2 aanbiedingen

Hotel Reykjavik

Kies het perfecte hotel Reykjavik uit de selectie van TravelBird voor een onvergetelijke reis en een heerlijke nachtrust!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Je zult niet teleurgesteld worden tijdens jouw verblijf in een hotel in Reykjavík! De IJslandse hoofdstad is namelijk van alle markten thuis en heeft voor geschiedenisliefhebbers, natuurliefhebbers en kunstliefhebbers ontzettend veel te bieden!

Ben jij toe aan een vakantie waarbij je heerlijk kunt ontspannen en ook nog eens veel kunt zien en doen? Tijdens een bezoek aan Reykjavík zul je je geen seconde vervelen, zo zijn er talloze fantastische bezienswaardigheden en is er voor iedereen wat te doen! Tegelijkertijd is het modern en traditioneel, natuurrijk en stedelijk, rustig en geanimeerd: de IJslandse hoofdstad is een stad van prachtige contrasten. Sommigen zullen de moderne architectuur van de Harpa-concertzaal waarderen, de gebouwen bedekt met graffiti uit de steile straatjes en de trendy bars in het stadscentrum, terwijl anderen de oude huizen met kleurrijke daken liever zullen bewonderen en het noorderlicht willen aanschouwen.

Vroeger was IJsland een afgelegen eiland waar nooit iemand kwam. Dit is inmiddels veranderd en ontvangt het land jaarlijks steeds meer toeristen. De 2,2 miljoen toeristen die in 2017 Reykjavík bezochten, genoten van de kwaliteit van het leven in 's werelds meest noordelijke hoofdstad. Reykjavík is dan ook een van de schoonste en veiligste steden ter wereld! De 130.000 inwoners laten je graag hun verborgen schatten zien en hun cultuur ervaren. In deze gastvrije stad kun je met een warm gevoel genieten van al het moois wat het te bieden heeft en het beste halen uit jouw vakantie in IJsland!

Reykjavík: een culturele stad

Na een goede nacht doorgebracht te hebben in een hotel in Reykjavík kun je de historische bezienswaardigheden van de hoofdstad ontdekken. Het lange en fascinerende verleden van Reykjavík kun je dan ook goed terug zien in de stad.

Reykjavík is een iconische plek in de geschiedenis van de Koude Oorlog geweest. Je zult sporen van dit zware en ontroerende verleden in de stad vinden. Höfdi House is bijvoorbeeld een van de beroemdste historische locaties van IJsland. Het is in deze voormalige zetel van het consulaat van Frankrijk waar de Reykjavík-top werd gehouden, wanneer presidenten Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov ontmoette elkaar in het midden van de Koude Oorlog. De bedoeling van de ontmoeting was om het aantal kernwapens terug te brengen en zo een eind te maken aan de oorlog. Liefhebbers van geschiedenis zullen blij zijn met Reykjavík, deze werd namelijk ook nog is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2000.

Als er een iconisch oriëntatiepunt is, is het Hallgrímskirkja. Je zult deze Lutherse kerk niet missen, met een hoogte van 74,5 meter. Gelegen op de top van een heuvel heerst deze atypische constructie over de hoofdstad. Je kunt vanaf de klokkentoren genieten van een 360 gradenuitzicht over de hele stad. De geometrische en speciale vorm herinnert zowel aan de vorm van de hamer Thor, de god van de donder in de Noorse mythologie. Na 41 jaar werk is in dit bijna futuristische gebouw een orgel van 5200 pijpen geïnstalleerd: zeker een bezoekje waard. Tijdens een citytrip naar Reykjavík kunnen cultuursnuivers zich helemaal uitleven!

Reykjavík: een stad rijk aan natuur

Reykjavík is misschien een hoofdstad, maar de natuur is overal aanwezig. Open de ramen van jouw hotel in Reykjavík en voel de frisse lucht van besneeuwde bergtoppen en vulkanische landschappen!

Reykjavík is omgeven door groen! Het is dan ook niet voor niets dat het werd verkozen tot groenste stad van de wereld in 2018 door TravelBird. De hoofdstad heeft slechts 121.000 inwoners, maar biedt meer dan 410 vierkante meter groene ruimte per inwoner, waardoor het de ideale bestemming is om stad en natuur te combineren. Zo vind je altijd wel een park of tuin dichtbij jouw hotel in Reykjavík, waar je kunt wandelen en genieten van de beroemde massief van Esja en het noorderlicht. Laugardalur Park is de perfecte plek om een ​​frisse neus te halen midden in de hoofdstad. Je vind er een botanische tuin, een wildpark en zelfs warmwaterbaden! Reykjavík staat bekend om zijn geothermische activiteit en zijn warmwaterbronnen. Je kunt lekker zweven in de bronnen van melkachtig blauw water en turkoois terwijl je het IJslandse landschap aanschouwt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de beroemde Blue Lagoon nabij het vliegveld. Voor jouw vertrek zou het zonde zijn om hier niet langs te gaan!

Je zult de Grótta vuurtoren ook niet kunnen missen, vanwaar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de stad, de bergen en de oceaan. Bij zonsopgang en zonsondergang wordt dit kleine hoekje een waar paradijs. De gelukkigen kunnen op heldere winternachten zelfs aurora borealis bewonderen vanuit de vuurtoren, ook een bekend fenomeen tijdens een vakantie in Lapland. Je kunt tegelijkertijd zelfs je tenen laten weken in een kleine hete bron bij de vuurtoren. En als je zeebenen hebt, ga dan aan boord van een boot naar het eiland Videy. Natuurliefhebbers zullen blij zijn op dit eiland, het is hier zowel rustig als wild. En het is nog niet voorbij! Het eiland is ook kenmerkend in de geschiedenis omdat het ruïnes van de tijd van de kolonisatie herbergt. De kerk van dit kleine eiland is een van de oudste van het land. Tegenwoordig is Videy vooral bekend om zijn Imagine Peace Tower, ingehuldigd in 2007. Dit artistieke project is geregisseerd door Yoko Ono; zij wilde hulde brengen aan haar man John Lennon. Het is een toren van licht die op bepaalde tijden van het jaar tussen 9 oktober en 8 december, lichtstralen de lucht in schijnt en schrijft: "Stel je voor vrede". Als je fan bent van John Lennon, is een bezoekje aan de John Lennon Wall tijdens een citytrip naar Praag een echte aanrader

Reykjavík: een stad van kunst

De lijst met artiesten die hun talenten in de hoofdstad hebben vertoond is lang! In musea of ​​op straat: kunst is overal te zien in Reykjavík!

Shijnt de zon en wil je jezelf liever niet opsluiten in een museum? Loop rond in de stad terwijl je je hoofd opheft om je culturele horizon te verbreden! In de buurt van je hotel in Reykjavík en de rest van de stad zul je verrast worden door vele verborgen schatten. IJslandse sculpturen zie je overal om je heen! De Sun Voyager, gelegen aan de rand van de oude haven van de stad, spreekt veel reizigers aan. Het is beter om van bovenaf naar het werk te kijken om te begrijpen wat beeldhouwer Jón Gunnar wilde vertegenwoordigen: een vikingschip dat op weg was naar de zon. Sterker nog, dit stalen beeld symboliseert de verleiding van het avontuur, het verlangen om te ontdekken en de realisatie van de eigen dromen. Het zal moeilijk zijn om de perfecte hoek te vinden om een ​​van de meest gefotografeerde monumenten van Reykjavík op beeld te zetten. Als je nog meer sculpturen wilt zien, ga dan langs de tuin gewijd aan Einar Jonsson, deze staat namelijk bol van de sculpturen! De werken van de meest getalenteerde en innovatieve kunstenaars van IJsland worden tentoongesteld in dit park. Aan sommige van deze sculpturen hebben de kunstenaars meer dan 10 jaar gewerkt!

Reykjavík is nog niet klaar met indruk op je te maken! Straatkunstwerken zullen ook overal om je heen te zien zijn. Langs de zeer populaire straat Laugavegur zijn er nog meer fresco's van graffiti aan weerszijden van de kleine kraampjes. Sommige zijn min of meer verborgen terwijl anderen gelijk opvallen. Een van de meest beroemde straatkunstwerken bevindt zich in het historische oude havengebied. De Australische kunstenaar Guido Van Helten bedekte een verlaten gebouw met enorme fresco's met scènes uit Jean-Paul Sartre's stuk 'Huis Clos'.

Als je nog meer hedendaagse kunst wilt bewonderen, ga dan naar de beroemde Harpa. Een echt staaltje van moderne architectuur; de gevel van het gebouw bestaat uit ramen van verschillende groottes en verschillende neigingen om een ​​indruk van helderheid te creëren. Dit gebouw is gewoonweg magisch! Het is niet voor niets dat het Harpa gebouw in 2013 de Mies Van der Rohe Award van de Europese Unie won. De akoestiek van de binnenzaal is bewerkt om het IJslands Symfonieorkest te hosten en de Nationale Opera. Ook een goede optie voor de kunstliefhebbers onder ons is een stedentrip naar Warschau!

Het is wel duidelijk dat je tijdens een bezoek aan Reykjavík niet alleen heerlijk tot rust kunt komen in een prachtig hotel, maar ook nog eens ultiem kunt genieten van cultuur, natuur en kunst. Laat je door TravelBird meenemen naar deze prachtige stad en geniet van al het moois wat het te bieden heeft!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter