3 aanbiedingen

Hotel Brussel

Boek je hotel Brussel bij TravelBird, want een bezoekje aan deze prachtige unieke stad verdient een perfect hotel!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

De vraag is niet of je een hotel Brussel moet boeken, maar wanneer. De ‘hoofdstad’ van Europa is dé locatie voor een heerlijke citytrip.

Brussel als stad is opgericht door Karel van Frankrijk in 979, daarvoor werd het gebied ook al bewoond met verschillende nederzettingen sinds de Bronstijd en de Ijzertijd. Over de jaren heen werd de stad steeds belangrijker en werd er veel gebouwd, vandaar ook de prachtige architectuur door de hele stad heen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Brussel een van de belangrijkste steden wat betreft internationale politiek, het wordt dan ook vaak aangeduid als de hoofdstad van de Europese Unie.

Dankzij deze rijke geschiedenis en de huidige belangrijke status van de stad, is het een topbestemmingen voor toeristen. Een citytrip Brussel is dan ook een van de populairste citytrips van het moment. Een van de belangrijkste onderdelen daarvan is het hotel Brussel waarin je verblijft. Want om al het moois van Brussel te zien heb je flink wat energie nodig, dus is je nachtrust van essentieel belang. De een wilt een hotel in het bruisende centrum zodat ze ‘s avonds snel thuis zijn en de ander slaapt beter iets buiten het centrum. Natuurlijk bepaalt je reisgezelschap ook deels naar wat voor hotel je gaat, zo ga je met je geliefde natuurlijk eerder naar een romantisch hotel dan met vrienden. Gelukkig is het aanbod in Brussel groot, dus of je nou modern, authentiek, romantisch of goedkoop zoekt, er is een hotel Brussel dat perfect op je wensen aansluit.

Leukste wijken

Het kan in een stad als Brussel lastig zijn om uit te vogelen waar je moet begin, hier vind je daarom wat tips.

Zoals je van elke topbestemmingen bijna wel mag verwachten, beschikt ook Brussel over een prachtig historisch centrum. Misschien wel dé plek van de stad waar de levensgenieter volledig aan zijn of haar trekken komt. Volle kroegen, uitgaansgelegenheden in overvloed, heerlijke restaurants, unieke theaters en prachtige winkels. Verder uiteraard tal van historische monumenten en bezienswaardigheden zoals de Grote Markt of Manneken Pis. Mocht je trek krijgen van het sightseeing, natuurlijk zit het in deze week vol met wafelkraampjes!

Nog geen genoeg gekregen van de prachtige architectuur? Neem dan eens een kijkje in Elsene, misschien wel de toplocatie waar jij je hotel Brussel wilt boeken. Elsene beschikt over de meest bijzondere gebouwen en je kan er heerlijk wandelen, daarom is het misschien niet de eerste wijk waar je aan denkt als je het nachtleven van Brussel wilt leren kennen. Toch is Elsene een bruisende wijk en kan je er fantastisch uitgaan bij het Flageyplein. Het Flageygebouw is dé plek om een concert mee te pakken of een filmpje te kijken.

Ben je toe aan nog meer culturele verrijking? In Museumwijk vind je, zoals de naam eigenlijk al zegt, enorm veel boeiende musea. Alle kunstvormen lijken er wel een eigen museum te hebben, zo heb je het Filmmuseum, een museum over de geschiedenis van muziekinstrumenten, verschillende kunstmusea en uiteraard Bozar. Bozar is de kunsttempel van Brussel. Eindig je jouw dagje in het Muziekinstrumentenmuseum? Dan kan plof je na je toer lekker neer in het restaurant op het dakterras van het gebouw. Alsof je in een film zit, werkelijk waar prachtig.

De grote steden hebben tegenwoordig allemaal een wijk zoals Marollen, een oude volkswijk die tegenwoordig helemaal hipster is. Barstensvol antiekwinkeltjes en een vlooienmarkt wat je van alles tweedehands kan kopen. Deze vlooienmarkt bestaat overigens al sinds 1640 (!) en vind je op het Vossenplein. Ook wat betreft uitgaansgelegenheden zit je goed hier, het zit namelijk vol heerlijke en gezellige kroegjes waar je meer dan welkom bent! Brussel is namelijk een van de meest gastvrije steden ter wereld.

Mocht je met een gevulde portemonnee door Brussel slenteren en ben je op zoek naar de chiqueste winkeltjes en restaurants, dan ben je in Zavel op de juiste plek. Zavel is tevens een hele mooie wijk en je vindt er dan ook een van de mooiste plekken van de stad. Bij de Kleine Zavel vind je een fantastisch park dat zich perfect leent voor een romantische wandeling en picnic. Tijd om van Brussel te gaan genieten, toch?

Bezienswaardigheden Brussel

Je wilt natuurlijk niet dat je hotel Brussel te ver weg ligt van de mooie bezienswaardigheden, maar welke dingen zijn nou echt het zien waard?

In 1958 vond de wereldtentoonstelling in Brussel plaats en om deze reden wilde de stad dat op een bijzondere manier vieren. Daarop ontwierp André Waterkeyn het Atomium dat in het Heizelpark werd geplaatst. Het zou in eerste instantie na de tentoonstelling weer verwijderd worden, maar bleef door haar populariteit staan. Het bouwwerk moet symbool staan voor ijzer, omdat ijzer in de jaren vijftig vol in ontwikkeling was. Het bijna 103 meter hoge bouwwerk is open voor bezoek en je kan zelfs tot in de bovenste bol het monumenten beklimmen, waar een leuk restaurant is gehuisvest. Het Atomium is de meest geïnstagramde toeristische attractie van België.

Brussel is ook de stad waar de koning van België zijn werk doet, in het Koninklijk Paleis. Hoewel het in veel landen het thuis van de Koninklijke Familie is, is het in België alleen de plek waar de koning zijn functie uitoefent. Het paleis is al zo’n 200 jaar oud en is sinds die tijd meerdere keren aangepast, met name vergroot. In het paleis vind je nog steeds kunstwerken en interieur dat dateert uit het tijdperk van Leopold I, Napoleon en Willem I.

Natuurlijk mogen de Grote markt en Manneken Pis niet ontbreken aan jouw bezoek aan Brussel. De Grote Markt is al eeuwen het centrale plein van de stad. Waar dit plein vroeger het plein voor terechtstellingen was met guillotines en brandstapels, is het tegenwoordig gelukkig een van de gezelligste locaties van de stad. Ze zit namelijk vol met terrasjes, winkels, restaurants en hotels. Manneken Pis is uiteraard iconisch voor de stad, het plassende kereltje vind je in het centrum van de stad en wordt met bepaalde gelegenheden zelfs aangekleed.

Brussel culinair

De leukste restaurants van Brussel

Brussel zit vol met toprestaurants, buiten de deur eten was nog nooit zo fijn. Wat dacht je van het heerlijke Italiaanse restaurant Le Fornostar? Een modern restaurant met heerlijke gerechten. Maar je bent natuurlijk in Brussel, dus je kan natuurlijk ook wel een beetje de Belgische keuken opzoeken. Dan zit je bij Royal Brasserie Brussels goed, ze serveert zowel de Belgische als de Franse keuken en je hebt veel vrijheid in het kiezen van gerechten, je kan deze namelijk tot op zekere hoogte naar je wensen aanpassen.

Twee andere fantastische restaurants zijn Le Fou Chantant en Manhattn’s. Le Fou Chantant is een Frans restaurant met live pianomuziek, fantastische gerechten en wijn in overvloed. Manhattn’s is een heel gezellig restaurant dat perfect een ‘New Yorkse’ sfeer weergeeft. Deze hamburgertent heeft haar hamburgers dan ook vernoemd naar lokale gewoontes, feesten of bezienswaardigheden van New York. Denk hierbij aan een Gatsby Burger of Empire Burger. Genoeg reden in ieder geval om snel een hotel Brussel te boeken, misschien wel de leukste bestemmingen voor een korte vakantie België.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter