4 aanbiedingen

Hotel Venetië

Heel veel bijzondere steden zoals de stad van het water heb je niet… Boek daarom snel een hotel Venetië bij TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Jouw bezoek aan deze mooie stad moet natuurlijk perfect zijn. Daarom is de keuze voor jouw hotel in Venetië van essentieel belang.

Brugge wordt wel eens het Venetië van het noorden genoemd, dit heeft echter niks met de stadskanalen te maken maar met het feit dat de twee steden handelsrivalen waren in de middeleeuwen. Dus een citytrip Venetië is absoluut niet hetzelfde als een citytrip Brugge. Of je nou voor een korte trip naar Venetië hebt gekozen of dat je er tijdens een langere reis eventjes stopt, je zal ergens moeten overnachten. Gelukkig is een hotel in Venetië vinden niet zo lastig, dus aan een goede nachtrust komen is geen probleem. Die slaap heb je overigens hard nodig om alle bijzondere indrukken van je bezoek een plekje te geven en om weer opgeladen de Venetiaanse gondels in te stappen. Daarom is het van belang om af te wegen of je graag in het actieve centrum van Venetië wilt slapen of dat je liever hebt dat jouw hotel in Venetië wat buiten dat centrum ligt, voor een wat rustigere nachtrust.

Venetië zit natuurlijk vol prachtige bezienswaardigheden in verschillende gezellige buurten, dus jouw hotel Venetië zit idealiter natuurlijk in de buurt met jouw favoriete toeristische attracties. Het hotel moet natuurlijk zo luxe mogelijk zijn, al moet je wel de keuze maken of je iets moderns of authentieks wilt en of je meer van knus of van ruim houdt. Voor elk wensenpakket heeft Venetië een toepasselijk antwoord in de vorm van een fantastisch hotel. Hier stomen we je even klaar voor de lastige keuze die je moet gaan maken.

Venetië is een fantastische stad, maar wat is nou de leukste buurt om rond te banjeren?

Jouw hotel in Venetië scoort natuurlijk extra punten als het in een van de volgende gezellig wijkjes staat!

Het hartje van Venetië is San Marco en hier vind je een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Het San Marcoplein, het Dogenpaleis, Ponte dei Sospiri en de San Marco basiliek. San Marco wordt dan ook terecht door veel mensen gezien als hét hoogtepunt van de stad. Naast alle historische monumenten kan je in San Marco fantastisch shoppen, menig bekend merk heeft een vestiging in deze buurt en je vindt er tal van kleinere designboetiekjes.

Een belangrijke aankomstlocatie voor veel toeristen is Santa Croce. Net als in San Marco bevinden zich hier een aantal culturele bezienswaardigheden zoals de San Zan Degolà met haar prachtige fresco’s, de San Simeone Piccolo met de iconische groen gekleurde koepel op het dak, de San Nicola da Tolentino en misschien wel een van de mooiste kerken van Venetië, de San Giacomo dell’Orio. Deze kerk zit boordevol prachtige en historische kunst, daar raak je niet zo snel uitgekeken!

Venetië is natuurlijk enorm populair onder toeristen en soms wil je die drukte liever ontwijken. In San Polo kan je van authentiek Venetië genieten zonder dat je om de 20 centimeter over een toerist struikelt. De smalle straatjes, kanaaltjes, bruggetjes en schattige gondels geven je precies waar je aan denkt bij een bezoek aan de stad. Dat samen met de mooie bezienswaardigheden zoals de kerken San Giacomo di Rialto, San Giovanni Elemosinario en San Silvestro. Deze prachtige kerken zorgen voor een ware reis in de tijd. Kunstliefhebbers worden in hun behoeftes voorzien in de Scuola Grande di San Rocco en de Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Castello is de grootste wijk van Venetië en beschikt over een enorm rijke geschiedenis en herbergt bovendien het stadspark. In Castello vind je het Arsenale, deze scheepswerf was iconisch voor de maritieme macht van de stad en ademt geschiedenis. Ook zit deze buurt vol met andere locaties die je eigenlijk niet kan overslaan tijdens je bezoek aan de stad, denk hierbij aan Riva degli Schiavoni, San Pietro di Castello of Santi Giovanni e Paolo. Alleen die heerlijke namen al…

Venetië is een soort schatkist met prachtige bezienswaardigheden

Daarom kan het lastig zijn om te beslissen waar je begint. De volgende bezienswaardigheden mag je in ieder geval niet overslaan!

Doge was de titel die een staatshoofd in Italië vroeger kreeg, het Dogepaleis was dan ook het paleis van waar de machthebbers van Venetië in resideerden. Naast dat de Doge hier woonde, werd het de stad ook vanuit dit paleis geregeerd en rechtgesproken. Doordat het voor veel functies geschikt diende te zijn, vind je er alles dat de regering nodig hebt. Van martelkamer tot raadszaal en van gastenverblijven tot gevangenis. Bovendien had het alleen door de kunst en versieringen die je in het paleis vindt een museum kunnen zijn.

De beroemdste kerk van Venetië en een van de mooiste van het land is natuurlijk de San Marco Basiliek. Deze basiliek dateert alweer uit het jaar 1063, al is het sindsdien talloze keren verwoest, opgebouwd, aangepast en ga zo maar door. Dus het ziet er wel aanzienlijk anders uit dan vlak na de eerste oplevering. Misschien juist door al deze veranderingen is een bezoek aan deze indrukwekkende en schitterende kerk een mini reisje door de tijd.

Teatro La Fenice is het operatheater van Venetië en geniet van wereldwijde bekendheid. Het theater is maar liefst drie keer afgebrand in de afgelopen drie eeuwen. In de twintigste eeuw leek het goed te gaan, echter ging het in 1996 toch wederom fout. Het theater werd telkens opgebouwd en daarbij werd geprobeerd de oude allure terug te brengen.

Niet echt een toplocatie voor je hotel in Venetië, maar wel een schitterende locatie is San Michele. Dit eilandje is de begraafplaats van de stad en hoewel dat niet per se hoog op je verlanglijstje van te bezoeken plekken staat, is dat het in dit geval misschien toch wel waard. Het kerkhof zit vol prachtige graven en er liggen tal van internationale beroemdheden begraven. Een heel bijzondere plek voor een heel bijzondere wandeling, een beetje zoals het bezoeken van het Père-Lachaise wanneer je een hotel Parijs geboekt hebt, maar dan nog mooier...

La cucina veneziana, de keuken van Venetië

De Italiaanse keuken wordt door velen gezien als een van de lekkerste ter wereld… De gerechten worden in ieder geval wereldwijd het meest gegeten.

Belgen kennen de Italiaanse keuken door en door, hoe vaak we wel niet een pastaatje of een pizzaatje eten… Hoe vaak we wel niet een Italiaans restaurant op hebben gezocht. Je zou dus denken dat we al aardig op de hoogte bent, maar in Italië smaakt het allemaal net wat beter, net wat authentieker. Al helemaal als je bij echte locals op bezoek gaat en dat is zo geregeld in Venetië, het is een van de meest gastvrije steden ter wereld.

Ook heeft Venetië haar eigen specialiteiten, risotto is daar misschien wel de bekendste van en dit gerecht komt in veel soorten. De favorieten van Jamie Oliver zijn risotto bianco, risotto met tomaat en basilicum, risotto met doperwtjes en risotto met artisjok en dat zou wel een goede indicator kunnen zijn welke je nog echt moet proberen! Andere heerlijke typische Venetiaanse gerechten zijn spaghetti alle vongole, minestrone, visstoof en natuurlijk de carpaccio. Waar wacht je nog op?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter