1 aanbieding

Hotel Leuven

Leuven is geen wereldstad zoals Brussel en Antwerpen, maar misschien juist daarom zo charmant. Boek snel je hotel Leuven bij TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Er zijn veel redenen om een hotel in Leuven te bezoeken, de oude en rustige stad leent zich perfect voor een citytrip of ander bezoek.

De geschiedenis van Leuven gaat op z’n minst terug tot 891, in dit jaar werd de stad voor het eerste genoemd in de geschiedenisboeken nadat er een leger Vikingen werd verslagen door een Frankische koning. De geografische ligging van Leuven heeft ervoor gezorgd dat de stad tussen de elfde en de veertiende eeuw een van de belangrijkste handelsplaatsen van het land. Ook daarna bleef de stad nog floreren in de kledingindustrie en later nog met de oprichting van de Katholieke Universiteit van Leuven, dat vandaag de dag nog de oudste universiteit van de Lage Landen is.

Met zo’n geschiedenis is het toch gek dat het tegenwoordig zo’n relatief kleine stad is, maar dat maakt een bezoek wel een stuk specialer. Toeristen kiezen al gauw voor een hotel Antwerpen, waardoor je weinig last zult hebben van andere reizigers en in alle rust deze prachtige stad ontdekken. Er valt veel te zien in Leuven en er gaat flink wat tijd en energie in het zien van al dat moois, van groot belang is dus een goede nachtrust. Jouw hotel in Leuven kan je bezoek aan de stad dus zowel maken als kraken en daarom bestaat het aanbod van TravelBird slechts uit de beste hotels. Nu moet je natuurlijk nog wel even uitzoeken welke het beste bij je past. Vind jij het belangrijk dat je hotel Leuven authentiek is? Of ga je liever voor modern? Je reisgezelschap heeft natuurlijk ook invloed op je keuze, zo is romantisch belangrijk wanneer je met je partner bent en zoek je misschien iets met veel afleiding als je als gezin gaat. Wat je wensen ook zijn, er is een hotel in Leuven dat er perfect bij aansluit.

Bezienswaardigheden Leuven

Naast je hotelkeuze moet je ook beslissen waar je gaat beginnen tijdens je ontdekkingsreisje, dat kan met al het mooist best een klus zijn in Leuven.

Een van de mooiste monumenten van de stad is haar prachtige stadhuis, dat gelegen is op de Grote Markt. Het barst van binnen van de verschillende bouw- en kunststijlen en het is dan ook heel leuk om er een rondleiding te nemen. Deze rondleiding neemt je terug naar de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw met haar prachtige schilderijen! De buitenkant van het stadhuis is net zo mooi, de gevel is maar liefst thuis voor 236 prachtige beelden.

De Sint Pieterskerk dateert uit de vijftiende eeuw maar liefst en heeft een turbulente geschiedenis waarin instortingen en branden flinke delen van de kerk hebben verwoest. Toch kwam de kerk er door knappe herstelwerkzaamheden altijd prachtig bovenop. Het enige aan de kerk dat nog niet af is zijn de torens en deze zullen naar alle waarschijnlijkheid nooit afgemaakt worden, dit heeft te maken met de slechte ondergrond. De prachtige kerk is absoluut een ‘must visit’ in Leuven.

Leuven is een historische studentenstad en uiteraard houden de studenten er van een feestje, maar de historische gebouwen waarin enkele onderdelen zijn gevestigd zijn ware parels. Zo zijn de universiteitsbibliotheken werkelijk waar fantastisch om te zien, zowel van binnen als van buiten. Verder vind je in het centrum een standbeeld van een student met een boek in zijn hand en water op zijn heeft. Dit bekende beeld is heet Fonske en die naam is een verwijzing naar ‘Bron der Wijsheid’, afstammend van het Fons Sampientiae.

Uiteraard heb je ook genoeg groen in Leuven en er zijn twee parken die met kop en schouders boven de rest uitsteken wat betreft bezienswaardigheid. Het Sint-Donatuspark is het stadspark dat er al sinds 1866 ligt en waar je heerlijk de stadsdrukte kan ontvluchten. Het mooiste park, eigenlijk een tuin, is toch wel Hortus Botanicus Lovaniensis… spreek dat maar eens in een keer goed uit. Deze botanische tuin behoort tot de grootste van het land is adembenemend en voor een wandeling erdoorheen kan je maar beter de tijd nemen, het is maar liefst 2,2 hectare groot.

Iedereen kent kloosters wel, waarin vrouwen al hun persoonlijke bezittingen afstonden om hun leven aan God te wijden. Een begijnhof is iets soortgelijks, al mochten de vrouwen hier wel bezittingen hebben en zelfs handelen met winstoogmerk. In Leuven zijn er vandaag de dag nog twee van deze hoven, het Groot en Klein Begijnhof. Het Groot Begijnhof van de stad is zelfs een van de meest geïnstagramde toeristische attracties ter wereld!

Activiteiten Leuven

In Leuven hoef je jezelf nooit te vervelen met alle activiteiten die er plaatsvinden, van een brouwerij tot de kerstmarkt in december.

Belgen en bier is een combinatie die goud waard is, dat is iets dat vaststaat. Een van de bekendste merken van het land is Artois, Stella Artois is bier dat je op de meeste plekken in Europa kunt bestellen. Het biermerk is ontstaan in 1717 toen Sébastian Artois de lokale brouwerij overnam en de brouwerij is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Gelukkig zijn er verschillende rondleidingen te nemen, waardoor jij helemaal wordt bijgespijkerd over de geschiedenis van het biermerk.

Het oude centrum van Leuven is niet alleen prachtig door de historische gebouwen, maar ook door de bruisende pleinen waarmee het vol zit. Al deze gezellige pleinen zoals de Grote Markt, de Oude Markt, het Monseigneur Ladeuzeplein en het Martelarenplein zitten vol met gezellige terrasjes en restaurants waar je heerlijk kan eten. Doordat het natuurlijk een studentenstad is, kan je jezelf hier vermaken tot in de late uurtjes en is de avond om twaalf uur nog héél jong. Als je een zachte slaper bent, is het handig om je hotel in Leuven een beetje buiten dit historische centrum te boeken!

Al deze mooie pleinen worden vaak ook ingezet als decor van tal van evenementen zoals de jaarlijkse kermis en verschillende markten, waaronder natuurlijk de enorm gezellige kerstmarkt. De Leuvense Kerstmarkt is een van de leukste en oudste van het hele land, waarbij er altijd veel aandacht aan verschillende goede doelen wordt geschonken. Een beter moment voor een citytrip Leuven dan eind december is er dus eigenlijk niet!

Culinair Leuven

Leuven is een enorm culinaire stad, cafés, kroegen en restaurants in overvloed!

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie aan een schuimend biertje, wanneer je aan een culinair Leuven denkt. Uiteraard vind je in deze stad dan ook honderden, zo niet duizenden, heerlijke soorten bier, maar ook wat betreft voedsel weten ze hier wel van wanten. Er zijn veel restaurants met conventionele menus, maar er zijn ook restaurants die iets meer passends hebben gevonden. Want naast grote bierkaarten, hebben veel restaurants tal van lekkere gerechten op basis van bier, waar je dan ook nog een bijpassend biertje bij krijgt. Als je niet van bier houdt, wordt het enigszins behelpen in Leuven!

Mocht je tijdens je bezoek aan Leuven op zoek zijn naar goede restaurants, neem dan eens een kijkje in een of meer van de volgende vijf: Ter Eycken, Trente, Improvisio, De Valck of Zarza. Deze restaurants staan allemaal op hun manier garant voor een heerlijke culinaire avond. Dus, waar wacht je nog op? Boek snel jouw hotel in Leuven. Wanneer je na Leuven nog geen genoeg hebt van België, kan je eenvoudig nog een hotel Gent bijboeken...

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter