cruise 7 nachten Griekenland
Santorini. Kreta. Mykonos. Rhodos. Het zijn stuk voor stuk hemelse namen, die net zo goddelijk klinken als de plekjes eruit zien. Prachtige kusten,...
 • 3 nachten in Athene met ontbijt
 • Cruise van 4 nachten o.b.v. all inclusive
 • Langs 5 Griekse en Turkse eilanden
 • Ontdek de pareltjes
 • Vertrek van Brussel of Eindhoven
Nu vanaf per persoon vanaf € 749,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief verblijf
Cruise Rijn en Moezel
Cruise 5 nachten
De Moezel, de Rijn... Het zijn rivieren die al eeuwenlang sprookjesschrijvers, schilders en dichters inspireren tot de allermooiste kunstwerken. La...
 • Volpension en entertainment aan boord
 • Cruise over de Rijn en de Moezel
 • Keulen, Koblenz, Cochem, Rüdesheim en meer
 • Oktober 2017
Nu vanaf per persoon vanaf € 499,-
o.b.v. 2 personen

Ontdek meer

Een cruiseschip kan je het beste vergelijken met een drijvend vakantiepark. Verschillende restaurants, elegante kajuiten en amusement voor jong en oud: werkelijk alles is aan boord.

"Iedereen aan boord? Ay ay, kapitein!" Meer en meer Belgen begroeten de kapitein van een cruiseschip, dat blijkt uit cijfers van de organisatie Cruise Lines International Association. In 2014 brachten maar liefst 73.000 landgenoten hun vakantie door op een cruise. Meer dan de helft van dit aantal koos voor een reis op de Middellandse Zee of de Zwarte Zee. Ook andere regio's komen meer en meer aan bod dankzij de inzet van nieuwe schepen. Dan denken we vooral aan Scandinavië, waarvoor de voorbije jaren veel campagne is gevoerd. Bootreizen langs de Noorse fjorden en andere Noord-Europese pareltjes zijn goed voor zo'n 17.000 cruisereizigers. Maar het kan nog beter, want in vergelijking met andere landen kiezen nog relatief weinig Belgen voor een vakantie op een schip. Zo zijn het vooral de Duitsers, Britten en Ieren die helemaal verkocht zijn aan een vakantie op een drijvende stad. Ook de Italianen houden wel van een vakantie op zee. In 2014 bereikte de gehele Europese cruisemarkt trouwens een recordaantal van 6,4 miljoen reizigers! Zorgen jullie binnenkort voor een nieuw record? Kijk dan snel in het aanbod van TravelBird en stap binnenkort aan boord van een luxueus cruiseschip.

Misschien ga je ooit wel mee met het grootste passagiersschip ter wereld, de "Harmony of the Seas". In april 2016 vervoert het schip voor het eerst 6360 passagiers en 2100 bemanningsleden van Southampton naar Barcelona. Daarna functioneert deze boot, dat 362 meter lang en 66 meter breed is, als een cruiseschip op de Middellandse Zee met Barcelona als vertrekbasis. Zo zie je maar dat de cruisewereld nooit stilstaat en blijft groeien om jou de beste reiservaring op water te bieden!

Aan boord van een cruise
Twijfel je nog om een cruise te boeken? Lees dan onderstaande tips en tricks die je zullen helpen voor en tijdens je vakantie op zee.
Word je zeeziek op een cruise? Welke kledij moet je meenemen? Wat zijn de mooiste cruises? Hier volgt het antwoord op al je vragen!

Als je voor het eerst op cruise gaat, zit je met tal van vragen. Wat voor reis past bijvoorbeeld het best bij jou? Sommige schepen zijn drijvende resorts die amper aanmeren omdat het cruiseschip op zich de vakantiebestemming is. Hoe kleiner het schip, hoe meer het aanmeert bij tal van mooie plaatjes. Sommige grote schepen leggen niet aan in een haven, maar brengen je dan wel met een kleinere boot aan wal. Tijdens het boeken van een cruise, krijg je altijd de vraag of je een binnen- of een buitenkajuit wenst. Meestal beschikt een buitenkajuit over een balkon en hebben binnenkajuiten geen ramen. De regel is ook dat hoe hoger het dek, hoe luxueuzer je kajuit is. Daarbij moet je wel rekening houden dat je het wiegen van het schip sterker voelt als je hoger in het schip verblijft. Gelukkig kunnen cruiseschepen stabilisatoren inschakelen om zeeziekte te vermijden en zo het reiscomfort te waarborgen. De meeste cruises bieden ook volpension aan met maaltijden van goede kwaliteit. Wat je meestal nog ter plaatse betaalt, zijn het drankpakket (ook mogelijk om op voorhand te boeken), fooien (reken hierbij tussen 5 à 11 euro per persoon per nacht) en eventuele excursies. Neem ook gerust de kinderen mee, want meestal varen die mee aan een leuke korting en aan boord is er voldoende animatie voorzien voor hen.

En dan volgt natuurlijk nog het antwoord op de belangrijkste vraag: welke kledij neem je mee in je reiskoffer? Afhankelijk van de bestemming is dit zwemkledij, vrijetijdskledij of dikke truien en jassen. De dresscode hangt af van rederij tot rederij, maar neem voor de zekerheid altijd avondkledij mee. Zo is een kostuum op veel cruiseschepen verplicht bij het avondeten. En al zeker als de kapitein op die avond dineert met de passagiers.

A ship in port is safe, but that's not what ships are built for. Sail out to sea and discover new things.

– Grace Hopper
Cruises voor iedereen
Wie springt er aan boord van een cruise? Zijn het enkel rijkelui en gepensioneerden?
De tijd dat enkel gepensioneerden een cruise boekten, is al lang voorbij! Cruises zijn hip en toegankelijk voor iedereen.

Ban het beeld van een luxecruise met oude mensen en optredens van Schlagerzangers voor eeuwig uit je geheugen. Cruises zijn namelijk voor iedereen en meer dan dat! De vele winkels, animatieprogramma's, speeltuinen, wellnesscomplexen, bars en andere faciliteiten zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich geen moment verveelt tijdens een vakantie op het water. Veel families trekken dan ook met meerdere gezinnen op een familiecruise om bijvoorbeeld de huwelijksverjaardag van oma en opa te vieren. Een uniek feest waarbij iedereen geniet van elkaars gezelschap en het uitzicht. Ben je niet echt de persoon die houdt van krijsende kinderen en al zeker niet aan boord van een schip? Geen nood, tal van rederijen bieden ook cruisevakanties aan waarbij enkel personen vanaf 18 jaar welkom zijn. Tegenwoordig zijn er ook talrijke bestemmingen waar cruises heen varen waardoor je vaak op plaatsen komt waar je anders nooit heen zou gaan. Denk maar aan een tocht langs de Noorse fjorden, langs de Verenigde Arabische Emiraten of op de wateren van Alaska. Ook de klassiekers zoals de Middellandse Zee en de Griekse eilanden, kan je tegenwoordig aan een voordelige prijs boeken. De tijd dat enkel rijkelui konden genieten van de luxe van een cruise, is al lang voorbij!

De gekste cruises
Van een trouwcruise tot een Elviscruise: je kunt het niet zo gek bedenken of de cruise bestaat!
"Wil je met mij trouwen... op een cruiseschip?" In 2011 was in het huwelijk treden tijdens een cruise een ware hype. Zeg gewoon "ja" en beleef een unieke trouw!

De Amerikaanse maatschappij Carnival organiseerde in 2010 maar liefst 2000 huwelijken aan boord van een cruiseschip. Een jaar later steeg het aantal met 10%! Afhankelijk van de maatschappij moet je zo'n 500 tot 1700 euro extra rekenen naast je oorspronkelijke reissom. In ruil krijg je onder andere een bruidstaart, een bruidsboeket, aangepaste muziek en een huwelijkscertificaat. Nu enkel je vrienden en familie nog overtuigen om mee te varen om dit originele huwelijk te vieren.

Cruises gaan ook helemaal mee met hun tijd. Zo bestaat er bijna voor iedereen een aangepaste cruisevakantie. Op een cougarcruise leren rijpe dames veel jongere mannen kennen terwijl nudisten de tijd van hun leven beleven tijdens een naaktcruise. Fan van Apple? Ga dan mee op de Applecruise met andere techneuten en woon seminaries zoals "Leer je iPad beter kennen" bij. Hou je van griezelen? Dan is de griezelcruise helemaal iets voor jou! Vaar mee met de clown uit de Saw-films en neem deel aan een quiz over horrorfilms. Ben je een van die dames die houdt van naaien? Ook voor jou bestaat er een themacruise! Terwijl je vaart, maak je je eigen kleren en kussenslopen, en kan je natuurlijk advies vragen aan vakspecialisten. Hou TravelBird in de gaten want wie weet komt er ooit wel een speciale cruise voor jou aan bod!