5 aanbiedingen

Hotel Sevilla

Boek snel een hotel Sevilla bij TravelBird! Spanje zit vol steden als deze die zich perfect lenen voor een heerlijke citytrip.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

Sevilla is een stad die elke toerist minimaal één keer bezocht moet hebben, daarom begint jouw zoektocht naar een hotel in Sevilla hier!

Sevilla is een van de grootste en een van de mooiste steden van Spanje, het oude centrum van de stad bezit maar liefst drie monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit geeft aan hoe rijk de historie van de stad is en een bezoek aan Sevilla is dan ook een ware reis door de tijd. De stad werd opgericht door Romeinen, heeft Moslim heerschappij gekend en werd een economisch centrum in Spanje nadat Amerika ontdekt werd. De haven van de stad was de belangrijkste handelshaven wat betreft handel met Amerikaanse nederzettingen. De eerste reis om de wereld werd zelfs aangevangen in deze haven, door Ferdinand Magellan. Een citytrip Sevilla is dus niet alleen prachtig, maar ook cultureel verrijkend.

Je hotel in Sevilla kan je trip naar de stad maken, maar ook kraken. Het hotel waarin je verblijft moet van jouw fantastische trip ook een rustgevende trip maken. Bovendien heb jij je rust ‘s nachts nodig om de dag erna weer met volle energie de stad te kunnen ontdekken. Het aanbod van TravelBird is groot en enkel gevuld met de beste hotels, toch dien je zelf nog het een en andere af te wegen voor je jouw hotel Sevilla kiest. Wil je een authentiek hotel of vind je modern mooier? Wanneer je met een geliefde de stad bezoekt, ben je natuurlijk meer op zoek naar een romantisch hotel dan wanneer je met het gezin of met vrienden of vriendinnen er bent. Wat je wensen ook zijn, wat je reisgezelschap ook is, er is een hotel in Sevilla dat er perfect bij past.

De mooiste en gezelligste buurten van de stad

Sevilla is een grote stad, dus het kan even zoeken zijn waar je moet beginnen. Hieronder vind je de leukste buurten, die je zeker even moet bezoeken!

Zoals zo’n beetje elke stad heeft ook Sevilla een mooi historisch centrum. Wat het centrum van Sevilla onderscheidt zijn de statige maar mooie gebouwen, smalle winkelstraatjes, enorme pleinen en fabelachtige kerken. Een van de mooiere pleinen van de stad is Plaza de San Francisco, hier vind je het mooie stadhuis van de stad. Ook ligt een van de mooiste paleizen van Sevilla in het centrum, namelijk Casa de Pilatos. Kerkliefhebbers komen aan hun trekken in de prachtige Iglesia del Salvador, deze kerk werd op de bouwstenen van een moskee gebouwd nadat de moslims macht over de stad hadden verloren.

Toch, als je ergens écht weg kan dromen naar het verleden, is dat wel Santa Cruz. De vroegere Joodse wijk is een van de mooiste van de stad dankzij alle historische gebouwen en plein, die historie is echter niet altijd heel rooskleurig. Toch is het enorm interessant om de geschiedenis te leren kennen en bovendien is het er tegenwoordig onwijs gezellig. Het hoogtepunt van de wijk moet toch wel Catedral de Santa Maria de la Sede zijn, een van de grootste gotische kathedralen ter wereld.

Wie naar Spanje komt, is stiekem toch ook wel een beetje op zoek naar tapas. Een wijk die vol zit met gezellige tapasbarretje is El Arenal. Vroeger floreerde deze buurt door alle zeelieden die na aankomst hier op zoek gingen naar restaurants en kroegen, uit dat tijdperk stamt ook de Torro del Oro. In het Nederlands betekent dat de Gouden Toren en deze zou dan ook dienst hebben gedaan als opslagplaats voor al het goud.

De historische overblijfselen lijken niet op te houden in Sevilla, met Maria Louisa heeft de stad nóg zo’n prachtige buurt. De buurt kom je het mooist binnen via het prachtige Parque Maria Luisa, dit park leidt je naar het enorme Plaza de España… Een betere entree bestaat er bijna niet. Het enorme plein is wat je van Spaanse pleinen verwacht, het filmachtige plein zit vol fonteinen, kanaaltjes en uiteraard lopen er nog steeds paarden met wagens. Hier wordt de Spaanse geschiedenis trots in en uitgeademd, je kan er alleen komen via de vier bruggen die symbool staan voor de vier Spaanse koninkrijken uit het verleden en elke provincie in Spanje heeft haar eigen keramieken altaar hier.

Als je op zoek bent naar de wijk die het meest bruist om eens lekker te gaan stappen, dan ben je in Alameda aan het juiste adres. Deze buurt zit barstensvol leuke terrasjes en er heerst een studentikoze sfeer, wat ervoor zorgt dat de kroegen tot in de late uurtjes open zijn. Ook vind je in deze buurt de bijzondere Metropol Parasol, die in groot contrast staat met de rest van de stad op gebied van architectuur. Ondanks dat je het hier totaal niet verwacht, is het wel heel mooi en past het op de een of andere manier toch. Zo’n bouwwerk verwacht je eerder tijdens een van de Dubai reizen.

De mooiste bezienswaardigheden

Welke bezienswaardigheden zijn het zien nou écht waard? Daar helpen we je graag bij.

Fier op nummer één van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla staat ongetwijfeld het historische koninklijk paleis van de stad, Alcázar. Vandaag de dag is de koninklijke familie er nog steeds gehuisvest en dat is niet zo raar, het is een fenomenaal en fabelachtig paleis. Gelukkig heeft de familie slechts een deel van het paleis nodig en is de rest open voor het publiek, bijvoorbeeld de prachtige patio de las Doncellas en de tuinen van het paleis.

Een van de meest herkenbare bouwwerken van de stad is de klokkentoren Giralda. Deze is gelegen tussen de patio de los Naranjos en de Maria de la Sede kathedraal in. De eeuwenoude klokkentoren wordt ‘s avonds volledig verlicht, waardoor hij nog meer opvalt. Mocht je benieuwd zijn naar de tijd, bezoek de toren dan… Er hangen maar liefst 25 klokken in de toren. Alsof dit allemaal nog niet genoeg reden is om de toren te bezoeken, kan je hem ook nog eens beklimmen en dat verschaft adembenemende vergezichten over de stad.

Ondanks dat ze al genoemd zijn, verdienen Plaza de España, Torro del Oro en Santa Cruz nog een vermelding wat betreft bezienswaardigheden. Deze prachtige bouwwerken en wijk mogen écht niet ontbreken aan je bezoek aan Sevilla. Sterker nog, ze zouden eigenlijk aan geen enkele vakantie Spanje mogen ontbreken.

De specialiteiten van Sevilla

De Spaanse keuken is ons Belgen niet onbekend, maar wat is er nou zo speciaal vaan de keuken van Sevilla?

We kennen de meeste Spaanse gerechten maar al te goed, paella is voor veel mensen maandelijkse kost en andere gerechten zoals de tortilla (de spaanse omelet, voor echte tortilla’s kan je beter een rondreis Mexico boeken), gazpacho en crema Catalana worden meer dan eens in de zoveel tijd gegeten. Elke streek heeft natuurlijk zijn eigen varianten en zijn eigen specialiteiten.

In Sevilla is dé absolute lokale specialiteit Champiñones al Estilo de Sevilla, wat letterlijk betekent ‘champignons op z’n Sevilliaans’. Maar Sevilla is natuurlijk ook de hoofdstad van de regio Andalucía en daar komen nog meer heerlijke gerechten vandaan. De belangrijkste culinaire uitvinding van de regio is natuurlijk de wereldberoemde tapas en dat is in Andalucía dan ook altijd nét wat lekkerder. Verder is men er dol op Buñuelde Fresones (in sherryboter gebakken aardbeien) en uiteraard de eerder genoemde gazpacho. Dus wacht niet langer en boek snel een hotel Sevilla!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter