aanbiedingen

Hotel Delft

Ben je op zoek naar een verrassend uitstapje in Zuid-Holland? Boek dan een prachtig hotel Delft met TravelBird!
Bekijk meer:

De fraaie stad Delft beschikt over charmante, unieke en elegante hotels!

Het magnifieke en historische Delft ligt in het westen van Nederland en de stad behoort tot de provincie Zuid-Holland. In de sfeervolle stad ga je volop genieten van de gezellige terrassen, leuke stadswandelingen en fascinerende museumbezoeken. Delft is vooral bekend van de gerenommeerde Technische Universiteit, maar ook om de rijke historische binnenstad. Meer en meer reizigers weten de stad de laatste jaren te vinden. Delft kende een stijging van 12% in nationale bezoekers tussen 2015 en 2016. Het aantal is opgelopen tot ruim een miljoen in 2016. Ook de waarderingscijfers uit de rapporten van de NBTC/NIPO bewijzen dat Delft aan een sterke opmars bezig is in de toerismesector. Met een beoordeling van 8,2 hoeft de Zuid-Hollandse stad alleen Maastricht voor zich te dulden en het is daarom niet gek dat ook hotel Maastricht een populair vakantiedoel is. Boek snel een hotel Delft en ontdek waarom de stad veel te bieden heeft!

Delft is bovendien makkelijk te combineren met een bezoek aan andere Nederlandse steden. Kijk bijvoorbeeld ook naar een hotel Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Zo sla je meerdere vliegen in één keer! In Delft kom je tijd en ogen te kort om alle mooie bezienswaardigheden te ontdekken. Begin met het bezoeken van de adembenemende Nieuwe Kerk, het schitterende Stadhuis van Delft, de intrigerende Royal Delft fabriek en het fenomenale Vermeer Centrum Delft om alvast een goede indruk van de stad te krijgen. Ook hoef je je in de Zuid-Hollandse stad geen zorgen te maken over je verlangen naar culinaire hoogstandjes. In Delft vind je namelijk een groot aantal uitmuntende restaurants! Weet je al wanneer je een paar vrije dagen hebt om de pracht van Delft waar te nemen?

Een culturele reis

Delft heeft veel bijzondere bezienswaardigheden!

Het centrum van Delft staat bomvol met fascinerende gebouwen. Bezoek allereerst de fraaie Nieuwe Kerk en bewonder het fenomenale Stadhuis van Delft. In de Zuid-Hollandse stad kijk je je ogen uit!

Kies je voor een hotel Delft in het kloppende hart van de stad? Dan verblijf je in de buurt van veel fantastische culturele gebouwen. Begin je ontdekking van de Zuid-Hollandse stad in het centrum bij de Nieuwe Kerk. Het religieuze bouwwerk is werkelijk indrukwekkend om te zien! De constructie springt in het oog door de verschillende stenen. Je merkt hier duidelijk aan dat het gebouw door de eeuwen heen vaak is aangepast. De oudste delen van de kerk stammen uit de 14e eeuw. Bovendien zul je de kerk al van een grote afstand zien, want met een hoogte van meer dan 800 meter reikt het gebouw boven alles en iedereen uit. Het is daarnaast interessant om te weten dat enkele leden van de koninklijke familie hier zijn begraven, waaronder de befaamde Willem van Oranje. Zo’n historische plek in de Nederlandse geschiedenis mag je toch niet overslaan?

Na de Nieuwe Kerk is het aan te raden om je naar het schitterende Stadhuis van Delft te begeven. Beide gebouwen staan recht tegenover elkaar en een bezoek aan beide is dus makkelijk te combineren. De architectuur van het raadhuis gaat je absoluut fascineren, want de oude en typische renaissancestijl zie je niet veel in Nederland. Het Stadhuis is in de 17e eeuw ontworpen door Hendrick de Keyser. Desalniettemin is de toren die aan het gebouw vastzit een stuk ouder. Het 13e-eeuwse bouwwerk - in de vorm van een hoge pyloon - werd voorheen gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig wordt de toren als een soort van museum gebruikt en je kunt hier met eigen ogen de huiveringwekkende martelwerktuigen bekijken. Het boeiende bezoek aan het Stadhuis vergeet je niet snel meer! Wil je nog meer historische steden in Nederland ontdekken? Probeer dan ook eens een hotel Amsterdam, Utrecht of Maastricht.

Ga ook naar...

Tijdens je verblijf in de Zuid-Hollandse stad zijn er nog andere bezienswaardigheden die je niet gemist mag hebben!

In delft kom je simpelweg tijd en ogen te kort om alles te zien. Zorg er in ieder geval voor dat je een kijkje hebt genomen in de uitzonderlijke Royal Delft fabriek en dat je het boeiende Vermeer Centrum Delft op zoekt.

Als je aan Delft denkt, dan is er een grote kans dat je wel eens van Delfts Blauw hebt gehoord. Het befaamde en prachtig beschilderde porselein van de stad is wereldbekend. Al sinds de 16e eeuw werd het aardewerk in Delft geproduceerd. De items van porselein waren ontzettend populair. Toch donderde de markt in de 19e eeuw compleet in elkaar. Een van de weinige fabrieken die echter stug door bleef gaan was de Porceleyne Fles. Vandaag de dag ken je het bedrijf hoogstwaarschijnlijk als de Royal Delft. In het zuidoosten van de stad is het tevens mogelijk om de beroemde fabriek te bezoeken. Een deel van de loodsen is omgebouwd tot museum en het is zeker de moeite waard om hier even langs te gaan. Zodanig leer je meer over het magnifieke Delfts Blauw! Wil je nog meer schitterende creaties zien van de keramiekschilders? Dan is wellicht leuk om een vakantie Verenigd Koninkrijk te maken, want het plaatsje Staffordshire is eveneens een stad met fameuze porseleinfabrieken.

Wil je nog meer cultuur snuiven? Dan mag het Vermeer Centrum Delft niet ontbreken! Als je een hotel Delft in het centrum heb geboekt, dan is het museum makkelijk te bereiken. Het culturele pand staat volledig in het teken van de notoire schilder Johannes Vermeer. De Nederlandse kunstenaar leefde in de 17e eeuw en is één van de beroemdste artiesten uit de Gouden Eeuw. Het Vermeer Centrum Delft is enige plek ter wereld waar alle 37 schilderijen van Johannes Vermeer op ware grootte te zien zijn. Hoewel de beeltenissen replica’s zijn, krijg je in het museum wel een volledig overzicht van de werken van Vermeer. De schilder staat vooral bekend om zijn gebruik van zachte kleuren. Dit zul je zeker terug zien in zijn kunstwerken. Kom snel het boeiende museum bezoeken!

Culinair Delft

De restaurants in Delft gaan je absoluut verblijden!

Je wil natuurlijk weten waar je lekker kunt lunchen en dineren in Delft. Gelukkig zijn er veel fantastische restaurants in de Zuid-Hollandse stad. Ga bijvoorbeeld naar het fabuleuze La Tasca of het vis walhalla Les Copains!

Vlakbij het Vermeer Centrum Delft heb je de mogelijkheid om een tafel uit te kiezen in het sfeervolle La Tasca. Dit restaurant staat bekend de exceptionele gerechten die rondom de Middellandse Zee worden geserveerd. De focus ligt echter op de Italiaanse gastronomie en dat zie je gemakkelijk terug als je naar de items op het menu kijkt. Verrukkelijke pasta gerechten, overheerlijke tiramisu, sublieme wijnen… La Tasca gaat je absoluut bekoren! De gerechten zijn vaak seizoensgebonden, waardoor de menukaart op ieder moment van het jaar er weer behoorlijk anders uit ziet. Bovendien merk je direct dat de ingrediënten tot de allerverste behoren. De ambachtelijke en lokale producten die in de gerechten zijn verwerkt laten het water je in de mond lopen. Het restaurant maakt je verblijf in een hotel Delft nog behaaglijker!

Ben je een groot visfanaat? Dan ben je bij Les Copains aan het juiste adres. Aan de Breestraat in het centrum van de stad vind je dit uitmuntende restaurant. Het pand is redelijk chic ingericht, maar toch heerst er een ongedwongen en gezellige sfeer. Begin je verkenning van de keuken met een hemels voorgerecht zoals appetijtelijke coquilles, delicieuze oesters of kostelijke garnalenkroketjes. Vervolg je culinaire reis met een hoofdgerecht. Laat je verrassen door de voortreffelijk gegrilde tarbot, de op de huid gebakken zeebaars of de betoverende fruits de mer plateaus. Sluit af met een selectie van elegante kaasjes, een bevredigende panna cotta of een goddelijke chocoladetaart. Les Copains verlaat je niet met honger! Kijk je ook al uit naar de sublieme gerechten van dit exceptionele restaurant?

Al met al is Delft een stad met veel cultuur en historie. Zowel het centrum als de wijken eromheen zijn onwijs sfeervol. Wacht niet langer en boek snel een hotel Delft!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter