5 aanbiedingen

Hotel Praag

De hoofdstad van Tsjechië is een fantastische bestemming in Centraal-Europa. Boek een mooi hotel Praag met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

De Tsjechische hoofdstad heeft een uitzonderlijk aantal sfeervolle en mooie buurten. Van het boeken van een hotel Praag krijg je geen spijt!

Het prachtige Praag ligt in het hart van het Centraal-Europa. In de hoofdstad ga je ongetwijfeld genieten van de vele culturele en historische bezienswaardigheden. De architectuur van de populaire bestemming is werkelijk schitterend. De volgende stijlen zie je veel terug in de gebouwen: barok, gotiek en rococo. Het is niet voor niets dat het historische centrum van Praag in 1992 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De pracht en praal van de Tsjechische hoofdstad zorgen ervoor dat de stad bij veel reizigers op de radar staat. Steeds meer toeristen vinden hun weg naar het magnifieke Praag. Volgens de cijfers van Czech Statistical Office bezochten maar liefst zeven miljoen mensen de stad in 2016. Het aantal is tussen 2015 en 2016 met ruim 7% gegroeid. Tijdens je verblijf in een hotel Praag merk je dat de stad er alles aan doet om de groei nog meer te stimuleren. Zo worden er veel evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse paasfeest en het bierfestival. Heb je zelf al een datum in gedachten om Praag te ontdekken?

Praag heeft vele diverse en leuke buurten. In Staré Město vind je de meest populaire trekpleisters van de stad, met onder andere het sublieme Raadhuis, het Astronomische uurwerk en de wondermooie Sint-Nicolaaskerk. Ook de andere buurten beschikken over veel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Denk hierbij aan het adembenemende Wallensteinpaleis in Malá Strana, het indrukwekkende Kafka monument in Josefov of de Praagse burcht in Hradčany. In de Tsjechische hoofdstad kijk je je ogen uit! De hotels in de verschillende buurten van Praag zijn bovendien comfortabel en goed uitgerust. In 2016 zijn er ruim 16 miljoen overnachtingen geboekt en dat aantal gaat volgens de voorspellingen alleen maar toenemen. Ga snel op zoek naar jouw droomhotel in Praag! Wil je liever naar een warmere bestemming? Misschien is een hotel Lissabon dan een leuk idee!

Buurten in het centrum

Boek een hotel Praag in het magnifieke centrum!

Een verblijf in de wijken Staré Město en Malá Strana bieden je de kans om veel uitzonderlijke bezienswaardigheden te bezoeken. Waar wacht je nog op?

Het oude centrum, oftewel Staré Město, is een prachtige en autovrije buurt. De grootste trekpleister van de wijk is het oude stadsplein. Hier vind je het charmante Raadhuis met het Astronomische uurwerk van Praag, de wondermooie Týnkerk en de schitterende Sint-Nicolaaskerk. Bewonder de adembenemende architectuur van de stad met haar gotische en barokke elementen. Ook de sublieme handelspanden en de vele gezellige terrasjes maken onderdeel van het fantastische stadsplein. In de Oude Stad wordt er bovendien alles aan gedaan om het bezoek voor toeristen onvergetelijk te maken. Leuke straatmuzikanten, mooie koetsen, verklede ridders, fascinerende wijnkelders… De sfeer in Staré Město is uniek! Als je voor een hotel Praag kiest in het historische centrum, dan is het aan te raden om een bezoekje aan het Kinskýpaleis te brengen. Het sierlijke en koninklijke gebouw met de roze gepleisterde voorgevel is te uniek om niet gezien te hebben. Staré Město is een wijk die door haar centrale ligging en de uitzonderlijke bezienswaardigheden zeer geschikt is voor een verblijf in Praag.

Vanaf Staré Město loop je via de wereldberoemde Karelsbrug de aantrekkelijke buurt Malá Strana binnen. De pittoreske wijk vind je namelijk aan de andere kant van de rivier de Moldau. Als je hier verblijft, dan overnacht je dichtbij majestueuze paleizen, attractieve parken en barokke gebouwen. Maak beslist een wandeling door de idyllische tuinen van het prachtige Wallensteinpaleis. De barokke tuin is op een schitterende en geometrische manier aangelegd. Dit is de plek bij uitstek waar je even tot rust kunt komen! Het is bovendien leuk om te weten dat veel van de voortreffelijke beelden in de grote tuin gemaakt zijn door de Nederlandse kunstenaar Adriaen de Vries. Na het paleis is het een goed idee om naar de Petrin Toren te gaan. Vanaf het iconische stalen bouwwerk - dat veel op de eiffeltoren lijkt - heb je een subliem uitzicht over de stad. De mooie klim van de 299 traptreden is het dubbel en dwars waard!

Andere buurten

Praag heeft nog veel meer te bieden!

De Tsjechische hoofdstad heeft nog veel meer buurten die zeer geschikt zijn voor een aangenaam verblijf. Kies je voor een hotel in de historische wijk Josefov of verblijf je liever in het betoverende Hradčany?

Ten noorden van Staré Město vind je de Joodse wijk Josefov. De uitstraling van deze buurt is niet hetzelfde als in de andere delen van Praag. Je merkt namelijk al snel dat Josefov een belangrijke rol heeft gespeeld voor de Joden. Je raakt geheid onder de indruk van de bijzondere sfeer! Als je kiest voor een hotel Praag in Josefov, dan kun je gemakkelijk de vele populaire attracties van de buurt ontdekken. Begin bijvoorbeeld met het doorlopen van de adembenemende Pařížská winkelstraat. De statige en brede modestraat staat vol met leuke winkels, charmante boetiekjes en intrigerende ateliers. Het is al zeer vermakelijk om hier alleen rond te kijken! Na het shoppen kun je jouw ontdekking van Josefov voortzetten bij de Maisel Synagoge. De sublieme neogotische stijl van het religieuze gebouw is werkelijk sensationeel. Binnen de synagoge leer je meer over de treurige, maar fascinerende Joodse geschiedenis in Tsjechië. Tot slot moet je het Kafka monument gezien hebben. Op een schattig pleintje voor de Spaanse Synagoge staat een uitzonderlijk standbeeld van Franz Kafka. De begaafde schrijver is door de jaren heen uitgegroeid tot een icoon in de Joodse geschiedenis. Bovendien zijn veel van de bezienswaardigheden in Praag verbonden aan Franz Kafka. Wil je nog meer leren over de geschiedenis van de Joden in Europa? Combineer Praag dan met een citytrip Warschau!

Als je op zoek gaat naar een hotel in de hogere gelegen gebieden van Praag, dan is Hradčany een uitermate geschikte buurt. De wijk bevindt zich ten westen van Malá Strana en ligt dus enigszins buiten het centrum. In Hradčany ligt de magnifieke Praagse Burcht, een van de populairste toeristenattracties van de Tsjechische hoofdstad. Doordat de wijk op een heuvel ligt, heb je bovendien een indrukwekkend uitzicht over de stad. De Praagse Burcht is met ruim 7,5 hectare het grootste kasteelcomplex ter wereld. Hradčany heeft je echter nog veel meer te bieden: de wondermooie St. Jorisbasiliek, de fenomenale St. Vituskerk en het schitterende Strahovklooster. Naast de culturele gebouwen is het eveneens aan te raden om een wandeling door het Gouden Straatje te maken. In het smalle en knusse steegje werkten vroeger veel goudsmeden en alchemisten. Tegenwoordig wordt de straat gevuld met leuke winkeltjes en souvenirshops. Ook vind je hier het voormalige huis van Franz Kafka. Je merkt het al, Hradčany is een uitzonderlijke wijk!

Festiviteiten

De inwoners van Praag weten hoe ze indruk op je kunnen maken!

In de Tsjechische hoofdstad worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd. Het is daarom misschien wel leuk om de agenda van Praag in de gaten te houden!

Ben je dol op Pasen? Dan gaat je hart zeker sneller kloppen van een paasweekend Praag! De inwoners van de stad pakken groot uit om het feest ieder jaar weer een succes te maken. Een bezoek aan de paasmarkten op Oudestadsplein en Wencesplein brengen je meteen in de stemming. De kraampjes verkopen allemaal mooie dingetjes, zoals rieten mandjes, nuttige houten gebruiksvoorwerpen (bijvoorbeeld lepels of onderzetters) en gedecoreerde paaseitjes. Je gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet met lege handen weg! Daarnaast moet je op de paasmarkten de heerlijke Praagse versnaperingen proeven. Probeer bijvoorbeeld het zalige Tsjechische paasbrood, de magere pizza Langose en de verrukkelijke zoete Trdelnik. Je gaat er beslist van smullen! Het paasfeest in april is absoluut een goede reden om een hotel in Praag te boeken! Hou je heel erg van Pasen? Beleef het feest dan ook eens tijdens een weekendje Londen. Het zoeken van paaseieren in de Kew Gardens is namelijk een hele leuke ervaring!

Sinds 2008 wordt er in Praag een jaarlijks bierfestival gehouden. Het grote gastronomische evenement duurt maar liefst 17 dagen. In de vroege zomer, tussen mei en juni, kun je in Praag genieten van het Tsjechische antwoord op het Duitse Oktoberfeest. Dit is je kans om meer dan 100 diverse biermerken te proeven, die natuurlijk in speciale en bijbehorende glazen worden geserveerd. De vorige edities van het Tsjechisch bierfestival trokken gemiddeld ongeveer 180.000 bezoekers. Het feest geeft je gelijk de kans om goed kennis te maken met Praagse gebruiken en gewoonten. Zo zul je bediend worden door jongens en meisjes in prachtige en typische nationale kostuums. Neem ook de kans om je te mengen onder de lokale bevolking, want de inwoners van Praag zijn zeer warmhartig en behulpzaam. Het is niet voor niets dat Praag in de top 100 van de meest gastvrije steden ter wereld staat!

Praag heeft in ieder geval veel leuke verrassingen voor je in petto. Op ieder moment van het jaar is de stad bijzonder sfeervol en gezellig. Het neemt iets langer dan een uur om naar Tsjechische hoofdstad te vliegen en dat is natuurlijk goed te doen. Ga snel het avontuur aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter