aanbiedingen

Hotel Leeuwarden

Heb je altijd al eens een uitstapje naar Friesland willen maken? Boek dan een prachtig hotel Leeuwarden met TravelBird!
Bekijk meer:

Een hotel Leeuwarden is perfect om kennis te maken met Friesland!

Het magnifieke Leeuwarden ligt in het noorden van Nederland en behoort tot de provincie Friesland. Plaatsjes die je wellicht kent en die in de directe omgeving van Leeuwarden liggen zijn Heerenveen, Drachten en Sneek. Ten noorden van de Friese stad liggen de schitterende Nederlandse waddeneilanden. In 2018 is Leeuwarden samen met de Maltese hoofdstad Valletta uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Dat is niet voor niets, want er is ontzettend veel te zien in de Friese stad! Sindsdien zijn reizigers zich steeds meer en meer bewust van de schoonheid van Leeuwarden. In 2015 hebben maar liefst 648.000 toeristische bezoekers de stad bezocht. Met meer dan 250 horecagelegenheden kun je bovendien wel stellen dat Leeuwarden de toerismesector zeer serieus neemt. De kans om deze prachtige stad te verkennen mag je simpelweg niet laten liggen! Waar wacht je nog op?

Bezienswaardigheden

In Leeuwarden verveel je je geen moment!

De Friese hoofdstad in het noorden van Nederland heeft ruim 600 officiële monumenten. Dat zijn er natuurlijk te veel om op te noemen, maar begin alvast met de unieke Oldehove en de schitterende Waag. De pracht van Leeuwarden is ongekend!

Wellicht ben je al eens op citytrip Firenze geweest en heb je de bijzondere toren van Pisa gezien? Dan zul je daar waarschijnlijk aan terug denken wanneer je de sublieme Oldehove in Leeuwarden ziet. Vanuit een prachtig hotel Leeuwarden kun je deze wondermooie scheve toren in de Friese stad namelijk bewonderen. Wandel door de stad naar de Knoopstraat in de wijk Achter de Hoven en laat je verrassen door het eigenzinnige bouwwerk. De Oldehove mag je absoluut niet gemist hebben tijdens je uitstapje naar het hoge noorden van Nederland! Je hebt bovendien de mogelijkheid om een schitterende klim naar de top van de toren te maken. De 183 traptreden naar boven zijn de moeite dubbel en dwars waard, want eenmaal boven geniet je van een fenomenaal uitzicht over de stad. Als het weer het toelaat, heb je zelfs de kans dat je de waddeneilanden ziet liggen. Neem je fotocamera mee om het fraaie uitzicht vast te leggen!

Veel steden in Nederland beschikken over een waaggebouw. Wellicht heb je al de kans gehad om er één te zien tijdens een verblijf in bijvoorbeeld een hotel Delft, Deventer of Alkmaar. Ook in Leeuwarden is de Waag een extreem iconisch gebouw in het centrum van de stad. Het deftige bouwwerk uit de 16e eeuw is herkenbaar aan de renaissancestijl. De Waag werd vroeger gebruikt om de handelswaren van kooplieden te registreren. Zo kwamen de handelaren naar Leeuwarden om hun goederen te laten wegen voordat ze die op de diverse markten in de stad mochten verkopen. De meest populaire koopwaren die verkocht werden in de Friese stad waren zuivel producten. Als je eenmaal optimaal hebt genoten van het bekijken van het fantastische gebouw, dan is het tijd voor een heerlijk hapje en drankje in het café van de Waag. Dat heb je zeker verdient!

Andere leuke plekken

Leeuwarden heeft nog veel meer voor je in petto!

De Friese stad heeft nog veel meer toeristische trekpleisters die je zeker gezien moet hebben. Ga bijvoorbeeld naar de fraaie Blokhuispoort of bezoek de elegante Jacobijnerkerk. Leeuwarden gaat je op cultureel vlak zeker bekoren!

Vervolg je ontdekkingstocht van Leeuwarden en loop vanaf de Waag in een oosterse directie. Niet ver van het handelspand vind je namelijk de fenomenale Blokhuispoort aan het Blokhuisplein. Deze voormalige gevangenis is buitengewoon bijzonder om te zien! Het oorspronkelijke gebouw stamt uit de 15e eeuw, maar is door de jaren heen wel veel verandert. Ben je in de buurt van de Blokhuispoort rond 2 uur in de middag op zaterdag? Dan heb je de buitenkans om een rondleiding door de oude gevangenis te krijgen. Dit is een ervaring die je zeker niet wil missen! Bovendien krijg je na de bezichtiging een heerlijk kop koffie en gebak. Tegenwoordig zijn daarnaast veel van de cellen in gebruik genomen door kappers, schilders en glasblazers. De Blokhuispoort is hierdoor absoluut uniek en het gebouw is eigenlijk een must-see tijdens je verblijf in een hotel Leeuwarden!

Ga je tijdens een uitstapje in een stad altijd op zoek naar de mooiste kerken? Dan ben je bij de Jacobijnerkerk aan het juiste adres. De naam heeft het prachtige religieuze bouwwerk te danken aan haar Dominicaanse afkomst. In de 13e eeuw was de kerk namelijk nog een Dominicaans klooster. Rond de 16e eeuw veranderde dit echter en werd het gebouw een protestantse kerk. Waar je vooral even bij moet stilstaan is het wondermooie orgel. Het ontwerp van het muziekinstrument komt uit handen van de Nederlandse Christian Müller en is in 1724 in elkaar gezet. Je zult versteld staan van de vakmanschap waarmee het gebouwd is! Wil je nog meer speciale kerken in Nederland zien? Boek dan ook eens een hotel Alkmaar en bezoek de sublieme Laurenskerk.

Leeuwarden culinair

De beste restaurants in de Friese hoofdstad!

Leeuwarden is niet de meest bekende stad van Nederland. Toch zijn veel fenomenale restaurants zich gaan vestigingen in het hoge noorden. Het is aan te raden om een bezoekje te brengen aan het fraaie restaurant Eindeloos of ga langs bij het uitzonderlijke restaurant Sems. Je gaat hier geheid smullen!

In het kloppende hart van Leeuwarden, aan de Kofmakersstraat, vind je het weergaloze restaurant Eindeloos. Altijd al op zoek geweest naar een volledig biologische en duurzame plek om te lunchen of te dineren? Dan gaat Eindeloos je geheid inpalmen! Alleen het historische pand in de binnenstad is al de moeite waard om gezien te hebben. Direct bij binnenkomst voel je je hoogstwaarschijnlijk meteen op je gemak. De aangename en knusse huiskamersfeer van het restaurant zorgen ervoor dat je heerlijk tot rust komt. Wat voor gerechten kun je precies van Eindeloos verwachten? Denk aan verse asperge soep, wilde zalm, hemelse gyoza kreeft, malse Friese ree… Begint je maag al te kriebelen? Boek dan snel een hotel Leeuwarden en ontdek in het restaurant Eindeloos de magie van de biologische cuisine!

Een ander leuk restaurant waar je zeker aan tafel moet schuiven is Sems. Wandel vanuit je hotel naar het Gouverneursplein en bereid je voor op goddelijke gerechten. Zodra je de ingang van het monumentale pand hebt gevonden, loop je een charmante en chique omgeving binnen. Het strakke, elegante en moderne interieur past perfect bij de gerechten die hier worden geserveerd. Begin je culinaire reis in Sems met overheerlijke oesters of een uitmuntende plateau van charcuterie voor 2 personen. Vervolg je gastronomische ervaring met een sublieme paté van gevogelte, een gekonfijte kabeljauwfilet of een in beurre noisette gebakken bloemkool. Sluit af met een verrukkelijk citroentaartje, peer met witte chocolade of bourgondische kazen. Welke gerechten je ook kiest, Sems loop je altijd met een tevreden gevoel naar buiten. Kom het snel zelf ervaren!

Leeuwarden is een relatief onbekende stad voor veel reizigers. Dat maakt de plaats juist des te leuker om te bezoeken. De Friese hoofdstad gaat je verrassen met haar culturele schoonheden, bijzondere bezienswaardigheden en de voortreffelijke culinaire keukens. Heb je al een datum in gedachten? Wil je liever iets verder weg van huis? Laat je dan inspireren door een hotel Edinburgh, Wenen of stockholm!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter