Fly and drive

Neem het vliegtuig en spring vervolgens je huurauto in om de pracht van een regio ten volle te ontdekken. Vind jouw perfecte fly and drive bij TravelBird!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
21 aanbiedingen
Ben je geen zonneklopper die urenlang op het strand kan liggen? Dan is een fly and drive de perfecte reisformule voor jou! Vlieg naar een zonnige bestemming en ontdek de omgeving met je huurauto.

Officieel luidt de definitie van een fly and drive als volgt: een pakketreis met een vliegreis naar een vakantiebestemming en een huurauto ter plaatse. Bij TravelBird heb je de keuze uit tal van reizen waarbij niet enkel je vlucht en hotel zijn inbegrepen. Ook een huurauto staat bij aankomst voor je klaar. Dat doen we omdat sommige bestemmingen zo mooi zijn, dat je ze gewoon van top tot teen moet verkennen. En dat doe je het best op eigen tempo, met je eigen huurauto dus.

In 2014 zette de Nederlandse toeristenbond ANWB de tien mooiste autoroutes in Europa op een rijtje. Op een stond de Amalfikust, ten zuiden van Napels. Op twee stond de Russische Gouden Ring, met 800 kilometer aan kloosters, kremlins en kathedralen. De James Bondroute in Frankrijk vervolledigde de top drie. Deze korte route, slechts 33 kilometer, brengt je langs historische boulevards, bochtige bergwegen en natuurlijk Monaco. Neem een kijkje in het ruime assortiment vakanties met vlucht en huurauto van TravelBird voor meer inspiratie.

Fly drive? Zo doen Belgen het!

We huren graag een auto om onze reisbestemming te ontdekken. Wat zeker niet mag ontbreken? Een gps!

Ga nooit de weg op zonder gps! Dat lijkt de leuze van de Belgen, want blijkbaar zijn we geen krak in oriëntatie...

Dat blijkt uit een onderzoek van het autoverhuurbedrijf Sunny Cars in 2015. Het lijkt extreem slecht gesteld te zijn met ons gevoel voor oriëntatie. Misschien heb je het zelf al gemerkt dat je steeds je gps gebruikt om naar die camping in het zuiden van Frankrijk te rijden. Het blijft een raadsel waarom we niet zonder het apparaatje kunnen, maar tijdens een fly & drive huur je dus best een gps bij. Natuurlijk kan je ook zelf je gps meenemen en zo wat centen uitsparen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat we niet graag rondjes rijden. Tijdens een fly and drive pikken we graag een huurauto op bij luchthaven A en leveren we die het liefst weer in bij luchthaven B. Op die manier hoeven we niet hetzelfde traject helemaal terug te rijden en besparen we veel tijd. Vooral voor verre rondreizen in de Verenigde Staten van Amerika is dit het geval. Een populaire fly and drive in Europa is een rit van het Portugese Porto naar de hoofdstad Lissabon. Misschien een leuk ideetje voor je volgende fly en drive? Als laatste wees het onderzoek uit dat we onze kinderen niet graag achterlaten als we op reis gaan. De achterbank vullen we met onze oogappels, vooral als we rondtrekken in Spanje. Sunny Cars noteerde daar namelijk het grootste aantal aangevraagde kinderzitjes. Handig weetje: reserveer altijd op voorhand je kinderzitje, want het aantal is meestal beperkt. Geef ook de leeftijd door van je kindje, zodat je zeker de juiste stoel krijgt bij je huurauto. Hoe comfortabeler een kindje mee kan reizen, hoe leuker de reis voor hem/haar en jou!

Natuurlijk kan het met kinderen er soms wel wat heftig aan toegaan op de achterbank. Daarom kwam Sunny Cars met enkele handige tips om de tijd in de auto gezellig te houden. Neem bijvoorbeeld altijd zonneschermen mee zodat de kinderen geen last hebben van de zon. Huur een auto die groot genoeg is, zodat de kinderen niet als sardientjes in een blik op de achterbank zitten. "Ik ga op reis en neem mee...", het is maar een van de vele spelletjes die je kunt spelen in de auto. Ook een telspel is leuk of "ik zie wat jij niet ziet". Vooral dat laatste spel is extra plezant als je op vakantie bent, want voor iedereen is het ontdekken geblazen.

Bezin alvorens je huurt

Wil je een reis met huurauto boeken? Hou dan rekening met de volgende voorwaarden en ga een zorgeloze vakantie tegemoet.

Kijk eens in je portefeuille? Zit er een kredietkaart in? Mooi zo, dan kan je zeker een fly and drive boeken!

Wie een fly and drive wilt boeken, moet zeker in het bezit zijn van een kredietkaart (geen prepaid). Als je je huurauto ophaalt, wordt er een waarborgsom op je kredietkaart gereserveerd. Dit bedrag kan je dan ook niet gebruiken tijdens je reis, hou hier altijd rekening mee. Ook geldt er altijd een toeslag voor jonge bestuurders. Het bedrag en de leeftijd kan verschillen per verhuurbedrijf. Tevens moet je ook rekening houden met de minimum- en maximumleeftijd. Bij grote bedrijven is het aantal kilometers ook onbeperkt, maar vraag altijd wel goed na of je met je auto de grens mag oversteken. Dat is bijvoorbeeld handig als je een rondreis maakt door Zuid-Spanje en de Portugese Algarve. De auto dien je telkens in schone staat af te leveren om zo extra kosten te vermijden. Zorg er ook voor dat je de auto binnen de kantooruren inlevert. Indien je dit niet doet, dien je een toeslag te betalen en dat wil je toch niet op het einde van je reis? En ook al houden we als Belgen niet van rondjes rijden, toch is het in de meeste gevallen verplicht om je auto op hetzelfde punt terug af te leveren. Indien je echt een one way wilt boeken, zullen de kosten hoger liggen. En last but not least, zorg er altijd voor dat je de huurauto met een volle tank terug inlevert. Je kunt het al raden, als je dit niet doet, wordt er een toeslag gevraagd. Nog een gouden tip om af te sluiten: lees altijd je huurcontract goed door en hou altijd rekening met de kleine lettertjes. Zo kan je onbezorgd de weg op in Spanje, Italië of een andere vakantiebestemming.

Links of rechts?

Tijdens een vakantie gelden plots andere regels op de weg dan thuis.

In Groot-Brittannië rijden ze links en in Spanje moet je altijd een reservebril meenemen. Dit en veel meer leuke weetjes, lees je hier.
  • Staat er in je rijbewijs dat je een bril of contactlenzen draagt? Zorg dan bij een fly and drive in Spanje dat je altijd een reservebril op zak hebt. Als de politie je tegenhoudt, wordt je meestal gevraagd om deze te tonen.

  • In Italië brandt er continu een rood licht bij sommige kruispunten. Dit licht dient als waarschuwing en wil dus niet zeggen dat je moet stoppen. Als je mag doorrijden, gaat er naast het rood licht ook een groen licht branden.

  • De Noren houden van schone lucht dus berg alvast het idee op om een sigaretje te roken uit het raam. Binnen de bebouwde kom is het strikt verboden voor bestuurders om te roken. Wie dit wel doet, krijgt een boete.

  • In Europa zal je het niet snel zien, maar in Zuid-Afrika dien je te stoppen indien een ruiter of een begeleider van een of meerdere dieren je met een handgebaar verzoekt om te stoppen. Doorrijden is in dit geval een overtreding.

  • Alaska, Californië, Florida, Minnesota, Oregon en Texas. Het zijn maar enkele van de 24 Amerikaanse staten waar je overdag verplicht met dimlicht moet rijden. Bij een rondreis door de Verenigde Staten is het trouwens altijd aan te raden om de verkeersregels per staat op te zoeken.

  • Wie dacht dat ze enkel in Australië en het Verenigd Koninkrijk aan de "verkeerde" kant rijden, is helemaal mis. Maar liefst 35 procent van de wereldbevolking rijdt links. Denk daarbij aan Sri Lanka, Zimbabwe, Ierland, de Seychellen en Suriname.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter