1 aanbieding

Hotel Amsterdam

Bij TravelBird vind je alleen de beste hotels Amsterdam, of je nou op zoek bent naar schattig en knus of naar luxe en strak.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Een stad zo veelzijdig als Amsterdam vind je niet veel, deze veelzijdigheid reikt een stuk verder dan de Wallen en coffeeshops…

Amsterdam is al jaren een topbestemming onder citytrips en een dat is niet alleen om de ‘bekende’ redenen. Ondanks dat het een stad van flinke omvang is, kan je het toch als een pittoreske en gezellige stad omschrijven. Dit dankt het aan de vele ‘losse’ buurtjes die als dorpjes op zich kunnen worden beschouwd. Zo heb je de Negen Straatjes waar je heerlijk ‘dorps’ kunt shoppen terwijl je toch de leukste winkels, schattige Parijs-achtige terrasjes en leuke ijssalons hebt. Vanaf daar ben je zo op de dam (het hartje van Amsterdam) of in de Jordaan.

Ook ontbreekt het in Amsterdam niet aan groen, je hebt er een dierentuin en verschillende leuke parken. Waar een citytrip New York vaak gepaard gaat met een bezoekje aan Central Park, gaat een bezoek aan Amsterdam gepaard met een uitstapje naar het Vondelpark. Dit grote park naast het centrum van de stad leent zich perfect voor een rondje hardlopen, wandelen of een lunch in de buitenlucht. In de zomer wordt er veel gebarbecued en muziek gemaakt, wat zorgt voor een heerlijk sfeertje. Ook in andere buurten van Amsterdam zijn er genoeg groene parken om even de stadsdrukte te ontsnappen. Een hotel in Amsterdam valt in zo’n beetje elke buurt van de stad wel te boeken, dus als je een voorkeur voor een park hebt kan je er om de hoek zitten.

De kleine dorpjes binnen Amsterdam

De vele ‘dorpjes’ in Amsterdam zijn stuk voor stuk het bezoeken waard, het is daarom geen gek idee om meer dan een dag uit te trekken voor je bezoek aan de hoofdstad van Nederland.

Wanneer je aankomt op het station Amsterdam Centraal, kom je er direct middenin. Je loopt rechtdoor de Damrak op en die leidt logischerwijs recht naar de Dam. Vanaf daar kan je alle kanten op, ga je richting het oosten en daarmee naar de Oude Kerk en de Nieuwmarkt? Dan kan je gelijk een kort kijkje nemen op de Wallen. Ten westen van de Dam heb je de Negen Straatjes en dit is misschien wel het meest pittoreske gedeelte van de stad. Uiteraard is het centrum het meest centraal gelegen deel van de stad en daarmee een ideale plek om te overnachten. Je bent vanaf hier immers zo in de andere delen van de stad. Ga jij voor een centraal gelegen hotel in Amsterdam?

Een van die andere delen is de altijd gezellige Pijp, de buurt die ooit gebouwd is als reactie op de bevolkingsexplosie en voornamelijk bedoeld was voor arbeiders, is tegenwoordig een van de hipste buurten van de stad. Overal vind je gezellige koffiebarretjes, heerlijke restaurants en de meest bruisende kroegen. Nergens is het nachtleven zo kleinschalig maar toch zo gezellig als in de Pijp. Heb je geen behoefte aan een grote club waar de muziek harder staat dan je lief is? Dan zijn de kroegen in de Pijp the place to be. Mocht je een paar tips kunnen gebruiken waar te beginnen, dan raden wij de Groene Vlinder en het Paardje aan. Een hotel in Amsterdam hoeft dus niet in het centrum te liggen om aantrekkelijk te zijn, misschien is de Pijp wel veel passender voor jou!

De Jordaan staat bekend om haar mooie huizen en mooie binnentuintjes. In het begin woonden hier veel ouderen en de wat minder bedeelden, vandaar dat het in de jaren ‘70 een beetje een verloederde buurt was. Sindsdien is er veel gewerkt aan de tuinen en restauratie van de woningen. Tegenwoordig is het een prachtige buurt geworden met nog veel locals, studenten en ouderen door elkaar heen levend. Veel verschillende marktjes elk weekend, veel leuke restaurants, kroegen en winkeltjes maken een bezoek aan deze buurt heel gezellig!

Een beetje tussen het centrum en de Pijp ligt het Museumkwartier en deze buurt herbergt een aantal van de populairste hotspots van de stad. Zo vind je er het Rijksmuseum met al haar prachtige schilderijen en andere kunstwerken, maar ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk. Het is zelfs één van de meest geïnstagramde toeristische attracties in Nederland. Achter dit mooie museum ligt het heerlijke Museumplein, waar je net als in het Vondelpark (ligt ook in het Museumkwartier!) heerlijk kan genieten van de buitenlucht. Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan even het Van Gogh Museum!

Voor jong en oud

Amsterdam is een stad waar een rijke historie en veel culturele ontdekkingstrips samengaat met een bruisend nachtleven...

Amsterdam heeft een enorme aantrekkingskracht tot studenten en young professionals door het bruisende uitgaansleven, de universiteiten, hogescholen, business schools en het start-up gevoel. Enorm veel jonge bedrijven vestigen zich in de internationale stad Amsterdam vanwege deze cultuur, de stad scoort dan ook, op Londen na, het hoogst wat betreft meeste inspirerende steden in Europa op het gebied van start-ups.

De Nederlandse hoofdstad heeft niet één plek waar je goed uit kan gaan, net als met de buurten zijn ook de uitgaansplekken verdeeld over de stad. Hierdoor hoeft geen avond hetzelfde te zijn! Zo heb je bij het Rembrandtplein een aantal leuke kroegen en clubs en vind je hier om de hoek de Reguliersdwarsstraat. Verder kan je zoals eerder gezegd heerlijk op kroegentocht in de Pijp en ook tussen het centrum en het Museumkwartier in is er veel te doen. Rondom Leidseplein barst het van de clubs, kroegen en andere leuke tenten waar je een avondje helemaal uit je dak kan gaan. Alsof dat nog niet genoeg is heb je in Amsterdam-Noord nog tal van hippe alternatieven.

Welke leeftijd je ook hebt, Amsterdam heeft wat voor je te bieden. Elke vorm van uitgaan vind je er, elke vorm van sightseeing vind je er en zelfs voor het strand hoef je niet ver te zoeken. Voor iedereen die nog nooit in Amsterdam is geweest: heel snel een keer proberen! En voor de reizigers die de stad al eens hebben bezocht, een tweede keer Amsterdam is net zo leuk als de eerste keer.

Een van de meest gastvrije steden ter wereld

Op basis van verschillende factoren heeft Amsterdam een plaatsje gekregen op de lijst van 100 meest gastvrije steden ter wereld!

Amsterdam scoort op bijna alle onderdelen uitstekend en wordt door deskundigen dan ook terecht als een enorm gastvrije stad beoordeeld. De stad krijgt van deze journalisten en experts maar liefst een 8,7 qua gastvrijheid, niet slecht! De lokale bevolking helpt toeristen ook nog een handje, aangezien er uitstekende beheersing van de Engelse taal is onder locals en je bijna overal in het Engels overweg kunt. Uiteraard is dit helemaal ideaal wanneer er zich een noodgevalletje voordoet, al hoef je je qua veiligheid maar weinig zorgen te maken in deze stad. Ook de veiligheid krijgt namelijk een hele hoge waardering.

Een andere factor in het onderzoek was het punt van binnenkomst in de stad, oftewel: het Centraal Station en Schiphol. Het prachtige oude gebouw waarin het station zich bevindt is alleen al fotowaardig en hoewel ze ook binnen dit ‘oude kunstwerk’ heel netjes in tact hebben weten te houden, zijn er toch alle luxe voorzieningen die jij je maar kan wensen. Last-minute cadeautjes shoppen, een lekker hapje eten of een koffietje scoren is hier geen enkel probleem. Verder heeft Amsterdam natuurlijk een hypermodern vliegveld met Schiphol, dat eigenlijk meer een gigantisch winkelcentrum is waar je BTW-vrij kan shoppen. Misschien zijn de inwoners om deze redenen wel zo gelukkig in Amsterdam, ze scoren namelijk een ruime negen op gebied van geluk volgens onderzoek van de Verenigde Naties. Wat kan je dan van je hotel in Amsterdam verwachten? In ieder geval vriendelijk personeel met een goede beheersing van de Engelse taal, al hoeven wij als Belgen ons over dat laatste niet teveel zorgen te maken!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter