Gastronomisch weekend

Een gastronomisch weekend boeken bij TravelBird? Dat wordt gegarandeerd smikkelen en smullen!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
9 aanbiedingen
Een weekendje weg is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. En het wordt natuurlijk nog mooier als je niet moet koken en gewoon je beentjes onder tafel kan schuiven voor een gastronomisch diner!

Wat een heerlijk gevoel om op vrijdag een uurtje vroeger te stoppen met werken om in de wagen te stappen voor een knus weekendje. Samen met je partner, je gezin of je bestie rijd je naar je bestemming. Je installeert je in je kamer en nadat je je hebt opgefrist kan je meteen naar het restaurant waar de culinaire verwennerij al meteen begint. Klassieke bestemmingen voor een culinair weekend zijn de Ardennen of de kust. In de Ardennen geniet je bij het haardvuur van een heerlijk glas rode wijn met een verfijnde wildschotel, terwijl je aan de kust geniet van heerlijk verse vis met een glaasje wit. Maar er zijn meer bestemmingen waar je kan genieten van uitmuntende diners! Steek bijvoorbeeld net de grens over en ga naar de Luxemburgse Ardennen of bij onze sympathieke noorderburen. De Franse cuisine proef je nergens als in Frankrijk zelf natuurlijk en ook een bezoekje aan Duitsland kan gepaard gaan met een tot in de puntjes verzorgd diner. TravelBird zoekt ook de beste restaurants op in eigen land om daar een arrangement met hotel en diners te regelen. Lekker uit eten gaan in Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Hasselt of zelfs Aalst, Leuven of Mechelen behoort zeker tot de mogelijkheden! Laat je verrassen door de creatieve seizoensgerechten van chefkoks uit alle hoeken van de wereld.

Gastronomisch arrangement

Van exquise amuses tot mierzoete desserts die de verbeelding tarten, van deze arrangementen ga je watertanden!

Bitter, zoet, zuur, zout en umami... Smaken verschillen, maar bij deze arrangementen proef je niets dan goeds. Laat je verrassen!

Of het nu drie, vier, vijf of zelfs meer gangen zijn, je zal zeker meer dan genoeg gegeten hebben. En bovendien zal je lekker gegeten hebben, want kwaliteit is uiteraard minstens even belangrijk als kwantiteit. Een culinair weekend is dan ook pas helemaal geslaagd als én de bestemming én het eten honderd procent in orde zijn. Bij een sterrendiner hoort een sterrenhotel! Een culinair arrangement stel je dus zeker niet op 1, 2, 3 samen. Soms is het belangrijk om even out-of-the-box te denken. Zo zijn er steden of zelfs gehuchten die op het eerste gezicht niet veel te bieden hebben, maar die door de aanwezigheid van een sterrenrestaurant of gastronomisch hoogstaand etablissement net op de kaart gezet worden. Zo lijkt bijvoorbeeld Aalst niet meer dan een carnavalsoord te zijn, terwijl er wel degelijk restaurants zijn die een tweedaagse naar de stad de moeite waard maken. Leuven, die eeuwig de stempel van studentenstad draagt, heeft ook culinaire hotspots die allesbehalve studentikoos aandoen. Denk maar aan de culinaire god Jeroen Meus die hier ook zijn stek heeft. Een gastronomisch weekendje wordt op die manier een ontdekkingstocht naar onverwachte plaatsen dicht bij huis. En niet alleen de plaatsen, maar ook de gerechten en de ingrediënten tijdens je weekend culinair genieten zijn verrassend. Zo zijn er restaurants die pure klasse uitstralen, maar die i.p.v. kaviaar en oesters te serveren toveren met biet en zelfs grashalmen. Dat is misschien wel het allermooiste aan een gastronomisch uitje: je proeft van de wereld én van het allerlekkerste eten.

"Kom erbij, kom erbij, zet je zorgen maar opzij" zongen ze in Belle en het Beest. En dat is ook de sleutel van een geslaagd gastronomisch uitstapje. Vergeet je zorgen, ontsnap aan de dagelijkse sleur en proef de heerlijkste gerechten. Het gevoel dat je krijgt als de charmante ober met de eerste gang de keuken uitkomt, de geur van verse kruiden, sappig vlees en een keur aan seizoensgroenten, het is een ervaring die je naar een hoger niveau kan tillen. Of je nu een arrangement hebt gekozen met een menu in een sterrenrestaurant of gewoon met een diner in je hotel, een maaltijd die door professionele chefs met liefde voor het vak zijn bereid, smaakt altijd. Gegarandeerd verwennerij voor je smaakpapillen!

Sfeer en gezelligheid

Lekker eten is niet alles, er worden bij een gastronomisch weekend ook punten gegeven op sfeer en gezelligheid!

Een diner bij de open haard tijdens een gastronomisch weekend Ardennen? Of verse vis proeven op de dijk tijdens een gastronomisch weekend aan zee? De sfeer en de setting van je weekendje spelen een belangrijke rol!

Als je setting minder belangrijk vindt, dan kan je net zo goed het dichtstbijzijnde klasserestaurant kiezen en daar een tafeltje reserveren. Wil je echter even helemaal weg zijn van alles en eten degusteren op een unieke locatie of op een locatie die het eten nóg lekkerder doet smaken? Dan zijn gastronomische weekends vast echt je ding! Zo zullen schaaldieren die vers uit de zee komen nog lekkerder smaken aan pakweg de Normandische kust dan in een chique restaurant in het binnenland. Een heerlijke wildschotel smaakt intenser in een romantisch hotel in de Ardense bossen dan in een drukke stad. Sfeer heeft dus wel degelijk een invloed op je eten. En niet alleen de locatie, maar ook het seizoen bepaalt mee wat de perfecte bestemming is voor het meest gezellige weekendje weg. Zo is er niets gezelliger dan in de barre winter een charmant hotel in de Ardennen op te zoeken en daar een gastronomisch arrangement inclusief wellness te kiezen. In de zomer kan je dan weer genieten van het ruisen van de zee, terwijl je dineert bij zonsondergang. Of als je het verder weg gaat zoeken, boek je misschien graag een reisje Italië, waar je van de pure Italiaanse keuken geniet op het terras van een echte trattoria in het historische Rome. Of waar je vers gemaakte pasta met uitmuntende kruiden en verse schaaldieren proeft in een etablissement aan de Amalfikust, uitkijkend over prachtige rotsen en weelderige citroenboomgaarden. Een weekend is misschien een beetje kort voor een dergelijke reis, maar het zijn toch inspirerende ideeën voor gastronomische reizigers! Bovendien zijn het uitstekende voorbeelden van hoe sfeer en gezelligheid bijdragen tot het slagen van een diner en waarom eten soms lekkerder smaakt als je wat verder van huis weggaat.

En om te drinken?

Voor jou enkel de meest exclusieve wijnen gekozen door de allerbeste sommelier? Of sta je ook open voor een bier- of whiskeymenu? Het juiste drankje tilt je maaltijd naar een hoger niveau.

Om een gerecht van een chef ten volle te begrijpen, hoor je er vaak een bepaalde wijn bij te drinken. Tegenwoordig stappen chefs echter steeds vaker af van dit klassieke concept en bereiden gerechten die perfect samengaan met een ander drankje.

Een gastronomisch weekend Limburg waar je diner vergezeld wordt door een selectie jenevers en niet door een traditionele wijn. Het is een aparte keuze, maar daarom geen minder goede! Begrijp ons niet verkeerd, ook wij zijn voorstander van een heerlijk glas wit of rood bij het diner, alleen kan het soms ook interessant zijn om eens iets anders te proberen. Daarmee bedoelen we niet om in de wilde weg drankjes te bestellen en te hopen dat het wel bij het eten zal passen. Vaak kan je kiezen voor een aangepast menu. Neem bijvoorbeeld een biermenu. Het aantal speciaalbierbrouwerijen neemt explosief toe. Zo heb je in Nederland de Oedipusbrouwerij die verrassende ingrediënten toevoegt aan de biertjes, zoals koriander en chilipepers. Het doel: een bier creëren geïnspireerd door de Thaise keuken. Doordat je steeds meer speciale kruidige biertjes op de markt vindt, worden ook chef-koks geïnspireerd. Ze zoeken gerechten die perfect samengaan met het bier of ze verwerken het bier in hun gerechten met als resultaat een culinaire hoogvlieger. Geweldig toch! En bier is niet het enige drankje waarmee geëxperimenteerd wordt, ook whiskey is een populaire inspiratiebron bij koks. Zo is er in het Oost-Vlaamse Evergem een restaurant dat een 'whapas'-arrangement aanbiedt waarbij je een aantal kleine hapjes voorgeschoteld krijgt, vergezeld door een bijpassende whiskey. Zo zie je maar dat bij een gastronomisch arrangement de geserveerde drankjes allesbehalve een bijzaak zijn. Ga dus op zoek naar interessante restaurants die hiermee experimenteren voor je volgende gastronomisch weekendje, je smaakpapillen zullen beloond worden voor je moeite!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter