aanbiedingen

Hotel Eindhoven

Boek een voortreffelijk hotel Eindhoven met TravelBird om de pracht van de Noord-Brabantse stad te ontdekken. Heerlijk even een paar dagen weg van huis!
Bekijk meer:

Een hotel Eindhoven is je kans om de lichtstad van Nederland te ontdekken!

Het prachtige Eindhoven ligt in het zuidoosten van Nederland en is onderdeel van de provincie Noord-Brabant. Een hotel Eindhoven biedt je de kans om een stad te ontdekken met een rijke cultuur, schitterende designs, fantastische culinaire keukens, leuke winkels en een geweldige infrastructuur. Eindhoven is dankzij het vliegveld makkelijk te bereiken voor internationale gasten. Volgens de cijfers van het CBS wordt Eindhoven mede daarom steeds meer toeristisch. De vakantiegangers in de Noord-Brabantse stad vulden in 2016 ruim 225.000 hotelkamers. In 6 jaar tijd is het aantal geregistreerde overnachtingen van de toeristen bijna verdrievoudigd. Door de snelle groei van de toerismesector in Eindhoven zijn er veel hotels zich gaan installeren in de Lichtstad. Het aanbod in hotels is daarom in de afgelopen jaren flink opgelopen. Dat is goed nieuws, want je hebt daardoor een ruime selectie om uit te kiezen. Ga snel naar Eindhoven! Wil je nog meer van Nederland ontdekken? Kijk dan ook naar een hotel Groningen, Zwolle of Delft!

Eindhoven beschikt bovendien over elegante en sfeervolle wijken. Om een prachtig hotel uit te kiezen in de lichtstad is het aan te raden om eerst een lijstje te maken van de fascinerende bezienswaardigheden die je wil zien. Het bruisende centrum, de unieke De Bergen, de wonderbaarlijke Strijp S… Waar je ook verblijft, in Eindhoven kom je de dagen wel door! Ga naar het fascinerende PreHistorische Dorp, breng een bezoek aan het Abbemuseum en bewonder de fabelachtige Sint-Catharinakerk. Wat is het toch fijn om in de Brabantse stad te bivakkeren! Voordat je een hotel boekt in Eindhoven is het tevens wel een goed idee om eerst de kalender van de stad te raadplegen. Wat is er namelijk leuker dan naar de stad af te reizen tijdens GLOW Eindhoven of Eindhoven Culinair? Pak snel je agenda erbij!

Leuke buurten

In Eindhoven vind je onwijs gezellige en knusse wijken!

Kies je voor een hotel in het wervelende centrum of ga je liever voor een verblijf in het markante De Bergen? Waar je ook voor kiest, de verschillende stadsdelen van Eindhoven gaan je absoluut bekoren!

Wil je graag in het kloppende hart van de Noord-Brabantse stad verblijven? Boek dan een hotel Eindhoven in het centrum. Het oudste gedeelte van de stad ademt historie en gezelligheid. Hopelijk heb je wat ruimte in je koffers overgehouden, want in het centrum vind je ontzettend leuke boetiekjes, prachtige winkels en mooie warenhuizen. In de sfeervolle winkelstraten zijn ook de grote ketens aanwezig, zoals de H&M, Zara en Primark. Je gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet met lege handen weg! Op het gebied van horeca merk je al snel dat de nieuwste trends in Eindhoven zeker worden gevolgd. Zo zijn er steeds meer speciale en aparte concepten in de stad te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de saladbars, de koffiebranderijen of in de biologische ontbijtzaakjes. Eindhoven is een stad die met de tijd meegaat!

Een andere buurt die absoluut geschikt is voor een fantastisch verblijf in Eindhoven is De Bergen. Deze wijk doet onwijs veel denken aan het Franse stadsdeel Quartier Latin dat je tevens kunt kennen van een verblijf in een hotel Parijs. Als je door de straten loopt merk je dat er veel bruisende en gezellige restaurantjes vlak naast elkaar zitten. In De Bergen is geen enkele vierkante meter onbenut gebleven. Strijk neer in één van de fantastische restaurants, zoals bijvoorbeeld in het deftige Wiesen, het Aziatische Coco of het Italiaanse Mangiare. In De Bergen vertrek je niet met honger! Ook raak je beslist gecharmeerd van de karakteristieke straatjes. De steegjes kronkelen op een ongeorganiseerde maar charmante manier door de wijk. In De Bergen ga je geheid een leuke tijd tegemoet!

Bezienswaardigheden

In Eindhoven heb je genoeg te doen!

Begin je ontdekking van Eindhoven bij Strijp S. Laat je verrassen door het meest hippe en trendy deel van de Noord-Brabantse stad. Strijp S ligt net buiten het centrum van Eindhoven en bevindt zich op het voormalige Philips terrein. Vroeger konden alleen de werknemers naar binnen, maar tegenwoordig kan iedereen het gesloten gebied betreden. Vandaag de dag vind je hier prachtige lofts die dienen als restaurant, hotel, winkel of zelfs als museum. In Strijp S ga je geheid heel wat uurtjes vertoeven! Iets anders wat je zeker gezien moet hebben tijdens je verblijf in Eindhoven is het PreHistorische Dorp. Dit is namelijk je kans om 15.000 jaar terug in de geschiedenis te gaan! In het dorp raak je gegarandeerd geïnteresseerd in de geschiedenis van de zes verschillende tijdperken die aan bod komen. Het PreHistorische Dorp mag beslist niet aan je ontdekking van de Noord-Brabantse stad ontbreken!

Vervolg je verkenning van de stad bij het Abbemuseum. In dit cultuurrijke gebouw vind je enkele schitterende kunstwerken van befaamde historische persoonlijkheden zoals McCarthy, Picasso en Lissitzky. Door middel van interactieve tentoonstellingen ga je geprikkeld worden om over verschillende onderwerpen na te denken die invloed hebben op je leven. Het museum is werkelijk fascinerend en je bezoek aan het expositiegebouw vergeet je nooit meer. Ervaar het snel zelf! Eindhoven beschikt daarnaast over een subliem rijksmonument. De rooms-katholieke Sint-Catharinakerk is een adembenemend religieus bouwwerk uit de 19e eeuw. Vergeet vooral niet het unieke klokkenspel van de kerk te bekijken. Het zogenoemde Carillon is namelijk een geschenk van het Nederlandse bedrijf Philips. Dit mag je niet gemist hebben! Wil je nog meer Nederlandse wijken ontdekken in andere steden? Neem dan snel een kijkje tussen het aanbod hotel Nederland!

Evenementen

In Eindhoven worden unieke en sfeervolle festiviteiten georganiseerd!

Om je bezoek aan Eindhoven nog leuker te maken kun je ervoor kiezen om een hotel te boeken ten tijde van het fabuleuze Light Art Festival GLOW of tijdens het fenomenale Eindhoven Culinair. Hou de agenda van de stad in de gaten!

Ieder jaar in november is Eindhoven de thuishaven voor het Light Art Festival GLOW. Er zijn onderhand al 12 edities van het feest gehouden en ieder jaar is weer een daverend succes. In 2017 kwamen er maar liefst 700.000 bezoekers op het evenement af. Niet zonder reden, want GLOW Eindhoven moet je meegemaakt hebben! De enorme exhibitie vindt plaats in de openbare ruimtes van de stad en meer dan 30 bekende licht artiesten vertonen hun kunsten. Elke editie heeft een eigen thema waar de lichtshows aan verbonden zijn. In 2017 was dit bijvoorbeeld ‘The Source’, terwijl dit in 2016 ‘City and Science’ was. Zo blijf het festival ieder jaar weer verrassend en interessant om bij te wonen! Dat het evenement met licht te maken komt niet helemaal uit de lucht vallen, want de lichtstad had in de 19e eeuw al belangrijke lucifers en gloeilampenfabrieken. Ben je al geïntrigeerd om de volgende editie van Eindhoven GLOW mee te maken? Boek dan snel een fraai hotel Eindhoven!

Een ander leuk evenement dat jaarlijks terugkomt in de lichtstad is Eindhoven Culinair. Aan het begin van juni heb je de kans om je smaakpapillen goed aan het werk te zetten in de Noord-Brabantse stad. Ruim 15.000 gasten worden elk jaar ontvangen in de charmante restaurantjes, sfeervolle terrasjes en comfortabele lounges van Eindhoven om te genieten van overheerlijke hapjes en drankjes. Dat wil je toch niet missen? Zowel nationale als internationale chefs bereiden de meest elegante en uitzonderlijke gerechten om je te verwennen. Verse oesters, smaakvolle salades, verrukkelijk stukjes vlees… Het water loopt je gegarandeerd in de mond! Wil je nog meer culinaire festivals bijwonen, dan is het MAD Symposium in Denemarken absoluut een aanrader. Vanuit een hotel Kopenhagen kun je dit ervaren!

Al met al is Eindhoven een fantastische stad die nog te weinig wordt bezocht. Toch blijkt uit de cijfers dat hier hoogstwaarschijnlijk snel verandering in komt. Wees de massa’s voor en boek snel een fraai verblijf in de schitterende lichtstad!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter
Min. te spenderen bedrag = € 100,- excl. boekingskosten