1 aanbieding

Hotel Luxemburg

Adembenemende natuur, mooie culturele erfgoederen en heerlijke culinaire specialiteiten. Boek snel een subliem hotel Luxemburg met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

De culturele erfgoederen van Luxemburg zijn fenomenaal. Bezoek ze allemaal vanuit een prachtig hotel Luxemburg met TravelBird!

Het mooie Luxemburg is onderdeel van de Europese Unie en ligt in het westen van Europa. Het Groothertogdom grenst aan drie landen: België, Duitsland en Frankrijk. Vanuit je hotel Luxemburg ga je volop genieten van de historische gebouwen, boeiende musea, fabuleuze kastelen en meer sublieme culturele erfgoederen. Ook de adembenemende natuur en de fantastische culinaire keukens zijn meer dan noemenswaardig. Luxemburg is eigenlijk een klein paradijsje en steeds meer mensen lijken het prachtige Europese plaatsje te vinden. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal lange vakantie van Nederlanders naar Luxemburg tussen 2014 en 2015 met ruim 40.000 toegenomen. Dit betekende een indrukwekkende stijging van 50%! In 2016 hebben verder ongeveer 1,1 miljoen reizigers een accommodatie in Luxemburg bezocht. In 2010 was dit nog 850.000 en dat betekent dat het aantal in 6 jaar tijd met meer dan 29% is gestegen. Dat is niet zo gek, want Luxemburg heeft je ontzettend veel te bieden. Heb je al een datum in gedachten? Wil je nog meer inspiratie voor leuke plekjes dicht bij huis? Kijk dan eens naar een hotel Duitsland, België of Frankrijk!

Steden

In Luxemburg zijn er talloze leuke plekjes te ontdekken!

Wanneer je naar Luxemburg gaat zijn er veel sfeervolle en cultuurrijke steden te bezoeken. Maak een geweldig uitstapje naar Luxemburg Stad of laat je verleiden door de historische schoonheid van Esch-sur-Alzette!

Als je een hotel Luxemburg in de hoofdstad boekt, dan verblijf je vlakbij veel toeristische trekpleisters van het land. Luxemburg Stad ligt in het zuiden van het Groothertogdom en is tevens de grootste stad van de Europese staat. Trek een goed paar schoenen aan, want je hebt hier veel te ontdekken. Begin bijvoorbeeld bij de Place d’Armes, want dit druk bezochte en gezellige plein ligt midden in het kloppende hart van de stad. Je zult waarschijnlijk merken dat op deze plek veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Mocht je op de tweede of vierde zaterdag van de maand in de stad overnachten, dan heb je zelfs de kans om de sfeervolle rommelmarkt van de stad mee te maken. Zo maak je meteen kennis met de gebruiken en gewoonten van de inwoners van Luxemburg! Ook de Kazematten van Luxemburg mogen niet ontbreken aan je bezoek. Het oude militaire verdedigingsnetwerk is ongeveer 17 kilometer lang en bestaat uit verschillende fraaie forten. De Kazematten staan bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat is niet voor niets, want de eeuwenoude gebouwen die werden gebruikt voor de defensie van de stad zijn ongekend mooi. Waar wacht je nog op?

Een andere stad waar het heerlijk vertoeven is, is Esch-sur-Alzette. De tweede grootste stad van het land ligt nog iets zuidelijker dan de hoofdstad. Door de ligging aan de Franse grens heb je bijna het idee dat je Luxemburg verlaten hebt. Toch is de eeuwenoude stad het bezichtigen meer dan waard. Wat je vooral in Esch-sur-Alzette moet bezoeken is het fenomenale Galgenbergpark. In dit schitterende natuurpark heb je de kans om luisterrijke rozentuinen, prachtige watervallen en kostelijke dierenparken te verkennen. Als je op zoek bent naar culturele ervaringen, dan ben je in dit plaatsje eveneens aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld naar het interessante Museum van de Cockerillmijn, loop de sublieme St. Josephkerk binnen en laat je intrigeren door de verhalen uit het boeiende Nationaal Verzetsmuseum. Esch-sur-Alzette gaat je geheid verrassen! Heb je zin om de Franse grens over te gaan na je bezoek in Luxemburg? Vervolg dan je reis met een fraai hotel Frankrijk!

Nog meer inspirerende plekjes in Luxemburg

Hoewel Luxemburg niet groot is, zijn er nog veel meer steden die je gezien moet hebben!

Waar wil je precies geweest zijn als je een hotel in Luxemburg boekt? Neem een kijkje in het cultuurrijke Diekirch, laat je verrassen door de prachtige natuur bij Dudelange en bezoek andere leuke steden zoals Beaufort, Echternach en Wiltz. In Luxemburg verveel je je geen moment!

Heb je een hotel Luxemburg in het centrale deel van het land geboekt? Dan moet je absoluut de kleine en lieflijke stad Diekirch bezoeken. Deze plek heeft namelijk een fascinerende geschiedenis gebaseerd op een verhaal met een ezel. Het dier is namelijk al eeuwenlang de mascotte van de stad. Jaarlijks wordt er in het plaatsje een optocht gehouden ter ere van de ezel. Het is dan ook niet voor niets dat het stadje in de volksmond Ezelstad wordt genoemd. Daarnaast zijn er in het stadje een aantal fascinerende bezienswaardigheden te doorpluizen. Begin bij de magnifieke St. Laurenskerk en laat je verrassen door het fantastische interieur van het religieuze bouwwerk. Vervolg je verkenning van de stad in het enerverende Nationales Militärgeschichtliches Museum, waar je meer leert over het Ardennenoffensief dat in de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Sluit af met een rondgang door de befaamde bierbrouwerijen van het stadje. Je merkt het al, in Diekirch zit je niet stil!

Ten oosten van Esch-sur-Alzette en in het zuiden van Luxemburg kun je vanuit je hotel het stadje Dudelange binnenwippen. Hier is het landschap iets anders dan in de andere steden, want Dudelange ligt aan de voet van de St-Jean berg. Het is aan te raden om hier de berg op te klimmen, zodat je de prachtige ruïnes van het kasteel van de stad te zien krijgt. In dit Luxemburgse plaatsje ga je volop genieten van de schitterende omgeving. Maak een fraaie wandel- of fietstocht door het grote natuurpark en laat je verrassen door de schoonheid van de flora en fauna van Dudelange en haar omgeving. Het Luxemburgse stadje is de plek bij uitstek waar je weer helemaal tot rust komt. Ideaal als je wat drukke weken achter de boeg hebt! Andere steden die je hoogstwaarschijnlijk eveneens gaan bekoren zijn: Beaufort, Echternach en Wiltz. In Luxemburg heb je kortom voldoende plekjes te ontdekken om je dagenlang zoet te houden! Ga snel op pad! Hou je van bergachtige gebieden? Dan is een hotel Winterberg ongetwijfeld een geschikte bestemming voor je!

Culinaire specialiteiten

Welke Luxemburgse lekkernijen móet je absoluut geprobeerd hebben?

Dat Luxemburg kleiner is qua oppervlakte dan de omringende landen in Europa betekent echter niet dat het land onmogelijk mee kan komen met de gastronomische grootmachten van het continent. Integendeel, Luxemburg beschikt over een groot aantal culinaire specialiteiten die je zeker gaan bekoren. In de Europese staat staan er bovendien maar liefst tien restaurants in de bewierookte Michelingids. Het gastronomische succes van Luxemburg is vooral toe te wijden aan de hoge kwaliteit van de producten. Lokale leveranciers van groenten, fruit, vlees, vis en andere voedingswaren worden ingezet om de diverse restaurants van de beste etenswaren te voorzien.

Schuif aan tafel in de fantastische restaurants in Luxemburg en laat je verrassen door de sensationele gerechten. Wat te denken van de culinaire specialiteit van het land Judd mat Gaardebounen? Verrukkelijk gerookte varkensschouder in combinatie met appetijtelijke tuinbonen… Dat wordt nog eens smullen! Of kies je voor het nationale gerecht Träipen. Deze lekkernij bestaat uit een soort van bloedworst met aardappels en appelmoes. Ook Bouneschlupp (bonensoep), Feierstengszalot (rundvleessalade) en Iertsebulli (pangerecht met erwten) mogen niet ontbreken tijdens je verkenning van de Luxemburgse cuisine. Kijk je al uit naar je verblijf in een perfect hotel Luxemburg?

Hoewel Luxemburg een klein staatje is, valt er ontzettend veel te beleven. Sublieme historische steden, mooie bezienswaardigheden, fenomenale natuur, spectaculaire gastronomie… Het prachtige landje heeft werkelijk alles wat je zoekt! Maak snel je droomreis en boek een fantastische vakantie Luxemburg!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter