aanbiedingen

Dominicaanse Republiek reizen

Gun jezelf een vakantie naar een prachtig paradijs… Optimaal tot rust komen met een van de Dominicaanse Republiek reizen van TravelBird.
Bekijk meer:

De Dominicaanse Republiek bevindt zich samen met Haïti op het eiland Hispaniola, met aan de ene kant de gigantisch Atlantische Oceaan en aan de andere kant de tropische Caraïbische zee.

De Caribbean is hét gebied van de vroegere piraterij. Dit samen met de verschillende machthebbers van het eiland en de vele opstanden van slaven in het gebied heeft gezorgd voor een rijke geschiedenis. De historische centra van Santo Domingo en Puerto Plata zien er, mede door renovatie, nog prachtig uit. De populairste stad onder toeristen is echter Punta Cana, ondanks dat het een stuk kleiner is dan de twee eerder genoemde steden. Dit dankt de stad aan haar prachtige stranden, die representatief zijn voor het strandgevoel van de Dominicaanse Republiek. Hoewel de Dominicaanse Republiek zeer kindvriendelijk is, kunnen volwassenen zonder kinderen ook kiezen voor extra rustige adults only mogelijkheden.

Naast interessante steden beschikt het land ook over een prachtige flora en fauna. De prachtige Caribische stranden zijn de voornaamste reden voor toeristen om in de Dominicaanse Republiek vakantie te vieren. Daarnaast vind je er meer dan dertig nationale parken, prachtige meren en watervallen, met de Cascade de Limón als hoogtepunt. Daardoor is het land niet alleen de perfecte bestemming voor zon en rust, maar valt er ook nog genoeg te zien en te doen. De meeste watersporten kan je bij zo’n beetje elk strand doen, maar hoe mooier de omgeving, hoe leuker het is. De omgeving van de Dominicaanse Republiek zorgt ervoor dat jouw watersportavontuur onvergetelijk is.

Steden

Loop over de straatstenen waar Columbus dat meer dan 500 jaar geleden deed.

De meeste toeristen gaan op vakantie in de Dominicaanse Republiek voor de natuur, maar de grote steden in het land zijn ook absoluut het bezoeken waard.

Hoofdstad Santo Domingo herbergt koloniale gebouwen die maar liefst 500 jaar oud zijn, een voorbeeld daarvan is de plaatselijke kathedraal. De stad is opgericht in tussen 1496 en 1498 door Bartholomeus Columbus, de jongere broer van Christoffel Columbus, en kent een turbulente historie. Om een goed beeld te krijgen van hoe het leven er in die tijd uitzag, bezoek je de Koloniale Zone van de stad. Als je nog niet genoeg cultuur hebt geproefd, dan wachten er in het Plaza de la Cultura nog een paar musea en het nationale theater op je. Ondere andere het Museum van Moderne Kunst vind je daar. De stad is ook op politiek en economisch gebied het centrum van het land.

Aan de andere kant van het eiland (in het noorden) vind je Puerto Plata. Dat tussen de berg La Isabela en de Atlantische Oceaan ligt. Net als in Santo Domingo heb je hier prachtige architectuur uit de tijd van Columbus. In de stad vind je alles wat je nodig hebt, je kan er shoppen, golfen en fantastisch uit eten. Het land staat echter meer bekend om haar prachtige stranden... Het doet dan ook denken aan een vakantie Curacao.

Stranden

Het witte zand, het helderblauwe water en de prachtige palmbomen: de stranden van ‘t land.

Als je van plan bent om naar de Dominicaanse Republiek te reizen, dan zijn de prachtige stranden waarschijnlijk een belangrijke motivatie… En terecht!

In de buurt van hoofdstad Santo Domingo, op het oostelijke puntje van het eiland, ligt Punta Cana. Deze stad is heeft al synoniem ‘ontspanning’, de stranden zijn van alle gemakken voorzien door alle resorts in de buurt. Naast de schilderijwaardige stranden, heb je er een leuk uitgaansleven, prachtige golfbanen, heerlijke restaurants en kan je er ook nog actief (water)sporten. De stad wordt ook veel gebruikt voor trouwerijen, vanwege de prachtige omgeving. In de buurt van Punta Cana ligt het eiland Saona en mocht je een dagje over hebben, is dit een absolute aanrader. Tijdens je tocht erheen heb je de kans om dolfijnen tegen te komen, tot je in de verte het paradijsje ziet liggen. Geen dolfijnen gespot tijdens je trip? Geen zorgen, vanaf Punta Cana ben je met een korte boottrip bij het Dolphin Island, waar je samen met getrainde dolfijnen kan zwemmen.

Las Terrenas is ontstaan vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1946. Veel inwoners van de hoofdstad verhuisden toen naar het dorpje om visser of boer te worden, dit was op bevel van de toenmalige president. Tegenwoordig zijn de hutjes en woningen van het dorp omgebouwd tot restaurants, winkels en kroegen. Zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen is dit de ideale plaats om even bij te tanken en te genieten van de prachtige stranden. Deze ongerepte stranden zijn misschien wel de mooiste van het Caribische gebied... Oordeel zelf en vergelijk het eilandleven op de Dominicaanse Republiek met bijvoorbeeld een Bahamas vakantie!

Door de Dominicaanse Republiek reizen betekent van paradijs naar paradijs gaan. Dan kan natuurlijk Paradise Island niet ontbreken, het eilandje doet haar eer volledig aan. Met een bootje vertrek je naar een witte zandbank in een heldere turquoise zee, omringd door prachtige vissen en onaangetast koraal. Neem een drankje en geniet...

Natuur

Naast de stranden heeft de Dominicaanse Republiek nog veel meer natuur te bieden.

Met meer dan dertig nationale parken valt er genoeg te bezoeken tijdens een van onze reizen door de Dominicaanse Republiek.

Het grootste natuurpark van het land is het Parque Nacional Jaragua, het bevindt zich deels boven water en deels onder water. Veel vogels beschouwen dit park als hun thuis, waaronder een groot aantal flamingo’s en pelikanen. Ook vind je in het park grotten met muurschilderingen van de Taíno-volk. Voor de meer ervaren duikers is Isla Velha een must-visit, met prachtige onderwatergrotten. Leguanen spotten? Een bezoekje aan Isla Beata is een garantie daarop. Misschien wel het mooiste strand ter wereld vind je ook in het Parque Nacional Jaragua, het Bahía de las Águilas.

Voor Cotubanamá (vroeger heette het Parque Nacional del Este) moet je helemaal naar de andere kant van de Dominicaanse Republiek reizen. Ten zuiden van Punta Cana ligt het prachtige park. Net als veel kustgebieden in het land een absolute hotspot voor duikers. Het is voor zowel natuur-, cultuur-, en zonliefhebbers ontzettend het bezoeken waard. Last but not least raden we je zeker een bezoek aan het Scape Park aan. Het is een natuur attractiepark waar je van alles kan doen, met als absolute trekpleister de Hoyo Azul, een prachtig blauw gat. Reden genoeg om je koffers te pakken en naar de Dominicaanse Republiek af te reizen met TravelBird. Vanuit de Dominicaanse Republiek kun je overigens makkelijk naar Cuba reizen. Dit eiland is ook zeer fascinerend om te ontdekken, vooral door haar historie met de Verenigde Staten!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter