Daguitstap

Naar het pretpark, een museumbezoek of paintballen met je beste vrienden? TravelBird heeft voor jou de perfecte daguitstap!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
2 aanbiedingen
Tijd voor een vleugje ontspanning! Neem je vrienden of familie mee op een heerlijk dagje uit. In België kan je echt de leukste activiteiten uitproberen!

Het cliché is waar… Voor je familie en vrienden moet je tijd maken! Er gaat niets boven quality time met de mensen die belangrijk voor je zijn. Toch is een grote reis of een volledig weekend zelden aan de orde. Zelfs als je ruim op voorhand een Doodle maakt, is er bijna nooit een datum die helemaal groen blijft. Daarom is een dagje uit de ideale oplossing! Een fijne dag waarbij je aan niets anders moeten denken dan genieten van je gezelschap. Bovendien is de term "daguitstap" heel divers. De activiteiten die je kan doen zijn ontzettend uiteenlopend! Ga je met alle neven en nichten elkaar bekogelen tijdens een dagje paintball? Of neem je het gezin mee naar een pretpark? Of plan je liever met je vrienden een daguitstap Antwerpen waar je heerlijk kan winkelen en leuke attracties kan bezoeken? Natuurliefhebbers kiezen voor een daguitstap Ardennen of een dagje Limburg, waar je ook nog eens kan proeven van lokaal gebrouwen bier of jenever. De uitdrukking "voor elk wat wils" is nog nooit zo erg van toepassing geweest als voor een dagje uit in België!

Dagje Brugge

Brugge is een parel van een stad! Populair bij buitenlandse toeristen, maar ook perfect voor een daguitstap in eigen land!

De reien, het belfort, de vele musea... Een daguitstap Brugge is gezellig én cultureel verantwoord!

Dat Brugge populair is in het buitenland is algemeen geweten. Meer dan eens tref je er een hoop Chinezen aan met het fototoestel in de aanslag! De stad lokt maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar. En Belgen zijn zelf ook dol op de stad. Het is dankzij Brugge, de kust en de historische Westhoek dat een daguitstap West-Vlaanderen immens populair is. De voor velen onbegrijpelijke tongval nemen toeristen er graag bij. In Brugge proef je typisch Belgische klassiekers in het chocolademuseum en het frietmuseum. Tijdens je bezoek leer je ook heel wat bij over die bijzondere producten waar we in België zo trots op zijn. Altijd leuk om te kunnen pronken met de -nutteloze- weetjes die je in dit soort musea opdoet en natuurlijk om te weten hoe deze lekkernijen gemaakt worden. Maar er is meer! De stad zelf, met de bijzondere middeleeuwse architectuur is in 2000 erkend als UNESCO-werelderfgoed. De Markt met haar statige Belfort doet meteen denken aan de tijd van weleer. Van de dertiende tot en met de vijftiende eeuw was Brugge hét handelsknooppunt tussen verschillende Europese steden. De sfeer van toen zou nog duidelijk voelbaar zijn in de stad, zeker in het Hanzekwartier. Een leuke tip voor je bezoek aan Brugge! Je kijkt je ogen uit terwijl je de historie van de stad opsnuift.

Een absolute must tijdens je daguitstap Brugge is een boottocht op de reien, zeker als de zon schijnt. In het gezelschap van enkele zwanen voert het water je langs alle prachtige gebouwen van de stad, zowel de historische kanjers, als de charmante, pittoreske huisjes met rijke kleuren en unieke geveltjes. Zeker wanneer je de Rozenhoedkaai passeert moet je je ogen goed open houden! Dit straatje langs het water heeft niet alleen een leuke naam, het laat altijd een diepe indruk na door de verpletterende schoonheid ervan. Met reden is het het vaakst gefotografeerde plekje van Brugge! Als je vaak schilderijen bekijkt, zal je merken dat Brugge meer dan eens het decor is geweest voor een prachtig landschap van kleine én grote meesters. Vergeet bij je verkenning op het water geen romantische tussenstop te maken in het Minnewaterpark!

Allemaal beestjes

Een bezoek aan een dierenpark? Beestig goed idee!

Thuis kan het soms echt een vreselijke beestenboel worden. De ideale oplossing is ironisch genoeg met het gezin een dagje naar een dierenpark!

Ben je de enige Belg die nog niet naar de panda’s in Pairi Daiza ging zwaaien? Of word je helemaal zen van de onderwaterwereld van SEA LIFE in Blankenberge? Een bezoek aan een dierenpark is altijd een beetje anders en daarom ook elke keer opnieuw een heel leuke dag. Bovendien kan je nadien nog leuke herinneringen oproepen aan dat gek dansende stekelvarken, aan die twee aapjes die elkaar aan het plagen waren of aan dat kleine koalabeertje dat samen met zijn mama op een tak lag te slapen. De hele beestenboel is tegelijk grappig en vertederend en daarom leuk voor iedereen. Bovendien bieden de meeste parken tegenwoordig net dat beetje meer. Ze zijn mooi ingericht rond verschillende thema’s, waardoor je er urenlang gezellig kan rondkuieren. Vaak zijn er ook tijdelijke shows of tentoonstellingen waar je de leukste weetjes over je lievelingsdier leert. Wie weet kan je als een echte waaghals een slang aaien of mag je meehelpen een van de welpjes in het park te voederen!

De fun, de kicks!

Pretparken, indoor snowboard, paintball of ritjes in snelle wagens... TravelBird helpt je graag aan een portie waaghalzerij!

Vind jij een daguitstap Ardennen eerder voor geitenwollensokkentypes? Zegt een ritje in een Ferrari je meer dan een Vespatour in Haspengouw bij een daguitstap Limburg? Dan hebben wij wat inspiratie voor jou!

Pretparken zijn altijd een goed idee voor een familieuitje. Het woord zegt het dan ook zelf, het is een park vol pret! Of je een daguitstap Ardennen combineert met een bezoek aan Plopsa Coo of je gaat de cowboy uithangen in Bobbejaanland, de leuke attracties, de mannen met hun pluchen pak en de kraampjes met snoep en ijsjes maken van elk bezoek een topper! Voor een avontuur met vrienden of voor doorwinterde waaghalzen is een bezoek aan een pretpark echter misschien een beetje te soft. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven! Ben je dol op sluipen en mikken, dan is paintball misschien een leuke en spannende uitlaatklep voor je. Of ben je eerder iemand voor wie het allemaal niet snel genoeg kan? Dan kan je misschien opteren voor een ritje in een flashy vuurrode Ferrari of kan je leren slippen tijdens een slipcursus. Zo'n slipcursus is niet alleen een leuke, maar ook een leerrijke ervaring. Na het volgen ervan zou je 25 % minder kans hebben op een auto-ongeval! Zo zie je maar dat je een dagje Ardennen, of een daguitstap naar eender waar in België kan vullen met de activiteiten die bij jou en je gezelschap passen. Er is altijd ruimte voor kicks, maar ook gewoon om gezellig samen quality time te hebben.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter