374 aanbiedingen

Hotels

Overnachten is een van de belangrijkste zaken tijdens een vakantie, voor sommigen zelfs de belangrijkste. Geen zorgen wat betreft hotels bij TravelBird!
Geselecteerde filters:
374 aanbiedingen
Filters Verwijder

Genieten van een heerlijk weekendje weg, korte vakantie of verre reis krijgt een extra dimensie wanneer je in een van de meest fantastisch hotels overnacht.

Al jaren groeit het aantal Belgen dat op vakantie gaat, met dat groeiende aantal vakantiegangers kan het soms lastig zijn om de perfecte hotels uit te zoeken wanneer je besluit om in een hotel te overnachten. Onder Belgen zijn hotels veruit het populairste wanneer het komt op type overnachtingen. Volgens Europ Assistance overnacht maar liefst 53% van de Belgische reizigers in een hotel tegenover 32% dat in een huisje of appartement overnacht. Andere reizigers kiezen ook voor bed & breakfasts, campings of overnachten gratis bij familie of vrienden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog reizen zoals cruises en roadtrips met bijvoorbeeld een caravan. Een ander concept waar Europeanen, en dus ook Belgen, steeds meer geïnteresseerd in zijn, is het ruilen van woning met anderen vakantievierders. In Canada en Amerika gebeurt dat al een stuk meer dan in Europa. Ook wordt er tegenwoordig veel gezocht naar nieuwe ervaringen, die nog niet bekend zijn onder alle reizigers, hierbij kan je denken aan een hutje middenin de natuur, je eigen huis openstellen voor toeristen en eco-toerisme.

Het is hard nodig om af en toe uit je dagelijkse leven en omgeving te stappen, even opladen voor de weken of maanden tot je volgende vakantie. Het begint al bij de voorpret zodra je jouw vakantie gaat uitzoeken en een besluit maakt. Je zal gelijk al een stuk gemotiveerder in je schoenen staan, wanneer je weet dat je binnen een afzienbare tijd een leuke vakantie tegemoet gaat. Daarnaast is het een stuk gezonder, volgens de New York Times zijn mensen die minder dan 1 keer per 2 jaar op vakantie gaan aanzienlijk vatbaarder voor een burn-out en/of depressie. Het onderzoek stelt zelfs dat wanneer je niet jaarlijks op vakantie gaat, er een behoorlijke stijging is in risico’s op andere gezondheidsproblemen. Twijfel daarom niet langer en boek die vakantie! Deze vakantie zal je stressniveau flink omlaag schroeven en houdt je scherp wat betreft je werk/privé verhouding. Bovendien verbetert je concentratie waardoor je een stuk productiever op je werk zult verschijnen. Vakantie is dus niet alleen maar ontzettend leuk, het is hoogst noodzakelijk!

Natuurlijk vergt vakantie ook inspanning, allereerst moet je natuurlijk uitzoeken waar je heen wilt, hoe je er wilt komen en hoe lang je er wilt blijven. Hoe lekker is het, als dat het enige is waar je over na hoeft te denken? Heerlijk, dachten we bij TravelBird. Jij beslist waar je heen gaat, hoe je er komt (uiteraard hoef je je vliegtickets niet zelf te boeken) en hoe je overnacht. Dat laatste is misschien wel het meest essentiële gedeelte van je reis, want om echt uit te rusten heb je de perfecte nachtrust nodig. Kies je voor een hotel, dan heeft TravelBird een gigantisch aanbod waarin een aantal hotels perfect bij jouw wensen passen.

Hotelkeuze!

Een van de belangrijkste dingen tijdens het vieren van vakantie is toch wel hoe je overnacht, vandaar dat het hotel met zorg uitgezocht dient te worden!

Doorgaans heb je voor ieder wat wils. Het is daarom ook handig om van tevoren even te bedenken wat je nou echt zoekt wat betreft hotels. Je kan kiezen voor een prachtige locatie, voor een praktische locatie of voor een locatie die op allebei de punten goed scoort. Die laatste optie zal je dan ook wat meer in de portemonnee voelen, maar daar krijg je ook wat voor terug! Door het grote aanbod bij TravelBird kan je perfect een balans zoeken tussen prijs en kwaliteit. Zo zijn er tal van leuke goedkope opties, waar het niet overloopt van luxe maar waar je nog steeds alles hebt dat je nodig hebt. Daartegenover staan natuurlijk de hotels waarin alles voor je geregeld is, van roomservice tot sauna’s en massages, maar waar je natuurlijk ook wel wat meer voor betaalt.

Wat vaak bij hotels komt kijken is wellness. Of je nou op reis bent, op citytrip of gewoon een ander weekendje weg, voor veel mensen spelen wellnessfaciliteiten bij een hotel een grote rol. Zelfs als je niet voor een weekendje wellness de deur uitgaat. Maar wat is wellness eigenlijk? Wellness kan je op veel manieren interpreteren, de term komt van het Engelse “wellbeing” en “fitness”. Voor de een is het gezond eten en voor de ander is het actief sporten, het kan worden gezien als inspanning en als ontspanning. Het doel van wellness is vrijwel altijd hetzelfde: een gezond, gelukkig en stressvrij leven. Wellness in combinatie met hotels komt ook vaak een beetje op hetzelfde neer, niet inspannen maar ontspannen. Hierbij kun je denken aan hotels waarbij je gebruik kan maken van een sauna of jacuzzi, waar ze massages of gezichtsmaskers aanbieden en waar je dus eigenlijk gewoon even helemaal in de watten gelegd wordt. Geen zorgen aan je hoofd, gewoon ultiem genieten… Zijn we daar niet allemaal aan toe zo nu en dan?

Een andere beslissing die je moet maken bij het kiezen van een hotel is in hoeverre je door het hotel voorzien wilt worden met eten en drinken. Kies je voor ‘logies’, dan kies je puur en alleen voor de overnachtingen. Wanneer je voor een halfpension gaat, ga je voor vaak voor overnachting met ontbijt en diner. Volpension staat gelijk aan overnachten met alle maaltijden inbegrepen, ontbijt, lunch en avondeten dus. Last but not least, je kan natuurlijk ook kiezen voor All Inclusive, waar je voor bijna niets meer bij hoeft te betalen aangezien al het eten en drinken bij de prijs is inbegrepen, met een uitzondering daargelaten. Hoe voller jouw pakket, des te goedkoper je vaak uit bent, maar het beperkt wel enigszins je vrijheid.

Waarom en waar hotels?

Aangezien er veel alternatieven zijn voor hotels, vraag je je misschien af waarom je voor een hotel moet kiezen. Ook zal je vast benieuwd zijn naar de mooiste locaties…

Er zijn tal van redenen om voor een hotel te gaan...

Het fijne aan hotels is dat je vaak kan kiezen uit een aantal luxe extraatjes, zo kan je vaak ontbijt op bed bestellen zodat je een keer wat langer kan blijven liggen. Je kamer wordt dagelijks schoongemaakt, waarbij ook je bed wordt verschoond en opgemaakt… Hoe lekker is dat? Bovendien liggen hotels vaak heel praktisch gelegen, doordat er veel accommodatie op 1 plek kan worden aangeboden, is het vaak ook betaalbaar in het hart van de centra over de hele wereld. Een hotel zit, wanneer je met een kleine groepje of alleen bent, vaak tussen de prijscategorie van huisjes en hostels of bed and breakfasts in en is vooral populair onder alleenreizenden of mensen die met z’n tweeën overnachten.

Het ligt natuurlijk helemaal aan de soort vakantie die je maakt, wat voor hotel je nodig hebt. Wanneer je romantisch met je partner een weekendje Praag boekt, dan wil je uiteraard een zo romantisch mogelijk hotel dat ook nog eens voldoet aan al je andere wensen. Als je met een vriend of vriendin een trip gaat maken, wil je misschien wel een hotelkamer met twee bedden of twee losse kamers. Zoals je ziet zijn er veel factoren die je hotelkeuze kunnen beïnvloeden en het is dan ook niet altijd makkelijk om het perfecte hotel uit te kiezen.

Je ziet vaak trends onder mensen die naar een hotel gaan, zo gaan mensen bij een ‘strandhotel’ vaker voor de All Inclusive ervaring, gewoon genieten van het weer, het strand en/of zwembad, terwijl je op je wenken wordt bediend. Hotels in een centrum van een stad worden vaak geboekt als logies of logies met ontbijt, omdat men overdag vaak weg is om de desbetreffende stad te ontdekken en ook de lokale specialiteiten wil gaan proeven. Maar er zijn gelukkig zat uitzonderingen, dus je zit er nooit aan vast. Als jij puur voor logies wilt gaan aan het strand of voor All Inclusive in het centrum van New York, valt dat sowieso te regelen!

Natuurlijk zijn er ook heel veel alternatieven voor hotels of speciale hotels en ook daar helpen we je graag mee bij TravelBird. Wat denk je van agriturismo? Heerlijk genieten van wijngaarden in Frankrijk bijvoorbeeld. Ook eco-toerisme stijgt erg in populariteit… Maar ook voor alle andere accommodaties ben je bij TravelBird aan het goede adres, huisjes, bed and breakfasts, cruises en ga zo maar door. Wat je ook zoekt, hier vind je een passende reis of vakantie.

Geschiedenis van hotels

Natuurlijk kennen we allemaal de hedendaagse hotels, maar waar komt dit concept eigenlijk vandaan?

Hoe verder je teruggaat in de tijd, hoe minder er gereisd werd. Dat is natuurlijk niet gek, het gebrek aan wegen en comfortabel vervoer maakte reizen een enorm zware bezigheid.

Met het gelimiteerde aantal reizigers, was er natuurlijk ook weinig animo voor een hotel. Met het verstrijken van de jaren werd reizen populairder en in het Griekse tijdperk werd het steeds normaler dat mensen bij elkaar overnachtten, niet alleen omdat er meer gereisd werd, maar ook omdat de Grieken geloofden dat je om religieuze redenen in de problemen kon komen als je iemand de deur weigerde. Na de Grieken kwamen de Romeinen, die geloofden dat er een God van de gastvrijheid was en mede daardoor kwam het ‘hostel’ in opkomst. In het begin waren die hostels gewoon een soort schuurtjes met wat hooi, waar je op kon slapen. Eind twaalfde, begin dertiende eeuw begonnen de hostels wat commerciëler te worden en werden de overnachtingen aangeboden tegen een prijs. Hierdoor kwam er meer geld bij de hostels terecht en ging de kwaliteit ervan omhoog. Ook kwam er toen al een beetje verschil tussen hostels qua kwaliteit en prijs. Toch kende je er niet de service die we vandaag de dag kennen.

Vanaf de middeleeuwen maakten de gasthuizen hun entree in de samenleving, dit ging qua service al verder dan de hostels. Hier was een vaak een soort restaurant of kroeg bij te vinden, waardoor je er kon ontbijten, lunchen en avondeten. Natuurlijk waren deze vaak ook tot laat open en kon er goed gedronken worden. Ook waren de slaapvertrekken van aanzienlijk betere kwaliteit. Halverwege de achttiende eeuw begonnen deze gasthuizen zich aanzienlijk te onderscheiden in luxe en waren er een aantal die zich steeds meer begonnen te richten op de rijkere klanten. Begin negentiende eeuw kwamen er steeds met luxe hotels die begonnen te lijken op de luxe hotels zoals we die nu kennen…

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter