aanbiedingen

Hotel Ieper

Net als professor Barabas, maakt TravelBird het reizen door de tijd mogelijk. Boek een hotel Ieper en vind uit wat we bedoelen!
Bekijk meer:

Bij vakantie denken we vaak aan een buitenlandse bestemming, maar ook binnen België heb je fenomenale locaties om een aantal heerlijke dagen te spenderen.

Boek je een hotel Ieper, dan boek je een hotel in een stad waar het een en ander gebeurd is in de geschiedenis. Daardoor is er behoorlijk wat te zien en te doen in Ieper. De geschiedenis van Ieper gaat terug tot op zijn minst de elfde eeuw, waar er voor het eerst melding van de stad wordt gemaakt in geschrift. Economisch gezien heeft de stad haar ups and downs gehad, maar het is toch altijd een kleine maar belangrijke stad gebleven. Zo was het doorgaans een belangrijke grensstad tijdens oorlogen zoals de Spaanse Successieoorlog en de Oostenrijkse Successieoorlog. Zoals velen weten speelde Ieper ook tijdens de Eerste Wereldoorlog een enorm grote rol. Zo vonden er maar liefst vier slagen om Ieper in deze oorlog en dit heeft Ieper behoorlijk getekend. De stad was compleet verwoest en vandaag de dag is er nog veel van deze oorlog terug te vinden.

Zoals je kan lezen heeft er toch heel wat bijzonders plaatsgevonden in Ieper en is het zeker een interessante stad om enkele dagen op ontdekkingsreis te gaan. Stap één van je ontdekkingsreis is het vinden van het perfecte hotel Ieper. Zo dien je een keuze te maken tussen modern of authentiek en of je gebruikt wens te maken van een ontbijt in het hotel of dat je liever de stad ervoor induikt. Wat je ook zoekt, er is een hotel Ieper dat perfect aansluit bij jouw wensen, of je nou met een geliefde, met vrienden of met familie gaat! Bovendien kan je vanuit Ieper ook nog een hotel Kortrijk boeken, dat ligt immers vlakbij!

Bezienswaardigheden

Door haar geschiedenis vind je in Ieper een aantal prachtige bezienswaardigheid waar je zeker even langs moet tijdens een bezoek aan de stad.

Heuvel 60 was tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke plek waar veel gevochten werd. De heuvel is ooit ontstaan toen er een spoor werd aangelegd en dankt haar naam aan de hoogte van 60 meter. Er zijn veel ondergrondse gangen gebouwd en in deze gangen zijn veel soldaten om het leven gekomen door ontploffingen. Een onbekend aantal ligt er nog steeds en daardoor heeft de heuvel de bijnaam ‘begraafplaats zonder grafstenen’ gekregen. Niet de gezelligste, maar wel een van de meest bijzondere plekken van Ieper. Veel toeristen komen hier hun respect aan de soldaten tonen.

Een andere plek waar je respect kan tonen voor de gestorven soldaten, is de Menenpoort. Een gigantische poort als monument ter herdenking van Britse soldaten die nooit werden teruggevonden tijdens de oorlog. ‘S avonds om acht uur kan je hier een kleine ceremoniële plechtigheid bijwonen ter nagedachtenis van de vermiste soldaten. Interessant om te weten is dat de lijst op de Menenpoort elk jaar een beetje slinkt. Dankzij graafwerkzaamheden worden er soms soldaten teruggevonden en zo kunnen die jaren na dato nog een mooi echt graf krijgen.

Naast alle boeiende, maar ook treurige bezienswaardigheden, is er ook genoeg te genieten wanneer je een hotel Ieper boekt. Zo vind je er de Grote Markt, waar je in tegenstelling to veel steden geen terrasjes terugvindt, maar wel een heleboel gezellige restaurants en kroegjes rondom het grote plein. Op het plein zelf vind je voornamelijk imponerende en historische gebouwen zoals de Lakenhalle, de Kasselrij, het Gerechtsgebouw en het Belfort. Veel te zien dus! En na al het sightseeing heerlijk uiteten in een van de lekkere restaurantjes…

Door de verwoestingen van de oorlog is er in veel verloren gegaan over de jaren. Een prachtig overblijfsel, dat wel flink heropgebouwd diende te worden, is de St. Maartenskerk, dat vroeger zelfs een kathedraal was. Halverwege de dertiende eeuw werd de bouw van de kathedraal gestart en het duurde maar liefst twee eeuwen voordat het gebouw daadwerkelijk voltooid was. Tegenwoordig is de kerk zeker het bezoeken waard, dankzij haar uiterlijk en prachtige kunstwerken aan de binnenkant. Een citytrip België is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de lokale kerk!

Andere activiteiten

Naast de bezienswaardigheden, biedt Ieper nog veel meer vertier zowel voor jong als voor oud!

Als je een hotel Ieper boekt, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar het verleden… Hier leer je veel over in het In Flanders Fields Museum, een oorlogsmuseum dat gehuisvest is in misschien wel het mooiste gebouw van de stad: de Lakenhallen. Een tour door het museum leert je middels audiovisuele verhalen, dagboeken en foto’s enorm veel over deze enorm heftige periode. Niet alleen is dit heel interessant, het is ook een reden voor veel mensen om even stil te staan bij het feit dat we zo veilig kunnen leven tegenwoordig.

Een iets vrolijker museum is het Stedelijk Onderwijsmuseum. Hoewel dit misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij een trip naar Ieper, is dit wel een heel interessant museum. Het museum is gevestigd in de Sint-Niklaaskerk, wat een mooi decor is. Je leert hier van alles over hoe het onderwijs zich in Vlaanderen heeft ontwikkeld sinds de middeleeuwen. Voor kinderen is het bijzonder om te zien welke materialen er vroeger gebruikt werden, om zo te leren hoe goed ze het nu eigenlijk voor elkaar hebben op school. Je vindt er zelfs klaslokalen die nagebouwd zijn zoals ze er in de achttiende, negentiende en twintigste eeuw uitzagen.

Ondanks dat Ieper een kleine stad is, is een van de Belgische pretparken er gevestigd: het Bellewaerde Park. Dit is een soort combinatie van een attractiepark en een dierentuin. Van achtbanen tot wildwaterbanen en van bijzondere vogelsoorten tot tijgers en leeuwen. Voor het hele gezin in is Bellewaerde Park een fantastische ervaring!

Restaurants

In Ieper kan je heerlijk uit eten, hieronder een aantal van de lekkerste restaurants!

Ieper kent natuurlijk ook een aantal fantastische restaurants, wat ons betreft moet je zeker langs À L’Envers, In ‘t Klein Stadhuis en Hostellerie St. Nicolas. À L’Envers is een gezellig restaurant, waar je met elk gezelschap terecht kan voor heerlijke gerechten van ribbetjes tot gebakken zeetong. Voor ieder wat wils en alles even lekker! In ‘t Klein Stadhuis bevindt zich in een historisch gebouw dat automatisch een gemoedelijke sfeer geeft. Elke maand heeft het restaurant een ander “bier van de maand” en zijn er menu’s speciaal met bier of speciaal met wijn. Hostellerie is misschien wel het beste restaurant van Ieper met twee Michelinsterren en een groot aanbod van heerlijke menu’s. Vertrek jij binnenkort voor een korte vakantie België in Ieper?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter