aanbiedingen

Hotel Schiermonnikoog

Steeds meer badgasten en toeristen weten het fenomenale Waddeneiland te vinden! Een hotel Schiermonnikoog boek je echter alleen met TravelBird!
Bekijk meer:

Wil je lekker uitwaaien op één van de mooiste Nederlandse eilanden? Een hotel Schiermonnikoog is precies wat je zoekt!

De prachtige Waddeneilanden van Nederland liggen in de Noordzee. Hoewel Texel het meest bekende en het grootste eiland is zijn de andere eilanden ook ontzettend tof om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld eens op vakantie Nederland op Terschelling, Ameland of Vlieland! Ook Schiermonnikoog is één van de eilanden waar je zeker eens naar toe moet gaan. Dit eiland behoort tot de provincie Friesland en is wat betreft inwoneraantal de kleinste gemeente van Nederland. Derhalve is het niet heel gek dat Schiermonnikoog vooral van toerisme leeft. Voor een hotel Schiermonnikoog is er dus een ruim aanbod. Volgens de cijfers van het CBS werkt meer dan 30% van de inwoners in de toeristische sector. Schiermonnikoog heeft bovendien het hoogste percentage (circa 37,5%) vestigingen in de toeristische sector ten opzichte van het totaal aantal commerciële vestigingen. De schitterende badplaats wordt jaarlijks door ruim 300.000 bezoekers opgezocht. Voor zo’n klein eilandje zijn dat zeker geen slechte cijfers! Wil je te weten komen waarom toeristen massaal naar Schiermonnikoog afreizen? Boek dan vlug een mooi hotel Schiermonnikoog en ontdek het zelf!

De highlights

Wat moet je precies gezien hebben?

De prachtige rode vuurtoren, het boeiende Bezoekerscentrum en het sublieme Bunkermuseum Schlei zijn al redenen genoeg om naar Schiermonnikoog af te reizen. Ga snel op pad!

Wandel vanuit je hotel in een noordwestelijke richting naar het Vuurtorenpad. Hier kom je namelijk de schitterende rode vuurtoren tegen. Het schitterende bouwwerk is in de 19e eeuw op verzoek van Koning Willem III op het eiland geplaatst om het scheepsverkeer te begeleiden. Je zult bovendien merken dat de vuurtoren nog steeds actief gebruikt wordt. Op Schiermonnikoog staat ook een witte vuurtoren, maar deze is niet meer in gebruik. Oorspronkelijk werden beide vuurtorens namelijk gebruikt om de boten te seinen. Tegenwoordig is dit door de technologische ontwikkelingen echter mogelijk om dit slechts met één toren te doen. De toren merk je al van een verre afstand op, want met een hoogte van 37 meter steekt het rode gebouw boven alles en iedereen uit. Dat is enigszins ook wel handig; zo heb je namelijk een gemakkelijk en herkenbaar oriëntatiepunt op het eiland. Kom de toren snel bekijken en boek een subliem hotel Schiermonnikoog! Heb je een grote passie voor vuurtorens? Misschien kun je dan een gezellig uitstapje naar Schiermonnikoog met een hotel Nederland op Ameland combineren, want ook op het andere Waddeneiland staat een sublieme vuurtoren: de Bornrif. Waar wacht je nog op?

Op het eiland ben je als cultuursnuiver eveneens op je plek. Er zijn namelijk buitengewoon interessante musea. Begin bijvoorbeeld bij het fascinerende Bezoekerscentrum aan de Torenstreek in het centrum van de badplaats. In dit culturele huis maak je kennis met de verschillende landschappen die je op het eiland kunt vinden. Denk hierbij aan de polders, de bossen en de duinen. Zo krijg je meteen een goede indruk van wat je op het eiland allemaal tegenkomt. Bewonder de prachtige natuurbeelden, de schitterende aquariums en de cultuurhistorische exposities. Het Bezoekerscentrum gaat je absoluut inspireren om nog meer van het adembenemende eiland te ontdekken! Een ander museum waar je zeker even langs moet gaan is het Bunkermuseum Schlei. De bunker vind je in het noorden van Schiermonnikoog en de oude schuilkelder speelde een grote rol in de Tweede Wereldoorlog. Laat de kans niet schieten om de bijzondere verzamelingen en boeiende tentoonstellingen van het museum te bestuderen. Het Bunkermuseum Schlei leert je veel bij over het versturen en ontvangen van radar- en radiosignalen waar de bunker voor gebruikt werd.

De fabuleuze natuur

Op Schiermonnikoog voel je je echt op vakantie!

De flora en fauna van het Waddeneiland is fenomenaal! Laat je betoveren door de fantastische landschappen van Schiermonnikoog!

Wist je dat het hele eiland Schiermonnikoog in 1989 is uitgeroepen tot Nationaal Park? Slechts 20 andere natuurgebieden in Nederland hebben deze eervolle betiteling gekregen! Dat is alvast een goede reden om naar het eiland af te reizen! Ontdek de diversiteit aan landschappen, de exceptionele vogelsoorten en de unieke plantensoorten. Neem een fotocamera mee, want je hebt hier de mogelijkheid om fraaie beelden vast te leggen! Kies ervoor om een adembenemende wandel- of fietstocht door de landschappen te maken en laat je verrassen door de pracht van de Nederlandse natuur op de Waddeneilanden. Mooie duinen, uitgestrekte stranden, de Westerplas… Op Schiermonnikoog kijk je je ogen uit! Hou je van het ontdekken van fantastische Nederlandse natuurgebieden? Ontdek dan ook eens de groene omgevingen van Twente aan de hand van een hotel Enschede!

De Waddenzee, het watergebied tussen de Waddeneilanden en het vasteland van Nederland, staat sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat is niet voor niets, want het uitzonderlijke getijdenlandschap staat met recht in het lijstje van de meest aansprekende natuurgebieden op aarde. Als vogelliefhebber ben je op Schiermonnikoog op het juiste adres, want meer dan 10 miljoen trekvogels maken jaarlijks gebruik van het Waddengebied. Heb je al een goede verrekijker aangeschaft? Die komt dan zeker van pas, want de unieke vogelsoorten wil je natuurlijk op het detail na bekijken. Ook voor de flora en fauna liefhebbers heeft het eiland ontzettend veel te bieden. Ruim 10.000 verschillende planten en dieren leven hier zowel op het land als in het water. Je gaat absoluut versteld staan dat je deze prachtige natuur op Nederlands grondgebied tegenkomt! Wacht niet langer en boek snel een subliem hotel Schiermonnikoog!

De verschillende cuisines

Wat zijn de restaurants die je echt geprobeerd moet hebben?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar je aangenaam kunt tafelen op Schiermonnikoog. Gelukkig is een ruime keuze aan geweldige restaurants!

Wil je genieten van de specialiteiten van Schiermonnikoog? Dan hoef je niet langer na te denken, want het uitmuntende Ambrosijn voldoet dat aan al je wensen! Loop vanuit je hotel naar de rand van het dorpscentrum en laat je verrassen door het geweldige restaurant. Zodra je binnenkomt, voel je je al thuis, want het interieur ziet er hoogstwaarschijnlijk net zo vertrouwd uit als je eigen huiskamer. De sfeer is zeer ongedwongen, aangenaam en knus! Begin je culinaire ervaring met één van de voortreffelijke voorgerechten zoals verse oesters, verrukkelijke tartaar van kalf met zilte groenten of gepocheerde boerenkip. Loopt het water je al in de mond? Wacht dan nog even op de hoofdgerechten, want die zijn eveneens subliem! Kies bijvoorbeeld voor de hemelse risotto van spelt, de behaaglijke lasagne met cantharellen of de lokale groene groenten uit De Pluktuin. Ambrosijn voldoet beslist aan al je culinaire wensen!

Er zijn nog veel andere fraaie restaurants waar je eveneens heerlijk kunt lunchen en dineren. Ga bijvoorbeeld naar De Marlijn als je zin hebt in een ietwat chiquer te tafelen, breng een bezoek aan de Tox Bar als je op zoek bent naar een walhalla van visgerechten of laat je verleiden door de sensationele vegetarische gerechten van Het Noorderlicht. Waar je ook voor kiest, in Schiermonnikoog ga je absoluut genieten van de diverse keukens! Wil je nog meer restaurants in Nederland uitproberen? Kijk dan ook eens naar een hotel Alkmaar! Laat je verwennen door de overheerlijke visgerechten van Het Witte Huis of ervaar de Japanse keuken bij Daikichi. Net als op Schiermonnikoog gaan de restaurants van Alkmaar je zeker bekoren!

Schiermonnikoog is één van de Waddeneilanden die je absoluut gezien moet hebben. De fenomenale flora en fauna, de leuke bezienswaardigheden en de geweldige restaurants zorgen ervoor dat je het eiland nooit meer zult vergeten. Prik snel een datum!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter