aanbiedingen

Hotel Alkmaar

In Noord-Holland boek je een subliem hotel Alkmaar met TravelBird. Laat je aangenaam verrassen door de ietswat onbekende Nederlandse stad!
Bekijk meer:

Een prachtig hotel Alkmaar biedt je de kans om het mooie noordwesten van Nederland te verkennen!

Het snelgroeiende Alkmaar ligt in het noordwesten van Nederland, in de provincie Noord-Holland. In het noorden van Alkmaar vind je het eiland Texel en iets zuidelijker boek je een hotel Amsterdam. Wanneer je een hotel Alkmaar boekt, ga je volop genieten van de leuke bezienswaardigheden, de diversiteit in de wijken, de sfeervolle horecagelegenheden en de wervelende winkelstraten. Alkmaar is bovendien steeds populairder onder reizigers. Volgens de cijfers van de Gemeente Alkmaar loopt het bezoekersaantal in de Noord-Hollandse stad ieder jaar gestaag op. In 2014 bezochten ruim 6,8 miljoen reizigers Alkmaar, terwijl dit in 2015 met 7,8% omhoog ging naar 7,4 miljoen bezoekers. Volgens de voorlopige berekeningen zijn er in 2016 zelfs 7,8 miljoen mensen naar de stad in het noordwesten van Nederland afgereisd. In slechts 2 jaar heeft Alkmaar haar bezoekersaantal dus verhoogd met meer dan 10%. De bruisende stad is dus al jaren bezig aan een opmars in de toerismesector en verdient zeker jouw aandacht. Boek daarom snel één van de fantastische hotels in Alkmaar!

De leuke culturele plekken

In Alkmaar hoef je niet lang te zoeken naar mooie bezienswaardigheden!

Aan culturele gebouwen heb je in Alkmaar geen gebrek; maak een ommetje in Stedelijk Museum Alkmaar, ga naar het Biermuseum en bezoek de Grote Sint Laurenskerk. Kom snel de toerist uithangen in de Noord-Hollandse stad!

Heb je een hotel in het centrum van Alkmaar geboekt? Dan wil je wellicht graag je uitstap naar de Noord-Hollandse stad beginnen met een rondje cultuur snuiven. Begin in de binnenstad bij het Stedelijk Museum Alkmaar, waar je veel kunt leren over de geschiedenis van de stad en haar omgeving. Ook is het een aanrader om de collectie van 16e en 17e-eeuwse schilderijen te bekijken. De schitterende werken van bekende artiesten als Pieter Jansz, Jan de Baen en Caesar van Everdingen worden voor je tentoongesteld in het museum. Dat wil je toch niet gemist hebben tijdens je uitstapje naar Alkmaar? Als je eenmaal optimaal hebt genoten van het Stedelijk Museum Alkmaar, dan is het tijd om je een weg te banen naar het Biermuseum De Boom. Het culturele huis is gevestigd in een voormalige bierbrouwerij uit de 17e eeuw. Leer meer over de herkomst van verschillende soorten bier en geniet na een fascinerende rondleiding van een leuke proeverij. Van een lekker biertje fleur je weer helemaal op!

Ten westen van de musea ligt de adembenemende Grote Sint Laurenskerk. Het sublieme en religieuze bouwwerk aan de Koorstraat is zonder twijfel een must-see als je voor het eerst naar Alkmaar afreist. De karakteristieke buitenmuren van witte gobertangesteen zijn werkelijk uniek. Bekijk eveneens de fenomenale zuilen in gelige ledesteen, de eeuwenoude grafzerken, de prachtige houten tongewelfplafond in de consistoriekamer en de schitterende orgels. Je komt eigenlijk ogen tekort om de volledige pracht van de kerk te kunnen waarnemen! Het is niet voor niets het meest bezochte monument van Alkmaar. Jaarlijks bezoeken meer dan 70.000 mensen het luisterrijke gebouw. Ook is de Grote Sint Laurenskerk zeer populair voor trouwerijen. Dat is niet zo gek, want een mooiere locatie kun je je haast niet inbeelden! Kom de kerk snel zelf bekijken! Wil je nog meer voortreffelijke kerken bezoeken? Boek dan een hotel Deventer en loop de Lebuïnuskerk binnen!

Nog meer...

Ontdek al het moois van Alkmaar!

De Nederlandse identiteit in al haar glorie: molens en kaas! Dat zijn toch wel de grote trekpleisters waar je voor naar Alkmaar komt!

Als je een hotel Alkmaar in de binnenstad boekt, dan verblijf je vlakbij het sublieme Waagplein. Deze plek is zeer bijzonder voor de stad, omdat hier de traditionele Nederlandse kaasmarkt wordt gehouden. Sinds 1939 is Alkmaar bovendien de enige stad die nog op deze conventionele en sfeervolle wijze kaas verhandelt. Boek je jouw uitstapje naar Alkmaar tussen april en september? Dan heb je geluk want dan kun je de kaasmarkt iedere vrijdagochtend bijwonen! De handel in kaas voor het monumentale Waaggebouw wordt ieder jaar door ruim 100.000 mensen bezocht. Zorg er dus absoluut voor dat je het niet mist! Ben je in een internationaal gezelschap? Dan is het fijn om te weten dat de uitleg van de kazen in verschillende talen wordt gehouden. De belangrijkste talen zoals Nederlands, Spaans, Duits, Engels en Frans worden namelijk allemaal gebruikt om het de internationale toerist naar de zin te maken. Waar wacht je nog op? Boek snel een hotel Alkmaar!

Iets ten westen van het kloppende hart van Alkmaar heb je de gelegenheid om de Molen van Groot op te zoeken. Het typisch Nederlandse bouwwerk is schitterend om te zien. De monumentale en magnifieke stellingmolen zie je al vanaf een afstand, want het fraaie gebouw met de prachtige wieken steekt boven alle andere omliggende panden uit. Zo heb je meteen een duidelijk oriëntatiepunt in de stad! Hou er overigens rekening mee dat het ambtelijke apparaat ook de Molen van Piet wordt genoemd in de volksmond. In ieder geval is het 18e-eeuwse bouwwerk een echte blikvanger met haar majestueuze wieken. Vergeet je fototoestel niet om een paar leuke kiekjes te maken! Ben je een groot fan van de Nederlandse molens? Dan is het aan te raden om ook een kijkje te nemen in andere steden in Noord-Holland. Boek bijvoorbeeld een hotel Haarlem en breng een bezoek aan de fenomenale Adriaan Molen.

De keukens van Alkmaar

Welke restaurants zijn een bezoek waard?

Je boekt natuurlijk een hotel Alkmaar in de veronderstelling dat je fantastische restaurants in de Noord-Hollandse stad tegenkomt. Wees gerust, want de diverse keukens in de stad zijn uitmuntend!

Loop vanuit je hotel in een zuidelijke lijn vanaf de binnenstad naar het Verdronkenoord. Aan het water vind je hier namelijk een subliem restaurant: Het Witte Huis. Je denkt waarschijnlijk aan het presidentiële huis in de Verenigde Staten, maar daar heeft dit geweldige eethuis weinig mee te maken. In Het Witte Huis ga je namelijk genieten van een walhalla aan visgerechten! Het interieur van het restaurant is modern en eigenzinnig. Je voelt je hier zeker snel op je gemak! Ook is het leuk om te weten dat Het Witte Huis zich inzet om mensen met een verstandelijke beperking aan werk te helpen. Zij zullen je op een professionele wijze de avond door helpen. Wat kan je precies verwachten van de gerechten? Denk aan overheerlijke vissoepen, smaakvolle garnalencocktails, verrukkelijke sliptongen, boterzachte kabeljauwfilets en hemelse tonijnsteaks. Loopt het water je al in de mond?

In het noorden van Alkmaar, in de richting van het centraal station, heb je de kans om aan tafel te schuiven in het Japanse restaurant Daikichi. Het personeel bereidt hier elke dag uitzonderlijke gerechten voor je klaar met verse en pure ingrediënten. Wat staat je hier allemaal te wachten? Een schitterend pand, het prachtige interieur, een gezellige sfeer en natuurlijk een fenomenale cuisine. Vooral de ruime keuze aan gerechten zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Ben je bijvoorbeeld vegetarisch, dan stellen de Japanse chefs een geheel menu voor je samen. Heb je meer trek in vis? Laat je dan verrassen door de heerlijke sushi, sashimi en andere gerechten uit de zee! Je merkt het al, in Daikichi wordt je absoluut verwend!

Al met al is Alkmaar de perfecte uitvalbasis voor een uitstapje bij onze noorderburen. Mooie culturele gebouwen, uitstekende kaasmarkten, schitterende molens… Wat wil je nog meer? Laat je je graag nog meer inspireren door Nederlandse steden? probeer dan ook eens een hotel Breda, Tilburg of Leiden!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter