7 aanbiedingen

Cuba reizen

Sigaren, rum en oldtimers! Naar Cuba reizen met TravelBird, nu al een klassieker!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
7 aanbiedingen
Filters Verwijder

Cuba, een geval apart! Dit eiland staat garant voor een sensuele zonvakantie, boordevol salsa en cuba libres. Maar het exotische Cuba betekent meer dan enkel vertier, het is ook historie! Tijd om dit wonderlijke eiland wat beter te leren kennen...

Voor een van de verre reizen naar Cuba kies je door de authenticiteit van dit bijzondere eiland. Het beeld dat bij je opkomt wanneer je aan een reis naar Cuba denkt, is wellicht een heel zwoel beeld. Je rijdt in een oldtimer door de kleurrijke straten van een Cubaanse stad zoals Havana of Trinidad, om nadien met een cuba libre in je hand plaats te nemen op een van de paradijselijke stranden. Maar wie denkt aan Cuba krijgt niet alleen een beeld voor ogen, maar ook spontaan muziek in de oren. Sensuele salsamuziek, opzwepende saxofoondeuntjes en creatieve straatmuzikanten zijn ook onlosmakelijk verbonden met deze unieke plaats. Wil je naar Cuba reizen? Dan wil je vast weten wat de leukste plekjes zijn om te bezoeken. Hoe komt het dat het eiland nog zo'n vintage uitstraling heeft? Welke danscursus volg je best voorafgaand aan je reis? En wat zijn nu de meest fenomenale Cubaanse stranden en parken? Drie vragen waarop duizend en één antwoorden mogelijk zijn, maar TravelBird probeerde alvast een bondige samenvatting te maken. Begint het al te kriebelen?

Naar Cuba reizen = reizen naar het verleden

Het kleurrijke Cuba met haar magistrale oldtimers spreekt tot eenieders verbeelding. Maar hoe komt het nu dat de tijd hier is blijven stilstaan?

Een spraakmakende knipperlichtrelatie zoals die tussen Cuba en de VS vind je zelfs in de meest sappige roddelbladen niet terug. Laten we de banden tussen deze naties even nader onder de loep nemen!

Dezelfde ontdekker hebben ze alvast, Noord-Amerika en Cuba, want jawel ook op dit exotische eiland zette Christopher Columbus voet aan wal anno 1492. Toch werd het eiland pas gekoloniseerd door de Spanjaarden sinds 1512. Aanvankelijk kwam de economie op Cuba traag op gang, maar de aanleg van enkele zeer lucratieve suikerrietplantages bracht daar uiteindelijk verandering in en de economie kwam alsnog in bloei. Maar zoals altijd in de geschiedenis van deze wereld duren mooie liedjes niet lang. Aan het einde van de negentiende eeuw geraakten de Cubanen in opstand tijdens de Spanjaarden, zij wilden immers net als veel andere voormalige Spaanse kolonies onafhankelijk worden. Het was het begin van een woelige onafhankelijkheidsstrijd. De opstanden bleven jaren duren, totdat Spanje uiteindelijk verslagen werd in 1898. Het waren echter niet de Cubanen zelf die de bovenhand haalden, maar de Amerikanen... Uiteindelijk kon Cuba de onafhankelijkheid onderhandelen, zijnde met enkele zeer strikte voorwaarden. Zo mocht Cuba enkel en alleen handel voeren met de VS en kon de VS ingrijpen wanneer het Cubaanse beleid hen niet beviel. De eerste helft van de twintigste eeuw in Cuba laat zich samenvatten als een aaneenschakeling van schijndemocratieën en staatsgrepen. Dat leidde uiteindelijk tot het georganiseerde verzet van Castro en co. in 1953. De verzetsstrijd duurde meerdere jaren en is wellicht een van de meest tekenende passages uit de Cubaanse geschiedenis. Reizen Cuba zouden wellicht veel minder populair zijn vandaag als romantische verzetsfiguren zoals Che Guevara er nooit geweest waren. Uiteindelijk slaagde het verzet en werd in 1959 de Communistische Staat opgericht.

Het oprichten van een Communistische Staat had uiteraard verstrekkende gevolgen voor de al turbulente relatie met de kapitalistische VS. Toen Cuba een bondgenootschap sloot met de Sovjet-Unie en de Sovjets plannetjes begonnen te smeden om kernraketten te plaatsen op het eiland, was het hek helemaal van de dam. Tijdens de Cubacrisis werd een kernoorlog maar net ontweken. Het bondgenootschap met de Sovjets resulteerde in een handelsembargo met de VS, iets wat niet zo goed uitkwam na de val van de Sovjet-Unie. Cuba was voor lange tijd op zichzelf aangewezen, waardoor westerse invloeden op het eiland minimaal waren. Het is om deze reden dat de bouwstijl en de auto's er op Cuba nog steeds uitzien als decennia geleden. Moderniteit en kapitalisme hebben zelfs na de recente opheffing van het handelsembargo met de VS nog steeds niet echt hun weg gevonden naar Cuba, maar hierdoor is een combinatie van een reis naar Cuba wél te combineren met bijvoorbeeld een Miami vakantie. Toch waarschuwen vele bronnen voor de verwestersing van Cuba. Wie graag op reis wil naar het exotische eiland voor de unieke ouderwetse cultuur, kan maar beter zo snel mogelijk naar Cuba reizen.

Ongekende natuurpracht

Tropische stranden en groene nationale parken, de natuur op Cuba is werkelijk adembenemend!

Een vakantie Cuba om aan het strand te luieren? Zeker mogelijk met dat witte zand en die turquoise zee. En wandelen op Cuba? Ook een goed idee!

Een wondermooi nationaal park dat in het gehele Caraïbische gebied zijn gelijke niet kent, zo wordt Parque Nacional Alejandro de Humboldt omschreven. Als dat geen reden is voor een bezoek! Het zou een van de tropische parken met de grootste biodiversiteit ter wereld zijn, volgens UNESCO. Bijzondere planten, kleurrijke amfibieën, unieke reptielen en exotische vogels maken dit een uniek plekje dat je tijdens je vakantie Cuba zeker en vast moet verkennen! Het meest beroemde nationale park op Cuba is dan weer Viñales, een geliefd plekje bij toeristen én bij Fidel Castro zelf! Je treft er een ongelooflijk landschap met tabaksplantages, een lemen ondergrond en bijzondere grotten. Naast met nationale parken, is Cuba ook gezegend met enkele paradijselijke stranden. Het bekendste is wellicht Varadero Beach. Snorkelaars halen er hun hart op aan de prachtige koraalriffen. De prijs voor strand met de leukste naam gaat naar Guardalavaca, vrij vertaald: "bewaak de koe". Dit is misschien wel het mooiste strand van het zuidoosten van het eiland, dankzij het zuivere turquoise water. Voor de echte wonderen van de natuur, moet je het grootste eiland Cuba verlaten voor La Isla de la Juventud. Ten zuiden van Cuba vind je dit schatteneiland waar je pas echt een paradijselijke vakantie kan beleven! Misschien is een van de cruises langs dit land wel een ideale manier om van alles te zien te krijgen?

Het ritme van een reis Cuba

Op Cuba vakantie vieren dat doe je onder muzikale begeleiding van de meest swingende instrumenten ter wereld!

Sensuele salsadeuntjes en opzwepende maracas, een feestje op Cuba is een uniek gegeven en moet je toch eens meegemaakt hebben als je op reis naar Cuba gaat!

Mambo! Rumba! Salsa! Dat er op Cuba gedanst wordt, staat vast! Onder muzikale begeleiding van gitaren, klassieke snaren en een flinke set koperblazers wordt er heel wat geswingd op het Caraïbische eiland. Naar Cuba reis je voor de topsfeer. De sympathieke Cubanen verwennen toeristen continu met heerlijke livemuziek. Alle stress kan je hier gewoon wegdansen, hetzij op straat, hetzij in een leuke bar. Probeer ergens een salsa-initiatie te volgen met een echte (knappe) Cubaan(se) en proef de originele Cubaanse rum. Zo'n cuba libre smaakt immers veel beter op het exotische Cuba zelf. Ben je echt helemaal opgeslorpt in het Cubaanse ritme, dan moet je zeker even schudden met de maracas, misschien wel de leukste instrumenten die er zijn. Shake shake shake! In alle steden van het eiland vind je clubs in overvloed waar je in aanraking komt met swingend Cuba. Je kan je voorbereiden op je reis door vooraf een plaatje van Buena Vista Social Club op te leggen. In de hoofdstad Havana vind je overigens een gelijknamige bar waar legendarische feestjes gegeven worden. Showbeesten en muziekliefhebbers blijven absoluut niet op hun honger zitten als ze naar Cuba reizen. Vamos! Kun je geen genoeg krijgen van het swingen? Dan raad TravelBird ook leuke Curaçao, Colombia of Dominicaanse Republiek reizen aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter