3 aanbiedingen

Hotel Mechelen

Een hotel Mechelen boeken via TravelBird is de beste keuze die je nu kunt maken, het zorgt ongetwijfeld voor wat onvergetelijke dagen.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Mechelen is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij bijvoorbeeld een citytrip. Toch herbergt deze kleine stad meer dan genoeg voor enkele onvergetelijke dagen!

De kleine stad met slechts 85.000 inwoners zal bij veel mensen wellicht nog niet zo hoog op het verlanglijstje staan, maar dat is niet terecht. De stad, die je ten zuiden van Antwerpen vindt, heeft een prachtig oud centrum met een rijke geschiedenis. Je vindt er dan ook tal van prachtige historische gebouwen zoals mooie katholieke kerken. Tevens zijn er alleen al zoveel musea dat je daar flink wat uren kan slijten. In een dag of twee kan je alle prachtige hoogtepunten van de stad wel zien, maar dat betekent niet dat het daarna minder leuk hoeft te worden! Want er is aan restaurants, bars, kroegen en andere uitgaansgelegenheden geen gebrek. Maar mocht je écht alles hebben gezien en nog wat tijd op handen hebben, een hotel Antwerpen is niet ver weg!

Je hotel in Mechelen moet natuurlijk goed bij je passen, zo zijn er een aantal afwegingen die je moet maken… Slaap jij het lekkerst in een rustige buurt iets buiten de stad of wil je middenin het bruisende centrum zitten, zodat je zonder problemen in de late uurtjes thuis kan komen? Ook moet je afwegen voor hoeveel luxe je gaat en wat de ‘sfeer’ van het hotel is. Dat laatste moet natuurlijk aansluiten bij jouw reisgezelschap, met vrienden of familie wil je natuurlijk een ander soort hotel of kamer dan wanneer je met je geliefde op stap bent!

Mooiste bezienswaardigheden van Mechelen

De kleine stad bezit meer bezienswaardigheden dan je op het eerste oog zou denken…

De belangrijkste en meest bijzondere onder de bezienswaardigheden is de Sint-Romboutskathedraal. Het symbolische bouwwerk is wordt gekenmerkt door een niet afgemaakte toren, dit heeft te maken gehad met het rondkrijgen van de financiering. Desondanks heeft de toren zes verdiepingen, niet onaardig voor een onafgemaakte toren. Wanneer je de toren beklimt en het weer laat het toe, kan je Brussel en Antwerpen zien liggen.

Mechelen beschikt nog over veel meer prachtige religieuze bouwwerken zoals de Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek… Je moet er maar opkomen, hè? De bijzondere kerk is wel zeker het bezoeken en dateert alweer uit de zeventiende eeuw. Je vindt in Mechelen nog meer kerken met een soortgelijke naam, zoals de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk en de Onze-Lieve-Vrouw-van-Leliëndaalkerk. Breng ook een bezoekje aan kerken als de Sint Janskerk en de Begijnhofkerk en je bent weer up to date wat betreft de kerken van Mechelen!

Tijdens een citytrip Mechelen mag een bezoek aan het Hof van Busleyden niet ontbreken. Het paleis waar Jeroen van Busleyden, de man achter het Collegium Trilingue en beschermheilige van kunstenaars, jarenlang resideerde. Tegenwoordig heeft het Stedelijk Museum van de stad zich hier gevestigd en daar wordt de hele verzameling kunst van Van Busleyden tentoongesteld. Zonder twijfel het bezoeken waard!

Uiteraard heeft een mooie historische stad zoals Mechelen ook een prachtige Grote Markt en deze vind je natuurlijk in het centrum van de stad. Hier vinden tal van leuke evenementen plaats en het plein wordt omringd door heerlijke restaurants met gezellige terrasjes. Ook vind je, zoals in veel steden, het stadhuis op dit plein. Die van Mechelen is onderverdeeld in drie delen, het Paleis van de Grote Raad, de lakenhal en het belfort. Kies jij voor een hotel in Mechelen dat vlakbij dit plein ligt?

Jouw hotel Mechelen

Het hotel in Mechelen waarin je verblijft is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je trip ernaartoe. Gelukkig beschikt deze hippe stad over een aantal heerlijke hotels.

In tegenstelling tot een hotel Parijs, kan je in Mechelen voor een zacht prijsje in het hart van de stad een hotel boeken, waardoor alles op loopafstand is! In Mechelen heb je daarnaast nog steeds een heel divers aanbod, qua luxe en qua bijbehorende prijs. Zo heb je bij TravelBird al hele betaalbare varianten, maar ook luxere hotels zoals het Novotel, waar je ook nog eens heerlijk kan dineren. Het meest bijzondere hotel van de stad is misschien wel Martin’s Patershof, dit hotel is gevestigd in een prachtige kerk. De ontbijtzaal is overweldigend en beter kan je jouw dag eigenlijk niet beginnen.

Sowieso heeft bijna elk hotel in Mechelen al behoorlijk wat charme dankzij de oude mooie gebouwen in het centrum, waarin veel hotels gevestigd zitten. Met een beetje verbeelding stap je zo een paar eeuwen terug in de tijd. Eigenlijk geen reden om het niet te doen, kijk snel welk hotel het beste aansluit bij jouw wensenlijstje en boek. Wie weet loop jij binnen afzienbare tijd door deze heerlijke stad te banjeren...

Typisch Mechelen

Uiteraard kan je in Mechelen naar een Italiaans of Grieks restaurant gaan, maar de stad heeft ook haar eigen specialiteiten!

Uit een misverstand door wolken en de maan dacht een inwoner van Mechelen in 1687 dat de toren van de kerk in brand stond. Andere inwoners dachten na zijn kreten hetzelfde en de hele stad versnelde naar de kerk om de brand te blussen, echter bleek het gewoon te gaan om de gloed van de maan en was er geen brand. Hierdoor kregen de inwoners van Mechelen de bijnaam ‘Maneblussers’. Een aantal lokale specialiteiten zijn dan ook vernoemd naar de Maneblussers. Maneblussertjes zijn lekker koekjes met gevulde chocolade of glazuur. Ook heeft de stad sinds 2009 een heerlijk stadsbiertje onder de naam ‘de Maneblusser’. Last but not least, in Mechelen wordt er ook veel Mechelse koekoek gegeten en dat mag jij zeker niet missen tijdens je bezoek! Een ideale afsluiting van elke vakantie België.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter