aanbiedingen

Hotel Volendam

Heb je altijd al eens één van de iconische vissersdorpjes van Nederland willen ontdekken? Boek dan snel een fantastisch hotel Volendam met TravelBird!
Bekijk meer:

Vis, kaas, tradities… Dat is wat een hotel Volendam je in het kort te bieden heeft!

Het sfeervolle Volendam ligt in het noordwesten van Nederland, in de provincie Noord-Holland. Je vindt het prachtige en beroemde vissersdorp aan de zijde van het IJsselmeer. Vanuit je hotel Volendam ga je volop genieten van de traditionele huizen, de charmante straatjes, de leuke dorpse tradities en de heerlijke restaurants. Een uitstapje naar Volendam is makkelijk te combineren met een verblijf in een schitterend hotel Amsterdam. Met de bus neemt het namelijk slechts 30 minuten om van de hoofdstad naar het vissersdorpje te gaan. Dat is toch goed te doen? Dat Volendam niet alleen bezoekers vanuit Nederland trekt, maar ook veel buitenlanders, is niet heel gek. Het dorpje heeft namelijk iets unieks. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komen jaarlijks rond de 1,4 miljoen bezoekers naar Volendam. Dat is natuurlijk een aanzienlijk aantal voor een klein dorpje. Heb je zelf al een datum in gedachten om het sublieme Volendam te ontdekken?

Bezienswaardigheden

In Volendam kijk je je ogen uit!

Hoewel Volendam eigenlijk een dorp is, heeft het soms de uitstraling van een grote toeristische stad. Dat komt vooral door de vele activiteiten en bezienswaardigheden. Ontdek de dijk van Volendam en bezoek het fascinerende Volendams Museum.

Als je een hotel Volendam boekt, dan moet je de dijk gezien hebben. Dit is namelijk het kloppende hart van het dorpje. Vanaf de dijk heb je een schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Ook heb je hier de kans om de visafslag te zien. Dit charmante houten gebouw is voor de oorlog in 1934 gebouwd en is tegenwoordig niet meer in gebruik. Het lieflijke bouwwerk is inmiddels wel opgenomen in de lijst van rijksmonumenten in Nederland. Door haar centrale punt in Volendam is het gebouw een goed herkenningspunt. Maar er dus gebruik van om je makkelijk te oriënteren in het vissersdorpje. Op sommige speciale gelegenheden, zoals bij evenementen en schoolprojecten, worden de werkzaamheden op de visafslag echter nog wel gesimuleerd. Wellicht heb je de buitenkans om dit te zien! Wil je nog meer leuke en intieme plaatsjes aan het water bezoeken? Denk dan ook eens aan een leuk hotel Dordrecht!

Iets verder van de kustlijn vind je aan de Zeestraat het fantastische Volendams Museum. In het historische en cultuurrijke gebouw leer je meer over de gewoontes en de gebruiken van de Volendammers. Het tijdperk dat besproken wordt is voornamelijk de jaren tussen 1850 en 1950. Vooral de expositie over de Volendamse klederdracht mag je niet gemist hebben! Het museum is verder ingericht als een doorsnee huis in het vissersdorpje. Laat je oog vallen op de verschillende en typisch Volendamse kamers. Je raakt absoluut geïntrigeerd door de unieke appelbloesem en gladhouten interieurs. Bewonder eveneens de collecties die te maken hebben met de visserij, zoals de sublieme scheepsmodellen en de oude landkaarten. Tot slot is het aan te raden om de fabuleuze schilderijen van het dorp te bezichtigen. Veel kunstenaars lieten zich voor de werken namelijk inspireren door de pracht van Volendam. Wacht niet langer en kom het snel zien!

Andere highlights

Volendam zit vol met nog meer andere verrassingen!

Prachtige architectuur, mooi interieur en schitterende muziekinstrumenten. Dat is hoe je de kerken van Volendam samenvat! Ook de festiviteiten in het dorp zijn meer dan noemenswaardig. Waar wacht je nog op?

Vanuit je hotel Volendam heb je de kans om de indrukwekkende religieuze gebouwen van Volendam te bewonderen. Zoek het Kerkepad op en laat je verrassen door de schoonheid van de Sint-Vincentiuskerk. Dit adembenemende Rooms-katholieke bouwwerk stamt uit de 19e eeuw en is gebouwd om de heilige Vincentius te eren. De Sint-Laurentiuskerk, die je kunt kennen van een verblijf in een hotel Alkmaar, heeft aan het begin van de twintigste eeuw een orgel afgestaan aan de Sint-Vincentiuskerk. Sindsdien zijn de orgels in de Volendamse kerk meerdere malen vervangen. Het muziekinstrument is zeker de moeite waard om te aanschouwen. Loop dus zeker even naar binnen! Iets ten zuiden van de Sint-Vincentiuskerk vind je aan het Burgemeester Kolfschotenlaan nog een ander fenomenale religieus gebouw. De Stolpkerk is sinds 1976 opgenomen op de lijst van de Nederlands rijksmonumenten. Dat is niet voor niets, want de kerk is al eeuwenoud (gebouwd in 1658). De architectuur van het gebouw is absoluut opvallend te noemen, want de kerk heeft de vorm van een stolphoeve. Zet de Stolpkerk beslist op je lijstje van must-sees!

Op sommige moment van het jaar is een uitstapje naar Volendam nog bijzonderder dan gebruikelijk. Ga bijvoorbeeld naar het vissersdorpje aan het begin van de maand september en geniet van de vermakelijke kermis. Dat is nog eens een goed moment om een hotel Volendam te boeken! Zo heb je meteen de kans om te genieten van de leuke attracties van de kermis. Ook zijn er veel kraampjes aanwezig die allemaal lekkernijen verkopen. Perfect voor als je op zoek bent naar een uitje met de familie! Een andere leuke tijd om naar Volendam af te reizen is tijdens het Volendammer Weekend. Dit evenement vindt elk jaar in juni plaats en tijdens het weekend verandert het dorp in één grote feestfabriek. De inwoners van het dorp dragen gedurende het weekend de originele klederdracht van het dorpje. Dit is bij uitstek het beste moment voor je om de tradities van de Volendammers in actie te zien. Duik vervolgens een heerlijke kroeg in en maak er een vlammend weekend van!

Leuke restaurants

Waar kun je in Volendam heerlijk tafelen?

Ben je op zoek naar iets leuks aan het water? Dan ben je bij De Dijk aan het juiste adres. Met een prachtig uitzicht over de karakteristieke haven van Volendam heb je hier meteen de juiste sfeer te pakken. Loop het charmante zaakje binnen en kies een mooie tafel uit. Laat je verrassen door de heerlijke voorgerechten zoals een heerlijke wildbouillon met droge worst van wildzwijn, een vegetarische gepofte puntpaprika met geitenkaas of een uitmuntende tonijntartaar met zeewier. Vervolg je culinaire reis in het restaurant met een delicieus hoofdgerecht. Kies bijvoorbeeld voor een verrukkelijke vegetarische risotto met bospaddestoelen, een op de huidgebakken kabeljauwfilet of een sublieme tournedos van ossenhaas. Loopt het water je al in de mond? In De Dijk hebben ze ook nog voortreffelijke nagerechten voor je in petto: een zalig chocolade taartje met pistache crumble, een appetijtelijke Oreo Cheesecake en een verrassende surprise chocoladebol. Het fantastische restaurant gaat je beslist inpalmen!

Een ander restaurant waar je pertinent even langs moet gaan tijdens je verblijf in Volendam is Lotje Wine & Dine. Zoals de naam al aankondigt, kun je hier heerlijke maaltijden en wijnen verwachten. Schuif snel aan tafel en doorzoek het elegante menu. Misschien is het leuk om te beginnen met gebakken coquilles, een Grieks pitabroodje met truffels of een vitello tomato. Wil je vervolgens graag een hoofdgerecht met vlees? Dan heb je de keuze uit een gegrilde entrecote, kipsaté of spareribs. Ga je echter liever voor vis? Laat je dan bijvoorbeeld verleiden door een gerecht van gegrilde zalm, in roomboter gebakken zeetong of een Argentijnse gambaspies. In Lotje Wine & Dine ga je absoluut smullen! Ook de wijnen die in het restaurant worden aangeboden zijn fenomenaal. Neem tijdens je dinertje een rode en fruitige Rioja uit Spanje of vul je glas met een frisse en aromatische Central Valley uit Chili. Natuurlijk staan er overigens nog meer uitmuntende wijnen op de kaart. Laat je snel verrassen door het charmante restaurant!

Al met al is Volendam een dorp dat om je aandacht schreeuwt. Dat is tevens geheel terecht, want het vissersdorpje is beeldschoon. Bezoek de leuke bezienswaardigheden, laat je verrassen door de leuke evenementen en geniet van de geweldige restaurants. In Volendam voel je je als een vis in het water! Hou je van het dorpse sfeertje? Kijk dan ook eens naar een hotel Bergen aan Zee of Schiermonnikoog!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter