2 aanbiedingen

Hotel Porto

De niet te omschrijven charme van de mooie stad laat elke toerist verliefd op haar worden. Boek snel je hotel Porto met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

De op een na grootste stad van Portugal is een ware parel. Laat je verrassen door al het bijzonders dat de stad te bieden heeft en kies jouw ideale hotel in Porto.

De geschiedenis van Porto gaat terug tot de periode zo’n 300 jaar voor Christus en daarin heeft het een aantal verschillende heersers gehad. Deze hebben allemaal hun sporen achtergelaten op de prachtige stad Porto van nu. Een bezoek aan de stad is dan ook een reis door de geschiedenis door middel van de prachtige architecturale hoogstandjes van de stad. UNESCO had dat ook door en heeft het oude centrum van de stad zelfs op de Werelderfgoedlijst gezet.

Alle reden dus om je volgende volgende citytrip wat verder van huis te boeken. Kijk in plaats van naar een hotel Brugge eens naar Porto. De keuze van je hotel bepaalt ook grotendeels hoe je jouw bezoek aan de stad ervaart, vandaar dat je hotel in Porto perfect moet aansluiten bij je wensen. Elk hotel heeft haar eigen kenmerken, waardoor de een beter aansluit voor een stel dat op zoek is naar iets romantisch en de ander beter aansluit bij een gezin of groep vrienden. Het ene hotel Porto is authentiek, het ander wat moderner… Ga zo maar door, er zijn veel afwegingen die je moet maken. Gelukkig bestaat het aanbod van TravelBird uitsluitend uit de beste hotels in de stad.

Welke buurt spreekt jou het meest aan?

Dan is het wellicht handig dat jouw hotel Porto ergens bij deze wijk in de buurt ligt, dan rol je zo de gezelligheid in vanuit je bed.

Het historisch centrum van de stad is Ribeira, direct gelegen aan de Douro, en staat op de Werelderfgoedlijst. Het centrum is goed bewaard gebleven en alle charme van vroeger hangt er nog steeds. De mooie gevels van de huizen zorgen voor een fantastisch aanzicht. De buurt zit barstensvol heerlijke restaurants, gemoedelijk kroegen en natuurlijk vol porthuizen! Misschien wel het meest sfeervolle gedeelte van de stad. Loop over de oudste straat van de stad, Bron Taurin en geniet van het gezellige Praça da Ribeira…

Tegenover Ribeira ligt Vila Nova de Gaia, eigenlijk een stad op zichzelf, maar wordt vaak in een adem genoemd met Porto en belangrijker nog, de plaats kan eigenlijk niet ontbreken tijdens een citytrip Porto. Dit kustplaatsje is verantwoordelijk voor het leveren van de wereldberoemde wijn uit Porto: Port! Vila Nova de Gaia is verbonden met Porto door een paar prachtige bruggen en beschikt over prachtige stranden, absoluut het uitstapje waard wanneer je in het prachtige Port bent.

Santo Ildefonso is dé plek om even lekker te gaan shoppen, met Rua Santa Catarina beschikt de wijk over de grootste winkelstraat van Porto. De winkels in deze wijk zijn niet zoals je ze gewend bent, het is allemaal typisch Portugees, net wat gemoedelijker. Ook vind je er heerlijke bakkerijen waar je tijdens het shoppen een lekker broodje kan scoren. Het populairst is het gebied rond de Bolhão-markthal, daar bevinden de meeste winkels zich. Voor de vintage winkeltjes en de wat hippere cafeetjes moet je naar Poveiros, hier komen de kunstenaars van de stad graag bij elkaar.

Porto zit vol met leuke wijkjes en het is onmogelijk om ze allemaal te benoemen, maar de volgende buurten zijn ook zeker het bezoeken waard. Sé en São Nicolau zijn historische buurten waarin je de stad Porto echt ziet en leert kennen zoals ze is. Heerlijke restaurants met gerechten die voornamelijk om vis draaien en geserveerd worden met een lekkere port. Vitória en Cedofeita zitten vol met leuke pleintjes, straatkunst, mooie parken en een bruisend nachtleven met bijvoorbeeld uitgaansstraat Galeria de Paris.

De bezienswaardigheden van het bezienswaardige Porto

Je wilt natuurlijk dat je hotel Porto een beetje in de buurt ligt van de mooie bezienswaardigheden, maar wat zijn die bezienswaardigheden eigenlijk?

Het meest iconische gebouw van Porto moet haast wel Torre dos Clérigos zijn. De 76 meter hoge toren is vanaf bijna overal uit de stad zichtbaar en wanneer je de toren beklimt heb je fenomenale vergezichten over de mooie stad en haar prachtige rivier. Een bezoek aan de imponerende toren moet je natuurlijk wel combineren met een bezoek aan de bijbehorende kerk: Igreja dos Clérigos. De kerk is even adembenemend als de toren zelf.

Misschien wel het meest romantische en mooie plekje van de Porto is Palácio de Cristal met de fantastische tuinen die erbij horen. Het paleis dat voornamelijk uit glas en ijzer bestaat is op zichzelf al een mooi monument, maar het zijn toch vooral de tuinen die het doen. De botanische tuin biedt veel rust tijdens een heerlijke wandeling, een soort mozaïek van kleine tuintjes. Dit samen met verschillende fonteintjes, beelden en olijfbomen zorgen voor een ongeëvenaarde sfeer. Tel daar het fantastische uitzicht over de rest van Porto bij op en je hebt alle ingrediënten voor een droomwandeling.

Een van de oudste monumenten van Porto is de kathedraal Sé, gelegen aan de Terreiro da Sé. De bouw van de kerk duurde lang en het heeft eeuwen geduurd voor ze daadwerkelijk helemaal af was. De kathedraal is samen met het ernaast gelegen klooster zijn absoluut het bezoeken waard. Vanaf buiten net zo mooi als vanuit binnen en bovendien liggen ze op een heuvel, waardoor het uitzicht op de rest van de stad adembenemend is.

Nog twee andere bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn de Maria Pia-brug en Livrario Lello & Irmão. De brug is vooral bekend doordat het dezelfde ontwerper heeft als de Eiffeltoren, Gustav Eiffel de brug lijkt veel op de Ponte Dom Luís, dat is een van de weinige gelijkenissen die deze trip heeft met een citytrip Parijs. De bibliotheek geniet bekendheid omdat het wordt geziens als de mooiste boekhandel ter wereld. Het schijnt dat J.K. Rowling de boekhandel uit de Harry Potter reeks hierop gebaseerd heeft.

De cuisine van Porto

We kennen natuurlijk allemaal de bekende portwijn, maar wat zijn nou de lokale specialiteiten wat betreft etenswaar?

Het zal je opvallen dat Porto vol met bakkerijtjes zit die tot de nok toe gevuld zijn met een gigantisch assortiment aan zoetigheid zoals taarten en gebak. Portugezen zijn ook geen kinderachtige eters, de porties zoetigheid die naar binnen worden gewerkt kan je zien als hele maaltijd. De komende paar uur zal je in ieder geval geen honger meer hebben… Toch meer zin in een kleinigheidje? Wellicht dat pasteis de nata dan beter bij je passen.

Het meeste lokale gerecht dat je kan eten in deze mooie stad is kabeljauw, bacalhau zoals de Portugezen het zelf zeggen. Natuurlijk zijn er duizend verschillende manieren om de vis te bereiden, maar overal in Porto kan je bacalhau bestellen. Toch gek, want deze vissoort bevindt zich helemaal niet aan de Portugese kust en wordt geïmporteerd… Lekker is ‘ie wel! Wacht dus niet langer en boek je hotel in Porto snel. Porto al gezien? Boek dan een van de Malága hotels.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter