5 aanbiedingen

Hotel New York

Essentieel tijdens je verblijf in the Big Apple zijn je overnachtingen. Boek daarom een fantastisch hotel New York via TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

Ondanks dat je in ‘the city that never sleeps’ bent, is jouw nachtrust wel essentieel. Kies daarom het ideale hotel New York dat perfect aansluit bij wat jij wilt.

Een goede nachtrust is belangrijk, want als jij New York volledig wilt ontdekken heb je flink wat werk voor de boeg. New York is enorm groot en in elke uithoek valt wel iets te ontdekken. Je keuze voor een hotel in New York is niet alleen belangrijk wat betreft de luxe die jij nodig hebt om comfortabel te overnachten, maar ook de wijk is belangrijk. Je wilt natuurlijk het liefst in de buurt zitten die het beste bij je past of die bij je reisgezelschap past. Wanneer je met familie bent wil je misschien in een rustige buurt, met vrienden in het meest bruisende gedeelte en met je geliefde ga je voor romantiek. Wat je ook zoekt, er is een hotel dat er perfect bij je wensen aansluit.

De meeste New York hotels hebben tal van extra opties zoals een heerlijk ontbijt in hun restaurant, maar voor een kleine fooi krijg je ze vast zo ver om een fantastisch ontbijtje op bed te brengen. Echter beschikt deze mooie stad over meer dan genoeg alternatieven, zo is een citytrip New York niet compleet zonder dat je ontbeten hebt met bagels of scrambled eggs met bacon in een lokaal tentje.

Welke buurt het beste bij jou past

Bijna alle buurten zijn het bezoeken om meerdere redenen waard, maar het is fijn als jouw hotel in de buurt ligt die je het leukst vindt, dan heb je de perfecte uitvalsbasis!

Misschien wel de bekendste buurt van New York is Times Square. De buurt is het thuis van het gelijknamige drukke kruispunt met gigantische billboards, op 7 bezienswaardigheden na de meest geïnstagramde toeristische attractie ter wereld. Dit kruispunt wordt niet voor niets vaak het hart of kruispunt van de wereld genoemd. Het is een van de drukst bezochte plekken op aarde, het ligt super centraal en wordt doorkruist door Broadway. Wil je dus naar zo’n spectaculaire broadway show? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier staat shoppen en heerlijk uit eten centraal. Bovendien vind je hier het wereldberoemde Rockefeller Center met de prachtige Rockefeller kerstboom rond de feestdagen. Ben je hier met oud en nieuw, dan kan je jezelf opmaken voor de befaamde “Ball Drop” tijdens de jaarwisseling.

South of Houston, beter bekend als SoHo is misschien wel dé wijk om te shoppen. Je vindt hier niet de wereldwijd bekende namen zoals op Broadway, maar juist upcoming talentvolle modeontwerpers. Net als dat de winkels hier enorm hip en jong zijn, zijn de barretjes en restaurants dat ook. Ook zitten hier te tal van jonge start-ups en mede daarom is New York een van de meest inspirerende steden ter wereld. Wanneer je hier rondloopt lijkt het net of je in een film of serie zit die je meerdere keren hebt gezien. Welke film of serie dat is? Zo’n beetje elke die zich deels in New York afspeelt, want deze buurt zit vol de iconische metalen brandtrappen aan de buitenkant van de huizen!

Heb jij alle films en series over de Italiaanse maffia in New York gezien en ben je reuze benieuwd naar hoe dat er tegenwoordig bij ligt? Breng dan een bezoek aan Little Italy, waan je even Don Vito Corleone uit The Godfather en slurp je spaghetti van je bord in een van de ontelbare Italiaanse restaurants. Als je de echte geschiedenis van deze Italiaanse Amerikanen wilt leren kennen, ga dan even langs bij het Italian American Museum.

In New York wonen is geen goedkope grap, je zou dus denken dat het een en al jetset is… Maar zelfs hier is er nog een duidelijk rijkere regio, de Upper East Side. Het meest chique gedeelte van de stad waar tal van miljonairs resideren. Shoppen kan hier fantastisch, maar vergeet dan geen volle portemonnee mee te nemen! Wanneer je genoeg uitgegeven heb zit je gelukkig zo in het Central Park, waarvoor je geen entree hoeft te betalen!

De iconische bezienswaardigheden van New York

Wat is er eigenlijk niet iconisch voor New York? Waarschijnlijk de bekendste stad ter wereld met een groot aantal net zo bekende bezienswaardigheden.

Misschien wel het bekendst is het Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Het beeld werd ontworpen door Frédéric-Auguste Bartholdi en het beeld herbergt veel symboliek. Zo staat de toorts symbool voor de Verlichting, het tablet voor de onafhankelijkheidsverklaring en de kroon met 7 punten staat voor de zeven zeeën waarover vrijheid verspreid dient te worden. Het beeld zelf is een kleine 47 meter hoog en staat op een even hoog voetstuk, de totale hoogte bedraagt dus zo’n 93 meter. Je kan ervoor kiezen om het voetstuk op te gaan, maar ook kan je helemaal naar boven tot in de kroon voor een fenomenaal uitzicht.

Het Liberty Island bereik je per pond en tijdens deze zelfde toch kom je langs Ellis Island, het immigratie eiland waar miljoenen immigranten aankwamen om hun geluk te beproeven met “The American Dream”. Tegenwoordig vind je op het eiland het immigratiemuseum en kan je zien hoe het voor de mensen destijds was. Je hebt er onder andere een “Wall of Honor” voor immigranten, waar namen van zo’n 600.000 mannen en vrouwen die via Ellis Island immigreerden tentoongesteld worden. Het eiland had als bijnaam ‘The Island of Tears’, omdat veel gelukszoekers niet langs Ellis Islands kwamen en terug naar huis werden gestuurd.

Maar New York beschikt nog over veel meer attracties die je niet mag overslaan tijdens een bezoek… Brooklyn Bridge is de befaamde brug in New York, die je ongetwijfeld al 100 keer hebt gezien op het nieuws, in films of in series, is nog indrukwekkender in het echt. Central Park is waarschijnlijk veel groter dan je je voorstelt en altijd het bezoeken waard. In de wintermaanden is het er volop romantisch en is wandelen puur genieten, in de zomermaanden is het dé plek om te genieten van het heerlijke weer. Klim het Empire State Building met haar 102 verdiepingen voor een fan-tas-tisch uitzicht over New York, bezoek Wallstreet om erachter komen waarom deze stad nooit slaapt en ga langs Ground Zero om je respect te tonen voor een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de twintigste eeuw. Ook Grand Central Station en het Chrysler Building zijn het bezoeken waard!

De zoektocht naar het perfecte restaurant kan een hele klus zijn

Er zijn in New York zo’n 24.000 eetgelegenheden, waarvan bijna 10.000 restaurants… Gelukkig hoef je niet zelf te zoeken naar jouw beste opties!

Je kan in je hotel in New York vast lekker avondeten, maar buiten de deur is een stuk leuker! Misschien wel het meest entertainende restaurant ter wereld is Ellen’s Stardust Diner in New York. Dit energieke en bruisende restaurant is gevuld met serveerster en ander personeel dat geweldig kan zingen. Gedurende het eten word je continue verwend met Broadway-waardige optredens van het personeel en dat terwijl je aan een heerlijke maaltijd zit. Je moet ervan houden maar een ervaring die je nooit zult vergeten is het zeker! Mocht je denken dat de heerlijke kwaliteit van het eten en het bijzondere personeel zorgen voor een gigantische rekening, dat is gelukkig niet het geval. Als er een restaurant waar je absoluut heen moet gaan, is het echt Ellen’s Stardust Diner!

Maar om er nou elke avond heen te gaan, is misschien wat veel van het goede. Gelukkig heb je in New York nog een paar duizend alternatieven. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje: Kubeh, Don Angie en Claro. Kubeh is een heerlijk en gezellig restaurant met een menu vol lekkere gerechten uit het Midden-Oosten, Don Angie is een van de lekkerste Italiaanse restaurants die je vindt en Claro is een gloednieuw Mexicaans restaurant waar je voor een kleine prijs de lekkerste gerechten voorgeschoteld krijgt! Welk restaurant je ook gaat, je zult goed worden ontvangen. New York scoort niet voor niets fantastisch als een van de meest gastvrije steden ter wereld.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter