aanbiedingen

Hotel Hasselt

Dé Belgische topbestemming van Limburg! Boek snel een hotel Hasselt bij TravelBird en geniet van de beregezellige stad.
Bekijk meer:

Hasselt is de hoofdstad van het Belgische Limburg en heeft alles wat je van een belangrijke Limburgse stad verwacht.

De geschiedenis van Hasselt gaat terug tot de zevende eeuw, toen nog een kleine nederzetting. Gedurende de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich in rap tempo en werd een belangrijke stad in het Graafschap Loon. Door de eeuwen heeft Hasselt zich verder ontwikkeld tot een steeds grotere stad en heeft het verschillende heersers gehad. Die rijke geschiedenis is vandaag de dag nog steeds te voelen in de gezellige stad. Dat dankt de stad voornamelijk aan haar grotendeels autovrije stadscentrum en vele historische gebouwen zoals de Sint-Quintinuskathedraal.

Genoeg reden dus om een hotel in Hasselt te boeken en in de nabije toekomst te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Je vindt er meer dan genoeg hotels, zo kan je er een uitzoeken dat perfect bij je past. Inclusief ontbijt, met of zonder minibar, modern of authentiek, romantisch of gezinsvriendelijk, voor alle wensen is er een bijpassend hotel. Boek snel een hotel en wie weet zit jij binnen de kortste keren te genieten van een citytrip Hasselt!

Wat het zien waard is in Hasselt...

De bezienswaardigheden van Hasselt die je niet mag missen tijdens jouw bezoek aan de stad.

Al in de achtste eeuw stond er een kerk op de plek van de Sint-Quintinuskathedraal, al was dat niks zoals de machtige kathedraal die er nu staat. Over de jaren heen hebben er verschillende kerken gestaan, de oudste restanten van de huidige kerken is de onderbouw van de huidige toren uit de elfde eeuw. De basis van de huidige kerk werd zo halverwege de dertiende eeuw gebouwd en door de eeuwen heen uitgebreid en vernieuwd. Vandaag de dag is de kerk een prachtige bezienswaardigheid en in de kerk vind je tal van mooi kunstwerken, de meeste daarvan zijn eeuwen oud. De kerk kan je voor een zachte prijs van vier euro bezoeken, waarschijnlijk ligt ook vlakbij jouw perfecte hotel Hasselt..

Ook als fietsvakantie is Hasselt een topbestemming. In het noorden vind je het natuurcentrum van de stad: natuurdomein Kiewit. Dit is werkelijk waar een walhalla van rust en mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Hasselt. In deze rustoase vind je onder meer een kruidentuintje, een vlindertuin, een kinderboerderij en een prachtig landhuis. Het gebied leent zich perfect voor een wandel- of fietstocht. Het domein heeft ook nog een vrij boeiende geschiedenis en daar kan je een speurtocht over doen. In de Tweede Wereldoorlog werd er namelijk een gevechtspiloot uit Amerika verborgen op de zolder van het herenhuis.

Een boulevard vind je normaliter langs een kuststrook, daar Hasselt niet aan de kust ligt verwacht je dan ook niet dat ze een boulevard hebben. Niets is minder waar, de boulevard van Hasselt is een soort ringweg om de stad heen vol met mooi groen, wat het een heerlijke wandelroute maakt. Onderweg vind je genoeg plekjes om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht.

Zoals je mag verwachten van een Limburgse stad heeft het een beregezellig centrum met tal van leuke terrasjes, bruisende cafés en heerlijke restaurants. Het is dan ook ultiem genieten van het bourgondische leven op de Grote Markt van Hasselt. Hier vermaak je je uren in de leuke shopstraten met alle belangrijk merken en winkels. Wanneer de energie voor het shoppen een beetje gedaald is kan je heerlijk neer zakken op een terrasjes voor een lekker Belgisch biertje. Klinkt goed toch? Boek dan een hotel Hasselt.

Activiteiten voor iedereen

In Hasselt vind je tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Zowel geliefden als gezinnen als vriendengroepen kunnen zich hier dagen vermaken!

Hasselt is altijd een belangrijke modestad geweest en de inwoners vinden mode dan ook erg belangrijk. Mede hierdoor vind je door belangrijkste winkelketens ook in Hasselt terug, maar is er ook een waar modemuseum. Modemuseum Hasselt zit vol authentieke kleding, van doopkleding tot bruidsjurken. Het museum bestaat inmiddels ruim 30 jaar een heeft kledingstukken die maar liefst zo’n drie eeuwen teruggaan. Tevens vind je een collectie van futuristische kleding, je gaat in het museum van het verleden naar het heden en van het heden naar de toekomst.

Een ander boeiend museum, zij het meer voor volwassenen, is het Nationaal Jenever Museum dat zich in een voormalige kloosterhoeve bevindt. Net als het modemuseum is dit museum in 1987 opgericht en je leert hier alles over het productieproces van Jenever. Je leert er alle verschillende geuren en smaken herkennen door middel van workshops en rondleidingen. Zeer interessant voor iedereen, zelfs als je geen enorme jeneverfan bent! Uiteraard kan je er achteraf ook diverse soorten jenever proeven. Als je hotel Hasselt een beetje in de buurt van dit museum ligt, kan je wellicht een avondje lang jenever proeven!

Als je met je gezin een weekendje weg bent in Hasselt, dan kan het af en toe zoeken zijn waar je nou even met het hele gezin vertier kan vinden. Het Kapermolenpark is dan de plek waar je moet zijn! Het park dat vernoemd is naar een molen die er vroeger stond, zit barstensvol mogelijke activiteiten. Speeltuinen, het stadspark, sportcomplexen, ijsbaan, skatebanen en een boeiend zwembad met buitenbad, glijbanen en golfslagbad. Last but not least, je vindt er een mini-golfbaan… Daar hebben we natuurlijk allemaal wel weer eens zin in!

Hasselt is goed bevriend met de Japanse stad Itami en ter ere daarvan legden ze in Hasselt in 1992 een Japanse Tuin aan, met 25.000 vierkante meter de grootste van Europa! Deze tuin zou symbool staan voor schoonheid en innerlijke rust. Een bezoek aan de tuin is dan ook een enorm rustgevende ervaring en wanneer je de tuin onder leiding van een gids bezoekt leer je heel veel over de Japanse rituelen en gebruiken, zoals een theeceremonie die er plaatsvindt.

De lekkerste restaurants van Hasselt

Hasselt is een prominente stad op culinair gebied en heeft dan ook enorm veel lekkers te bieden…

Hasselt zit vol heerlijke restaurants, maar aangezien je jouw hotel in Hasselt waarschijnlijk maar een korte periode hebt geboekt, moeten er keuzes worden gemaakt. Een aantal restaurants die je wat ons betreft niet mag overslaan zijn Taratata, Kookpunt, Ogst, Et Alors en Bistro Nano. Taratata heeft een bijzondere keuken met gerechten waar je niet zo snel op zou komen, wel zijn deze gerechten van fantastische kwaliteit. Kookpunt serveert net als Taratata alleen maar topkwaliteit gerechten, van lokaal tot internationaal. Ogst is een fijn en redelijk nieuw restaurant waar je à la carte kan bestellen of voor een menu kan kiezen. Wanneer je zin hebt in een goed stuk vlees is Et Alors het restaurant waar je moet zijn, ze hebben hier namelijk de lekkerste soorten vlees en vis in combinatie met wijnen die er perfect bij passen. Last not but least, Bistro Nano, deze Bistro heeft een klein menu en is kleinschalig ingericht, ook een carte blanche behoort tot de opties. Door deze kleinschaligheid is de kwaliteit erg goed. Met al dit lekkers wordt jouw vakantie België naar een hoger niveau getild!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter