Efteling

Duik samen met TravelBird in de wondere sprookjeswereld van de Efteling en laat je betoveren door de verhalen van Roodkapje, Hans & Grietje, en zoveel meer!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
0 aanbieding
In de Efteling komen dromen uit en worden sprookjes werkelijkheid. Dompel je onder in de magische sfeer van de Efteling. Steek de grens over naar onze noorderburen en waan je in een feeërieke wereld.

De Efteling is een pretpark gelegen in Kaatsheuvel, een klein dorpje in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het park beschikt over een theater, een hotel, twee vakantieparken en zelfs een golfpark. Door de jaren heen heeft het pretpark al heel wat verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals de Pomme d’Or, de hoogste toeristische onderscheiding, en de IAAPA Applause Award voor het beste pretpark ter wereld. Het pretpark behoort zelfs tot de top 25 meest bezochte pretparken ter wereld! Met zowel familie-attracties als attracties voor de allerkleinsten en de echte waaghalzen is de Efteling een plezier voor iedereen.

Het pretpark werd opgestart in 1952 en is daarmee een van de oudste pretparken ter wereld. Het thema van het pretpark is niet moeilijk te raden. Van zodra je het park binnenkomt, word je overwelmd door de magische en feeërieke omgeving. De Efteling is opgedeeld in vijf rijken: het Marerijk, het Anderrijk, het Reizenrijk, het Ruigrijk en het Rijk der fantasie. Kunstenaar Anton Pieck had een pioniersrol bij het aankleden van het park zoals wij het vandaag ook kennen.De romantische stijl van Anton Pieck vormde de basis voor het pretpark en bijna alle attracties zijn dan ook in diezelfde stijl aangekleed. Elke attractie die je tegenkomt in het park is op een of andere manier verbonden met de wonderlijke sprookjeswereld. Of je nu met vrienden of familie gaat, jong én oud beleven een onvergetelijke tijd in dit pretpark. Boek je Efteling tickets met TravelBird en beleef er geweldige momenten.

Attracties voor iedereen

Aan activiteiten voor het hele gezin geen gebrek in de Efteling.

De Efteling is de bestemming bij uitstek voor het hele gezin. Ook de kleinsten beleven heel wat pret in de Efteling.

In het sprookjesbos komen alle sprookjes tot leven. De Efteling is net zoals een groot en levensecht prentenboek. Loop tussen reuzen en trollen en maak kennis met Klein Duimpje en Raponsje. In het sprookjesbos leren kinderen de verhalen spelenderwijs kennen. De allerkleinsten kunnen in het Kleuterhof terecht, waar ze plaatsnemen op de draaimolen of klauteren op een van de vele andere speeltoestellen. Voor een panoramisch uitzicht over de Efteling moet je in de Pagode zijn, een Thaise tempel die op 45 meter hoogte ronddraait. Durf jij naar beneden te kijken?

Tot slot pik je in de namiddag ook nog een show mee waar het hele gezin van smult. Of ga voor een heuse 3D-ervaring in de Pandadroom. Hier zwem je tussen de vissen in de oceaan en kruip je met de apen door het oerwoud. Elk jaar zijn er ook tal van terugkerende evenementen, zoals het Midzomerfestival en het Negen Pleinen Festijn, waarbij je geniet van tal van optredens en heerlijk eten. Elke winter vindt er de Winter Efteling plaats. Er is dan een hele waaier aan typische winteractiviteiten in het park, zoals langlaufen.

Attracties voor echte durfals

Ga jij voor een stevige adrenalinekick? Dan zit je goed in de Efteling.

De attracties in de Efteling bezorgen jou een unieke ervaring. Ben jij klaar om de meest bloedstollende attracties te temmen?

Bezoekers op zoek naar een flinke dosis adrenaline kunnen terecht bij verschillende attracties in de Efteling. In Villa Volta sta je echte doodsangsten uit. Durf jij in een huis te zitten dat overkop gaat? Of hou je het liever bij een gewone rollercoaster? De baron 1898 en de Python laten je in volle vaart door een looping gaan. De stoere piraten met een sterke maag kunnen de Halve Maen betreden, een boot die je heen en weer zwiert, net als op zee. Durf jij het aan om deze 180° schommelende boottrip te nemen?

Joris en de Draak is misschien wel een van de bekendste rollercoasters in de Efteling. De houten achtbaan raast je door het park en de durfals zullen deze draak met plezier temmen! In Joris en de Draak nemen de bezoekers het tegen elkaar op en worden deze krijgers uitgedaagd één van de banen ‘water’ of ‘vuur’ te kiezen. Ga jij de draak met water of met vuur verslaan? Het team dat hier het snelst in slaagt, krijgt alle eer. Voor de zonnige en warme zomerdagen staan er een heleboel leuke wateractiviteiten te wachten op jou. Trotseer de 350 meter lange wildwaterrivier in de Piraña of stap aan boord van een eeuwenoud spookschip in de Vliegende Hollander. Weet jij droog te blijven?

Volop genieten van je dagje uit

Geniet van een dag zonder zorgen!

Efteling tickets niet vergeten? Route gepland? En kies jij voor je eigen lunch of strijk je neer bij een van de vele eettentjes?

TravelBird geeft je graag enkele tips mee om je tijd in de Efteling onvergetelijk te maken. Vergeet zeker de Efteling-app niet te downloaden zodat je op de hoogte bent van de wachttijden en dus niet te lang moet aanschuiven bij al je favoriete attracties! Niks vervelenders dan alle kostbare uren in een rij te besteden, toch? De Efteling is elke dag van het jaar geopend. Wel verschillen de openingsuren in de verschillende seizoenen. In de zomer kan je met je Efteling tickets een hele dag spenderen in het park. Vergeet zeker niet om het even na te kijken! Ben jij een echte waterrat? Dan is het misschien ook wel slim om propere kleding mee te nemen. Zo kan je je helemaal uitleven tijdens alle spannende waterattracties! De Efteling ligt op slechts een half uurtje over de grens in Nederland. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het pretpark makkelijk te bereiken.

Wat maakt een dagje uit compleet... lekker eten en drinken natuurlijk! Bij een dag Nederland hoort natuurlijk ook een typische lekkernij van onze noorderburen. Wat dacht je van zachte, suikerwitte poffertjes bij ‘t Poffertje? Of krokante Brabantse worstenbroodjes bij Houben? Er zijn ook speciale picknickplekken waar je je eigen lunch kunt opeten. Waar gooi je de papiertjes weg na de lunch? In Holle Bolle Gijs natuurlijk! Deze hongerlijder zal je eeuwig dankbaar zijn. Aan het einde van de dag rust je heerlijk uit in een comfortabel hotel en droom je nog zalig na van een dag vol plezier.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter