12 aanbiedingen

Hotel Marokko

Een hotel Marokko is dé uitvalsbasis waarvandaan je het prachtige land kan gaan ontdekken. Boek ‘m snel bij TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
12 aanbiedingen
Filters Verwijder

De populariteit van Marokko onder toeristen stijgt al jaren fors, het prachtige land heeft dan ook heel wat moois te bieden!

Marokko is enorm populair onder reizigers door haar brede arsenaal aan vakantiemogelijkheden. Prachtige steden zoals Marrakech en Fez lenen zich perfect voor een citytrip Marokko, de diversiteit van het land zorgt ervoor dat een rondreis geen dag hetzelfde is en de heerlijke badplaatsen maken het een fantastische bestemming voor een strandvakantie. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat je zelfs als wintersporter in Marokko terecht kan! Waar de meeste gebieden slechts een kleine kilometer piste hebben, is er een gebied waar je maar liefst tien kilometer aan piste hebt: Oukaïmeden.

Wat jouw doel in het land ook is, essentieel is natuurlijk je hotel in Marokko. Dit is de plek waar jij jezelf weer oplaadt voor de volgende dag, waar je de energie hard nodig zult hebben om weer te gaan ontdekken, te wandelen of te zonnen. Naast dat de kwaliteit van je bed van belang is, moet je hotel ook nog aan tal van andere persoonlijke wensen voldoen. Zo bepaalt het reisgezelschap waarmee je richting Marokko vertrekt ook deels wat voor hotel u boek, zo zoek je met je geliefde eerder naar een romantisch hotel dan met vrienden en is het voor gezinnen wel fijn als er eventueel wat afleiding voor de kinderen is. Daarnaast zijn er veel reizigers die een ontbijt op bed wel zien zitten, maar heb je er ook veel die lekker buiten de deur de dag willen beginnen. Wat je wensen ook zijn, er is een hotel Marokko dat perfect daarbij aansluit.

De meest fascinerende steden van Marokko

Marokko kent veel prachtige steden, zoals de Koningssteden.

Wie aan Marokko denkt, denkt aan Marrakech… Misschien wel de bekendste stad van het land, terwijl het niet de hoofdstad én niet de grootste stad van het land is. De Rode Stad, zoals Marrakech ook wel genoemd wordt door de overal opduikende kleur rood, is al het prachtigs dat je verwacht van deze mooie stad in Marokko. Het historische centrum, de medina, barst het van de heerlijke typerende cultuur. Het mooie plein Djema el Fna zit vol met straatartiesten en terrasjes van heerlijke eettentjes. Verder vind je er nog tal van mooie bezienswaardigheden zoals de Koutoubia Moskee, het Bahiapaleis, het paleis Dar M’Nebhi en Jardin Majorelle. Mocht je na al dit sightseeing nog even willen shoppen, kan je goed terecht in Ville Nouvelle. Je zult je snel op je gemak voelen in Marrakech, het is niet voor niets een van de meest gastvrije steden ter wereld.

Wat dan wel de grootste stad van het land is? Casablanca! Een van de mooiste locaties voor een hotel Marokko. Waar je in Marrakech veel rood terug ziet komen, is de meest voorkomende kleur in Casablanca wit. Veel gebouwen zijn wit en dat is natuurlijk niet gek met zo’n naam, Casablanca betekent namelijk ‘witte huis’. Het oude centrum, de medina, van Casablanca is fenomenaal met haar prachtige monumentale gebouwen zoals de klokkentorens en het fort. Daarnaast is natuurlijk de belangrijkste toeristische attractie van de stad de Hassan II Moskee, gelegen aan de Atlantische Oceaan.

De hoofdstad van Marokko is Rabat, een van de meest bruisende steden van het land waar je tevens tal van bijzondere toeristische attracties vindt! Chellah is een van de meest indrukwekkende daarvan, een historische dorp waar je eeuwen terug de tijd ingaat. Net zo indrukwekkend is de Hassantoren en daar vlakbij het Mausoleum van Mohammed V. De gigantische Hassantoren kan je van zo’n beetje elke plek in de stad zien en het mausoleum is even bijzonder dankzij haar prachtige uiterlijk en de prachtig geklede bewakers. Leuk feitje, in het graf vind je zelfs een levende Imam, die daar een soort van waakt over zijn geest. Andere bijzondere plekken die het bezoeken waard zijn, zijn de medina, de Medersa van Salé (een Islamitische leerschool) en de gigantische begraafplaatsen. De begraafplaatsen zijn misschien niet de topprioriteit op je lijstje of de ideale plek voor jouw hotel Marokko, maar het is wel heel bijzonder om te zien.

Fez is de culturele en spirituele hoofdstad van Marokko en wordt gezien als de bakermat van het land Marokko. Deze stad is werkelijk waar adembenemend en het zal je na een bezoek niet verbazen dat de medina van Fez op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als spirituele hoofdstad van het land mag je natuurlijk verwachten dat je er tal van bijzondere religieuze gebouwen vindt en dat is dan ook het geval. Zo vind je er de Joodse Ibn Danan Synagoge uit de zeventiende eeuw. Uiteraard zit Fez ook vol met prachtige moskeeën, alhoewel de meest bijzondere moskee eigenlijk een universiteit is. De Karaouine Moskee is al opgericht in de negende eeuw en wordt dan ook door kenners bestempeld als oudste opererende universiteit. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het Koninklijk Paleis Dar el Makhzen en het paleis Dar Batha.

De kleinste koningsstad van Marokko is Meknes, dat dankzij al haar paleizen ook wel het Versailles van Marokko wordt genoemd. Hoewel de stad misschien niet zoveel bezienswaardigheden heeft als de grotere steden, zijn degene die je er vindt wel extra speciaal. Zo dateert de Almohaden moskee maar liefst uit de twaalfde eeuw, is de Souk van Meknes een van de mooiste van het land en is het Mausoleum van Moulay Ismail enorm bijzonder. Bezoek ook de gevangenis van de stad, erg mooi… Meknes mag zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie Marokko!

De natuur van Marokko

Er zijn maar weinig dingen in het leven zo divers als de natuur van Marokko.

De natuur van Marokko is enorm divers, dat blijkt wel uit het feit dat je in één land op een kameel door de Sahara kan wandelen en een niet zo gek ver daarvandaan met je snowboard van de piste kan. Het land wordt door het Atlasgebergte een beetje in tweeën gesplitst, met in het zuiden een woestijnklimaat en in het noorden een mediterraan klimaat. Dit is ook de reden waarom de meeste belangrijke steden ten noorden van het Atlasgebergte liggen, maar laat je daardoor niet tegenhouden om het zuiden ervan én het gebergte zelf te bezoeken! Misschien ligt jouw ideale hotel Marokko wel in dit gebergte...

Het Atlasgebergte is even indrukwekkend als mooi, bezoek bijvoorbeeld bergdorpen zoals Skoura en Ait-Ben-Haddou. Skoura is een oase liggend in een vallei en beschikt over een gigantisch palmbos dat in de twaalfde eeuw werd gepland, daarnaast zit het vol met bijzondere kasba’s. Ait-Ben-Haddou is een prachtige dorpje dat meer dan eens als filmlocatie heeft gediend voor een Hollywoodfilm, zoals de bekende the Gladiator, en tevens voor de hitserie Game of Thrones. Dit dorpje prijkt zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zandliefhebbers kunnen hun geluk ook niet op in Marokko. Je vindt er tal van prachtige stranden, door velen zelfs gezien als de fijnste stranden, ondanks dat het toch niet trekpleister nummer één van het land is. Maar na een bezoek aan Agadir, Sidi Ifni of Essaouira begrijp jij uitstekend waarom. Naast al deze prachtige stranden, is er een plek waar je nog meer zand vindt, de Sahara. Deze woestijn is een van de meest enerverende plekken van het land dankzij haar prachtig heldere hemel, dat ‘s nachts werkelijk waar een fabelachtig gezicht is. Absoluut iets dat niet mag ontbreken tijdens een rondreis Marokko.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter