Familievakantie

Herbeleef je mooiste herinneringen uit je kindertijd opnieuw met je eigen gezin. De mooiste familievakantie boek je bij TravelBird!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
29 aanbiedingen
De mooiste tijden? Die beleef je als kind tijdens de zomer. De zalige vakantie breekt aan en lijkt eeuwig te duren. Het moment om er met zijn allen op uit te trekken!

Een familievakantie is immers een magisch geschenk voor je kleine kapoentjes. De pret begint al tijdens het inpakken. Zwembroek en zomerjurkjes vliegen de koffer in. Vergeet ook zeker de lievelingsknuffel van je kleine helden niet! Ongetwijfeld heb je bij het kiezen van de bestemming rekening gehouden met je kinderen. Misschien hebben ze zelfs geholpen bij het kiezen! Een ding kunnen we je al vertellen: zonnige stranden staan niet alleen hoog op jouw verlanglijstje. Natuurlijk is het voor de kinderen fijn als het hotel een extra inspanning doet om het ook de jonge gasten naar hun zin te maken. Speeltuinen, animatie en zwembaden doen het altijd goed. Er zijn heel wat dingen waar je rekening mee moet houden als ouder wanneer je een familievakantie plant. Dat levert niet alleen dolle pret op tijdens de reis, maar ook magische herinneringen die jullie voor altijd bij blijven. TravelBird zet je graag op weg met een paar suggesties voor ideale familiebestemmingen…

Voor en tijdens de reis

Wie met kleine kinderen reist, kan niet impulsief vertrekken.

Gelukkig is de voorbereiding vaak al een deel van de vakantiepret. En of die voorbereiding belangrijk is!

Je wil immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Maak dus een to-dolijstje. Wat daarop moet staan hangt natuurlijk af van de gekozen bestemming. Vergeet bijvoorbeeld niet dat ook kinderen een visum nodig hebben, indien je naar een bestemming reist waar dat vereist is. Denk goed na tijdens het inpakken. Zo is het en goed idee om het vertrouwde eten van je peuter mee te nemen, en wat vertrouwde speeltjes, zegt de Standaard. Een reis kan immers behoorlijk overweldigend zijn voor je kleine bengel!

Ook tijdens de reis zijn er een paar gouden tips om die zowel voor jou als voor je kindje zo aangenaam mogelijk te maken. Een vliegreis is natuurlijk een waar avontuur, dus misschien is je kleine held wel dolenthousiast. Kleine baby’s zijn doorgaans niet dol op vliegreizen. De droge lucht en de druk zijn niet altijd aangenaam. Toch zijn er een paar trucjes om de ongemakken te beperken. Eerst en vooral, zo zegt Kind en Gezin, is het belangrijk te informeren wat de voorwaarden van de vliegmaatschappij zijn. Zo bieden sommige zelfs speciale babybedjes aan voor tijdens de vlucht. Laat je kindje ook voldoende drinken, dat is niet alleen nodig door de droge lucht, maar het slikken is ook goed om de druk in de oortjes te doen afnemen. De Standaard voegt nog toe dat het handig kan zijn dat mama en papa niet naast elkaar zitten. Zo kan je baby af en toe een ander gezicht zien, en krijg jij zelf ook de kans om wat te rusten!

Eten en drinken

Niet alleen jij geniet van een terrasje, ook voor je kapoentjes hoort dit bij vakantie.

Ken je het gevoel nog? Op restaurant, samen met de grote mensen. Of een ijsje met een toverstokje. Of een glaasje frisdrank op een zonovergoten terrasje.

Je familievakantie hoeft dus helemaal niet saai te zijn op culinair vlak. Reis je naar een land met een heel andere keuken dan de onze, dan kan je thuis al even "oefenen" met die nieuwe, onbekende smaken. Ben je de gelukkige ouder van een kindje dat alles lust? Dan is het een plezier om samen nieuwe gerechten te ontdekken. Is je kind iets kieskeuriger? Niet getreurd. Overal is wel iets te vinden dat in de smaak valt. Een lekker gehaktballetje of een kroketje bijvoorbeeld, daar zullen ook je kinderen dol op zijn. En dat zijn nu net enkele populaire Spaanse tapas.

Boek je een verblijf met all inclusive of halfpension? Dan stel je vaak zelf je bordje samen aan het buffet. En zo zijn ook de kinderen zeker van een lekkere maaltijd!

Geen dag verveling

Elke vakantiedag is een nieuw avontuur!

Kies een bestemming waar voor groot en klein iets te doen is, en je bent zeker van een geslaagde vakantie.

Volgende de Nederlandse krant de Telegraaf houdt 87% van de ouders rekening met de wensen van hun kinderen wanneer zij een vakantiebestemming kiezen. En dat is natuurlijk geen slecht idee. Voor mama en papa zijn de familievakanties immers ook een pak leuker wanneer ze zien dat de kinderen de tijd van hun leven hebben. Niet alleen de leeftijd van de kinderen is bepalend, maar ook de specifieke voorkeuren van iedere reisgenoot spelen mee. Voor kinderen is het avontuurlijke aspect belangrijk. Overnachten in een boomhut of een sprookjeskasteel? Het is de droom van vele kiddo's. Voor jongere kinderen is het belangrijk dat je niet enkel musea gaat bezoeken of rondleidingen door abdijen en kloosters plant. Zij willen spelen! Het liefst in een zwembad of een pretpark natuurlijk. Zorg daarom voor genoeg afwisseling. In de voormiddag een bezoekje, in de namiddag op het strand met een ijsje! En geef toe, het strand doet het toch goed bij iedereen? Nog een tip: maak genoeg foto's tijdens je reis, zo kan je nog heel lang nagenieten van al het familieplezier!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter